Doğru Beslenme

Doğru Beslenme

Son dakika doğru beslenme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan doğru beslenme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan doğru beslenme haber sayfamızda...

Doğru Beslenme

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.370 doğru beslenme haberi bulunmuştur.
Sağlıklı bir diyet işte bu kadar kolay! En az çabayla doğru beslenme yöntemleri
Sağlıklı bir diyet işte bu kadar kolay! En az çabayla doğru beslenme yöntemleri Hızlı tempolu bir dünyada, özellikle yemek pişirmek için zamanınız veya enerjiniz olmadığında, daha sağlıklı beslenmek kolay bir iş değil. Ancak minimum çabayla daha sağlıklı beslenmeyi sağlayacak bazı kolay yöntemler mevcut.
17.04.2024 Genel Sağlık
Tüp bebekte doğru bilinen yanlışlar
Tüp bebekte doğru bilinen yanlışlar Doğal yollardan çocuk sahibi olamayan çiftler için tüp bebek uygulamaları günümüzde tercih ediliyor. Tüp bebek tedavisi konusunda kulaktan dolma bilgiler ise çiftleri olumsuz etkiliyor.
9.03.2024 Pazar
Elma, kayısı, pırasa, kereviz! Prebiyotikler meyve ve sebzelerde bulunuyor
Elma, kayısı, pırasa, kereviz! Prebiyotikler meyve ve sebzelerde bulunuyor Kefir ve yoğurt gibi fermente süt ürünlerinin bağırsak sağlığı için faydalı olduğunu dile getiren uzmanlar, prebiyotiklerin elma, kayısı gibi meyveler ve pırasa, kereviz gibi sebzelerde bulunduğunu söylüyor. Sağlıklı bir bağırsak sistemi için doğru beslenme alışkanlıklarının önemine dikkat çeken Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, sorunsuz bir bağırsak sistemi için dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.
6.03.2024 Genel Sağlık
15 dakika bekletin, tüketmeden önce pişirin! Kolesterolü düşüren yöntem
15 dakika bekletin, tüketmeden önce pişirin! Kolesterolü düşüren yöntem Yeşil yapraklı sebzeler yemek ve abur cuburdan uzak durmak beyin sağlığının iyileştirilmesinden kilo kaybına kadar birçok fayda sağlıyor. Ancak kilo kaybı sağlamak ve besinlerden iki katı faydalanmak için bazı püf noktalar da mevcut. Peki bunlar neler?
3.02.2024 Genel Sağlık
Kadınlar da saç ekimi yaptırıyor
Kadınlar da saç ekimi yaptırıyor Saç kaybının kadınlarda duygusal ve psikolojik yıkımı erkeklere oranla daha fazla. Zira toplumda kadınların hayatları boyunca gür saçlara sahip olacağı düşünülüyor. Fakat kadınlar da çeşitli nedenlerle saç dökülmesiyle karşı karşıya.
16.12.2023 Pazar
İşin uzmanı açıkladı! Kalbi 20 yaş gençleştiren, yüksek tansiyon bırakmayan meyve
İşin uzmanı açıkladı! Kalbi 20 yaş gençleştiren, yüksek tansiyon bırakmayan meyve Yüksek tansiyon ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Ancak doğru beslenme tercihleriyle, kan basıncınızı kontrol altında tutabilir ve kalp sağlığınızı iyileştirebilirsiniz. Kardiyolog Dr. David Sabgir, yüksek tansiyonu dengeleyen meyveler konusunda önemli bazı açıklamalarda bulundu.
15.12.2023 Genel Sağlık
Dengesiz kahvaltı halsizliğe yol açıyor! Bu 3 adımı izleyin, enerji depolarını doldurun
Dengesiz kahvaltı halsizliğe yol açıyor! Bu 3 adımı izleyin, enerji depolarını doldurun Günümüzde yaşam standartlarının değişmesi ve gündelik hayattaki yeni alışkanlıklar sebebiyle birçok kişi kendini yorgun hissediyor. Düşük enerji, hayat kalitesini önemli derecede etkilerken, yapılan işinde niteliğini ciddi şekilde düşürebiliyor. Uzmanlar, güne enerjik başlamanın iyi bir uyku ve doğru beslenme alışkanlıkları ile mümkün olacağına dikkat çekiyor.
28.11.2023 Genel Sağlık
Beslenme bozukluğu uykusuzluğa davetiye çıkarıyor
Beslenme bozukluğu uykusuzluğa davetiye çıkarıyor Yediğimiz yemeklerin uykumuzun kalitesini ve süresini etkilediğini söyleyen Uzman Klinik Psikolog Yaren Hamarat, “Çok hızlı yemek yemek, öğün atlamak, fazla ve ağır öğünler tüketmek, yemek saatlerinin düzensiz olması ve uyumadan önce atıştırmak uyku bozukluklarının nedenlerindendir” dedi.
21.10.2023 Genel Sağlık
Yanlış beslenme meme kanserini ilk sıraya çıkardı! Görülme yaşı 40’ın altına indi
Yanlış beslenme meme kanserini ilk sıraya çıkardı! Görülme yaşı 40’ın altına indi Sağlık Bakanı Koca, meme kanserinin tüm kanser türleri arasında birinci sıraya yükseldiğini söyledi. Yanlış beslenme ve kilonun artışı tetiklediğini söyleyen uzmanlar, meme kanseri görülme yaşının 40’ın altına düştüğünü bildirdi.
13.10.2023 Gündem
Canan Karatay canlı yayında yanından ayırmadı! Ilık suyla karıştırıp içince adeta resetliyor
Canan Karatay canlı yayında yanından ayırmadı! Ilık suyla karıştırıp içince adeta resetliyor Sağlıklı ve doğru beslenme üzerine birçok tavsiyede bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, katıldığı programda bu içeceği asla yanından ayırmadı. İşte herkese tavsiye ettiği, mutlaka tüketmesi gereken C vitamini deposu o içecek.
