Çocukluk çağındaki kötü ağız bakımı kronik hastalıklara yol açıyor
Çocukluk çağındaki kötü ağız bakımı kronik hastalıklara yol açıyor Dt. Pertev Kökdemir, çocukluk çağında ihmal edilen ağız bakımı hakkında uyarılarda bulundu. Çocuklukta ihmal edilen ağız bakımının yetişkinlik döneminde kronikleşen hastalıklara dönüştüğünü söyleyen Dt. Kökdemir konu hakkında bilgi verdi.
6.02.2021 Çocuk Sağlığı
Yeni yılda gülüşünüzü yenilemek için 5 adım
Yeni yılda gülüşünüzü yenilemek için 5 adım Ağız ve diş sağlığı genel sağlığın bir parçasıdır. Ağız sağlığının bozulması sindirim sisteminde, kalp, beyin, böbrekler ve eklemlerde ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir. Diğer yandan ağız içindeki bazı belirtilerin de sistemik bazı hastalıkları işaret edebileceğini açıklayan Dt. Pertev Kökdemir, yeni yılda sağlıklı gülüşlere sahip olmanız için tavsiyelerde bulundu.
8.12.2020 Genel Sağlık
Kişiye özel gülüş tasarımı artık 15 dakikada yapılıyor!
Kişiye özel gülüş tasarımı artık 15 dakikada yapılıyor! Ayrık ve çapraşık dişleriniz var ise gülümsemek ve dişlerinizi göstermek istemezsiniz. Bonding uygulaması sayesinde dişlerinize hiçbir zarar vermeden gülüşe kısa süre estetik bir gülüşe sahip olabilirsiniz. Bonding uygulaması ile kişiye özel gülüş tasarımı artık 15 dakikada yapılabildiğini açıklayan Dt. Pertev Kökdemir, merak edilenleri anlattı
7.10.2020 Genel Sağlık
Parmak emme neden zararlıdır?
Parmak emme neden zararlıdır? Bebeklik döneminde bebeklerin dünyayı ağızlarını kullanarak keşfetmeleri yaygındır. Bu, bebekler için doğal bir içgüdüdür. Emzik ya da başparmağı emme, hayatın ilk birkaç yılında görülür. Dt. Pertev Kökdemir, parmak emmenin olası risklerini paylaştı.
19.08.2020 Çocuk Sağlığı
Bayramda diş ağrısı çekmemek için bunları yapın!
Bayramda diş ağrısı çekmemek için bunları yapın! Bayramda diş ağrılarının artması ve diş sağlığının bozulmasını engellemek için bakın bayram boyunca ağız sağlığı ile ilgili hangi noktalara dikkat etmek gerekiyor, Dt. Pertev Kökdemir açıkladı.
29.07.2020 Genel Sağlık
Ramazan ayında ağız kokusunun sebebi bu olabilir!
Ramazan ayında ağız kokusunun sebebi bu olabilir! Kalabalıklar içine çıkmak istemiyor biriyle konuşurken sürekli elinizi ağzınızı mı kapatıyorsunuz?
17.02.2022 Ramazan'da Sağlık