Diş Protezi

Diş Protezi

Son dakika diş protezi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan diş protezi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan diş protezi haber sayfamızda...

Diş Protezi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 139 diş protezi haberi bulunmuştur.
Yeni nesil ortodontik tedaviler
Yeni nesil ortodontik tedaviler ImpOrth Smile Studio kurucusu Ortodonti Uzmanı Dr. Sezai Erginbaş, “Ortodonti alanındaki dijital gelişmeler sayesinde tedavi süreleri daha öngörülebilir oldu” dedi ve şeffaf plak tedavisiyle ilgili bilgiler paylaştı.
25.08.2023 Advertorial
Türkiye’nin ilk diş sağlığı müzesi
Türkiye’nin ilk diş sağlığı müzesi Müzeler yalnızca arkeoloji ve sanat temalarıyla sınırlı değil. Ağız ve Diş Sağlığı Müzesi de geçmişten günümüze bu alandaki gelişimi takip etme imkânı tanırken özellikle çocuklar için eğlenceli ve eğitici bir ortam sunuyor.
23.07.2023 Arkeoloji
Yüzüğünüz dar geliyor, saatiniz sıkıyorsa dikkat! Sebebi akromegali olabilir
Yüzüğünüz dar geliyor, saatiniz sıkıyorsa dikkat! Sebebi akromegali olabilir Yıllardır taktığınız yüzüğün giderek parmağınızı sıkmasına, ayakkabı numaranızın giderek büyümesine, saatinizin bileğinize dar gelmesine şaşırıyorsanız, dikkat! Bu tabloya eklem ağrıları, aşırı terleme, yüz hatlarında kabalaşma, ellerde uyuşma ve güçsüzlük eşlik ediyorsa tedavi başarısı oldukça yüksek ve Akromegali olarak bilinen nadir bir hastalıkla karşı karşıya olabilirsiniz.
28.08.2022 Genel Sağlık
Diş protez hizmeti alınacak
Diş protez hizmeti alınacak Basın İlan Kurumu'nun ilan portalı ilan. gov. tr'de yer alan duyuruya göre diş protez hizmeti alınacak.
24.07.2022 Ekonomi
İnternetten telefon siparişi verdi, kitap geldi
İnternetten telefon siparişi verdi, kitap geldi Ankara’da yaşayan Ahmet H. internetten bir akıllı telefon siparişi verdi. Bin 700 TL’ye telefonu kendisine göndereceğini söyleyen Ahmet Eker, paranın bir kısmını aldıktan sonra mağdura cep telefonu yerine kitap gönderdi.
19.05.2022 Gündem
Bir günde implant tedavisi mümkün mü?
Bir günde implant tedavisi mümkün mü? İmplantlar esas olarak eksik bir dişin olduğu boşluğa yerleştirilen yapay diş kökleridir. Diş implantları implant, abutment ve protez olmak üzere üç ayrı bölümden oluşurlar. Yapay diş kökü görevi gören, genellikle titanyumdan üretilen vida ve diş protezi arasındaki bağlantıyı abutment adı verilen bağlantı elemanı sağlar. İmplantların en önemli özellikleri doğal dişlere herhangi bir müdahalede bulunulmadan eksik diş boşluğuna yerleştirilmelidir. Eksik diş boşluğuna yerleştirilen yapay diş kökü gerçek diş kökü görevi üstlenir.
22.03.2022 Genel Sağlık
100 bin liraya anlaşarak diş tedavisi için gitti! Tüm hayatı kabusa döndü
100 bin liraya anlaşarak diş tedavisi için gitti! Tüm hayatı kabusa döndü Almanya’da yaşayan Hatice Kuşdoğan, 100 bin liraya anlaşarak diş tedavisi için gittiği Kadıköy’deki klinikte iddiaya göre, yanlış tedavi uygulanınca hem dişlerinden hem de parasından oldu. Ağrılardan dolayı yemek yiyemez hale geldiğini söyleyen Kuşdoğan, diş hekiminden şikayetçi oldu.
