Dib

Dib

Son dakika DİB haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan DİB gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan DİB haber sayfamızda...

Dib

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 192 dib haberi bulunmuştur.
Diyanet 6.5 milyon kişiye fetva verdi
Diyanet 6.5 milyon kişiye fetva verdi Diyanet İşleri Başkanlığı’nın (DİB), 2023 yılı idare faaliyet raporu yayımlandı.
9.03.2024 Gündem
DİB-MBSTS BAŞVURU EKRANI AÇILDI MI? ÖSYM DİB-MBSTS başvuruları ne zaman alınacak, başvuru ücreti ne kadar, sınav hangi tarihte yapılacak?
DİB-MBSTS BAŞVURU EKRANI AÇILDI MI? ÖSYM DİB-MBSTS başvuruları ne zaman alınacak, başvuru ücreti ne kadar, sınav hangi tarihte yapılacak? DİB-MBSTS 2024 başvuru tarihlerine ilişkin araştırmalar devam ediyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı bu yıl Mart ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Peki DİB-MBSTS başvuruları başladı mı? Başvuru kılavuzu yayımlandı mı?
23.01.2024 Bilgi Rehberi
CUMA HUTBESİ 5 OCAK 2024: Diyanet Cuma Hutbesi konusu nedir? Bu haftanın cuma hutbesi indir...
CUMA HUTBESİ 5 OCAK 2024: Diyanet Cuma Hutbesi konusu nedir? Bu haftanın cuma hutbesi indir... Mübarek cuma günü, Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından haftanın cuma hutbesi yayımlandı. Öğle ezanı ile eda edilen cuma namazı öncesinde cuma hutbesi cemaat ile paylaşılıyor. 5 Ocak cuma hutbesi konusu ise ''Rahmet ve Mağfiret İklimi: Üç Aylar'' oldu. Cuma hutbesi PDF indir...
4.01.2024 Bilgi Rehberi
2023 DİB personel alımı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
2023 DİB personel alımı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? DİB personel alımı başvurularının üzerinden epey zaman geçerken adaylar sonuçları öğrenmek istiyor. Günler ilerledikçe sonuç araması da artıyor. Yoğun şekilde "DİB personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusu geliyor. İşte son durum...
24.05.2023 Bilgi Rehberi
AÇIKLANDI! DİB MBSTS sonuçları ÖSYM tarafından paylaşıldı!
AÇIKLANDI! DİB MBSTS sonuçları ÖSYM tarafından paylaşıldı! Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı sonuçları için gözler ÖSYM'deydi... Bugün adaylar için kritik gündü... Herkesin dilinde "DİB MBSTS sonuçları saat kaçta açıklanacak?" sorusu vardı ve beklenen haber geldi.
18.05.2023 Bilgi Rehberi
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI 4 bin 538 personel alımı: 2023 Diyanet personel alımı başvuruları ne zaman, hangi bölümlere, kaç kişi alınacak?
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI 4 bin 538 personel alımı: 2023 Diyanet personel alımı başvuruları ne zaman, hangi bölümlere, kaç kişi alınacak? Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan personel alımı ilanı. 4 bin 538 kişi Diyanet İşleri Başkanlığı'na alınacak. Peki, başvuru tarihleri belli oldu mu? Diyanet İşleri tarafından yapılan duyuru doğrultusunda hangi bölüme kaç kişi alınacak belli oldu. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı duyurusu.
27.04.2023 Bilgi Rehberi
Kaçırdıkları otomobille böyle kaza yaptılar
Kaçırdıkları otomobille böyle kaza yaptılar Sultanbeyli'de 5 çocuk, kaçırdıkları otomobille kaza yaptı. Çocuklardan bir yaralanırken, kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.
22.11.2021 Haberler
DİB personel alımı ne zaman? 2021 Diyanet personel alımı puanı
DİB personel alımı ne zaman? 2021 Diyanet personel alımı puanı Diyanet İşleri Başkanlığı, personel alımı yapacağını duyurdu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın duyurusunda; 1500 Kur'an kursu öğreticisi, 5 bin 600 imam hatip ve 700 müezzin kayyım olmak üzere 7 bin 800 sözleşmeli personel alınacağı yer aldı. Başvuru şartları belli oldu. Peki 7 bin 800 Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı ne zaman, başvuru şartları neler 2021?
21.10.2021 Gündem
Adana'da trafik kazası: 2'si polis 5 kişi yaralandı
Adana'da trafik kazası: 2'si polis 5 kişi yaralandı Adana'nın Kozan ilçesinde devriye görevi yapan polis aracının otomobille çarpışması sonucu 2'si polis 5 kişi yaralandı
30.09.2021 Gündem
Doktor Ali Kalyoncu kimdir? Başhekim Dr. Ali Kalyoncu neden vefat etti?
