Bunun adı 'gülümseyen' depresyon, işte tedavisi! 'Kadınlarda 5 kat daha fazla görülüyor'
Bunun adı 'gülümseyen' depresyon, işte tedavisi! 'Kadınlarda 5 kat daha fazla görülüyor' Günümüzde milyonlarca kişi depresyondan muzdarip şekilde hayatına devam ediyor. Hayat kalitesini önemli ölçüde düşüren bu rahatsızlığın bir de 'gülümseyen'i var. Yani kişi sosyal ortamda çok neşeli ve mutluyken, tek başına kaldığında dünyası başına yıkılmış gibi oluyor. "Kadınlarda 5 kat daha fazla görülüyor" diyen Uzman Klinik Psikolog Melike Akpınar Kadıoğlu açıkladı.
4.10.2023 Ruh Sağlığı
Her gün tüketsek de bilmiyoruz! Uzman yorumuyla her derde deva denilen 6 besin
Her gün tüketsek de bilmiyoruz! Uzman yorumuyla her derde deva denilen 6 besin Sağlıklı ve uzun bir yaşamın yolu doğru beslenmekten geçiyor. Hatta bu nedenle çoğumuz şikâyetlerimize iyi geldiğini düşündüğümüz pek çok gıdayı da beslenmemize dahil ediyoruz. Peki bu ne kadar doğru? Tansiyondan şekere, diyabetten kolesterole her derde deva denilen 6 besini uzmanına sorduk.
20.10.2022 Gündem
Sarı kantaron yağının kullanım alanları ve muhteşem faydaları
Sarı kantaron yağının kullanım alanları ve muhteşem faydaları Türkiye’deki her iklim bölgesinde yetişebilen sarı kantaron Anadolu’da binbirdelikotu, kılıçotu, kanotu, yaraotu, kuzukıran olarak biliniyor. Sarı kantaron yağı, cilt sorunlarından sindirim sistemi kaynaklı birçok problem için kullanılıyor. İşte sarı kantaron bitkisi ve sarı kantaron yağının kullanım alanları, faydaları...
10.05.2022 Alternatif Tıp
Ülkede mesai 4 güne düştü, maaş ise... 'Türkiye'de olursa tamamen değişir!'
Ülkede mesai 4 güne düştü, maaş ise... 'Türkiye'de olursa tamamen değişir!' Pandemi koşullarıyla birlikte farklı çalışma modelleri benimsenmeye başlandı. Haftada 4 gün çalışma modeli son dönemin en çok konuşulan çalışma modellerinden biri. İzlanda, İrlanda, Japonya gibi pek çok ülkede hayata geçirilen haftada 4 gün çalışma modeli son olarak Birleşik Krallık'ta da uygulanmaya başlandı. Peki bu proje yakın gelecekte Türkiye'de hayata geçirilebilir mi?
25.02.2022 Ekonomi
Lavanta Yağı Faydaları Nelerdir? Lavanta Yağı Ne İşe Yarar, Nasıl Yapılır?
Lavanta Yağı Faydaları Nelerdir? Lavanta Yağı Ne İşe Yarar, Nasıl Yapılır? Hoş kokusu ile parfümlerde oldukça kullanılan lavanta yağ şeklinde ve çay olarak tüketilebilir. Faydaları saymakla bitmeyen lavanta yağı anksiyete ve depresyona iyi gelir. Uyku problemlerine yardımcı olan lavanta yağı cilt, saç ve sivilceler için kullanılır. Yapılışı da kullanımı kadar basit olan lavanta yağı antibakteriyel özelliği sayesinde cilt koruması da sağlar. Pek çok hastalığa iyi gelen lavanta yağı su ile karıştırılarak cilde sürülebilir. Lavanta yağı ne işe yarar, nasıl yapılır? diyorsanız “Lavanta yağı faydaları nelerdir?” içeriğimizden detaylıca okuyabilirsiniz.
3.12.2021 Genel Sağlık
Rezene Çayının Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar? Rezene Çayı Nasıl Yapılır?
Rezene Çayının Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar? Rezene Çayı Nasıl Yapılır? Şifalı bir bitki olan rezene maydanozgiller ailesinden gelmektedir. Rezenin kök, yaprak ve tohumlarından yararlanılır. Kendisine has bir kokusu vardır. Sodyum, potasyum, fosfor gibi mineralleri içerisinde barındırır. Faydaları saymakla bitmeyen rezene çayı annelerin süt miktarını artırırken bebeklerin gazını gidermeye yardımcı olur. Adet sancılarına iyi gelen rezene çayının idrar söktürücü özelliği vardır. Rezene çayı, Akdeniz bitkisi olan rezenenin demlenmesiyle hazırlanır. Rezene çayı nasıl yapılır? diyorsanız “Rezene çayının faydaları nelerdir, ne işe yarar? içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
En çok gençler kendilerini yalnız hissediyor!
