Din Dersi

Din Dersi

Son dakika din dersi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan din dersi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan din dersi haber sayfamızda...

Din Dersi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.069 din dersi haberi bulunmuştur.
Özel okullar öğretmen bulma telaşında
Özel okullar öğretmen bulma telaşında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ortaokullarda ders çizelgelerinde değişikliğe giderek din derslerinin sayısını artırdı.
3.09.2023 Gündem
Ali Erbaş: Allah'ın kitabını öğrencilerinizin öğrenmeleri için teşvik edin
Ali Erbaş: Allah'ın kitabını öğrencilerinizin öğrenmeleri için teşvik edin Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde katıldığı Hafızlık İcazet Merasimi’nde, “Eğer isterse bir okulda bütün öğrenciler Kur’an-ı Kerim dersini seçebilirler. Bu imkan var. Okul müdürlerimizin bu imkanı iyi değerlendirmesi lazım. Müdürlerimize sesleniyorum. Allah'ın kitabını öğrencilerinizin öğrenmeleri için teşvik edin, rehberlik yapın. Bundan siz de kazançlı olacaksınız. Siz de bundan sevap alacaksınız” dedi.
29.07.2023 Gündem
Sandığın anahtarı eğitim ve gençlerde
Sandığın anahtarı eğitim ve gençlerde Seçime 10 gün kala meydanlar hareketlendi. Siyasi partilerin ilk kez oy kullanacak yaklaşık 6 milyon genç ile 25 milyon öğrenci ve ailesine yönelik eğitim vaatleri dikkat çekiyor. Kimi Gençlik Bakanlığı kurmayı, kimi temel eğitimi zorunlu 14 yıla çıkarmayı, kimi YÖK’ü kaldırmayı, üniversiteleri özerk hale getirmeyi kimi de yurt sorununu çözmeyi vadediyor.
5.05.2023 Eğitim
AK Parti'li Kurtulmuş: 'İktidara gelirsek Türkiye'yi yöneteceğimiz planlar budur' demelerini bekliyoruz
AK Parti'li Kurtulmuş: 'İktidara gelirsek Türkiye'yi yöneteceğimiz planlar budur' demelerini bekliyoruz AK parti Genel Başkanvekili Numan Kurtuluş, Kahramanmaraş'ta partisinin genişletilmiş il danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada 6'lı masanın adayının kendilerini ilgilendirmediğini ancak Türkiye'nin ekonomi, terör ve savunma sanayindeki düşüncelerinin kendilerini ilgilendirdiğini belirterek, "Onun için bir an evvel kafa karışıklıklarını sona erdirmelerini ve milletin karşısına dürüstçe çıkarak 'İktidara gelirsek Türkiye'yi yöneteceğimiz formüller, planlar budur' demelerini bekliyoruz" dedi.
14.09.2022 Siyaset
Murat Sancak dev transferi açıkladı: 1.5 yıllığına anlaştık ama...
Murat Sancak dev transferi açıkladı: 1.5 yıllığına anlaştık ama... 26 yıl sonra Süper Lig hasretine son veren Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Skorer'den Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtladı. Taraflı tarafsız tüm sporseverlerin övgüsünü kazanan Akdeniz temsilcisinde başkan Sancak çarpıcı açıklamalara imza attı.
11.02.2022 Adana Demirspor
Canlı yayında yanlışlıkla satanist ayinin görüntüleri gösterildi
Canlı yayında yanlışlıkla satanist ayinin görüntüleri gösterildi Avustralya'da bir televizyon kanalında sunulan haber bülteni sırasında ekrana bir anda satanistlerin düzenlediği bir ritüelin görüntüsü geldi.
21.08.2021 Dünya
Okul öncesinde din eğitimi olur mu?
Okul öncesinde din eğitimi olur mu? Eğitim-Bir-Sen, yayınladığı raporla din ve ahlak eğitiminin okul öncesi çağda da verilmesi önerisinde bulundu. O yaşta soyut kavramları öğrenmede sıkıntı yaşanacağını belirten uzmanlar en doğru yaş 12 diyor. İngiltere, Almanya, İspanya gibi pek çok ülkede okul öncesinde din eğitimi yok. Belçika’da ise devlet okullarında bulunmazken Katoliklere bağlı anaokullarında din eğitimi var.
