Kızkalesi'nde deniz suyu 100 metre çekildi
Kızkalesi'nde deniz suyu 100 metre çekildi Mersin'in tatil beldesi Kızkalesi'nde deniz suyu yaklaşık 100 metre çekildi. Geçen hafta Anamur ve Bozyazı'da çekilen deniz suyu ise yükselip tekrar eski seviyesine ulaştı.
22.02.2023 Haberler
Bodrum'da deniz çekildi, kral yolu gün yüzüne çıktı
Bodrum'da deniz çekildi, kral yolu gün yüzüne çıktı Muğla Bodrum ilçesinde, deniz suyunun çekilmesiyle 3 bin 500 yıllık Myndos kentine giden Kral Yolu, gün yüzüne çıkarken, dronla havadan görüntülendi.
25.03.2022 Gündem
Akyaka'da deniz yine çekildi
Akyaka'da deniz yine çekildi Muğla'nın Ula ilçesinde yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği tatil bölgelerinden Akyaka'da deniz suyu, 30 metre kadar çekildi.
23.01.2020 Haberler
Muğla'da deniz 15 metre çekildi
Muğla'da deniz 15 metre çekildi Muğla'nın Ula ilçesine bağlı 'Sakin Şehir' unvanlı Akyaka Mahallesi'nde deniz, yaklaşık 15 metre çekildi. Manzarayla ilk defa karşılaşanlar şaşırırken Akyaka'da yaşayanlar ise bunun her yıl bu mevsimde meydana gelen bir doğa olayı olduğunu belirterek, yadırgamadı.
11.09.2019 Haberler
Silivri'de deniz yaklaşık 150 metre çekildi
Silivri'de deniz yaklaşık 150 metre çekildi İstanbul'un Silivri ilçesinde sahil şeridinde deniz suyu kıyıdan yaklaşık 150 metre çekildi. Silivri'de kar yağışı ile birlikte etkili olan fırtına nedeniyle deniz suyu yaklaşık 150 metre geri çekildi. Bu nedenle kum adası oluşurken, çöpler de ortaya çıktı. Denizin çekilmesini izleyen vatandaşlar, o anları cep telefonlarıyla görüntüledi. Fırtına nedeniyle sahildeki bazı seyyar tezgahlar da devrildi.
11.09.2019 Haberler
İstanbul'da deniz 150 metre çekildi
İstanbul'da deniz 150 metre çekildi İstanbul ve Tekirdağ'da korkutan görüntüler. Görenler bakın ne yaptı?
24.02.2019 Gündem
Marmaris'te deniz 20 metre çekildi
Marmaris'te deniz 20 metre çekildi Marmaris'te deniz 5- 20 metre arasında çekilirken, bazı vatandaşlar deprem olacak endişesi yaşadı. Korkulacak bir durumun olmadığını söyleyen Jeofizik Yüksek Mühendisi Hakan Beyaz, Bu durum, atmosferik şartlarda yüksek basıncın neden olduğu doğal bir olaydır. Bu tür atmosferik basınçlarla, denizde 5 ila 30 metre arasında çekilmeler olabilir dedi. Atatürk Caddesi'nden turistik İçmeler Mahallesi'ne kadar uzanan sahil şeridinde deniz, 5- 20 metre arasında çekildi. Adaköy Mahallesi açıklarında ise denizde çekilmeyle birlikte küçük bir adacık oluştuğu görüldü. Kordon Caddesi'nde iskelelerin temelleri açığa çıktı. Bazı vatandaşlar, deniz çekilmesinin depremin habercisi olabileceğini düşünüp endişelendi. Deniz çekilmesini fotoğraflayıp görüntüleyen bazı kişiler sosyal medyadan paylaşıp, 'deprem mi olacak' notuyla paylaştı. 'ENDİŞELENECEK BİR DURUM YOK' Jeofizik Yüksek Mühendisi Hakan Beyaz, vatandaşları rahatlatan bir açıklama yaptı. Ortada endişelenecek bir durum olmadığını söyleyen Beyaz, Güney Ege ve Marmaris sahillerinde aralık ortası ile mart ayları arasında çekilmeler meydana geliyor. Son aylarda yaşanan küçük çaplı depremler, bir çekilme nedeni değildir. Bu durum, atmosferik şartlarda yüksek basıncın neden olduğu doğal bir olaydır. Bu tür atmosferik basınçlarla, denizde 5 ila 30 metre arasında çekilmeler olabilir. Mevsim normalleri dışında bir hava seyretmektedir. Geçtiğimiz yıllarda 50 metreye kadar çekilmeler olmuştu. Marmarisliler, 'Deprem habercisi olabilir mi' diyerek endişe duymakta. Telefonla ulaşan herkese, deprem habercisi olmadığını söyledim. Sosyal medyada paylaşılan bu tür söylenti ve haberlere itibar etmeyin dedi.
11.09.2019 Haberler
Tekirdağ'da korkutan görüntü! Tekneler karaya oturdu...
Tekirdağ'da korkutan görüntü! Tekneler karaya oturdu... Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde deniz, kıyıdan yaklaşık 10 metre çekilirken tekneler karaya oturdu. Uzmanlar çekilmenin mevsimsel olduğunu ifade etti.