Doktor Ali Kalyoncu kimdir? Başhekim Dr. Ali Kalyoncu neden vefat etti? Beylikdüzü Devlet Hastanesi Başhekimi olarak görev yapan Doktor Ali Kalyoncu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bakan Fahrettin Koca, başsağlığı mesajı paylaştı. Peki, Dr. Ali Kalyoncu kimdir, nereli, hastalığı neydi?
29.07.2021 Gündem
Şiddete sabredin söylemi suçtur
Şiddete sabredin söylemi suçtur TBMM komisyonunda konuşan Prof. Dr. Huriye Martı, şiddetle mücadele için 81 ile kadın müftü yardımcı atanması gerektiğini vurguladı ve “Bunu kadının dindeki konumunun net bir şekilde görülmesi adına çok önemsiyoruz” dedi...
30.05.2021 Gündem
Diyanet’ten şiddete karşı ‘Baba Okulu’
Diyanet’ten şiddete karşı ‘Baba Okulu’ Diyanet İşleri Başkan (DİB) Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, babaların bilinçli olmasının, evde kadına ve kız çocuğuna yönelik şiddetin önlenmesinde önemli olduğunu belirterek, salgının ardından tüm illerde, “Baba Okulu Projesi”nin uygulanacağını açıkladı.
29.05.2021 Siyaset
DİB-MBSTS sınavı saat kaçta 2021, ne zaman bitecek? DİB-MBSTS sınav süresi ne kadar? İşte ayrıntılar...
DİB-MBSTS sınavı saat kaçta 2021, ne zaman bitecek? DİB-MBSTS sınav süresi ne kadar? İşte ayrıntılar... DİB-MBSTS sınavı bugün yani 10 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavına kısa bir süre kala sınav saat saati ve sınav süresi ile ilgili ayrıntılar araştırılıyor. Peki DİB-MBTS sınavı saat kaçta, ne zaman bitecek? DİB-MBTS sınavı süresi ne kadar 2021?
10.04.2021 Gündem
DİB-MBSTS sınavı soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak 2021? DİB-MBSTS cevap anahtarı ne zaman belli olacak?
DİB-MBSTS sınavı soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak 2021? DİB-MBSTS cevap anahtarı ne zaman belli olacak? DİB-MBSTS sınavı soruları ve cevapları merak ediliyor. Bugün gerçekleştirilecek olan sınavının sorularının ve cevaplarının yayınlanacağı tarih ile ilgili detaylar araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı ile ilgili detaylar haberde yer alıyor. Peki DİB-MBSTS sınavı soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak 2021?
10.04.2021 Gündem
Sınavlar ertelendi mi? Hangi sınavlar ertelendi?
Sınavlar ertelendi mi? Hangi sınavlar ertelendi? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan erteleme açıklamasının ardından ÖSYM tarafından yapılacak sınavlar için de erteleme kararı var mı araştırılıyor. KPSS DHBT, DİB MBSTS, YDS ertelendi mi? Hangi sınavlar ertelendi? İşte ertelenen sınavlarla ilgili son dakika gelişmeleri.
9.04.2021 Gündem
ÖSYM'den iki sınav! Cumartesi ve pazar günü muaf tutulacaklar
ÖSYM'den iki sınav! Cumartesi ve pazar günü muaf tutulacaklar Gelen son dakika haberine göre; 2021-DİB-MBSTS, 2020-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınavlarına girişte muaf tutulacak kişiler de belli oldu. İşte cumartesi ve pazar günü gerçekleştirilecek olan sınavlarla ilgili detaylar haberimizde...
9.04.2021 Gündem
Son dakika... ÖSYM'den iki sınav! Cumartesi ve pazar günü muaf tutulacaklar
Son dakika... ÖSYM'den iki sınav! Cumartesi ve pazar günü muaf tutulacaklar Gelen son dakika haberine göre; 2021-DİB-MBSTS, 2020-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınavlarına girişte muaf tutulacak kişiler de belli oldu. İşte cumartesi ve pazar günü gerçekleştirilecek olan sınavlarla ilgili detaylar haberimizde...
9.04.2021 Gündem
DİB-MBSTS sınav giriş belgesi yayımlandı mı? 2021 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı ne zaman?