31.03.2021 Eğitim
Ülkesine sevgisi bataklığı yeşertti
Ülkesine sevgisi bataklığı yeşertti Verimsiz, bataklık ve sazlık bir araziydi; hiç kimse burada örnek bir çiftlik kurulabileceğine inanmıyor, hatta Mustafa Kemal’i vazgeçirmeye çalışıyorlardı. Ancak, Atatürk’ün içindeki doğa sevgisi ve yeşile olan tutkusu o topraklarda 5 Mayıs 1925’te kurduğu bir çiftliğe dönüşecekti...
5.05.2020 Gündem
EBA giriş sayfası | EBA TV'den Türkçe, Matematik, Edebiyat, Din dersi izle
EBA giriş sayfası | EBA TV'den Türkçe, Matematik, Edebiyat, Din dersi izle EBA TV ekranı için arayış devam ediyor. EBA TV'de ilkokul dersleri, ortaokul dersleri ve lise dersleri işlenmeye başladı. Peki dersleri kaçıran öğrenciler için ders tekrarları olacak mı? Dersler saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte EBA TV ve Türkçe, Matematik, Edebiyat, Din derslerinin saatlerin hakkında bilinmesi gerekenler...
23.03.2020 Gündem
Avusturya'da 'İslam' ifadesinin karnelerden çıkartılmasına tepki
Avusturya'da 'İslam' ifadesinin karnelerden çıkartılmasına tepki Avusturya'da İslam ifadesinin okul karnelerinden çıkartılarak yerine ülkedeki Müslümanları temsil eden Avusturya İslam Cemaatinin kısaltması olan İGGÖ'nün yazılması tepkilere neden oldu.
9.02.2019 Dünya
Belçika'da helal kesim yasağına tepki büyüyor
Belçika'da helal kesim yasağına tepki büyüyor Belçika'nın Flaman bölgesinde helal kesim yasağının yıl başında yürürlüğe girmesi Müslüman ve Musevi toplumunun tepkisine yol açtı."
15.01.2019 Dünya
Milli Eğitim Bakanı Selçuk CNN TÜRK canlı yayınında açıkladı! Yaz tatili kısalacak mı?
Milli Eğitim Bakanı Selçuk CNN TÜRK canlı yayınında açıkladı! Yaz tatili kısalacak mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Meseleye sınav olarak bakmıyoruz. Sınav bir araçtır ama zaman içinde amaçlaşmış. Biz sınavı tekrar araç haline getirmek istiyoruz" dedi. Türkiye'deki yaz tatilinin de uzun olduğunu belirten Bakan Selçuk, "Türkiye’nin yüzde 90’ı tarım toplumuyken yazın 3 aylık boşluğu bırakmışlar çünkü tarım yapılıyor. İş tersine dönmüş takvim yine aynı kalmış, temel çıkmaz bu. Değişebilir " ifadelerini kullandı.
28.10.2018 Siyaset
Rektörlük için profesörlük şartı kalktı
Rektörlük için profesörlük şartı kalktı Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine giçişin ardından, dün çıkarılan cumhurbaşkanı kararnamesiyle eğitimle ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın teşkilat yasası da değiştirildi.
10.07.2018 Gündem
YPG/PKK'nın Suriye'deki eğitim dayatması genişliyor
YPG/PKK'nın Suriye'deki eğitim dayatması genişliyor YPG/PKK, ilkokul, ortaokul ve 9. sınıflardan sonra, 10. ve 11. sınıflara da ideolojik müfredatını dayatacak.
19.06.2018 Dünya
Muharrem İnce'den din dersi açıklaması
Muharrem İnce'den din dersi açıklaması CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce,  "Allah'ın izni, milletimizin desteğiyle cumhurbaşkanı olduğumda din dersini şöyle  yapacağız; muhafazakar aile derse ki 'Benim çocuğuma 2 saat din dersi yetmez,  fıkıh dersi istiyorum', o zaman baş üstüne deyip kaç saat istiyorsa seçmeli dersi  vereceğiz. Öbürü de diyorsa ki 'Ben din dersi istemiyorum' ona da vermeyeceğiz."  dedi.
