Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü

Son dakika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü haber sayfamızda...

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 7.627 dışişleri bakanlığı sözcüsü haberi bulunmuştur.
Çin, 'İran’ın meşru müdafaa açıklamasını not ettik' dedi; saldırıları kınamadı
Çin, 'İran’ın meşru müdafaa açıklamasını not ettik' dedi; saldırıları kınamadı Çin, iki ülkenin dışişleri bakanları arasında yapılan telefon görüşmesi sırasında İran'ın İsrail'e karşı eylemlerin "meşru müdafaa hakkının kullanılması" olduğu yönündeki açıklamasını not ettiğini söyledi.
16.04.2024 Dünya
İsrail'e füze yağmuru! Ortadoğu nefesini tuttu
İsrail'e füze yağmuru! Ortadoğu nefesini tuttu İran’ın İsrail’e misillemesi beklenirken, Tahran’ın İsrail hava savunma sistemini aşmak için yoğun bir saldırı düzenleyebileceği belirtiliyor. Birçok ülke bölgeye seyahat uyarısı yayınladı. Öte yandan dünya, İran'ın İsrail'e yapacağı saldırıya kilitlenmişken bir son dakika gelişmesi yaşandı. Güney Lübnan'dan İsrail'e 50'den fazla roket fırlatıldığı belirtildi.
13.04.2024 Dünya
İsrail’e karşı yeni tedbirler
İsrail’e karşı yeni tedbirler Türkiye’nin Gazze’ye havadan insani yardım talebini reddeden İsrail’e karşı yeni tedbirler hayata geçiriliyor. Dışişleri Bakanı Fidan “Ateşkes ilan edilene ve yardımların Gazze’ye kesintisiz ulaşmasına izin verilene kadar tedbirler devam edecek” dedi.
9.04.2024 Dünya
Gazze'deki savaşta son dakika... Dünya İran'ın İsrail'e teklifini konuşuyor! Umman üzerinden ABD'ye iletildi
Gazze'deki savaşta son dakika... Dünya İran'ın İsrail'e teklifini konuşuyor! Umman üzerinden ABD'ye iletildi Suriye'nin başkenti Şam'da gerçekleşen saldırıda Devrim Muhafızları komutanlarının ölmesiyle Orta Doğu sarsıldı, İran'ın misillemesi beklenirken sürpriz teklifin zamanlaması özellikle dikkat çekici. Öte yandan Hamas’ın üst düzey yetkililerinden Ali Baraka, Mısır’ın başkenti Kahire’de Hamas ve İsrail arasında devam eden ateşkes müzakerelerinde kendilerine sunulan son teklifi reddettiklerini açıkladı.
8.04.2024 Dünya
Türkiye  AKKA’yı resmen askıya aldı
Türkiye AKKA’yı resmen askıya aldı Türkiye, “Avrupa’da Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşması”nı pazartesi gününden itibaren askıya alacak.
6.04.2024 Gündem
Gazze'ye gıda yardımı götüren gemiler
Gazze'ye gıda yardımı götüren gemiler Kıbrıs'ın Larnaka Limanı, Gazze'ye deniz yoluyla yardım koridoru oluşturma çabalarında kilit bir rol oynuyor. Ancak WCK'nin saldırının ardından faaliyetlerini durdurması kararı ile bu çabalar büyük sekteye uğradı.
3.04.2024 Dünya
Rusya’dan İsrail’in Halep saldırısına kınama geldi
Rusya’dan İsrail’in Halep saldırısına kınama geldi Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İsrail’in Suriye'nin Halep kenti kırsalına gerçekleştirdiği saldırısını “tamamen kabul edilemez” ifadeleriyle niteleyerek kınadı.
29.03.2024 Dünya
İsrail saldırılarına ara vermiyor! Gazze'de bir hastane daha hizmet dışı kaldı
İsrail saldırılarına ara vermiyor! Gazze'de bir hastane daha hizmet dışı kaldı Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Al-Amal Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarını ve yaralıları zorla tahliye ettiği ve hastanenin girişlerinin kapatılması sonucu hizmet dışı kaldığı bildirildi. ABD'den dikkat çeken Refah açıklaması geldi.