16.02.2022 Gündem
Diş kliniğinden tıbbi malzeme çaldı, polis operasyonuyla yakalandı
Diş kliniğinden tıbbi malzeme çaldı, polis operasyonuyla yakalandı Van'da, kar maskesiyle girdiği klinikten diş pensesi, diş taşı temizleme aleti ve diş protezi yapımında kullanılan tıbbi malzeme çalan şüpheli, polis operasyonuyla yakalandı.
16.12.2021 Gündem
İnternetten diş protezi sipariş verdi! Gelen ürünle hayatının şokunu yaşadı
İnternetten diş protezi sipariş verdi! Gelen ürünle hayatının şokunu yaşadı Bursa'da Erdinç Altay internet üzerinden sipariş verdiği silikon diş protezi yerine damak şeklinde ve kullanılmış plastik bir ürünle karşılaşınca Bursa Tüketiciler Derneği'ne başvurdu. Firma tarafından tehdit edildiğini de söyleyen Erdinç "Telefonla iletişim kuramadığım için yazıştık. Beni avukat ve icra ile korkutmaya çalıştılar" dedi.
8.12.2021 Gündem
Ağızdaki yaralar dil kanseri işareti olabilir
Ağızdaki yaralar dil kanseri işareti olabilir Ağız yaralarının sadece ağız mukozasını etkileyen hastalıklarda ortaya çıkabildiği gibi vitamin-mineral eksikliğinin, viral-bakteriyel-mantar enfeksiyonlarının, bağışıklık sistemini etkileyen hastalıkların, romatizmal hastalıkların, deri hastalıklarının, sistemik hastalıkların ya da ağız kanserlerinin bulgusu olarak da ortaya çıkabilir. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Ela Araz Server, konu hakkında bilgi verdi.
27.08.2021 Genel Sağlık
Para kasasını bile unuttuk
Para kasasını bile unuttuk İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda geçen yıl, aralarında para kasası, diş protezi ve birincilik kupasının da olduğu 6 bin 500 kayıp eşya kayda geçirildi
30.07.2021 Ege
Havalimanında 6 bin 500 kayıp eşya kayda geçti
Havalimanında 6 bin 500 kayıp eşya kayda geçti İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda, geçen yıl 6 bin 500 kayıp eşya kayda geçti. Kayıp eşya bürosunda güvenli şekilde muhafaza edilen eşyalardan para kasası, diş protezi, birincilik kupası, fincan ve bebek arabası dikkat çekti. Bir yıl saklama süresi dolan eşyalar, hayır kurumlarıyla deprem ve sel felaketi mağdurları için bağışlanıyor.
29.07.2021 Ekonomi
Diş İmplantı Vidası Takıldıktan Sonra Ağrı Olur Mu?
Diş İmplantı Vidası Takıldıktan Sonra Ağrı Olur Mu? Diş implantı kron, hareketli diş protezi, köprüyüz protezi ve benzeri gibi diş protezlerini desteklemek ya da ortodontik olan tedavilerde sabit destek şeklinde kullanmak amacı ile çene kemiği veya kafatası kemiklerinin içerisine cerrahi uygulamayla yerleştirilen tıbbi bir üründür. İmplantın niteliklerini ve implantın takılmasından sonra ağrının olup olmayacağını sizler için derledik.
11.07.2021 Sağlık
Diş Protezi Nedir, Ne İşe Yarar? Diş Protezi Nasıl Takılır?
Diş Protezi Nedir, Ne İşe Yarar? Diş Protezi Nasıl Takılır? Diş sağlığı her insanın önem verdiği bir konudur. Dişlerde yaşanan bazı sorunlar nedeniyle diş protezi işlemleri yapılabiliyor. Pek çok kişi diş protezinin ne olduğunu ve ne işe yaradığı merak ederek bazı araştırmalar yapabiliyor. Diş protezinin kimlere takıldığı da kişiler tarafından merak edilen bir konudur. Diş protezi nedir, ne işe yarar? Diş protezi nasıl takılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
30.03.2021 Eğitim
Protez Nedir? Hangi Durumlarda Protez Kullanılır?
