Ders Programı

Ders Programı

Son dakika ders programı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ders programı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ders programı haber sayfamızda...

Ders Programı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.818 ders programı haberi bulunmuştur.
İlkokul 1. Sınıf dersleri nelerdir? 2023-2024 / 1. Sınıf ders müfredatı
İlkokul 1. Sınıf dersleri nelerdir? 2023-2024 / 1. Sınıf ders müfredatı 1. Sınıflar için geri sayım başladı. 4 Eylül'de başlayacak olan 1. sınıfların uyum haftası öncesinde veliler araştırma halinde. 1. Sınıf dersleri nelerdir? İşte Milli Eğitim Bakanlığı'nın 1. sınıf müfredatı...
2.09.2023 Bilgi Rehberi
Üniversite öğrencileri inşaat atıklarını sanat eserine dönüştürdü
Üniversite öğrencileri inşaat atıklarını sanat eserine dönüştürdü İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) "Landscape and Art" dersi ve Türkiye'de faaliyet gösteren inşaat firması Benesta iş birliğiyle düzenlenen "İleri Dönüşüm Tasarım: İnşaat Atıklarından Heykel Tasarımına" öğrenci yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.
25.05.2023 Eğitim
Osmanlı’da “sagir” olmak
Osmanlı’da “sagir” olmak Osmanlı’da yaygın olarak “sagir” kelimesi ile tanımlanan çocuklar için “mektep eğitimi” beş-altı yaşında başlardı. Erkek çocukların hem para kazanmak hem de meslek öğrenmek için çocuk yaşta çalışmaları çok yaygındı.
24.04.2023 Arkeoloji
Venedik Bienali’ne ‘Hayalet Hikâyeleri’
Venedik Bienali’ne ‘Hayalet Hikâyeleri’ Şubat ayı başındaki Kahramanmaraş merkezli deprem fırtınası, İKSV koordinasyonundaki 18’inci Venedik Mimarlık Bienali projesi ‘Hayalet Hikâyeleri’ne büyük ibret ve yaratıcılık kaynağı oldu.
6.04.2023 Kültür Sanat
Çadırda kalan Mehmet'in çağrısı karşılık buldu; kitaplarına kavuştu
Çadırda kalan Mehmet'in çağrısı karşılık buldu; kitaplarına kavuştu Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde, depremde ağır hasar gören evine dönemediği için, ailesiyle birlikte bir ortaokulun bahçesindeki çadırda kalan ilkokul 4’üncü sınıf öğrencisi Mehmet Sefa Keser’in (10), ‘Kitap istiyorum’ çağrısı karşılık buldu.
20.03.2023 Haberler
Çadırda kalan Mehmet'in çağrısı karşılık buldu; kitaplarına kavuştu
Çadırda kalan Mehmet'in çağrısı karşılık buldu; kitaplarına kavuştu Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde, depremde ağır hasar gören evine dönemediği için, ailesiyle birlikte bir ortaokulun bahçesindeki çadırda kalan ilkokul 4’üncü sınıf öğrencisi Mehmet Sefa Keser’in (10), ‘Kitap istiyorum’ çağrısı karşılık buldu.
20.03.2023 Gündem
Merdiven altı kurs sayısı artıyor
Merdiven altı kurs sayısı artıyor Lise ve üniversite sınavlarına 5 aydan kısa bir süre kaldı. Öğrenciler sınav hazırlıklarını hızlandırırken kurslara ve özel derslere de talep arttı.
1.02.2023 Gündem
Çocuklar, Bornova’da futbolla eğlendi
Çocuklar, Bornova’da futbolla eğlendi Yarı yıl tatiline giren çocuklara yoğun bir ders programı ardından eğlenceli bir tatil yaşatmak için etkinlikler gerçekleştiren Bornova Belediyesi, Bornova Futbol Kulüpler Birliği Derneği iş birliği ile Sömestr Şenliği hazırladı.
30.01.2023 Ege
E OKUL | Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) giriş nasıl yapılır, E-Okul ne zaman kapanıyor 2023? İşte karne, not ve devamsızlık bilgisi...
E OKUL | Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) giriş nasıl yapılır, E-Okul ne zaman kapanıyor 2023? İşte karne, not ve devamsızlık bilgisi... E okul araması bu hafta sıkça yapılacak. Öğrenciler yarı yıl tatiline çıkıyorlar. Bu hafta karne notu ve devamsızlık bilgileri yoğun şekilde kontrol edilecek. VBS sistemine girmek isteyenler linke ulaşmak isterken "Not girişi ne zaman kapanacak?" sorusu sıkça geliyor.
