Dil

Dil

Son dakika dil haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan dil gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan dil haber sayfamızda...

Dil

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 31.709 dil haberi bulunmuştur.
Bakan Ersoy, turizmde hedefi açıkladı
Bakan Ersoy, turizmde hedefi açıkladı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Turist sayısı olarak 4'üncü sıraya yükseldik. Hedefimiz de dünyada ilk 3'e girmek. Çok hızlı bir şekilde regülasyonlar yapıyoruz. Ülkemizi 60 milyon- 100 milyon bandında turist alan ülkeler seviyesine getirmeyi hedefliyoruz" dedi.
18.04.2024 Ekonomi
GREEN CARD SONUÇLARI ne zaman açıklanacak? Yeşil Kart (Green Card) başvuru sonuçları sorgulama DV Lottery!
GREEN CARD SONUÇLARI ne zaman açıklanacak? Yeşil Kart (Green Card) başvuru sonuçları sorgulama DV Lottery! Green Card başvuru sonuçları için geri sayım başladı. DV Lottery üzerinden başvuruları alınan Yeşil Kart uygulaması ile ABD'de çalışma ve yaşama şansı elde ediliyor. 2024 Green Card başvuru şartları arasında artık yabancı dil bilme şartı yer almıyor. Peki, Green Card (Yeşil Kart) sonuçları ne zaman, ayın kaçında açıklanacak?
18.04.2024 Bilgi Rehberi
Bebek İsimleri 2024: Farklı, Değişik, Yeni ve Anlamı Güzel Kız ve Erkek Unisex Bebek İsim Önerileri
Bebek İsimleri 2024: Farklı, Değişik, Yeni ve Anlamı Güzel Kız ve Erkek Unisex Bebek İsim Önerileri Dünyanın en güzel duygularından bir tanesi de hiç şüphesiz anne ve baba olmak. Aileye yeni katılması beklenen üyenin yanında çiftleri isim heyecanı da sarar. Bebek isimleri ile ilgili uzun ve derin bir araştırma sürecine giren anne ve adayları çocuklarının isminin en güzel ve en anlamlı olmasını isterler. Hamilelik döneminde cinsiyetin belli olmasının ardından en çok üzerine düşülen konulardan bir tanesidir. Ömür boyu taşıyacakları ismin kulağa hoş gelmesini tercih eden aileler bebeklerinin isminin keşfedilmemiş, en zor ve nadir bulunan, değişik, duyulmamış, özel ve farklı olmasını isterler. Bunun dışında kız ve erkek bebeklerine verecekleri ismin unisex olmasını isteyen aileler de var. Ancak ismin güzelliği kadar anlamlarının da güzel olmasını önemserler. En güzel, duyulmamış, modern, değişik kız ve erkek bebekler için unisex isimler sözlüğü ve anlamları hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız “Bebek İsimleri 2024” içeriğimize bakabilirsiniz.
18.04.2024 Bebek
AB’den 35 bin gence ücretsiz Avrupa turu: Türk vatandaşlarının da başvurabileceği programın şartları neler?
AB’den 35 bin gence ücretsiz Avrupa turu: Türk vatandaşlarının da başvurabileceği programın şartları neler? Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, “DiscoverEU” programı kapsamında, aralarında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da bulunduğu 35 bin genç için trenle ücretsiz Avrupa turu düzenleyecek.
17.04.2024 Dünya
TBMM'de mesai yeniden başlıyor
TBMM'de mesai yeniden başlıyor Türkiye Büyük Millet Meclisi, yerel seçim nedeniyle ara verdiği mesaisine bugün yeniden başlıyor. Meclis gündeminde önemli yasal düzenlemeler var. Enerji verimliliğini artıracak kanun teklifi ile turist rehberlerine yönelik düzenlemenin Genel Kurul'da ele alınması bekleniyor.
16.04.2024 Gündem
Türkiye’nin oyuncak haritası çıkarıldı
Türkiye’nin oyuncak haritası çıkarıldı Bursa’da topaç, Ankara’da tel araba, Nevşehir’de Kapadokya bebeği… Ankara Üniversitesi, Türkiye’nin Oyuncak Haritası’nı çıkardı.
14.04.2024 Eğitim
Zeka  ‘yapay’ savaş  gerçek
Zeka ‘yapay’ savaş gerçek Teknoloji rakipleri OpenAI, Google ve Mistral, 12 saat içinde peş peşe yapay zeka uygulamalarını piyasaya sürdü.