26.03.2024 Dünya
BM'nin Gazze kararına Türkiye'den ilk açıklama! 'Olumlu adım'
BM'nin Gazze kararına Türkiye'den ilk açıklama! 'Olumlu adım' Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ramazan ayı boyunca Gazze’de acil ateşkes ilan edilmesini ve ayrıca Gazze’ye insani erişim sağlanmasını talep eden kararını olumlu bir adım olarak görüyoruz. " denildi.
25.03.2024 Gündem
ABD’nin Moskova açıklamasına Rusya'dan cevap: Güvenilir delil varsa paylaşın
ABD’nin Moskova açıklamasına Rusya'dan cevap: Güvenilir delil varsa paylaşın ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby Moskova saldırısında Ukrayna'nın rolünün olduğuna dair bir kanıt bulunmadığını söyledi.
23.03.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müzakere çağrısına Rusya'dan cevap: Minnettarız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müzakere çağrısına Rusya'dan cevap: Minnettarız Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ukrayna ile Rusya arasında müzakere masasına dönülmesi için üzerine düşen rolü üstlenmeye hazır olduğuna dair sözlerine yanıt vererek, “Erdoğan’a, Ukrayna’da barış inisiyatifi nedeniyle minnettarız” dedi.
20.03.2024 Gündem
'Hafta sonu savaş çıkacak!' Paşinyan, Azerbaycan'ı işaret etti: Diyelim ki onlara hayır dedik
'Hafta sonu savaş çıkacak!' Paşinyan, Azerbaycan'ı işaret etti: Diyelim ki onlara hayır dedik Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, bazı stratejik topraklarının iadesi konusunda Bakü ile uzlaşılamaması halinde savaşın gündeme gelebileceğini söyledi.
19.03.2024 Dünya
Kraliyet ailesini saran yalan haberler ve sayısız komplo teorisi: Arkasından Ruslar çıktı
Kraliyet ailesini saran yalan haberler ve sayısız komplo teorisi: Arkasından Ruslar çıktı Kral Charles'a kanser teşhisi konulması ve Galler Prensesi Kate Middleton'ın ameliyatı sonrası bir takım mırıldanmalar başladı. Prenses'in uzun süre ortaya çıkmamasını takip eden 'fotoğraf krizi' ise, ardı arkası kesilmez komplo teorilerinin ve yalan haberlerin fitilini ateşledi.
20.03.2024 Dünya
Çin, Temsilciler Meclisi'nin TikTok kararı sonrası ABD Kongresi'ni 'haydut gibi davranmakla' suçladı
Çin, Temsilciler Meclisi'nin TikTok kararı sonrası ABD Kongresi'ni 'haydut gibi davranmakla' suçladı Çin, Amerikan Temsilciler Meclisi'nin, TikTok'un ABD'de yasaklanmasının önünü açan tasarıyı onaylamasına tepki gösterdi. Pekin yönetimi, Amerikan Kongresi'ni "haydut mantığıyla" hareket etmekle suçladı.
14.03.2024 Dünya
Miçotakis mayısta Türkiye’ye geliyor
Miçotakis mayısta Türkiye’ye geliyor Türkiye ile Yunanistan arasındaki temas ve ziyaret trafiği ivme kazanarak sürüyor.
14.03.2024 Gündem
Teröre Bağdat kilidi! Çember kapanacak! İşte öne çıkan 3 başlık
Teröre Bağdat kilidi! Çember kapanacak! İşte öne çıkan 3 başlık Bağdat’taki zirvenin gündeminde üç temel konu var: “Bağdat’ın PKK’yı terör örgütü olarak kabul etmesi, Kalkınma Yolu Projesi ve Dicle’nin ardından Fırat nehrinden de su salınımı”
14.03.2024 Gündem
Hakan Fidan, Yaşar Güler ve İbrahim Kalın yarın Irak'a gidecek! Dışişleri'nden açıklama
Hakan Fidan, Yaşar Güler ve İbrahim Kalın yarın Irak'a gidecek! Dışişleri'nden açıklama Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT Başkanı İbrahim Kalın yarın Irak'a gidecek.