19.01.2023 Bilgi Rehberi
Eylülün gündemi eğitim olacak
Eylülün gündemi eğitim olacak Eğitimde hareketli günler başlıyor. Üniversitelerde ek yerleştirme tercihleri, öğretmenlerin gireceği Kariyer Basamakları Sınavı, öğrenim kredilerinde faizlerin silinmesi gibi pek çok konu gündemde yerini alacak.
6.09.2022 Eğitim
Gençler üniversiteye BURSEM’le hazırlanıyor
Gençler üniversiteye BURSEM’le hazırlanıyor Burhaniye Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (BURSEM) 2022-2023 eğitim öğretim döneminde YKS’ye hazırlanacak öğrenciler için kurslarını başlattı.
19.07.2022 Ege
Baş Etmek Deyiminin Anlamı Ne Demek? Baş Etmek İle İlgili Örnek Cümleler
Baş Etmek Deyiminin Anlamı Ne Demek? Baş Etmek İle İlgili Örnek Cümleler Baş etmek deyimi, Bir konu ile ilgili problemi çözmek, çözüm yollarını arayarak tüm zorlukların üstesinden gelerek sonuçlandırmak anlamında kullanılmaktadır. Baş etmek deyimi Türkçe de günlük dilde çok kullanılan söz öbeğidir. Baş etmek deyimi öğrencilerin eğitim hayatları boyunca Türkçe dersinde işlenen ve İlköğretim ile ortaöğretim ders programı dahilinde işlenen deyimler başlığında işlenmektedir. İşte, tüm detaylar.
7.07.2022 Eğitim
Maaşı 13 bin TL ile 20 bin TL arasında! Birkaç ayda öğrenmek mümkün
Maaşı 13 bin TL ile 20 bin TL arasında! Birkaç ayda öğrenmek mümkün Haziran ayı itibarıyla Türkiye'de 'Metaverse' kelimesini duyanların oranı yüzde 60'a yaklaştı. Bazı insanlar işini bu sanal evrene taşımak isterken, bazıları da kurum ya da şirketlerde kariyer planları yapıyor. Bu sanal dünyada yerini almak isteyenler için de birçok firma Metaverse uzmanlığı eğitimleri veriyor. Peki, bu eğitimlerin içeriği ne, kursta alanın sertifikayla iş kurmak ya da işe girmek mümkün mü? Uzmanlara sorduk.
2.07.2022 Gündem
İyi okul, çocuğu doğru keşfeder
İyi okul, çocuğu doğru keşfeder Okul tercihi yapacak aileler, çocukları için en iyisini bulmaya çalışıyor. Uzmanlar, “Akademik başarı da önemli ancak öğrencinin yeteneğini keşfedeceği, kişisel özelliklerini de destekleyen okullara öncelik verin” diyor.
27.05.2022 Eğitim
BAU’da ISTAC Tahkimi dersleri başlıyor
BAU’da ISTAC Tahkimi dersleri başlıyor İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) ile Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Hukuk Fakültesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.
24.04.2022 Ekonomi
E-okul not girişleri ne zaman kapanıyor? 2022 e-okul karne notu girişi son tarihi...
E-okul not girişleri ne zaman kapanıyor? 2022 e-okul karne notu girişi son tarihi... Öğrencilerin devamsızlık, karne notu, ders programı gibi bir çok konuya hızlıca erişebildiği e-okul sistemi son not girişi araştırılıyor. Birinci dönemi geride bırakmak üzere olan öğrenciler takdir-teşekkür hesaplama işlemleri için e-okul VBS sistemine girişlerini sürdürüyor. Peki, e-okul ne zaman kapanacak, not girişi ne zaman bitiyor?
20.01.2022 Gündem
Öğrenci girişi e okul sınav sonucu sorgulama: E okul giriş nasıl yapılır?
Öğrenci girişi e okul sınav sonucu sorgulama: E okul giriş nasıl yapılır? E-OKUL Veli Bilgilendirme Sistemine giriş nasıl yapılır? Öğrenci, öğretmen ve velilerin birçok bilgiye ulaşabildikleri bir platform olan e okul MEB tarafından oluşturulmuştur. E okul ile devamsızlık, sınav sonuçları ve notları sorgulama yapılıyor. Peki, e okul öğrenci girişi nasıl yapılıyor?
12.11.2021 Gündem
97 şampiyon var
97 şampiyon var Yaklaşık 1 milyon öğrencinin katıldığı LGS’de, 97 öğrenci 500 tam puan alarak şampiyon oldu. En çok şampiyon çıkaran okul, 12 öğrencisiyle Bahçeşehir Koleji. 2020’de 181 öğrenci tüm soruları doğru cevaplarken bu yıl sayının yarı yarıya düştüğü görülüyor.