18.06.2018 Siyaset
Muharrem İnce'den din dersi açıklaması
Muharrem İnce'den din dersi açıklaması CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce,  "Allah'ın izni, milletimizin desteğiyle cumhurbaşkanı olduğumda din dersini şöyle  yapacağız; muhafazakar aile derse ki 'Benim çocuğuma 2 saat din dersi yetmez,  fıkıh dersi istiyorum', o zaman baş üstüne deyip kaç saat istiyorsa seçmeli dersi  vereceğiz. Öbürü de diyorsa ki 'Ben din dersi istemiyorum' ona da vermeyeceğiz."  dedi.
18.06.2018 Siyaset
Benimle TV’ye çık biraz havan olsun
Benimle TV’ye çık biraz havan olsun Erdoğan’ın birlikte TV’ye çıkma çağrısına verdiği yanıtı hatırlatan İnce, “TV kanalına çıkarsa bana reyting yaptırırmış. Çocuklara dedim şu reytingleri kontrol edin. Erdoğan 11, benimki 44. Hava durumu bile Erdoğan’dan fazla izlenmiş. Rakibime sesleniyorum, reytingi ben sana katarım” dedi...
17.06.2018 Siyaset
Muharrem İnce: Ben bu ülkenin zencisiyim
Muharrem İnce: Ben bu ülkenin zencisiyim Diyarbakır'da konuşan Muharrem İnce, Millet Kıraathaneleri kuracaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.
11.06.2018 Siyaset
İnce: 23 Haziran'da 2 milyon kişinin olmasını istiyorum
İnce: 23 Haziran'da 2 milyon kişinin olmasını istiyorum Muharrem İnce, 23 Haziran'da büyük İstanbul mitingini yapacağını bildirerek, "Bu mitingde 2 milyon kişinin olmasını istiyorum. Yorulmak, mazeret, yorgunluk yok, marifet var." diye konuştu.
9.06.2018 Siyaset
Yeni bir Türkiye’yi birlikte kuracağız
Yeni bir Türkiye’yi birlikte kuracağız Dün Ankara’da partisinin 24 Haziran seçimlerine yönelik bildirgesini açıklayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Millet için geliyoruz, rantiye için değil. Beraber barış içinde, huzur içinde yaşamak istiyoruz. Alevi’si Sünni’si, Türk’ü, Kürt’ü kim olursa olsun yeni bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz” dedi.
26.05.2018 Siyaset
Son dakika! CHP seçim beyannamesini açıkladı
Son dakika! CHP seçim beyannamesini açıkladı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün 600 vekil adayının tanıtıldığı toplantıda partisinin seçim bildirgesini açıkladı. CHP, cumhurbaşkanı seçimi için ‘hepimizin cumhurbaşkanı’, milletvekili seçimi için ‘millet için geliyoruz’ sloganlarını kullanacak.
26.05.2018 Siyaset
Son dakika! CHP seçim beyannamesini açıkladı
Son dakika! CHP seçim beyannamesini açıkladı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün 600 vekil adayının tanıtıldığı toplantıda partisinin seçim bildirgesini açıkladı. CHP, cumhurbaşkanı seçimi için ‘hepimizin cumhurbaşkanı’, milletvekili seçimi için ‘millet için geliyoruz’ sloganlarını kullanacak.
26.05.2018 Siyaset
Tanık Özdemir  ‘şüpheli’ oldu
Tanık Özdemir ‘şüpheli’ oldu TSK içindeki yapıyı kuranlardan olan tanık Kemalettin Özdemir kapatılan Turgut Özal Üniversitesi’ne yönelik, “FETÖ/PDY” soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Şüpheli olarak ifadesi alınan Özdemir, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
7.02.2018 Gündem
YKS sınavında bölümlerin puan türleri değişmedi
YKS sınavında bölümlerin puan türleri değişmedi Yükseköğretim Kurulu, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili bu yıl hangi bölümün hangi puan türüne göre öğrenci kabul edeceğini gösteren listeyi yayımladı.
17.12.2017 Siyaset
Başarısızlık  ‘Abide’si oldu
Başarısızlık ‘Abide’si oldu MEB’in ABİDE sınavının sonuçlarına göre öğrencilerin yüzde 71’i neden-sonuç ilişkisini kuramıyor. Yüzde 26’sı matematikte dört işlem yapamıyor. Yüzde 18’i vücudundaki organ adlarını dahi bilemiyor
1.12.2017 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Din Dersi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.