13.03.2024 Gündem
Dışişleri Sözcüsü Keçeli: Gazze’deki işlenen tüm suçların sorumlusu İsrail hükümetidir
Dışişleri Sözcüsü Keçeli: Gazze’deki işlenen tüm suçların sorumlusu İsrail hükümetidir Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, “Gazze’deki Filistin halkına karşı işlenen tüm suçların sorumlusu İsrail hükümetidir” dedi.
9.03.2024 Gündem
'Barbekü' ayaklanması Haiti'yi sarsıyor: Havaalanı kuşatıldı!
'Barbekü' ayaklanması Haiti'yi sarsıyor: Havaalanı kuşatıldı! Silahlı çetelerin hükümeti devirmeye çalıştığı Haiti'de başkent Port-au-Prince’teki havalimanında silah sesleri duyuldu. Yerel medya, çetelerin hedefindeki Başbakan Henry'nin komşu ülke Porto Riko'ya indiğini duyurdu.
6.03.2024 Dünya
Dışişleri: İsrail er ya da geç hesap verecek
Dışişleri: İsrail er ya da geç hesap verecek Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın sosyal medyadan yaptığı paylaşımla ilgili yaptığı açıklamada, "İsrail Hükümeti’nin tüm üyelerinin, Gazze’de işlemekte oldukları suçlardan ötürü er veya geç adalet karşısında hesap vereceğine inanıyoruz" dedi.
1.03.2024 Gündem
Gazze’de acı tablo: En az 29 bin 954 ölü
Gazze’de acı tablo: En az 29 bin 954 ölü İsrail’in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi’ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı en az 29 bin 954’e, yaralı sayısı ise 70 bin 325’e yükseldi. Yanı sıra Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, “Filistin halkına kasıtlı olarak aç bırakılmak suretiyle yapılanlar tahammül edilemeyecek gerçek bir felakettir” dedi.
28.02.2024 Dünya
Putin'den cenaze için 2 ültimatom! Ajanlıkla suçlanmıştı: 'Hayal kırıklığı yaratabilir'
Putin'den cenaze için 2 ültimatom! Ajanlıkla suçlanmıştı: 'Hayal kırıklığı yaratabilir' Rus muhalif lider Aleksey Navalni'nin cezaevinde hayatını kaybetmesinin yankıları sürüyor. Devam eden tartışmalara Ukrayna Askeri İstihbarat Servisi Başkanı Kirilo Budanov da dahil oldu. Budanov, Navalni’nin ölümüne ilişkin Ukrayna’nın sahip olduğunu iddia ettiği bilgileri paylaştı. Putin'in ise cenazenin teslim edilmesi için 2 ültimatom verdiği ortaya çıktı.
27.02.2024 Dünya
Filistin’in işgaline karşı hukuki tespitler sunulacak
Filistin’in işgaline karşı hukuki tespitler sunulacak Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız, bugün İsrail’in Filistin topraklarına yönelik işgali konusunda Türkiye’nin Uluslararası Adalet Divanı’ndaki sözlü sunumunu gerçekleştirecek.
26.02.2024 Gündem
Dünya diken üstünde! Rusya ve ABD arasında gerilim tırnanıyor! Küfürlü sözlere cevap geldi
Dünya diken üstünde! Rusya ve ABD arasında gerilim tırnanıyor! Küfürlü sözlere cevap geldi ABD Başkanı Biden'ın Putin hakkındaki küfürlü sözleri sonrası tüm dünyanın gözü Rus Liderden gelecek cevaba çevrilmişti. Dünyanın diken üstünde takip ettiği olayda yeni gelişmeler yaşandı. İşte detaylar...
22.02.2024 Dünya
Putin'in hediyesine ABD'den tepki: Bu bir ihlal!
Putin'in hediyesine ABD'den tepki: Bu bir ihlal! Rusya lideri Putin, geçtiğimiz günlerde Kuzey Kore lideri Kim Yong-Un'a lüks bir araç hediye etti. Bu hediyeye ABD kanadından tepki geldi.
22.02.2024 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.