14.04.2024 Dünya
Hakan Çalhanoğlu, Galatasaray sorusuna cevap verdi!
Hakan Çalhanoğlu, Galatasaray sorusuna cevap verdi! Inter'in yıldızı Hakan Çalhanoğlu, geçtiğimiz gün Galatasaray'la ilgili kendisine yöneltilen soruyu dikkat çeken bir yanıt vermişti. Milli yıldız sosyal medya hesabından bir açıklama daha yayınladı.
12.04.2024 Galatasaray
Aida Mahmudova'nın 'Bir Rüya Açılır | A Dream Unfolds' isimli kişisel sergisi Vision Art Platform'da!
Aida Mahmudova'nın 'Bir Rüya Açılır | A Dream Unfolds' isimli kişisel sergisi Vision Art Platform'da! Vision Art Platform, “Bir Rüya Açılır | A Dream Unfolds” ismini taşıyan yeni sergisiyle Aida Mahmudova’nın kişisel sergisine Fırat Arapoğlu küratörlüğünde ev sahipliği yapıyor. 23 Nisan 2024, Salı günü saat 18.00’de açılışı gerçekleşecek olan sergi, 22 Temmuz 2024’e kadar Vision Art Platform, Akaretler No:35’te ziyaret edilebilir.
11.04.2024 Kültür Sanat
‘Bu ülke iki sandıkla kuruldu’
‘Bu ülke iki sandıkla kuruldu’ CHP Genel Başkanı Özel, MHP lideri Bahçeli’nin sözlerine yanıt verdi: “Dünyada bir ülke sandıkla kurulduysa bu ülke kurulmuştur. Bir, cepheye mermi taşıyan annelerin sandıklarındaki mermileriyle; iki, TBMM’nin yönettiği Kurtuluş Savaşı’yla kurulmuştur” 
11.04.2024 Gündem
Gözyaşlarıyla ölen kuzenini aradı, tüm dünya öğrendi! Beyaz kulübenin sırrı
Gözyaşlarıyla ölen kuzenini aradı, tüm dünya öğrendi! Beyaz kulübenin sırrı Kuzenini kanserden kaybettikten sonra günlerini acı içerisinde geçiriyordu. Aklına bahçesine telefon kulübesi inşa etme fikri geldi. Bu sayede ona söylemedikleri söyleyecek, hasretini giderecekti. "Normal bir telefon hattı üzerinden aktarılması mümkün olmadığı için rüzgarla taşınsın istedim” diyen bahçıvanı artık tüm dünya tanıyor.
11.04.2024 Yaşam
CHP lideri Özel: Tüm siyasi partilerin liderlerini arayacağım
CHP lideri Özel: Tüm siyasi partilerin liderlerini arayacağım CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ramazan Bayramı namazını memleketi Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki Hatuniye Camii'nde kıldı.
10.04.2024 Gündem
Bu program işte eşitlik sağlıyor
Bu program işte eşitlik sağlıyor İş dünyasında kadınların tüm seviyelerde eşit temsiliyeti ve eşit değerdeki işe eşit ücretin sağlanması için şirketleri desteklemeyi amaçlayan UN Global Compact Hedef Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Programı’nın (Target Gender Equality Accelerator) başvuruları açıldı. Dokuz ay sürecek olan programın başvuruları 31 Mayıs tarihine kadar sürecek.
8.04.2024 Ekonomi
Güneş tutulması psikolojimizi nasıl etkiliyor?
Güneş tutulması psikolojimizi nasıl etkiliyor? Hayranlık uyandıran kozmolojik olayların psikolojimiz üzerinde güçlü etkileri olabilir. 8 Nisan'da yine bir Güneş tutulması gerçekleşecek. Güneş tutulmasının üzerimizdeki olası etkilerini ödüllü bilim yazarı David Robinson kaleme aldı.
7.04.2024 Dünya
‘İnsan bildiğinden şaşmıyor’
‘İnsan bildiğinden şaşmıyor’ “Curcunabazlar” adlı yeni kitabında Mehmet Anıl ikiz kardeşlerin iktidar mücadelesini anlatıyor. İnsanın hiç değişmediğinin altını çizen Anıl, “Hırslar, kıskançlıklar, sevgi ve nefret, dostluklar ve düşmanlıklar tıpatıp aynı” diyor.
