Demans Belirtileri

Demans Belirtileri

Son dakika demans belirtileri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan demans belirtileri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan demans belirtileri haber sayfamızda...

Demans Belirtileri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 57 demans belirtileri haberi bulunmuştur.
Landais Alzheimer: Bu köyde herkes demans hastası
Landais Alzheimer: Bu köyde herkes demans hastası Fransa'nın güneybatısında yer alan Landais Alzheimer biraz farklı bir köy. Köyün tüm sakinleri demans hastası.
24.12.2023 Dünya
28 Şubat Davası hükümlüsü Çevik Bir İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi
28 Şubat Davası hükümlüsü Çevik Bir İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tutuklama kararları sonrası 19 Ağustos'ta cezaevine giren, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Çevik Bir'in Yeşilyurt Devlet Hastanesi'nde 6 gün süresince yatarak tetkikleri yapılmıştı. Bir'in bu tetkiklerden sonra, mevcutlu olarak İstanbul Adli Tıp Kurumu'na getirilmek üzere yola çıktığı öğrenildi.
28.09.2021 Gündem
Türkiye'de 700 bin kişi mücadele ediyor! En az iki kat artacak
Türkiye'de 700 bin kişi mücadele ediyor! En az iki kat artacak Son dakika haberlere göre, en sık rastlanan demans yani halk arasındaki adıyla bunama tipi olan Alzheimer, milyonlarca insanın beynini tehdit ediyor! Ülkemizde yaklaşık 700 bin Alzheimer hastası bulunduğuna dikkat çeken uzmanlar, nüfusun yaşlanmasına bağlı olarak hasta sayısının da en az iki kat artacağı görüşünde. Yakın zamanda hayatımıza girecek basit bir kan testi ise hastalığın erken tanısına imkan verecek.
12.03.2022 Gündem
Bunama (Ateh) Nedir, Nasıl Anlaşılır? Bunama (Demans) Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?
Bunama (Ateh) Nedir, Nasıl Anlaşılır? Bunama (Demans) Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır? İnsanlar yaşlandıkça birçok hastalığa yakalanabilir. Bu hastalıklar yaş ilerledikçe büyük sıkıntılara yol açabilmektedir. Bu hastalıklardan birisi de bunamadır. Zor bir hastalık olan bunama çok sayıda kişide görülebilir ve birçok olumsuz etkisi vardır. Sizler için Bunama (ateh) nedir, nasıl anlaşılır? Bunama (demans) belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
21.04.2021 Sağlık
Unutkanlık ile demans arasındaki fark - Demans belirtileri nelerdir?
Unutkanlık ile demans arasındaki fark - Demans belirtileri nelerdir? Yoğun tempolu yaşantımızda hepimiz az da olsa unutkanlık sorunu yaşıyoruz ve yaşadığımız bu sorunun da acaba bir hastalık ile ilişkili mi olduğunu düşünüyoruz. Demans da bu hastalıkların içerisinde yer alıyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Özge Altıntaş Kadırhan, "Kişi, aslında yoğunluktan dolayı kaydedemediği bilgiyi hatırlayamadığını sanır ve unuttuğunu düşünür. Demans hastaları ise farklı olarak kaydedilen bilgiyi geri dönüşümsüz olarak unutabilir" diyerek unutkanlık ile demans arasındaki farkları anlattı. Demans nedir? Demans nasıl ortaya çıkar? Demansa neden olan faktörler nelerdir? İşte cevabı...
22.09.2020 Genel Sağlık
Evde yapabileceğiniz 7 önemli sağlık testi
Evde yapabileceğiniz 7 önemli sağlık testi Bazı insanlar, zaman eksikliği veya doktor korkusu nedeniyle önleyici tıbbi muayenelerden kaçınırlar. Ancak kendi evinizden ayrılmak zorunda kalmadan sağlığınız hakkında gerekli bilgileri almak için birkaç test yapabilirsiniz.
11.04.2020 Evdekal
Demans hastalığı nedir? Demans hastalığı nasıl önlenir?
Demans hastalığı nedir? Demans hastalığı nasıl önlenir? Demans nedir? Yaşlılarda sıklıkla görülen demans başlangıçta kendini belli etmez. Unutkanlık olarak görülen Demansın ne gibi belirtileri vardır? Demans hastalarına bakan kişiler nelere dikkat etmelidir?
19.02.2019 Gündem
Demans hastalığı nedir?
Demans hastalığı nedir? Demans hastalığı, genellikle 50 yaşını aşmış bireylerde ortaya çıkan, beynin, günlük davranış ve bilgilerde yetersiz duruma gelmesi eylemidir. Demans belirli bir hastalık değil beyni etkileyen bir grup semptomun genel adıdır.
26.04.2018 Gündem
"İntihar etmeseydi 3 yıl içinde ölürdü"
"İntihar etmeseydi 3 yıl içinde ölürdü" Ağustos 2014'te yaşamına son veren Amerikalı komedyen Robin Williams'ın karısı Susan Williams, "Robin intihar etmeseydi hastalıkları nedeniyle üç yıl içinde ölürdü" dedi.
4.11.2015 Dünya
100 yaş üstü ömür Nazilli’de yaşanır
100 yaş üstü ömür Nazilli’de yaşanır Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Tufan: 100 bin nüfuslu bir yerde 100’lü yaşlarda bu sayıda yaşlı, bir Okinawa’da bir Nazilli’de var”
17.11.2012 Pazar
Ünlü sunucu Wendy Williams'a afazi ve demans teşhisi kondu!
Ünlü sunucu Wendy Williams'a afazi ve demans teşhisi kondu! Talk Show sunucusu Wendy Williams'a, Bruce Willis'in de mustarip olduğu demans ve afazi teşhisi konuldu. Bu üzücü haber, Wendy Williams'ın ekibi tarafından duyuruldu. Yapılan açıklamada, ünlü ismin gereken bakımı aldığı bildirildi.
24.02.2024 Cadde
‘Sosyal medya aklını korumaz’
 ‘Sosyal medya aklını korumaz’ Hollywood yıldızlarının zihin sağlığı uzmanı Dr. Blair Steel, demansa karşı sosyalleşme önerirken “Bunun yolu sosyal medya değil” dedi.
18.02.2024 Gündem
DEMANS NE DEMEK, DEMANS HASTALIĞI nedir? Demans hastalığında erken, orta ve ileri evrede hasta hangi belirtileri gösterir?
DEMANS NE DEMEK, DEMANS HASTALIĞI nedir? Demans hastalığında erken, orta ve ileri evrede hasta hangi belirtileri gösterir? Demans hastalığına ilişkin bilgiler araştırılmaya devam ediyor. Özellikle yaşın ilerlemesine bağlı olarak hafızada bozukluk, çeşitli psikiyatrik semptomlar ve davranış bozuklukları Demans hastalığının altında yatan nedenler olabilir. Demans hastalığı evrelere ayrılır. Erken, Orta ve İleri evrede hastalar farklı belirtiler gösterir. Peki Demans hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?
26.01.2024 Bilgi Rehberi
65'ten sonra her 5 yılda 2 kat artıyor! 'Yakın tarihli olayları unutmak Alzheimer işareti olabilir'
65'ten sonra her 5 yılda 2 kat artıyor! 'Yakın tarihli olayları unutmak Alzheimer işareti olabilir' Nöroloji Uzmanı Dr. Özlem Önder, demans vakalarının yüzde 50 ila yüzde 70'ine sebep olan Alzheimer’ın görülme riskinin 65 yaşından sonra her 5 yılda 2 kat arttığını söyledi. Dr. Önder, Alzheimer'ın en sık karşılaşılan belirtilerini tek tek sıraladı.
28.09.2023 Genel Sağlık
Refleksleriniz azalıyor ve zor yürüyorsanız... Bu hastalığa sahip olabilirsiniz!
