Türkiye Mülki İdare Haritası (Dilsiz & Renkli): İl Ve İlçe İsimleri İle Birlikte Türkiye Haritası
Türkiye Mülki İdare Haritası (Dilsiz & Renkli): İl Ve İlçe İsimleri İle Birlikte Türkiye Haritası Türkiye mülki idare haritasını çıkarabilmek için, mülki idare kavramının ne olduğu, nasıl kullanıldığı, mülki idare haritası üzerinde yer alan illerin sayısını, bu illerin ilçe isimlerini, Türkiye'nin bölge sınırlarını, ulaşım çizelgesini, harita modelinin kaç farklı teknik üzerinden gösterilebileceğini anlatan ve hazırlayan yazımızı sizler için okumaya hazır hale getirdik.
15.09.2020 Haritalar
Lal Ne Demek? Gönül Lal Ve Dilim Lal Nedir?
Lal Ne Demek? Gönül Lal Ve Dilim Lal Nedir? Lal kelimesi pek çok mana barındırmaktadır. Bu sebeple anlamı da merak uyandırmaktadır. Lal kelimesi TDK sözlüklerinde anlamını bulmak mümkündür. Peki, lal ne demek? Gönül lal ve dilim lal kısaca kelime anlamı nedir? Sizlere bu konuyu detayları ile açıkladık.
23.04.2020 Gündem
Sağır ve dilsiz dilenci zabıtayı görünce açıldı!
Sağır ve dilsiz dilenci zabıtayı görünce açıldı! Maltepe’de sağır ve dilsizim diyerek vatandaştan para dilenen şahıs, zabıtayı karşısında görünce adeta dile geldi. Üzerinde yazılı ‘sağır ve dilsiz’ yazısı ile vatandaşın duygusunu sömürerek para toplayan şahsın foyasını zabıta ortaya çıkardı. O anlar kameraya yansıdı.
9.03.2020 Gündem
Sağır ve dilsiz dilencinin dili zabıtayı görünce açıldı
Sağır ve dilsiz dilencinin dili zabıtayı görünce açıldı Maltepe’de sağır ve dilsizim diyerek vatandaştan para dilenen şahıs, zabıtayı karşısında görünce adeta dile geldi. Üzerinde yazılı ‘sağır ve dilsiz’ yazısı ile vatandaşın duygusunu sömürerek para toplayan şahsın foyasını zabıta ortaya çıkardı. O anlar kameraya yansıdı.
9.03.2020 Haberler
Sağır ve dilsiz 3 kişi kabusları olmuştu... Yakalandılar!
Sağır ve dilsiz 3 kişi kabusları olmuştu... Yakalandılar! Kocaeli Derince ilçesinde 6 yıl önce kuru sıkı tabanca ile üç ayrı kişiye zorla senet imzalatan, haklarında 13 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan sağır ve dilsiz 3 kişilik çete, polis ekiplerinin takibi sonucu yakalanarak cezaevine gönderildi.
7.10.2019 Haberler
Annesinin eğitimine böyle destek oluyor!
Annesinin eğitimine böyle destek oluyor! Manisa'nın Salihli ilçesinde yaşayan ortaokul öğrencisi İsmail Tuncer (13), kendi aralarında geliştirdikleri işaret dili ile işitme engelli annesinin (54) duyan kulağı, dili olurken, okul arkadaşları ve çevresindekiler tarafından da takdir ediliyor.
11.09.2019 Yaşam
İntihar girişiminde bulunan kadını komşuları kurtardı
İntihar girişiminde bulunan kadını komşuları kurtardı Pendik sağır ve dilsiz olduğu öğrenilen bir çocuk annesi kadın 5. Katta cama çıkarak intihar girişiminde bulundu. Mahalle sakini iki kişi tarafından kurtarılan kadın sağlık ekiplerine teslim edildi. Olay, saat 11.00 sıralarından Pendik Fevziçakmak Mahallesi Yener Sokak’ta bulunan bir binada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sağır ve dilsiz olduğu öğrenilen bir çocuk annesi kadın henüz bilinmeyen bir nedenle 5. kattaki evinin mutfak penceresine çıkarak intihar girişiminde bulundu. Kadının pencerede bulunduğu gören vatandaşlar durumu polis, sağlık ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede bulunan vatandaşları uzaklaştırırken, itfaiye ekipleri ise kadının atlama ihtimaline karşın şişme yatak açarak önlem aldı. itfaiye ekiplerini gören kadının panikleyerek camdan sarkması korku dolu anlara neden oldu. Mahalle sakini iki kişi intihara kalkışan kadını kurtardı Kadının intihar girişiminde mahalle sakini 2 kişi itfaiye ekiplerinin merdivenle çıkmaya çalıştığı sırada yaşanan kargaşadan yararlanarak balyozla kapıyı kırıp eve girdi. Sessiz bir şekilde kadının yanına yaklaşan komşuları kadını pencereden alarak içeriye çekti. Son anda düşmekten kurtardığı kadını sırtına alan bir kişi aşağıya indirerek sağlık ekiplerine teslim etti. Sağlık görevlilerinin yaptığı ilk müdahale sonrası kadın Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. İntihara kalkışan komşusunu cep telefonuyla kaydetti Sağır ve dilsiz olduğu görülen kadının intihar girişimi mahallede paniğe neden oldu. Panik sırasında bütün vatandaşlar kadını ikna etmeye çalışırken, bazı apartman sakinleri ise balkona çıkarak olayı cep telefonuyla kaydetti.