7.04.2024 Kültür Sanat
İçerik fabrikası Türkiye! 'Bunun adı dizi diplomasisi'
İçerik fabrikası Türkiye! 'Bunun adı dizi diplomasisi' Türkiye’nin ciddi anlamda bir içerik fabrikasına dönüştüğünü söyleyen Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı, “Türk dizileri de en az savunma sanayi ürünleri kadar stratejik bir yapıya sahip oldu. Devletimizin Türk dizileriyle ilgili bir strateji oluşturması gerekiyor,” diyor.
7.04.2024 Pazar
‘Yola yenilenerek devam edeceğiz’
‘Yola yenilenerek devam edeceğiz’ Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRGEV’in iftar programında yaptığı konuşmada “31 Mart sadece yeni bir dönüm noktası değil, aynı zamanda daha büyük zaferlerin müjdecisi olacaktır. Yolumuza yenilenmiş, tazelenmiş çok daha güçlenmiş şekilde devam edeceğiz” dedi.
6.04.2024 Gündem
Erdoğan'dan 29 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasıyla ilgili son dakika açıklaması! Ruhsatı veren kim?
Erdoğan'dan 29 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasıyla ilgili son dakika açıklaması! Ruhsatı veren kim? Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da İbn Haldun Üniversitesi'nde TÜRGEV tarafından düzenlenen iftar programında konuştu. Erdoğan Beşiktaş'taki yangına dair, "Bu binaya inşaat ruhsatını, imar ruhsatını veren ve binanın en alt bodrum katlarını gazino haline getirmeye müsaade edenler kim?" ifadelerini kullandı.
5.04.2024 Gündem
Çorbadan diliniz mi yandı, tat alamıyor musunuz? İşte 5 çözüm yolu
Çorbadan diliniz mi yandı, tat alamıyor musunuz? İşte 5 çözüm yolu Dilde ve yanaklarda tat alma tomurcukları vardır. Kaynayan herhangi bir şeyi bir anlık dikkat dağınıklığıyla ağzınıza atmak tat alma tomurcuklarınıza zarar verir saatlerce belki de günlerce tat almakta zorlanırsınız. Ancak birkaç basit yöntemle bu durumdan kurtulmak mümkün. Nasıl mı?
5.04.2024 Püf Noktası
Hayat ile satranç birbirine benzer
Hayat ile satranç birbirine benzer Büşra Aktekinoğlu Babat, insanın doğayla savaşını ve canlılara duyarsızlığını satranç tahtası üzerinde anlatıyor. Sanatçıya göre hayat ile satranç çok benziyor ve doğaya karşı yapılan her yanlış hamle dünyanın sonunu getiriyor.
4.04.2024 Kültür Sanat
Bu sayede 4 dil öğrendi: Kadınların arasında beni gören şok oluyor
Bu sayede 4 dil öğrendi: Kadınların arasında beni gören şok oluyor Kapadokya girişi kapısı olarak bilinen Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde yaşayan Yavuz Aplak; "Bir erkek olarak ilk kez bez bebek yapıp ailesinin geçimini sağlayan ben oldum. Turistler kadınların içinde benim bez bebek yaptığımı görünce şoke oluyorlar ve beni tebrik ediyorlar." dedi.
2.04.2024 Yaşam
Bu sayede 4 dil öğrendi: Kadınların arasında beni gören şok oluyor
Bu sayede 4 dil öğrendi: Kadınların arasında beni gören şok oluyor Kapadokya girişi kapısı olarak bilinen Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde yaşayan Yavuz Aplak; "Bir erkek olarak ilk kez bez bebek yapıp ailesinin geçimini sağlayan ben oldum. Turistler kadınların içinde benim bez bebek yaptığımı görünce şoke oluyorlar ve beni tebrik ediyorlar." dedi.
2.04.2024 Gündem
Çorum'da AK Parti'nin adayı Halil İbrahim Aşgın kazandı
Çorum'da AK Parti'nin adayı Halil İbrahim Aşgın kazandı 31 Mart yerel seçimleri sona erdi. Çorum'da resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti'nin adayı Halil İbrahim Aşgın kazandı.
1.04.2024 Gündem
Balıkesir'de CHP’nin adayı Ahmet Akın Büyükşehir Belediye Başkanı oldu
Balıkesir'de CHP’nin adayı Ahmet Akın Büyükşehir Belediye Başkanı oldu Balıkesir'de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, resmi olmayan sonuçlara göre, CHP’nin adayı Ahmet Akın Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.
1.04.2024 Gündem
Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu: Tokat, Türkiye'ye örnek olacak
Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu: Tokat, Türkiye'ye örnek olacak Tokat'ta aday olan ve resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanı seçilen efsane Vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu konuştu: "Tokat, Türkiye'ye örnek olacak"
1.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Dil ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.