Refleksleriniz azalıyor ve zor yürüyorsanız... Bu hastalığa sahip olabilirsiniz! Reflekslerin azalması ve yürüme zorluğu yaşıyorsanız Huntington hastalığına sahip olabilirsiniz. Huntington hastalığı genetik kökenli bir rahatsızlıktır. Genç yaşta ve ileriki yaşlarda gözükebilecek bir hastalıktır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
16.08.2023 Genel Sağlık
Bruce Willis'in kızlarından duygu yüklü mesajlar! 'Bu inanılmaz adam benim babam'
Bruce Willis'in kızlarından duygu yüklü mesajlar! 'Bu inanılmaz adam benim babam' Afazi (söz yitimi) nedeniyle erken emekliliğe ayrılan, daha sonra hastalığı frontotemporal demans (FTD) olarak güncellenen Hollywood yıldızı Bruce Willis (68), bir süredir gözlerden uzak yaşam sürüyor. Sağlık sorunlarıyla mücadele eden aksiyon filmlerinin efsane ismi, Babalar Günü'nde kızlarının duygusal paylaşımlarıyla gündeme geldi.
19.06.2023 Cadde
Demans ve afazi ile mücadele ediyor! Bruce Willis'in eşinden açıklama
Demans ve afazi ile mücadele ediyor! Bruce Willis'in eşinden açıklama Emmy ve Altın Küre Ödüllü Bruce Willis, 'afazi'ye (söz yitimi) ek olarak dil ve harekette bozulma semptomları gösteren frontotemporal demans hastalığına (FTD) da yakalanmıştı. 42 yıllık kariyerinde 145 yapımda rol alan 68 yaşındaki yıldız, oyunculuğu bırakıp, gözlerden uzak bir hayat sürmeye başlamıştı. Kızı Tallulah Willis'in ardından eşi Emma Heming Willis de ABD'li aktörün hastalığı hakkında konuştu.
5.06.2023 Cadde
'Vücut için olmazsa olmaz' deniyor! Bu 3 takviye her şeyi değiştirebilir
'Vücut için olmazsa olmaz' deniyor! Bu 3 takviye her şeyi değiştirebilir Kanseri önlüyor, bağışıklık sistemi üzerinde destekleyici etki sağlıyor, ruh sağlığını koruyor, enflamasyonla savaşıyor. Demans ve fibromiyalji gibi hastalıklara karşı kalkan oluyor. Kas hücrelerinde gevşetici, beyin hücrelerinde sakinleştirici, kalpte ritmi düzenleyici, damarları genişletici, pankreas ve karaciğer gibi organlarda metabolizmayı destekleyici rol oynuyor. Bu saydıklarımızın hepsi hayatınıza dahil edeceğiniz ve düzenli şekilde kullanacağınız 3 takviye sayesinde gerçekleşiyor. Dr. Elif Pahsa ve Dr. Filiz Gültekin tüm detaylarıyla anlattı.
5.05.2023 Gündem
9 soruda Parkinson hastalığına dair tüm merak edilenler
9 soruda Parkinson hastalığına dair tüm merak edilenler Parkinson hastalığı günümüzde ileri yaşlarda en sık görülen hastalıklar arasında. Hareketlerde yavaşlama ve titreme ile başlayan, tedavi edilmediği takdirde zaman içerisinde kişileri yatağa bağımlı hale getirebilen parkinson hastalığı, asıl olarak beyinde bulunan hücrelerin birbirleriyle iletişime geçmesini sağlayan 'dopamin' üretici hücrelerin bozulmaya uğramasından kaynaklanıyor. Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Ülkü Figen Demir Parkinson hastalığı hakkında en merak edilen soruları cevapladı.
20.04.2022 Genel Sağlık
Demans ve Alzheimer arasındaki farklar nelerdir?