25.01.2018 Gündem
Tekirdağ'da korkutan görüntü! Tekneler karaya oturdu...
Tekirdağ'da korkutan görüntü! Tekneler karaya oturdu... Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde deniz, kıyıdan yaklaşık 10 metre çekilirken tekneler karaya oturdu. Uzmanlar çekilmenin mevsimsel olduğunu ifade etti.
25.01.2018 Gündem
Karaburun'da depremden sonra yaşanan tsunami kamerada
Karaburun'da depremden sonra yaşanan tsunami kamerada Deniz suyu nehir akıntısı hızında çekildi İZMİR Karaburun merkezli 6.2 büyüklüğündeki depremden hemen sonra, ilçede vatandaşların çektiği görüntülerde, deniz suyundaki büyük hareketlilik de ortaya çıktı. Depremden kısa süre sonra artçılar sürdüğü sırada kıyıdan deniz suyunun bir nehir akıntısı hızında çekilmesi, ardından yavaş yavaş eski seviyesine gelişi yeraldı. Bu anları kaydeden vatandaşlar da, daha önce yaşamadıkları bu manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Deprem uzmanı Prof. Dr. Zafer Akçığ'da, "Karaburun'da yatay ve düşey faylar olduğu için karışık kırılmalar olmuş. Endonezya'da ters fayların kırılmasından tsunami olmuştu. Burada da onun çok küçük bir benzeri oldu" dedi. Ege Denizi'nde geçen Pazartesi saat 15.28'de, merkez üssü İzmir'in Karaburun ilçesi açıkları olan 6.2 büyüklüğündeki depremde İzmir'den İstanbul'a kadar çok geniş bir alanda hissedilmiş, korku ve paniğe neden olmuştu. Özellikle İzmir'de vatandaşlar, ev ve işyerlerini terk etti. Saatlerce açık alanlarda bekledi. Depremden sonra yaklaşık 200 artçı şok yaşandı. Depremin merkezi olan Karaburun'da depremden kısa süre sonra vatandaşların cep telefonlarına çektikleri görüntüler, denizdeki hareketliliği de gözler önüne serdi. Artçı şoklar sürdüğü sırada, kıyıdan deniz suyu bir nehir akıntısı hızında çekildi, ardından yavaş yavaş eski seviyesine geldi. Bu anlarda vatandaşların cep telefonu kayıtlarında yeraldı. İlçedeki Yeni Liman bölgesinde, deniz suyunun hızlı çekilişini kaydeden vatandaşlarda, daha önce yaşamadıkları bu manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Karaburun'da yaşanan görüntüler hakkında konuşan Deprem uzmanı Prof. Dr. Zafer Akçığ, ?Deprem anında kırılmalara yaşanıyor, dolayısıyla da bunun yaşanması normal. Karaburun'da yatay ve düşey faylar olduğu için karışık kırılmalar olmuş. Endonezya'da tsunami ters fayların kırılmasından olmuştu. Orada ters faylarda aynı zamanda kırılma oldu deniz suyu harekete geçti. burada da onunu çok küçük bir benzeri
11.09.2019 Haberler
Çanakkale'de deniz 20 metre çekildi
Çanakkale'de deniz 20 metre çekildi Çanakkale’de merkeze bağlı Dardanos köyünde deniz yaklaşık 20 metre çekildi. Med-cezir sonrası oluşan adacıklar, karaya oturan sandallar ve iskeleler kartpostallık manzaralar oluşturdu.
6.12.2016 Gündem
Çanakkale'de deniz 20 metre çekildi
Çanakkale'de deniz 20 metre çekildi Çanakkale’de merkeze bağlı Dardanos köyünde deniz yaklaşık 20 metre çekildi. Med-cezir sonrası oluşan adacıklar, karaya oturan sandallar ve iskeleler kartpostallık manzaralar oluşturdu.
6.12.2016 Gündem
Bodrum'da deniz suyu çekildi
Bodrum'da deniz suyu çekildi MUĞLA'nın Bodrum İlçesi Akyarlar Mahallesi'nde, deniz yaklaşık 10 metre çekildi. Deniz ile arası açılan iskeleler, göze çarparken, emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Nuri Tarkan, olayın mevsimsel olduğunu belirterek panik ve endişeye gerek olmadığını söyledi. Akyarlar Mahallesi'ndeki dünyaca ünlü Fener Burnu Plajı'nda denizin iki gün içinde yaklaşık 10 metre çekilmesi heyecan yarattı.
11.09.2019 Yaşam
Tekirdağ'ı korkutan görüntü!
Tekirdağ'ı korkutan görüntü! Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi İlçesi'nde Yeniçiftlik Mahallesi sahilinde deniz suyu 5 metre çekildi.Suların çekildiğini görenler depremin habercisi olarak yorumlarken, uzmanlar ise çekilmenin iklimsel olduğunu ifade etti. Çekilme nedeniyle sahilde denizin içerisinde kum adacıkları oluşurken, açıkta deniz suyunun oldukça sığlaştığı görüldü.
12.12.2014 Gündem