Diş Çıkarma

Diş Çıkarma

Son dakika diş çıkarma haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan diş çıkarma gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan diş çıkarma haber sayfamızda...

Diş Çıkarma

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 999 diş çıkarma haberi bulunmuştur.
Diş sıkma ve gıcırdatmaya dikkat! Sebebi bu hastalık olabilir
Diş sıkma ve gıcırdatmaya dikkat! Sebebi bu hastalık olabilir Diş sıkma alışkanlığı olarak bilinen bruksizm, çocuk ve gençler arasında yaygınlaşan bir sağlık sorunu. Çocuk Diş Hekimi Uzm. Dr. Nurgül Demir özellikle ebeveynlere seslenerek bu sağlık probleminin oluşturduğu tehlikeleri anlattı.
18.08.2023 Genel Sağlık
OiOi’den En Miniklere EMZİK 0+AY
OiOi’den En Miniklere EMZİK 0+AY OiOi’nin uzun zamandır üzerinde titizlikle çalıştığı yeni ürünü OiOi EMZİK 0+AY, önceliği sağlık olan ebeveynlerle buluştu.
10.11.2022 Advertorial
20Lik Diş Çıkarken Boğaz Ağrısı Yapar Mı?
20Lik Diş Çıkarken Boğaz Ağrısı Yapar Mı? Diş çıkarmak ve çektirmek büyük küçük herkes için oldukça zordur. Çünkü dişler hassas bir bölge olan ağız içinde yer alıp hem kulak hem de boğaz gibi vücudun diğer bölgelerini de etkileyebilir. Bazı dişler ise belirli dönemlerde kendiliğinden çıkar. Bunun en yaygın olarak bilineni 20'lik dişlerdir. Oldukça ağrılı geçen 20'lik diş çıkarma boğaz ağrısı yapar mı? İşte, merak edilen tüm detaylar.
5.07.2022 Sağlık
Bebeklerde diş çıkarma dönemi hakkında bilmeniz gerekenler
Bebeklerde diş çıkarma dönemi hakkında bilmeniz gerekenler Diş çıkarma, çocukların geçtiği birçok gelişimsel dönüm noktasından biridir. Bebeğin dişlerinin, diş etlerini itmeye başladığı diş çıkarma döneminde bebeğin vücudunda bir dizi değişiklik meydana gelir. Bu nedenle bebeğin ruh hali, sağlığı hatta rutini doğrudan etkilenir. Yeni ebeveynler için oldukça zorlayıcı olabilen diş çıkarma dönemi hakkında merak edilenleri Dr. Sevil Borbay’a sorduk.
27.04.2022 Bebek
20Lik Diş Çıkarken Boğaz Ağrısı Yapar Mı?
20Lik Diş Çıkarken Boğaz Ağrısı Yapar Mı? Diş çıkarmak ve çektirmek büyük küçük herkes için oldukça zordur. Çünkü dişler hassas bir bölge olan ağız içinde yer alıp hem kulak hem de boğaz gibi vücudun diğer bölgelerini de etkileyebilir. Bazı dişler ise belirli dönemlerde kendiliğinden çıkar. Bunun en yaygın olarak bilineni 20'lik dişlerdir. Oldukça ağrılı geçen 20'lik diş çıkarma boğaz ağrısı yapar mı? İşte, merak edilen tüm detaylar.
12.09.2021 Sağlık
SGK Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu Kararı Resmi Gazete'de
SGK Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu Kararı Resmi Gazete'de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığının "Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" ile "Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu Kararı", Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.
8.09.2021 Ekonomi
Bebeklerde İştahsızlık Neden Olur? Bebeklerde İştahsızlık Nasıl Geçer?