Protez Nedir? Hangi Durumlarda Protez Kullanılır? Protez, insan vücudundaki eksik bölgelerin taklit edilerek eksik organın yerine takılmasına verilen isimdir. Kişilerde meydana gelen yaralanma, iltihap, kangren, tümör gibi organlarda hasar oluşması durumunda bu organlar alınarak yerine protez takılmaktadır. Protez nedir? Hangi durumlarda protez kullanılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
29.03.2021 Sağlık
İmplant Nedir? Diş İmplantı Tedavisi Kimlere Uygulanır, Nasıl Yapılır?
İmplant Nedir? Diş İmplantı Tedavisi Kimlere Uygulanır, Nasıl Yapılır? Hızlı bir şekilde gelişen teknoloji, en fazla modern tıp alanında işe yaramaktadır. Diş hekimliği açısından da oldukça önemli olan bu konu sayesinde pek çok diş hastalıkları tedavi edilmektedir. Bununla beraber dişler, insanın estetik görünümü açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Dişleri olmayan kişiler için implant diş tedavisi geliştirilmiştir. Peki, implant nedir? Diş implantı tedavisi kimlere uygulanır, nasıl yapılır? İşte, tüm detaylar...
17.02.2021 Sağlık
Takma Diş Nasıl, Ne Kadar Zamanda Yapılır? Takma Diş Çeşitleri Nelerdir?
Takma Diş Nasıl, Ne Kadar Zamanda Yapılır? Takma Diş Çeşitleri Nelerdir? Günümüzde diş sağlığı çok önem taşımaktadır. Diş sağlığının korunması için dişlerin düzenli olarak fırçalanmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca dişler zedelendiği takdirde takma diş kullanılabilir. Takma diş nasıl, ne kadar zamanda yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
10.02.2021 Sağlık
Kanada’daki silahlı saldırıda ölü sayısı 23’e yükseldi
Kanada’daki silahlı saldırıda ölü sayısı 23’e yükseldi Kanada'nın Nova Scotia eyaletinde 51 yaşındaki bir kişinin, polis üniformasıyla sivillere ateş açtığı saldırı olayında ölü sayısı 23'e yükseldi. Saldırıyı düzenleyen Gabriel Wortman’ın ise Kanada Kraliyet Atlı Polisi’ne (RCMP) takıntısı olduğu ortaya çıktı.
22.04.2020 Dünya
ABD'den Kanada'ya silahlı saldırı için başsağlığı mesajı
ABD'den Kanada'ya silahlı saldırı için başsağlığı mesajı ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump, Kanada'da hafta sonu düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybedenler için ülke halkına başsağlığı diledi.
21.04.2020 Dünya
Ceren Hindistan'dan şaşırtan itiraf: O yöntemi denedim
Ceren Hindistan'dan şaşırtan itiraf: O yöntemi denedim 'Baba Ocağı' dizisiyle ünlenen Ceren Hindistan, TMS yöntemini denediğini Instagram hesabından açıkladı. Hindistan, işlem için "İnsan yeniden doğmuş gibi oluyor" dedi.
6.12.2019 Cadde
Ağrısız diz protezi uygulaması
Ağrısız diz protezi uygulaması Ağrısız diz protezi, diz protez uygulamasının ağrısız şekilde gerçekleştirilebilmesi ve hastaların hastanede kalış süresinin kısaltılması amacıyla uygulanmaktadır. Ameliyat sonrasında yaşanan ortopedik ağrılar hastaların yaşam konforunu düşürmekte ve gündelik hayatta sorunlar yaşanmasına sebep olmaktadır. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mahmut Kalender, ağrısız diz protezini anlattı.
21.11.2019 Genel Sağlık
'Bu kadarına da pes' dedirten olay... Sahte dişçi sapık çıktı!
'Bu kadarına da pes' dedirten olay... Sahte dişçi sapık çıktı! Aydın'ın Çine ilçesinde, sahte diş hekimi Sait Örücü (59), diş ağrısıyla kendisine gelen V.S.'ye (43), bayılttıktan sonra cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.