1.07.2021 Eğitim
Yönetmelik değişikliği! Kurs bitirme belgeleri e-Devlet'ten alınacak
Yönetmelik değişikliği! Kurs bitirme belgeleri e-Devlet'ten alınacak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Kurumları yönetmeliğinde yapılan değişiklikle bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması, e-Devlet uygulamalarına entegrasyon sağlanması amacıyla basılı verilen yıllık ortalama 8 milyon kurs bitirme belgesi elektronik ortama taşınarak, kâğıt ve basım maliyetinden tasarruf sağlanacak.
12.06.2021 Ekonomi
e okul öğrenci girişi nasıl yapılır? MEB E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi giriş ekranı
e okul öğrenci girişi nasıl yapılır? MEB E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi giriş ekranı E okul giriş ekranı araştırılıyor. Hafta sonu uygulanacak olan LGS için giriş yerlerini sorgulamak isteyen öğrenciler e okul sistemi üzerinden sınav giriş yerlerini öğrenebiliyor. Peki, e okul öğrenci girişi nasıl yapılır? İşte e okul ile ilgili merak edilenler...
4.06.2021 Gündem
Sınavlara Nasıl Çalışılır? Büyük Sınavlara Çalışmaya Ne Zaman Başlanır?
Sınavlara Nasıl Çalışılır? Büyük Sınavlara Çalışmaya Ne Zaman Başlanır? Sınavlar özellikle öğrencilerin korkulu rüyasıdır. Sınavlarda başarılı olmak isteyen öğrenciler, günlük olarak ders çalışmaya gayret gösterir. Sınavlara daha iyi çalışmak için farklı yöntemler arayabilirler. Sınavlar için ne zaman çalışmaya başlanacağı öğrencilerin oldukça merak ettiği bir konudur. Sınavlara nasıl çalışılır? Büyük sınavlara çalışmaya ne zaman başlanır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
19.05.2021 Eğitim
EBA giriş, öğrenci girişi nasıl yapılır? EBA TV canlı ders programı saatleri
EBA giriş, öğrenci girişi nasıl yapılır? EBA TV canlı ders programı saatleri TRT EBA TV canlı ders programı araştırılıyor. Tam kapanma ve bayram tatilinin sona ermesiyle 17 Mayıs itibariyle uzaktan eğitim devam ediyor. İlkokul, ortaokul, lise ders programı saatleri ve takvim belli oldu. Kademeli normalleşme ile alınan kararlar kapsamında okullarda eğitim uzaktan devam edecek. Ana okulları, 8. ve 12. sınıflar ise yüz yüze eğitim alacak. Peki, EBA giriş nasıl yapılır? EBA TV canlı ders programı saatleri...
18.05.2021 Gündem
Nasıl Ders Çalışmalıyım? Evde Ders Çalışırken Verimi Artıracak Öneriler...
Nasıl Ders Çalışmalıyım? Evde Ders Çalışırken Verimi Artıracak Öneriler... Öğrenciler okul hayatı boyunca düzenli olarak ders çalışmak ister. Derslerinde ve sınavlarında başarılı olabilmek adına çok farklı çalışma teknikleri uygular. Öğrenciler daha verimli olabilmesi için nasıl ders çalışacağını merak ederek bazı araştırmaları inceleyebiliyor. Nasıl ders çalışmalıyım? Evde ders çalışırken verimi artıracak önerilerle ilgili detayları derledik.
16.05.2021 Eğitim
Eğitimcilerin kâbusu oldu!
Eğitimcilerin kâbusu oldu! Kadro durumundan üye olduğu sendikaya kadar birçok konu bahane edilerek öğretmenlerin okul idaresi tarafından sistematik mobbinge maruz bırakıldığı öne sürülüyor.
30.03.2021 Gündem
15-21 Şubat EBA TV ders programı yayımlandı! İlköğretim-Ortaokul-Lise EBA TV canlı ders programı...
15-21 Şubat EBA TV ders programı yayımlandı! İlköğretim-Ortaokul-Lise EBA TV canlı ders programı... Uzaktan eğitim kapsamında canlı ders yayınları EBA TV üzerinden gerçekleştirilmeye devam ediyor. İkinci dönemin başlaması ile birlikte köy okullarında yeniden yüz yüze eğitime kademeli olarak başlandı. Kar yağışının etkili olduğu illerde 17 Şubat tarihine kadar yüz yüze eğitime ara verilirken öğrenciler 15-21 Şubat EBA TV canlı ders programını araştırmaya devam ediyor. Peki EBA TV canlı ders programında bu hafta hangi dersler var? İşte 15-21 Şubat EBA TV canlı ders programı...
15.02.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ders Programı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.