En çok gençler kendilerini yalnız hissediyor! Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, toplumdaki sevgi ve güven duygusunun önemli olduğunu belirterek “Bu duygular toplumu bir arada tutan en önemli duygulardır. Bu duyguları toplumda canlandırabilmek önemlidir” dedi. Tarhan, bu dönemde yalnızlık hissini en çok yaşayan grubun gençler olduğuna da dikkat çekerek gençleri anlamanın önemine işaret etti. Tarhan, son yıllarda gündeme gelen kötü dünya sendromunun koronavirüs döneminde hızlanacağına dikkat çekti.
25.02.2021 Ruh Sağlığı
Bergamotun Faydaları Nelerdir? Bergamot Yağı Ve Çayı Nelere İyi Gelir?
Bergamotun Faydaları Nelerdir? Bergamot Yağı Ve Çayı Nelere İyi Gelir? Bilimsel adı Citrus Bergamia olan bergamot, sedef otugiller familyasından bir bitkidir. Bergamot çayı, kış aylarında en çok tüketilen bitki çayları arasında yer alıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren ve vücut direncini arttıran çayı, şeker yerine balla karıştırılarak da içilebilir. Bergamotun faydaları neler? Bergamot yağı ve çayı hangi hastalıklara iyi gelir? Merak edenler için detaylı bir şekilde araştırdık.
9.12.2020 Sağlık
Hangi bitki neye iyi gelir?
Hangi bitki neye iyi gelir? ‘Şifalı Bitkiler’ antik dönemden bu yana pek çok kaynakta karşımıza çıkıyor. Kadim bilgilerden modern tıbba pek çok alanda doğanın gücüne kulak verildiğini görüyoruz. Günümüzde ilaç kullanımına çekinceyle yaklaşan kişilerin tercihi olan başlıca şifalı bitkileri ve özelliklerini sizler için derledik. Ancak bitkilerin de yan etkisi olabileceğini, her bünyede aynı etkiyi yaratmayacağını unutmayınız. Özellikle de kronik bir rahatsızlığınız varsa ve düzenli olarak ilaç kullanıyorsanız doktorunuza danışmayı atlamayınız...
13.04.2018 Gündem
Uyku bozukluklarında beslenme
Uyku bozukluklarında beslenme Ruhsal ve fiziksel açıdan dinlenebilmenin en iyi yolu uyumaktan geçer.
9.01.2013 Genel Sağlık
“Alicim senin gösterinden sonra bütün kadınlar Carmen olmak isteyecek...”
“Alicim senin gösterinden sonra bütün kadınlar Carmen olmak isteyecek...” Milliyet Pazar’ın “Sofrada Baş Başa” sayfalarının bu haftaki konukları; Ali Poyrazoğlu ve Gürer Aykal. Kışın gelmekte olduğunu iyiyden iyiye hissettirdiği bir günde, yağmur nedeniyle tıkanan trafiği ve Taksim’de sürdürülen kazı çalışmaların aşarak erken bir akşam yemeği için Point Otel Taksim’deki Japon lokantası Udonya’da buluşuyorlar.
24.11.2012 Pazar
Yolluk almadan fuara gitmeyin!
Yolluk almadan fuara gitmeyin! Kitap fuarına gitmeyi düşünenlere altın bir tavsiyede bulunayım. Yola çıkarken yanınıza okumak için kitap alın. Yolluk almayı da unutmayın... Sandviç, poğaça, termosta çay da iyi olur...
16.11.2011 Kültür Sanat
Yaşamın kayıt defteri GÜNLÜK
Yaşamın kayıt defteri GÜNLÜK Yaşamlarımızın bir döneminde ya da düzenli olarak tuttuğumuz günlükler, o gün ne yendiğinden, gelecek planlarına, ölümlerden, doğumlara türlü çeşit kaydı içerir. Bu kayıtların edebiyat değeri olanlarını mercek altına almak, epeydir aklımızda gezinen ‘günlükler’ dosyasını hazırlamak, son aylarda art arda yayımlanan günlüklerden sonra kaçınılmaz hale geldi. Milliyet Kitap olarak bu ay edebiyatçıların elinden çıkan, yapıtlarıyla ilgili kulis bilgisi veren günlükleri tarihçesiyle birlikte inceledik.
13.06.2008 Kültür Sanat
Hangi hastalığa hangi yiyecek?
Hangi hastalığa hangi yiyecek? Tahıl, sebze ve meyvelerde bulunan maddeler ve vitaminler, depresyondan tansiyona kadar birçok hastalığa şifa kaynağı oluyor.
Baş dönmesini ciddiye alın
Baş dönmesini ciddiye alın Uzmanlar, baş dönmesini, 'teşhisi zor, ruhsal bozukluklara yol açabilen bir rahatsızlık’ olarak nitelendiriyor.
31.12.1899 Genel Sağlık
Baş dönmesini ciddiye alın
Baş dönmesini ciddiye alın Uzmanlar, 7den 70e herkeste görülebilen baş dönmesini, teşhisi zor, ruhsal bozukluklara yol açabilen bir rahatsızlık olarak niteliyor
26.04.2004 Yaşam
Fitness uykusu
Fitness uykusu Fitness uykusu

Benzer Haber Etiketleri