29.08.2019 Gündem
Bornova’da ağız ve diş sağlığı ihmal edilmiyor
Bornova’da ağız ve diş sağlığı ihmal edilmiyor Bornova Belediyesi’nin Sağlıklı Bornova hedefi ile yaptığı çalışmalar devam ediyor. Yunus Emre Mahallesi’nde hizmet veren Özgül Gündüz Halk Sağlığı Merkezi’nde görev yapan diş hekimi randevu sistemi ile çalışıyor.
17.06.2018 Ege
Yakalandığı hastalık nedeniyle dişlerinden olan kadının tedavisine başlandı
Yakalandığı hastalık nedeniyle dişlerinden olan kadının tedavisine başlandı Tek istediği bembeyaz dişlere kavuşmak olan fakat Halk arasında 'delirten hastalık' diye bilinen 'trigeminal nevralji' hastalığına yakalanıp ağrılardan kurtulmak için tüm dişlerini çektirme kararı alan 41 yaşındaki Sunay Öztürk’ün tedavisine başlandı. Salı günü ameliyat masasına yatacak olan Öztürk’ün ilk olarak ağrısı bulunan bölgelerdeki sinirleri uyuşturulacak. Çenedeki hareket kabiliyetini kaybettirmeyecek operasyon sonrasında da diş protezi işlemi uygulanarak Öztürk'ün eski görünümüne kavuşması sağlanacak. Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan 2 çocuk annesi 41 yaşındaki Sunay Öztürk, bundan 6 ay önce dişlerini beyazlatmak amacıyla zirkonyum kaplama yaptırma kararı aldı. Ailesinden kalan ilk emekli maaşıyla 10 bin lira kredi çekerek özel bir diş polikliniğine giden Öztürk’ün üst ve alttan 10’ar olmak üzere toplam 20 dişi kaplama için kesildi. Bir müddet sonra hayal ettiği beyaz dişlere kavuşmak için gün sayan Öztürk, yine aynı polikliniğe geldi. İddiaya göre ise azı dişinde ağrı olduğunu söylemesine karşın Öztürk'e burada kaplama işlemi gerçekleştirildi. İşlemin ardından bir kaç gün sonrası azı dişindeki ağrının diğer dişlere vurmasıyla doktoruna tekrar başvuran Öztürk, kendisine verilen antibiyotik ve ağrı kesici ilaçlar verildi. Bu ilaçları kullanmasına karşın ağrıları hiç dinmeyen kadın, azı dişi ile ağrı hissettiği diğer 3 dişinin çekilmesini istedi. İmza karşılığında dişleri çekilen Öztürk, ağrılardan kurtulacağını sandı ancak ağrılar yine kesilmedi. YARDIMLAŞMA PLATFORMU VE AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ DUYARSIZ KALMADI Tüm eşyalarını sattığı için yaşadığı evde kalamayan Öztürk’e Antalya Yardımlaşma Platformu sahip çıktı. Antalya kent merkezinde kızıyla birlikte bir eve yerleştirilen Öztürk’ün acı dolu hikayesinin haber yapılmasının hemen ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi devreye girdi. Platform üyeleri tarafından Diş Hekimliği Fakültesi'ne getirilen Öztürk'e, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Yrd. Doç. Dr. Alper Sindel, kontrollerini gerçekl
11.09.2019 Yaşam
32 dişinden olmuştu, o kadına iyi haber!
32 dişinden olmuştu, o kadına iyi haber! Tek istediği bembeyaz dişlere kavuşmak olan fakat Halk arasında 'delirten hastalık' diye bilinen 'trigeminal nevralji' hastalığına yakalanıp ağrılardan kurtulmak için tüm dişlerini çektirme kararı alan 41 yaşındaki Sunay Öztürk’ün tedavisine başlandı. Salı günü ameliyat masasına yatacak olan Öztürk’ün ilk olarak ağrısı bulunan bölgelerdeki sinirleri uyuşturulacak. Çenedeki hareket kabiliyetini kaybettirmeyecek operasyon sonrasında da diş protezi işlemi uygulanarak Öztürk'ün eski görünümüne kavuşması sağlanacak.
9.06.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Diş Protezi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.