Demans ve Alzheimer arasındaki farklar nelerdir? Demans, beynin bilgi, davranış ve gündelik yaşamı sürdürme gibi işlevlerinde gösterdiği aksaklıklardır. Genellikle ileriki yaşlarda görülür ve Alzheimer’a göre daha yavaş ilerler. Nöroloji Uzmanı Dr. Türkan Uslu, demans ve alzheimer hakkında bilgi verdi.
17.01.2022 Genel Sağlık
Son dakika! Çevik Bir Adli Tıp’a sevk edildi
Son dakika! Çevik Bir Adli Tıp’a sevk edildi  Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin tutuklama kararları sonrası cezaevine giren, dönemin Genelkurmay 2’nci Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir’in, resen Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar verildi. Çevik Bir, bugün saat 09.30’da, İzmir 1 Nolu Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan İzmir Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Avukatı Ümit Kara, DHA’ya yaptığı açıklamada, bir süredir demans hastalığı belirtileri gösteren Çevik Bir’in sağlık durumunun tespiti için bu hafta içinde ihtisas muayenesi yapılacağını söyledi. Adli Tıp Kurumu’nun vereceği rapor doğrultusunda, emekli Orgeneral Çevik Bir’in cezaevi şartlarında tedavisinin yapılamayacağına karar verilirse infaz ertelemesi söz konusu olacak.
25.08.2021 Gündem
Koku Kaybı Neden Olur? Geçici Koku Kaybı Olmasının Sebepleri
Koku Kaybı Neden Olur? Geçici Koku Kaybı Olmasının Sebepleri Tat ve koku duyuları insan için oldukça önemlidir. Ancak bazı sebepler nedeni ile tat ve koku kayıpları meydana gelebilmektedir. Bu durum hafife alınsa da ciddi bir hastalığın habercisi olabilir. Bu nedenle nedeninin araştırılması son derece önemlidir. Koku kaybı neden olur? Geçici koku kaybı olmasının sebepleri nelerdir detayları ile derledik.
11.08.2021 Sağlık
Tedavi edilmeyen işitme kaybı hangi problemlere yol açar?
Tedavi edilmeyen işitme kaybı hangi problemlere yol açar? İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Yahya Güldiken, her 1000 doğumda bir ila üç oranında ileri ve çok ileri derecede işitme kaybına sahip çocuğun olduğunu belirtti. Güldiken, tedavi edilmezse işitme kaybıyla gelen sosyal izolasyon ve içine kapanmanın demans, Alzheimer gibi hastalıklara sebep olacağını söyleyerek koklear implant hakkında bilgi verdi.
25.06.2021 Genel Sağlık
Beyin sisinin belirtilerinden aromaterapi ile kurtulmak mümkün
Beyin sisinin belirtilerinden aromaterapi ile kurtulmak mümkün Aslında hayatımızda olan ama Covid 19 salgını ile yoğun bir şekilde gündeme gelen beyin sisi neredeyse 10 kişiden birinde görülüyor. Anlık hafıza kayıpları, konsantrasyon bozukluğu ve kafa karışıklığı, zihin dağınıklığı, dikkat eksikliği gibi belirtilerle kendini gösteren beyin sisinde bitkilerle kurtulmak mümkün. Aromterapi uzmanı eczacı Özlem Pamuk Yıldız bu süreçte aromaterapiden nasıl faydalanılacağını anlattı.
5.04.2021 Vitrin
Demans Hastalığı Nedir, Belirtileri Nelerdir? Demans Hastası Nasıl Anlaşılır, Nasıl Tedavi Edilir?
Demans Hastalığı Nedir, Belirtileri Nelerdir? Demans Hastası Nasıl Anlaşılır, Nasıl Tedavi Edilir? Demans hastalığı, özellikle yaşlı bireyleri etkileyen bir hastalıktır. Bu hastalıkta kişilerde çok fazla unutkanlık meydana gelmektedir. Demans hastalığı farklı hastalıklar sebebi ile de ortaya çıkabilmektedir. Halk arasında bunama ismi ile de bilinir. Demans hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Demans hastası nasıl anlaşılır, nasıl tedavi edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
22.03.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Demans Belirtileri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.