DİB-MBSTS sınav giriş belgesi yayımlandı mı? 2021 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı ne zaman? Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavına geri sayım başladı. DİB-MBSTS sınavına katılım sağlayacak adaylar, bugünden itibaren DİB-MBSTS sınav giriş belgesi, sınav yerleri açıklandı mı sorularını araştırmaya başladı. Peki ÖSYM tarafından uygulanacak 2021 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı ne zaman?
5.04.2021 Gündem
‘Macron’a çağrımız, sorunlu üslubundan vazgeçmesidir’
‘Macron’a çağrımız, sorunlu üslubundan vazgeçmesidir’ AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) ile Türk toplumunu temsil eden dernekleri hedef almasına tepki gösterdi.
28.03.2021 Siyaset
Yabgu Nedir, Kimlere Denir? Yabgu Ne Anlama Gelir, Görevleri Nelerdir?
Yabgu Nedir, Kimlere Denir? Yabgu Ne Anlama Gelir, Görevleri Nelerdir? İslamiyet öncesi Türk devletlerinde hükümdara kağan denirdi. Kağanın baş yardımcısı ve danışmanı ise Yabgu ismiyle bilinirdi. Yabgu, savaş ve vergi gibi önemli konularda verilen kararların uygulanmasını sağlardı. İlk Türk devletlerinde kağan ve hükümdar anlamında da kullanılan yabgunun görev ve sorumlulukları nelerdir? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.
24.03.2021 Eğitim
DİB MBSTS başvuru ekranı TIKLA, başvuru ücreti ne kadar?  DİB MBSTS nedir, başvurusu nasıl yapılır?
DİB MBSTS başvuru ekranı TIKLA, başvuru ücreti ne kadar? DİB MBSTS nedir, başvurusu nasıl yapılır? DİB-MBSTS sınavı başvuruları bugün yani 24 Şubat tarihinde başladı. 10 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavının başvuru kılavuzu yayımlandı. Peki DİB MBSTS başvurusu nasıl yapılır? İşte DİB MBSTS başvuru ekranı...
24.02.2021 Gündem
2021 ÖSYM sınav takvimi açıklandı! ALES, KPSS, DGS, YDS, YKS başvuru ve sınav tarihleri...
2021 ÖSYM sınav takvimi açıklandı! ALES, KPSS, DGS, YDS, YKS başvuru ve sınav tarihleri... ÖSYM sınav takvimi yayımlandı. 2021 yılı içerisinde ÖSYM tarafından uygulanacak olan sınavlara katılım sağlayacak olan adayları yakından ilgilendiren sınavlar için başvuruların alınacağı ve sınavların gerçekleştirileceği tarihler resmen açıklandı. Buna göre 2021 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan ALES, YDS, YKS, KPSS ve DGS sınavları için başvuruların alınacağı ve sınavın gerçekleştirileceği tarihler belli oldu. İşte 2021 ÖSYM sınav takvimi...
27.01.2021 Gündem
Sınav yerleri ne zaman güncellenebilecek? İşte ALES, YÖKDİL sınav merkezleri güncelleme tarihi...
Sınav yerleri ne zaman güncellenebilecek? İşte ALES, YÖKDİL sınav merkezleri güncelleme tarihi... Sınav yerleri değiştirme ile ilgili detaylar merak ediliyor. Koronavirüs nedeniyle ertelenen sınavların yapılacağı tarih geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. ÖSYM Başkanı Prof.Dr.Halis Aygün, sınav merkezi tercihi ile ilgili açıklama yaptı. Peki sınav yerleri ne zaman ve nasıl tercih edilecek? İşte 2020 ALES, YÖKDİL sınav yerleri değişim tarihi detayları...
20.01.2021 Gündem
Son dakika... ÖSYM Başkanı'ndan sınavlarla ilgili flaş açıklama
Son dakika... ÖSYM Başkanı'ndan sınavlarla ilgili flaş açıklama Gelen son dakika haberine göre, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2021'e ertelenen sınavlara girecek adayların, sınav merkezi tercihlerini 21-22 Ocak'ta güncelleyebileceğini bildirdi.
20.01.2021 Gündem
ÖSYM giriş - ÖSYM sınav takvimi nasıl görüntülenir? 2021 ÖSYM sınav tarihleri
ÖSYM giriş - ÖSYM sınav takvimi nasıl görüntülenir? 2021 ÖSYM sınav tarihleri ÖSYM giriş nasıl yapılır? ÖSYM 2021 sınav takvimini yayınladı. 2021 yılında yapılacak sınavların tarihleri belli olurken; 2020 yılında ertelenen sınavların tarihleri de açıklandı. Peki, ÖSYM giriş ekranına nasıl ulaşılır? İşte 2021 ÖSYM takvimi ve ÖSYM giriş ekranı.
19.01.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Dib ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.