Bebeklerde İştahsızlık Neden Olur? Bebeklerde İştahsızlık Nasıl Geçer? Bebekler ebeveynlerin hayatına ilk girdikleri andan itibaren ebeveynlerinin bütün hayatı olurlar. Bebek bakımda hem annelerin hem de babaların en hassas oldukları nokta da şüphesiz ki beslenme konusu olmaktadır Ancak bazen işler yolunda gitmez ve bebeklerde iştahsızlık sorunu baş gösterir. Siz de böyle bir sorun yaşıyor, nedenini merak ediyor ve bunun üstesinden nasıl geçireceği cevabını arıyorsanız tüm detayları derledik.
7.09.2021 Sağlık
Diş çıkarma döneminde bu besinler çok rahatlatıyor!
Diş çıkarma döneminde bu besinler çok rahatlatıyor! Yaşamın ilk 6 ayından sonra görülen ateş, huzursuzluk, salya akıntısı, iştahsızlık gibi durumlar diş çıkarma döneminin erken habercisi olabiliyor. Bu dönemde bebeklerin besinleri reddetmesine bağlı oluşan kilo kaybı endişesi ebeveynler için büyük bir sorun haline gelebiliyor. Peki ,diş çıkarma dönemini rahat geçirmenize destek olacak besinler nelerdir? Bu dönemde bebeğinizin beslenmesinde nelere dikkat etmelisiniz? İşte diş çıkarma döneminde bebeğinizi rahatlatacak besinler…
23.08.2021 Çocuk Sağlığı
Uyurken Neden Ağızdan Salya Akar? Ağızdan Su Gelmesinin Sebepleri
Uyurken Neden Ağızdan Salya Akar? Ağızdan Su Gelmesinin Sebepleri Pek çok kişinin yaşadığı rahatsız edici durumlar içerisinde uyurken ağızdan su gelme sorunu öne çıkar. Özellikle kişi uyandığı vakit yastığın ıslak olduğunu fark eder. Peki, uyurken neden ağızdan salya akar? Ağızdan su gelmesinin sebepleri hakkında tüm detayları derledik.
10.08.2021 Sağlık
Diş çıkaran bebekler için ailelere öneriler
Diş çıkaran bebekler için ailelere öneriler Bebeklerin diş çıkarma belirtilerinin ağız ve diş etlerinde görülebileceğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Gökmen Alpaslan Taşkın, bebekleri bu dönemde rahatlatmanın ipuçlarını paylaştı.
23.06.2021 Çocuk Sağlığı
Bebeklerde Geç Diş Çıkarma Nedenleri Nelerdir?
Bebeklerde Geç Diş Çıkarma Nedenleri Nelerdir? Bebek sahibi olan anne ve babaların bebekleriyle ilgili merak ettiği bazı bilgiler bulunuyor. Bebekler belirli dönemlerde diş çıkarması gerekir. Bebeklerde dişlerin geç çıkmasının sebepleri kişiler tarafından araştırılabiliyor. Dişlerin neden geç çıktığı hakkında anne ve babalar internet üzerinde bazı araştırmalar yapabiliyor. Bebeklerde geç diş çıkarma nedenleri nelerdir? Bebeklerde geç diş çıkarma nedenleriyle ilgili tüm detayları derledik.
20.06.2021 Bebek
Bebeklerin El Ve Ayakları Neden Sıcak Olur?
Bebeklerin El Ve Ayakları Neden Sıcak Olur? Doğal bir süreç altında bebeklerin sıcaklığı yetişkin bir insana göre daha fazladır. Ancak bazı durumlarda el ve ayaklardaki sıcaklık gerektiğinden fazla olabiliyor ve uzun sürebiliyor. Peki, bebeklerin el ve ayakları neden sıcak olur? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.
20.06.2021 Bebek
Bebekler İçin Kehribar Kolyenin Faydaları Nelerdir?
Bebekler İçin Kehribar Kolyenin Faydaları Nelerdir? Dünyanın farklı yerlerinde tamamen doğal şekilde çıkarılan pek çok taş bulunmaktadır. Özellikle bu taşların büyük bir çoğunluğu sağlık açısından hem fiziksel hem de psikolojik olarak önemli faydalar sunar. Peki, bebekler için kehribar kolyenin faydaları nelerdir? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.
19.06.2021 Bebek
Bu gece online’da gönlüm hovarda
Bu gece online’da gönlüm hovarda Bugün 3 Nisan Dünya Parti Günü, tek bir uygulamayla tüm zamanların en eğlenceli partisini verebilir sevdiklerinizle sabaha kadar dans edebilirsiniz
3.04.2021 Cumartesi
Bebek bakımı konusunda doğru bilinen yanlışlar
Bebek bakımı konusunda doğru bilinen yanlışlar Yeni bebek sahibi olmuş ebeveynlerin özellikle bazı hataları yapmamaları büyük önem taşıyor. Çünkü halk arasında doğru bilinen yanlışlar bebekte ciddi hastalıklara hatta hayati tehlikeye bile neden olabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Ahmet Yıldırım, çocuk sağlığı konusunda doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdi.
25.03.2021 Çocuk Sağlığı
Çocuklarda 1 haftayı aşan iştahsızlık neyin habercisi olabilir?
Çocuklarda 1 haftayı aşan iştahsızlık neyin habercisi olabilir? Bebek ve çocuk bakımında ebeveynlerin en hassas olduğu nokta beslenme oluyor. Çocukların bazen iştahsız olabildiğini ve bunun bazen doğal bir durumken bazen de bir hastalığın belirtisi olabildiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ela Tahmaz Gündoğdu “Bebeklerde ve çocuklarda görülen iştahsızlık aileler için endişe edici bir durum. 1 haftadan uzun süren ve kilo kaybına sebep olan iştahsızlıkta mutlaka doktora başvurulmalı” açıklamasında bulundu
11.03.2021 Çocuk Sağlığı
Bebeklerde Diş Çıkarma Dönemi Ne Zaman? Diş Çıkarma Sırası Nasıldır?
Bebeklerde Diş Çıkarma Dönemi Ne Zaman? Diş Çıkarma Sırası Nasıldır? Bebeklerin diş çıkarma dönemi merakla beklenen zamanlardan birisidir. Özellikle bebeklerin diş çıkarma zamanları bebekler için oldukça zorlu bir süreçtir. Bu nedenle pek çok ebeveyn bebeklerin diş çıkartma zamanlarını merak etmektedir. Peki bebeklerde diş çıkarma dönemi ne zaman? Diş çıkarma sırası nasıldır? Sizlere diş çıkarma dönemleri hakkında merak edilenleri derledik.
11.03.2021 Sağlık
Uzmanından altını ıslatan çocuklar için tedavi önerisi
Uzmanından altını ıslatan çocuklar için tedavi önerisi Alt ıslatma probleminin 5 yaşında yüzde 15 ila 20 civarında görüldüğüne dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Dr. Serhat Koran, bu problemin çözümü için homeopatik tedavi önerisinde bulundu. Peki homeopatik tedavi nedir? Homeopatik tedavi nasıl yapılır? İşte detaylar...
9.03.2021 Çocuk Sağlığı
Çocuklarda parmak emme neden zararlıdır ve nasıl çözülür?
Çocuklarda parmak emme neden zararlıdır ve nasıl çözülür? Bebeklik döneminde bebeklerin dünyayı ağızlarını kullanarak keşfetmeleri yaygındır. Bu, bebekler için doğal bir içgüdüdür. Emzik ya da başparmağı emme, hayatın ilk birkaç yılı için normaldir. Özellikle diş çıkarma dönemlerinde bebeklere sakinlik ve rahatlama hissi verir. Bu alışkanlık 5 yaşından sonra devam ederse çocuğun duygusal veya sosyal gelişimi ile ilgili bir sorunun işareti olabilir. Doğru zamanda parmak emme alışkanlığını veya emzik kullanımını kesmek gerekir. Aksi takdirde istenmeyen bazı zararları olabilir. Diş Hekimi Pertev Kökdemir önemli bilgiler paylaştı
5.03.2021 Genel Sağlık
Sarı İshal Neden Olur? Bebeklerde Sarı İshal Nedenleri Nelerdir, Nasıl Geçer?