11.09.2019 Yaşam
Sağır ve dilsiz numarası yapan dilenci, zabıtayı görünce bülbül kesildi
Sağır ve dilsiz numarası yapan dilenci, zabıtayı görünce bülbül kesildi Antalya’nın Alanya ilçesinde boynuna "sağır ve dilsiz" yazılı not asıp dilencilik yapan bir kişi zabıta ekipleri tarafından yakalandı. Hiçbir engelinin olmadığı anlaşılan dilenci zabıta ekipleri karşısında adeta bülbül kesilirken, o anlar ise cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. İlçenin işlek cadde ve sokaklarında denetimlerini sürdüren Alanya Belediyesine bağlı zabıta ekipleri şüphelendikleri bir dilencinin yanına gitti. Adana’dan Alanya’ya geldiği ve isminin E.C. olduğu öğrenilen dilencinin boyuna astığı “sağır ve dilsiz” yazısı zabıta ekiplerinin dikkatini çekti. Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne götürülen dilencinin sağır ve dilsiz yazısına rağmen konuşmaya başlaması şaşırttı. E.C. isimli dilencinin konuşma anları ise zabıta tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından E.C.’nin polis merkezine teslim edildiği öğrenildi.
11.09.2019 Yaşam
Dilsiz taklidi yapınca konuşma yeteneği kaybolur mu?
Dilsiz taklidi yapınca konuşma yeteneği kaybolur mu? Çin'de yaşanan garip olaylar sizi sizden alıyor mu pek emin değil ama beni benden alıyor ve bunu sizden saklayacak kadar ketum değilim. Olaya gelin... Çin'de yaşayan ve soyadı Zeng olan bir adam, iddilara göre 76 dolarlık alacak-verecek meselesi yüzünden 12 yıl önce eşinin amcasını öldürdü. Daha sonra kayıplara karıştı vesahte bir kimlikle Anhoui eyaletine yerleşti.
14.03.2018 Hayat
Televizyon tarihine geçen röportaj
Televizyon tarihine geçen röportaj Ülkeyi sarsan kasırganın verdiği zararla ilgili haber yapan muhabir, tarihi bir olaya imza attı.
11.09.2019 Televizyon
Boynunda bu notla dilenirken yakalananınca...
Boynunda bu notla dilenirken yakalananınca... Antalya’nın Alanya ilçesinde boynuna "sağır ve dilsiz" yazılı not asıp dilencilik yapan Ramazan K., zabıta ekipleri tarafından yakalandı. Hiçbir engelinin olmadığı anlaşılan dilenci zabıta ekipleri karşısında bülbül kesildi. Alanya’nın en işlek caddelerinden birinde denetleme yapan zabıta ekipleri şüphelendikleri bir dilencinin yanına gitti. Ramazan K. isimli dilencinin boyuna astığı ’’sağır ve dilsiz’’ yazısı zabıta ekiplerinin dikkatini çekti. Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne götürülen dilencinin sağır ve dilsiz yazısına rağmen konuşmaya başlaması şaşırttı. Toplumun duygularını istismar eden dilencinin konuşma anları, zabıta tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Zabıtanın sorularını da cevaplayan Ramazan K., “Köyümüz yapıyor bu mesleği, mesleğimiz olmuş. Ne yapalım ekmek parasını çıkarıyoruz. Site görevlisi olarak çalıştım. Çeşitli işler yaptım ama bazı nedenlerle o işleri bırakmak zorunda kaldım. Dilenmek için insanların kalabalık olduğu yerleri seçiyoruz. Günlük 100-200 kişiye gidip gidiyoruz” dedi. “Dilencilik yapmadığım için kız vermiyorlar" Her dilencinin bölgesine ayrı ayrı arabalarla geldiğini söyleyen Ramazan K., “Sağır ve dilsiz değilim ama köyümüzün hepsi bu işi yapıyor. Köyde dilencilik yapmadığım için bana kız vermiyorlar. Keyfimden yapmıyorum” ifadelerini kullandı. Üzerindeki paralara el konulan ve yasal işlem yapılan dilenci daha
11.09.2019 Yaşam
O sağır ve dilsiz ama...
O sağır ve dilsiz ama... Sağır ve dilsiz gencin elleriyle yaptığı gösteri izleyenleri büyüledi. Gözlerinizi alamayacağınız bu gösteri sosyal medyada çok konuşuldu.
11.09.2019 İlginç Videolar
Kafasına vura vura dilinden ettiler
Kafasına vura vura dilinden ettiler Adana'da bir pastanedeki papağan müşterilerin ilgisi ve orantısız sevgisi yüzünden konuşamaz hale geldi.
11.09.2019 Yaşam
Kopan parmak 3 hastane dolaştı
Kopan parmak 3 hastane dolaştı Antalya'nın Serik İlçesi'nde demir doğrama atölyesinde çalışan ve eline düşen demir parçası nedeniyle sol elinin bir parmağı kopan 25 yaşındaki sağır ve dilsiz genç 8 saat sonra sevk ediliği Alanya'daki özel hastanede başarılı bir operasyonla kopan parmağı yerine dikildi.
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri