Deniz Patlıcanı

Deniz Patlıcanı

Son dakika deniz patlıcanı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan deniz patlıcanı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan deniz patlıcanı haber sayfamızda...

Deniz Patlıcanı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 105 deniz patlıcanı haberi bulunmuştur.
Müsilaja çözüm deniz patlıcanı!
Müsilaja çözüm deniz patlıcanı! İzmirli öğrenciler Gökçe Şengülen ve Bensu Çatalçam’ın müsilaj sorununa çözüm getirdikleri projeleri, Samsun’da düzenlenen Teknofest’te Türkiye ikincisi oldu
13.11.2022 Ege
‘Denizin kraliçesi’ Marmara’ya döndü
‘Denizin kraliçesi’ Marmara’ya döndü Marmara Denizi’nin başbelası müsilajın yıkıcı etkisi yavaş yavaş azalıyor. Gebze-Eskihisar’da yapılan gece dalışlarında dip canlılığının eskiye dönmeye başladığı gözlemlenirken, bölgeyi terk eden kırlangıç balığının geri döndüğünü görmek büyük sevinç yarattı.
7.08.2022 Gündem
Dip canlıları dönüyor ama...
Dip canlıları dönüyor ama... Eskihisar’da müsilajın etkilerini araştırdığımız dalışlarda vatoz, dil balığı, horozbina ve deniz iğnesi gibi dip canlılarının geri geldiğini keşfettik. Ancak katı atık kirliliği devam ediyor.
26.06.2022 Gündem
İhbar üzerine harekete geçildi! 6 kişiye ceza yağdı
İhbar üzerine harekete geçildi! 6 kişiye ceza yağdı İzmir'in Urla ilçesinde düzenlenen iki operasyonda yaklaşık 620 kilogram deniz patlıcanı ele geçirilirken, 6 kişiye toplam 44 bin 574 lira cezai işlem uygulandı.
13.05.2022 Gündem
Dip algarnasıyla deniz çayırlarını yok ettiler
Dip algarnasıyla deniz çayırlarını yok ettiler Yasak olmasına rağmen algarna adlı yöntemle avlananlar deniz ekosisteminin çok önemli parçası olan deniz çayırlarına büyük zarar verdi.
20.04.2022 Gündem
Deniz Patlıcanı Nedir, Nelere İyi Gelir? Deniz Patlıcanı Faydaları Nelerdir?
Deniz Patlıcanı Nedir, Nelere İyi Gelir? Deniz Patlıcanı Faydaları Nelerdir? Son zamanlarda oldukça fazla adını duyduğunuz deniz patlıcanı ile ilgili olarak siz de bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Deniz patlıcanı nedir, nelere iyi gelir? Deniz patlıcanı faydaları nelerdir? Deniz patlıcanı ile ilgili olarak siz de merak ettiğiniz soruların cevaplarını öğrenmek isteyebilirsiniz. Deniz patlıcanının ne olduğunu ve nelere iyi geldiğini sizler için derledik.
4.02.2022 Eğitim
Deniz Patlıcanı Nedir, Ne İşe Yarar? Yenir Mi?
Deniz Patlıcanı Nedir, Ne İşe Yarar? Yenir Mi? Günümüzde severek tüketilen birbirinden farklı deniz ürünleri bulunmaktadır. Özellikle son yıllarda deniz patlıcanı da çok merak ediliyor. Deniz patlıcanı nedir, ne işe yarar? Yenir mi? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
21.10.2021 Püf Noktası
Son dakika: Türkler yemiyor, Çinliler hayran! 30 milyon dolar ödediler
Son dakika: Türkler yemiyor, Çinliler hayran! 30 milyon dolar ödediler İzmir Balıkçı İş adamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan, Çinlilerin, mutfaklarının vazgeçilmezi deniz patlıcanını Türkiye'den ihraç ettiklerini söyledi.