Sarı İshal Neden Olur? Bebeklerde Sarı İshal Nedenleri Nelerdir, Nasıl Geçer? Bebekler doğduğu ilk andan itibaren anne sütü aldıkları zaman ishal gibi durumlar ile daha az karşılaşılmaktadır. Çünkü anne sütündeki etken maddeler bebeklerin ishale yakalanmasının önüne geçmektedir. Sıklıkla biberon ile beslenmek zorunda kalan çocukların ishale daha sık yakalandığı görülmektedir. Sarı ishal neden olur? Bebeklerde sarı ishal nedenleri nelerdir, nasıl geçer? İşte, tüm detaylar.
4.03.2021 Sağlık
9 Aylık Bebek Kilosu Kaç Olmalıdır? 9 Aylık Bebeklerin Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?
9 Aylık Bebek Kilosu Kaç Olmalıdır? 9 Aylık Bebeklerin Beslenmesi Nasıl Olmalıdır? Dokuz aylık bebeklerin kas ve iskelet yapısı gelişmiştir ve emekleme 8. aydan itibaren başlar. Ama bebeğiniz emeklemeye hala başlamadıysa hemen telaş etmemelisiniz. Çünkü uzmanlar bazı bebeklerin hiç emeklemeden yürümeye başladığını belirtiyor. Bebeğinizin zihinsel ve fiziksel gelişiminin çok hızlı ilerlediği bu süreçte bebeğinizin boyuna ve kilosuna dikkat etmeniz gerekir. 9 aylık bebek kilosu kaç olmalıdır? İşte, tüm detaylar.
17.02.2021 Sağlık
Diş Çıkaran Bebeklere Ne İyi Gelir? Diş Çıkan Bebekler Nasıl Rahatlatılır?
Diş Çıkaran Bebeklere Ne İyi Gelir? Diş Çıkan Bebekler Nasıl Rahatlatılır? Minik yavrular dişleri çıkarken birtakım rahatsızlıklar hissedebilirler. Tabi hiçbir anne ve baba bunun olmasını istemediği için farklı yöntemler arar. Peki, diş çıkaran bebeklere ne iyi gelir? Diş çıkan bebekler nasıl rahatlatılır? İşte merak edilen farklı bilgiler...
12.02.2021 Sağlık
Bebekler neden ağlar? Bebek ağlıyorsa ne yapılmalıdır?
Bebekler neden ağlar? Bebek ağlıyorsa ne yapılmalıdır? Mışıl mışıl uyumasını ve dinlenmesini istediğiniz bebeğiniz birden ağlamaya başladı ya da uyanıkken sürekli ağlıyor. Duruma alışana kadar onun neden ağladığını çözebilmek için ipuçlarımıza göz atabilirsiniz.
21.01.2021 Ebeveyn
Bebeklerde diş çıkarma ateşi ile ilgili bilinmesi gerekenler
Bebeklerde diş çıkarma ateşi ile ilgili bilinmesi gerekenler Diş çıkarma, bir bebeğin dişlerinin ağız içine sürmeye başladığı süreçtir. Bu durum hafif huzursuzluk ve ateş gibi çeşitli semptomlara yol açabilir. Diş Hekimi Pertev Kökdemir, diş çıkarma rahatsızlığının nasıl yatıştırılacağı, ateşin nasıl tedavi edileceğiyle ilgili ipuçları verdi
12.01.2021 Çocuk Sağlığı
Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri Nelerdir? Ne Zaman Başlar, Kaç Gün Sürer?
Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri Nelerdir? Ne Zaman Başlar, Kaç Gün Sürer? Bebeklerin sağlık aşamaları ve sağlık kontrolleri çok önemlidir. Özellikle bebeklerin diş çıkarma evreleri de dikkatli bir şekilde gözlenmelidir. Bebeklerde diş çıkarma belirtileri nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
6.01.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Diş Çıkarma ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.