
Diyetisyen
Son dakika diyetisyen haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan diyetisyen gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan diyetisyen haber sayfamızda...
Diyetisyen
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.242 diyetisyen haberi bulunmuştur.Yeni dönemin yıldızı ‘Teletıp’ olacakCovid-19’la teletıp hizmetlerine talep patladı. Hastaların tek bir tıkla online olarak hekimlere ulaşmasına imkan veren teletıp, sigorta sektörünün gelecek planlarında önemli bir yer almaya başladı. Prebiyotik etki göstererek bağışıklığı güçlendiren besinlerGüçlü bir bağışıklık sistemi hem ruhsal hem de fiziksel olarak bizi ayakta tutan en önemli kalkan. Bu sağlamanın yolu da doğru besinleri seçmekten geçiyor. Yüksek yağlı diyetlerden uzak durulması gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Kübra Şahin, bağırsak mikrobiyotasındaki yararlı bakterilerinin artırılmasının da büyük öneme sahip olduğunu söyledi. "Mikrobiyotanın en önemli enerji kaynağı beslenme ile alınan karbonhidratlardır. Tükettiklerimizin, prebiyotik özellik gösterebilen karbonhidratlardan zengin olması gerekiyor" diyerek vücutta prebiyotik özellik gösterebilen besinleri açıkladı Akciğeri temizleyen asıl besinler bunlarmış!Koronovirüs'ün akciğerde yarattığı etki, solunum almayı zorlaştırıyor. Bu nedenle de akciğer sağlığını koruyacak şekilde beslenmek önemli hale geldi. Diyetisyen Derya Zünbülcan, bu dönemde sarımsak, avokado, zencefil, elma, lahana, zeytinyağı ve yoğurt gibi akciğeri temizleyen besinleri sıkça tüketerek, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. B12 ve beta glukan deposu! İşte besin mayasının faydalarıBesin mayası özellikle son dönemde özellikle vegan ve vejetaryen diyetlerin vazgeçilmezi haline geldi. Besin mayası veya diğer adı ile beslenme mayası, 'saccharomyces cerevisiae' olarak bilinen maya türünün inaktif hali. Toz ve granül şeklinde satılan besin mayası, yemeklerin içerisinde katılarak kullanılabiliyor. B12 ve beta glukan yönünden zengin olan besin mayasının faydalarını, Uzman Diyetisyen Eda Balcı sıraladı Pandemi stresi fibromiyalji ağrılarını tetiklediYorgun, ağrılı hissediyorsunuz, uyuyamıyorsunuz, hasta gibisiniz ama hasta değilsiniz. Bu belirtiler vücudun belli bölgelerindeki hassas noktalar ile kendini gösteren kronik bir kas iskelet sistemi hastalığı olan fibromiyaljiyi işaret ediyor olabilir. Pandemi sürecinde artan stres, kaygı ve endişe durumunun ise bu hastalık ile ilgili şikayetleri daha çok artırdığı görülüyor. "Bu hastalığın tarifi biraz zor" diyen Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ahmet Dinç, önemli bilgiler paylaştı Uzmanından uyarı! "Hiçbir besin koronaya karşı tek başına etkili değil"Sosyal medyada bazı besinlerin Kovid-19 üzerine mucizevi etkilerinin olduğuna dair bilgi kirliliğinin olduğu gözlemlendi. Diyetisyen Gizem Gençyürek, “Bazı besinlerin insan vücudunda bağışıklık mekanizmasına olumlu katkıları olduğu bilimsel verilerle kanıtlanmıştır, ancak bu demek değildir ki, tek bir besin virüsü yok etsin, ona düşman olsun” dedi. Bu besinler sigara bıraktırıyor! Her gün bir tane tüketirseniz...Her sigara içtiğinizde toksik gazlar akciğerlerinize ve ardından kan dolaşımınıza geçer ve vücuttaki her organa yayılırlar. Bir sigara nikotin ve çeşitli başka bileşikler içeren tütün yaprakları kullanılarak yapılır. Tütün ve bileşikler yandığında, kansere neden olduğu bilinen 40'tan fazla tehlikeli kimyasal salgılarlar. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, sigara bıraktıran besinler hakkında bilgiler verdi. Evde kalınca kilo aldık, çareyi diyetisyende aradıkKovid-19 salgını yüzünden milyonlarca kişi evden çalışmak zorunda kalınca; hareketsizlik ve mutfakta harcanan zaman arttı, kilo almak kaçınılmaz oldu. Hal böyle olunca da online sağlık hizmetleri veren sağlık personeli arasında en fazla aranan doktorlar listesinin başında diyetisyenler yer aldı. Tur Assist’in Dijital Sağlık Platformu’ndan 2020 yılında yaklaşık 16 bin kişi yararlanırken diyetisyen hizmeti alanların oranı yüzde 30 oldu. Diyetisyenlerden sonra telefonu en fazla çalanlar ise yüzde 23 oranıyla psikiyatrist ve psikologlar oldu. 'Sağlıklı' diye satılan gıdalar hücreleri öldürüyor!Koronavirüse karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla beslenme alışkanlıkları da değişti. Birçok insan zararlı yiyeceklerden uzak dururken, dışarıdan sağlıklı olduğu düşünülerek alınan paketli ürünler ise tehlike saçıyor. Sağlıklı atıştırmalık adı altında satılan birçok ürün içerdiği glikoz şurubu, yüksek miktarda şeker ve katkı maddeleri ile sağlığa zarar veriyor. Diyetisyen Derya Zünbülcan, tüketicileri aldıkları ürünlerin etiketlerini okumaları konusunda uyararak, "Tükettiğimiz her ürün parçalarına ayrılıp hücrelerimize katılıyor. Tükettiğimiz besinler hücrelerimiz için birer mesajcı haline geliyor" dedi. Kemik suyunu ne kadar tüketmeliyiz ve kaç saat kaynatılmalı? Kemik suyu, her yaş grubunun tüketimine uygun içerdiği vitamin ve minerallerle vücut direncini artırdığını söyleyen Diyetisyen Gizem Gençyürek, "Kemik suyunun azı yarar, çoğu zarar. Hayvansal yağ kaynağı olan kemik suyu yüksek oranda kolesterol içermesi sebebiyle kalp-damar ve kan kolesterol düzeyleri yüksek olan hastalarla fazla kilolu bireyler için uygun olmayabilir" dedi. D vitamini en çok bu balıkta var! Bağışıklığı yükseltiyorKoronavirüsle birlikte bağışıklığı güçlendirmek elzem hale geldi; D vitaminin kullanımında artış yaşandı. D vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve birçok hastalığa karşı koruyucu etki gösterdiği biliniyor. Bu nedenle kandaki D vitamini düzeyini önerilen aralıklarda tutmak, bağışıklığın güçlenmesi ve hastalıklardan korunma adına büyük önem taşıyor. Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan, koronavirüs döneminde D vitaminin önemi hakkında bilgi verdi. Uzmanından 'Covid' diyeti! Bağışıklığı güçlendiriyorDiyetisyen Gizem Gençyürek, bağışıklık sistemini kuvvetlendirebilecek Covid diyetiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dyt. Gençyürek, tüm dünyaca içinde bulunduğumuz bu zorlu dönemde önceliğin kendi sağlığımızı korumak olduğunu belirterek konu hakkında bilgi verdi. Sağlık Bakanlığı 16 bin personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak?Sağlık Bakanlığı 8 bin 964'ü uzman doktor, 6 bin 785'i doktor, 197'si ebe, 45'i sağlık memuru, 5'i hemşire, 1 diyetisyen, 1 diş doktoru, 1 psikolog ve 1 sağlık teknisyeni toplamda 16 bin personel alımı yapacak. Başvurular için adaylar sabırsızlanırken tarihler araştırılıyor. Peki, herhangi bir gelişme var mı? Müşterinin ne yiyeceğine restoran karar verecek!Belçika'da bu ay sonu açılacak bir restoranın çalışanları; yaşı, boyu, kilosu, cinsiyeti ve günlük haraketliliğine bakarak müşterilerinin ne yemesi gerektiğine karar verecek. Restoranın işletmecileri, amaçlarının, insanları sağlıklı bir tabağın ne olduğu konusunda bilinçli hale getirmek olduğunu söylüyor. Bağışıklığı güçlendirip hastalıktan koruyan 'altın süt' tarifiBağışıklığını güçlendirmek isteyen pek çok kişi sumaktan kekiğe, bitki çaylarından doğal karışımlara kısacası birçok yola başvurdu. Zerdeçal, tarçın, zencefil ve karabiber içeren