29.03.2021 Ekonomi
Türkler yemiyor, Çinliler ve Koreliler sofralarından eksik etmiyor
Türkler yemiyor, Çinliler ve Koreliler sofralarından eksik etmiyor İzmir Balıkçı İş adamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan, Çinlilerin, mutfaklarının vazgeçilmezi deniz patlıcanını Türkiye'den ihraç ettiklerini söyledi. Kore'ye de ihraç edilen deniz patlıcanının ekonomiye 30 milyon dolar gelir getirdiğini belirten Çakan, "Çinliler için manevi değeri var. Çorbalarında, salatalarında kullanıyorlar. Bağışıklık sistemini güçlendirdiğini düşünüyorlar. Hatta kırışıklıklara iyi geldiği gerekçesiyle kremini bile yapıyorlar" dedi
28.03.2021 Haberler
Çanakkale Boğazı 'ölüm tuzaklarından' temizlendi
Çanakkale Boğazı 'ölüm tuzaklarından' temizlendi Çanakkale Boğazı’nda 2016 yılından bu zamana kadar 37 lokasyonda toplam 500 bin metrekarelik alan tarandı. Bu tarama neticesinde, 18 bin metrekarelik alan denize terk edilmiş hayalet ağlardan temizlendi.
11.11.2020 Haberler
Çanakkale Boğazı 'ölüm tuzaklarından' temizlendi
Çanakkale Boğazı 'ölüm tuzaklarından' temizlendi  Çanakkale Boğazı’nda 2016 yılından bu zamana kadar 37 lokasyonda toplam 500 bin metrekarelik alan tarandı. Bu tarama neticesinde, 18 bin metrekarelik alan denize terk edilmiş hayalet ağlardan temizlendi.
11.11.2020 Gündem
Son dakika haberi: Bakan açıkladı! Artık yasak...
Son dakika haberi: Bakan açıkladı! Artık yasak... Denizlerde ve iç sularda yapılacak ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığına yönelik düzenlemeleri içeren tebliğler Resmi Gazete’de yayınlandı. Tebliğlerin 1/9/2020 - 31/8/2024 tarihleri arasında uygulanacağını vurgulayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Bu tebliğler, bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususlar göz önüne alınarak su ürünleri kaynaklarının korunması, sürdürülebilir işletilmesinin sağlanması için su ürünleri avcılığına ilişkin yükümlülük, sınırlama ve kuralları düzenlemektedir" dedi. Ayrıca Pakdemirli, "Işıkla avcılık da beyaz ışık kullanımı yasaklanmıştır." ifadelerini kullandı.
22.08.2020 Ekonomi
Avcılara 12 bin lira
Avcılara 12 bin lira Urla’da deniz patlıcanı çıkarıldığı ihbarını değerlendiren Jandarma ekipleri, bölgeden hızla uzaklaşan kamyoneti durdurdu.
10.07.2020 Ege
Ege, dijitalle Çin pazarında
Ege, dijitalle Çin pazarında Ege İhracatçı Birlikleri, salgınla birlikte dünya ekonomisinde etkinliği artan e-ticarette güçlü oyunculardan biri olmak için harekete geçti. Sanal fuar çalışmalarının yanında, Çin pazarından daha büyük pay almak için yeni bağlantılar kuruluyor
30.06.2020 Ege
Deniz patlıcanı avına 5 bin lira ceza!
Deniz patlıcanı avına 5 bin lira ceza! Muğla’nın Bodrum ilçesinde, avlanması yasak olmasına rağmen 10 kilogram deniz patlıcanıyla yakalanan kişiye, 5 bin lira para cezası uygulandı.
11.06.2020 Gündem
Son dakika... Balıkesir'de 3 FETÖ şüphelisi yakalandı!
Son dakika... Balıkesir'de 3 FETÖ şüphelisi yakalandı! Gelen bir son dakika haberine göre, Balıkesir'de jandarma komutanlığı Karesi ve Sındırgı ilçelerinde FETÖ/PDY üyesi şüphelisi 3 kişiyi gözaltına aldı. Jandarma ekipleri Mayıs ayında Balıkesir il genelinde yaptıkları 'Huzur ve Güven' uygulamasında 38 bin kişiyi sorgularken, çeşitli suçlardan aranan 111 kişiyi yakaladı.
3.06.2020 Gündem
Bakan Pakdemirli: Deniz patlıcanı avcılığı sona erdi
Bakan Pakdemirli: Deniz patlıcanı avcılığı sona erdi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin önemli ihraç kalemlerinden biri olan deniz patlıcanında av sezonunun sona erdiğini belirtti.
