Bu hastalık nedeniyle her 30 saniyede 1 kişi ayağını kaybediyor!
Bu hastalık nedeniyle her 30 saniyede 1 kişi ayağını kaybediyor! Modern çağın hastalığı diyabetin, ayak komplikasyonları nedeniyle dünyada her 30 saniyede bir ayak kaybı yaşandığını belirten Doç. Dr. Enes Duman, diyabetli hastaların yüzde 25'inde diyabetik ayak yarası geliştiğini, bu hastaların yaklaşık yarısının ayaklarını kaybettiğini söyledi.
3.11.2020 Genel Sağlık
Şeker hastaları için evden çıkmadan doktor takibi sistemi geliyor
Şeker hastaları için evden çıkmadan doktor takibi sistemi geliyor Dünyanın en büyük mobil sağlık projesi, Türkiye liderliğinde diyabet alanında gerçekleştiriliyor. 4 farklı ülkede eş zamanlı yürütülen "ProEmpower" projesi, tip 2 diyabet hastalarının evlerinden çıkmadan doktorları tarafından “online” olarak takip edilmesini sağlıyor
19.11.2019 Genel Sağlık
Diyabet nedir?
Diyabet nedir? Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet hastalığı nedir? Merve Dinçkol sordu, Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Can Karaca cevapladı.
7.05.2018 Sağlık
Diyabet tedavisi mümkün mü?
Diyabet tedavisi mümkün mü? Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alper Çelik cevapladı; Şeker hastalığı olarak bilinen Diyabet hastalığından tamamen kurtulmak mümkün mü? Diyabetten tamamen kurtulmak mümkündür. Tip 2 diyabette eğer yolun çok başındaysanız, insülin depolarınız büyük oranda doluysa ve kilo fazlanız varsa bütün kilolarınızdan kurtulup her gün egzersiz yaparak ve dört dörtlük bir beslenme programına kendinizi adapte ederek bundan kurtulma şansınız vardır. Ama bu çok zor bir yoldur.
3.05.2018 Sağlık
Diyabet hastalığı ile yaşam
Diyabet hastalığı ile yaşam Endokrinoloji Uzmanı Doç. Dr. Fevzi Balkan cevapladı; Diyabet hastalığıyla yaşam nasıl ilerler? Şeker hastalığı olarak da bilinen Diyabet hastalığı kronik bir hastalıktır. Hastalığın tanısı konduktan sonra hastalar, hastalığı kabullenmekte zorluk çekerler. Hastalıkta önemli birkaç husus vardır. En önemlisi beslenme tedavisidir. Burada tüm yaşamı kuşatacak şekilde, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının edinilmesi gerekmektedir.
1.11.2017 Sağlık
Diyabet Hastası Nasıl Beslenmeli?
Diyabet Hastası Nasıl Beslenmeli? Diyabt hastalarının beslenmeleri konusunda dikkat etmesi gerekenler neler? Diyabet hastası için örnek bir beslenme nasıl olmalıdır?
7.03.2017 Sağlık