Ağız sağlığı genel sağlığımızı böyle etkiliyor! Madde madde açıkladı
Ağız sağlığı genel sağlığımızı böyle etkiliyor! Madde madde açıkladı Ağız sağlığının iyi ya da kötü olması vücuttaki tüm organları ilgilendiriyor. "Ağzımız hastalıklara neden olan bakterilere açılan en önemli giriş kapısıdır" diyen Diş Hekimi Pertev Kökdemir "Diş eti iltihabı veya derin çürükleri olan kişilerde bu bakterilerin kana karışması ve organlarımıza hızla ulaşması çok kolay olacaktır. Bu nedenle sağlıklı bir beden, sağlıklı bir ağızdan geçer" diyerek ağız sağlığı ile genel sağlık ilişkisini madde madde açıkladı
3.11.2020 Genel Sağlık
Diş etinizdeki iltihap sizi unutkan yapıyor! Alzheimer'ı bile...
Diş etinizdeki iltihap sizi unutkan yapıyor! Alzheimer'ı bile... Diş etinizdeki iltihabın sadece ağız ve dişlerinize zarar verdiğini sanmayın. Eğer diş eti ilitabı tedavi edilmezse hafızanızı bile etkileyebiliyor. Nasıl mı? Güney Kore’de yapılan bir çalışma şiddetli diş eti hastalığı ile hafıza zayıflığı arasında bir bağlantı olabileceğini ortaya koydu. Hatta öyle ki diş eti iltihabı olanlar olmayanlara göre yüzde 6 daha yüksek bunama riskine sahip! Periodontoloji Uzmanı Dr.Öğr. Üyesi Begüm Alkan araştırmanın detaylarını paylaştı
23.09.2020 Genel Sağlık
Kötü ağız kokusu ve diş etinde kanama neyin belirtisi?
Kötü ağız kokusu ve diş etinde kanama neyin belirtisi? Ağızda ortaya çıkan kötü koku ve diş etlerinde kanamaya dikkat! Diş eti iltihabının en önemli belirtileri arasında yer alan ağız kokusu ve kanama, diş eti iltihabının kemiğe ilerlemesinin bir sonucu ya da kan, metabolik, genetik ve bağışıklık sistemini etkileyen hastalıkların göstergesi olabilir. Diş eti iltihabı nedir, neden olur? Periodontitis belirtileri nelerdir? Periodontitis nasıl tedavi edilir?
6.06.2020 Genel Sağlık
Diş eti iltihabı nasıl geçer?
Diş eti iltihabı nasıl geçer? Diş eti iltihabı genel olarak plak oluşumundan kaynaklanır. Diş eti iltihabı tedavi edilmediği takdirde sonu diş kaybına kadar giden ciddi bir rahatsızlıktır. Peki diş eti iltihabı nasıl geçer? Diş eti iltihabı nasıl geçer sorusunun en temel cevabı, diş ve ağız temizliğinize dikkat etmenizle başlıyor. Diş eti iltihabı nasıl geçer sorusunun diğer cevaplarına ise yazımızda ulaşabilirsiniz.
7.03.2018 Estetik
Diş eti şişmesi neden olur?
Diş eti şişmesi neden olur? Diş eti şişkinliği olarak da adlandırılan şişmiş diş etleri genellikle tahriş edici, hassas veya ağrılıdır. Diş fırçalarken veya diş ipi kullanırken diş etleriniz daha kolay kanar.
29.06.2017 Genel Sağlık