2.06.2020 Ekonomi
Yeni Su Ürünleri Kanunu ile kaçak avcılık bitecek
Yeni Su Ürünleri Kanunu ile kaçak avcılık bitecek Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Su Ürünleri Kanunu'nda yapılan değişikliklerin sadece balıkları ve sucul biyoçeşitliliği değil, aynı zamanda alnının teriyle ekmeğini sudan çıkaran, kurallara uyan balıkçıların haklarını da koruyacağını belirterek, "Düzenleme, kaçak avcılık yaparak dürüst balıkçıların ve denizin hakkını çalanların sonunu getirecek, hatta balıkçılık alanında milat olarak kabul edilebilecek önemli bir adımdır." ifadelerini kullandı.
6.11.2019 Ekonomi
Su ürünleri avcılığının düzenlenmesinde değişiklik
Su ürünleri avcılığının düzenlenmesinde değişiklik Ticari amaçlı su ürünleri avcılığına ilişkin düzenlemede değişikliğe gidilerek, kum şırlanı (tellina), deniz salyangozu ve deniz patlıcanı avcılığının yükümlülük, sınırlama ve yasakları belirlendi.
27.09.2019 Ekonomi
Keşan'da 300 kilo deniz patlıcanı el geçirildi
Keşan'da 300 kilo deniz patlıcanı el geçirildi Edirne'nin Keşan ilçesinde, jandarma tarafından durdurulan kapalı kasa kamyonette 300 kilogram deniz patlıcanı ele geçirildi.
19.09.2019 Gündem
Yasak da durduramıyor... Bir gecede 20 bin TL kazanıyorlar!
Yasak da durduramıyor... Bir gecede 20 bin TL kazanıyorlar! Değişik bölgelerden İzmir’e gelen balıkçılar, yasak olmasına rağmen körfezde deniz patlıcanı avlayıp bir gecede 20 bin lira kazanç sağlıyor. Ekipler denetimlerini artırırken, kaçak avcılardan ürün alınmaması kararı alındı.
12.07.2019 Gündem
Kaçak avcılıkla mücadele başlıyor
Kaçak avcılıkla mücadele başlıyor Ege Denizi’ndeki ekosistemi korumak ve aynı zamanda balıkçılık ve su ürünleri sektörünün sorun ve önerilerini görüşmek amacıyla İzmir Ticaret Odası (İZTO) bünyesinde; üniversiteler, yerel yönetimler ve ilgili kamu kurumlarının temsilcilerinin yer aldığı “İzmir Balıkçılık Çalışma Grubu” oluşturuldu...
27.06.2019 Ege
Tekirdağ'da kaçak deniz patlıcanı operayonu
Tekirdağ'da kaçak deniz patlıcanı operayonu Tekirdağ'da, deniz polisi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin Marmara Denizi'nde, kaçak avcılara yönelik düzenlenen operasyonda, deniz patlıcanları ele geçirildi. 6 şüpheliye toplam 11 bin 445 TL para cezası kesildi. İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Marmara Denizi'nde Marmara Ereğlisi ilçesi açıklarında, kaçak avcılık yapıldığını belirledi. Harekete geçen ekiplerin düzenlediği operasyonda, 2 teknede arama yapıldı. Aramada kaçak avlanmış deniz patlıcanları ele geçirilirken, teknelerdeki 6 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilere toplam 11 bin 445 TL para cezası uygulanırken, kaçak avlanan deniz patlıcanları da denize bırakıldı. Kaçak avcılıkta kullanılan 2 tekne 1 ay süreyle denizden men edildi.
11.09.2019 Haberler
İZTO’dan 2 yıl nadas önerisi
İZTO’dan 2 yıl nadas önerisi Ege Denizi’ni büyük ölçüde tehdit eden kaçak avlanma konusu İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO) düzenlenen istişare toplantısında ele alındı.
2.06.2019 Ege
Tekirdağ'da yakalandı! Toplam ağırlığı şoke etti
Tekirdağ'da yakalandı! Toplam ağırlığı şoke etti Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde, avlanması yasak olan ve yasadışı yollarla Yunanistan'a götürülmek istenen 1 ton kaçak deniz patlıcanı ele geçirildi. Olayla ilgili E.Y gözaltına alındı.
16.10.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Deniz Patlıcanı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.