altın süt de bu listedeki en güçlü savaşçı olarak gösteriliyor. Diyetisyen Eda Ünal kış aylarında ve koronavirüs döneminde hastalıklara karşı kalkan olan altın süt tarifini paylaştı Her gün yerseniz saç dökülmesini kalıcı olarak engelliyorPandemi sürecinde saç dökülmesi probleminiz arttı mı? Saç dökülmesi; D vitamini, biyotin, folik asit, çinko, bakır, demir gibi vitamin-mineral eksiklikleri, hastalıklar, genetik faktörler, mevsim değişiklikleri, stres, sağlıksız kilo kaybı gibi birçok nedenden kaynaklanabilir. Ancak birtakım besinleri beslenmenize ekleyerek saç dökülmesi problemini engelleyebilirsiniz. Unutmayın, saç dökülmesine karşı içten destek vermek para döküp alacağınız kozmetik ürünlerden çok daha faydalı ve etkili. Saç dökülmesini engelleyerek eskisinden daha güçlü saçlara sahip olmanızı sağlayacak bu besinleri, Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak sıraladı Buca’nın yılı olacak!Pandemiye ve depreme rağmen çalışmalarını aralıksız sürdüren Başkan Erhan Kılıç “En zor günlerde en güzel projeleri hayata geçirdik; İzmirimize umut olduk” dedi. Doğal ilaç lahanaKORONAVİRÜS döneminde bağışıklık sistemini güçlendiren besinler arasında yer alan lahanaya tüketicinin ilgisi arttı. Adeta vücudun tozunu alıyor! Altın besinlerden biri...Koronavirüs salgını döneminde bağışıklık sistemini güçlendiren besinler arasında yer alan lahanaya tüketicinin ilgisi arttı. Diyetisyen Derya Zünbülcan, lahananın altın besinlerden olduğunu belirterek konu hakkında bilgi verdi. İşte detaylar... Korona döneminde yenilmesi gereken besin! Kanı ve karaciğeri temizliyorKoronavirüsten korunmak, yakalandıysak da sağlıklı bir şekilde atlatmak için beslenmemize çok ama çok dikkat etmek şart. Öyle besinler var ki vücuda sunduğu katkılar inanılmaz. Kırmızı pancarın pandemideki en etkili besin olduğunu ve tüketilmesi gerektiğini söyleyen Diyetisyen Melike Bektaşoğlu, "Koronavirüs salgınında kırmızı pancar kanın oksijen taşıma kapasitesini yüzde 400’ün üzerinde arttırıyor" dedi. "Kırmızı pancarın faydaları nelerdir?" diye merak edenler için işte cevabı... Bu hatalar B12 eksikliğine sebep oluyor! Gidermek için...B12 vitamini; merkezi sinir sisteminin düzgün çalışmasında, DNA sentezinde, kemik iliğinde kan hücrelerinin yapımında, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli bir göreve sahip. Toplumda eksikliği sık görülen B12 eksikliği, kendini genellikle yorgunluk ve unutkanlıkla belli ediyor. Peki, neden B12 eksikliği yaşıyoruz? Bazen B12 içeren besinleri yeterli miktarda tüketsek bile birtakım sebeplere bağlı olarak B12 eksikliği ortaya çıkabiliyor. B12 eksikliğine yol açan sebepleri ve beslenme hatalarını, Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak sıraladı Yılbaşını sindirim sorunu yaşamadan geçirmenin yollarıBu sene yılbaşı sofrasında arkadaşlarımızla, sevdiklerimizle bir araya gelemeyeceğiz ama bu akşamımızın sıradan olacağı anlamını taşımıyor. Ailemizle birlikte evimizde güzel bir gece geçirmek için zengin sofralar kurmaya devam edecek, her şeye rağmen yeni yılı heyecan ve umutla karşılayacağız. Peki, yılbaşı akşamı ne tüketmeli, ertesi gün sindirim sorunlarıyla karşılaşmamak için ne yemeliyiz? Diyetisyen Yusuf Öztürk bakın neler söyledi Demir eksikliğinde hangi besinleri hangi sıklıkla tüketmeliyiz?Diyetisyen Gizem Gençyürek demir eksikliği anemisine ilişkin açıklamalarda bulundu. Demir mineralinin vücut tarafından üretilmediğini ve dışarıdan alınması gerektiğinin altını çizen Diyetisyen Gençyürek, "Vücudumuzda yeterli demirin bulunmamasından kaynaklı demir eksikliği anemisi en sık görülen kansızlık nedenidir. Demir eksikliği anemisinin en sık görülen belirtileri; halsizlik, yorgunluk, enerji azlığı, konsantrasyon bozukluğu, nefes darlığı, çarpıntıdır" açıklamalarında bulundu. Glutensiz beslenme nedir? Glutensiz beslenme zararlı mı?Çölyak, çölyak olmayan gluten duyarlılığı, buğday alerjisi, gluten ataksisi gibi hastalıklarda glutensiz diyet zorunlu bir tedavi yöntemi iken bazı durumlarda kilo vermek, sağlığı geliştirmek gibi inanışlarla da tercih edilebiliyor. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak son zamanların popüler beslenme türü 'glutensiz beslenme' hakkında bilgi verdi. Mutlaka yemeniz gereken kuru baklagiller ve bilinmeyen faydalarıKuru baklagiller, yüksek oranda lif, protein, karbonhidrat, B vitamini ve demir içermeleri sebebiyle insan sağlığı için çok önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda protein yönünden çok zengin kaynaklardır. Peki, mutlaka yemeniz gereken kuru baklagiller nelerdir? Diyetisyen Salih Gürel, kuru baklagillerin çeşitleri ve faydaları konusunda önemli bilgiler verdi. Fonksiyonel beslenme yaşlanmayı geciktiriyorFonksiyonel beslenmenin insan sağlığına büyük katkıları var. Fonksiyonel beslenme kronik hastalıklara yakalanma riskimizi azaltan, bağışıklık sistemimizi güçlendiren ve yaşlanmayı geciktiren bir beslenme türüdür. Uzman Diyetisyen Kübra Şahin, fonksiyonel beslenmenin vücuda faydaları ve kanser riskini azaltmadaki etkileri hakkında bilgi verdi. Son dakika: 16 bin sağlık personeli alınacakSon dakika haberlere göre, Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı kararına göre 2021 yılında 16 bin sağlık personeli istihdam edilecek. İstihdam edilecek dallar diş tabibi, diyetisyen, ebe, hemşire, psikolog, sağlık memuru ve teknikeri, tabip ve uzman tabiplerden oluşuyor. Tavuk etini besin değerini koruyarak pişirmenin püf noktalarıİyi beslenebilmek için yemeğin nasıl pişirildiği ve besinlerin içindeki vitamin ve minerallerin pişirme sırasında korunabilmesi büyük bir önem taşıyor. Diyetisyen Canan Aksoy sağlıklı beslenmede tavuk etini doğru pişirme yöntemleri hakkında bilgi verdi. Bağışıklığı güçlendirinKORONAVİRÜS vakalarındaki artışın ardından alınan önlemler kapsamında sokağa çıkış saatlerine sınırlama getirilen 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kişilerin bu dönemde bağışıklık sistemlerini güçlü tutmaları ve doğru beslenmeleri önem kazandı. Ödem atan çay tarifleriKış aylarının gelmesi ile beraber çay tüketimimiz de arttı. Özellikle evde kaldığımız bu dönemde ödem attıran çaylara ilgi büyük. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak konu hakkında bilgiler verdi. 'Altın portakal' diyorlar! Kamkatı kabuğuyla yiyin çünkü...Kovid-19'a karşı hem C vitamini almak hem de bağışıklığını kuvvetlendirmek isteyenler için Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Zünbülcan'dan "Kamkat yiyin" tavsiyesi geldi. Tam bir C vitamini olan kumkuat yani kamkat; A vitamini, B1, B2 ve B3 içeriyor. "Soğuk algınlığı, grip, nezle, koronavirüs hangisi olursa olsun bağışıklık sisteminizi adeta ayağa kaldıran bir meyve" diyen Diyetisyen Derya Zünbülcan, kamkatın akciğer kanserine karşı koruyucu olduğunun da bilimsel olarak kanıtlandığını açıkladı. İşte "Kamkat nedir?", "Kamkatın faydaları nelerdir?", "Kamkat kabuğuyla mı yenir?" sorularının cevabı... Sağlıklı yaşamın kapılarını açıyorASLIght Clinic’in kurucusu uzman diyetisyen ve yaşam koçu Aslı Kınsız Lökcü, hem yüz yüze hem de online olarak beslenme danışmanlığı hizmeti verdiklerini ifade etti, pandemi döneminde kilo alınmaması için ipuçları verdi Yazar Sonuçları