4.10.2023 Genel Sağlık
Uzman isim uyardı! 4 haftadan uzun sürüyorsa dikkat
Uzman isim uyardı! 4 haftadan uzun sürüyorsa dikkat Okulların açılmasıyla birlikte hastalık mevsimi de başladı. Çocuklarda soğuk algınlığı, boğaz enfeksiyonları, sinüzit ve larenjit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının yanı sıra bronşit ve zatürree gibi alt solunum yolu enfeksiyonlarında da artış görülüyor… Bir de son zamanlarda “dirençli öksürük’’ diye anlatılan geçmeyen bir öksürük var ki çevremizden sıklıkla duyar olduk. Biz de inatçı öksürükle ilgili tüm merak edilenleri Çocuk Göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Erkan Çakır ile konuştuk.
24.10.2023 Gündem
Mevsim geçişinden korunmak çok basit! Hastalığa karşı bu önlemler hayat kurtarıyor
Mevsim geçişinden korunmak çok basit! Hastalığa karşı bu önlemler hayat kurtarıyor Yaz mevsiminin sona ermesi ile birlikte özellikle gece sıcaklıklarında önemli düşüşler başladı. Mevsim geçişlerinin hastalıklar için uygun ortam olduğunu ifade eden uzmanlar beslenme önerilerinde bulundu.
22.09.2023 Genel Sağlık
Modern çağın en tehlikeli pandemisi! ‘Obeziteden 7 adımda kurtulmak mümkün’
Modern çağın en tehlikeli pandemisi! ‘Obeziteden 7 adımda kurtulmak mümkün’ Obezitenin estetik bir sorundan çok daha öte hayati riske neden olabilen bir hastalık olduğuna dikkat çeken Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Celal Kızılkaya, obeziteden kurtulmak isteyenlere 7 adımlık bir yol haritası çizdi.
15.09.2023 Genel Sağlık
Modern çağın en tehlikeli pandemisi! ‘Obeziteden 7 adımda kurtulmak mümkün’
Modern çağın en tehlikeli pandemisi! ‘Obeziteden 7 adımda kurtulmak mümkün’ Obezitenin estetik bir sorundan çok daha öte hayati riske neden olabilen bir hastalık olduğuna dikkat çeken Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Celal Kızılkaya, obeziteden kurtulmak isteyenlere 7 adımlık bir yol haritası çizdi.
15.09.2023 Genel Sağlık
Bu besinler muhakkak bulunmalı! Uzmandan beslenme çantası menüleri
Bu besinler muhakkak bulunmalı! Uzmandan beslenme çantası menüleri Okulların açılması ile birlikte velilerin üzerinde durduğu en önemli hususlardan birisi de çocukların beslenme rejimi. Diyetisyen Serkan Aksoy, okula giden çocukların beslenme çantasında neler olması gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu.
12.09.2023 Genel Sağlık
Okul çağındaki çocuklar 3 ana 2 ara öğünle beslenmeli! 'Kahvaltıyı asla atlamayın'
Okul çağındaki çocuklar 3 ana 2 ara öğünle beslenmeli! 'Kahvaltıyı asla atlamayın' Çocukların beslenme alışkanlıklarının önce aile çevresinde geliştiğini, ardından okul döneminde belirginleştiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Sungur, çocukların beslenmelerinde ebeveynlerin dikkat etmesi gereken 5 kuralı açıkladı.
7.09.2023 Genel Sağlık
Eğer doğru yapılmazsa geri dönüşü olmayan bir yola girersiniz! Bu önerileri dikkate alın
Eğer doğru yapılmazsa geri dönüşü olmayan bir yola girersiniz! Bu önerileri dikkate alın Sağlıklı ve kaliteli yaşam sürebilmek herkesin hayalidir. Fakat yapılan hatalar sonucunda yaşam kalitesi bozulabilmektedir. Bu nedenle yaşam kalitesini korumanın en önemli yolu kilo kontrolüdür. Her yetişkin hatta çocuklarda uzmanların önerisi kilo kontrolünü ihmal etmemektir. Eğer doğru yapılmazsa geri dönüşü olmayan bir yola girersiniz! Bu önerileri dikkate alın ve yaşam kalitenizi koruyun! İşte, tüm detaylar.
27.07.2023 Sağlık
Hızlı çalışan bir metabolizma hayal değil! Uzmanların hemfikir olduğu 5 ipucu
Hızlı çalışan bir metabolizma hayal değil! Uzmanların hemfikir olduğu 5 ipucu Kilo vermek isteyen birçok kişi metabolizmasının yavaş olduğundan yakınıyor. Ancak sanıldığının aksine insan vücudu bu hıza mahkum olmak zorunda değil. Metabolizmayı hızlandırmak için uzmanların hemfikir olduğu 5 ipucunu uygulamak ise çok kolay.
17.07.2023 Genel Sağlık
Menopoz mu? Östrojen baskınlığı mı?
Menopoz mu? Östrojen baskınlığı mı? Kadınlar 40 yaşını geçtikten sonra başlarına gelen her değişikliği östrojen azalması olarak yorumlar...
13.01.2023 Cadde
Kolajenle ilgili merak edilenler!
Kolajenle ilgili merak edilenler! Vücutta en çok bulunan proteinlerden kolajen, doğru beslenme ve dozda kullanıldığında mucizevi etkiler yaratıyor.
11.01.2023 Cadde
Daha önce Kovid geçirenlerde tehlikeli 'grip' detayı! İyileşemiyorsanız bunu yapın
Daha önce Kovid geçirenlerde tehlikeli 'grip' detayı! İyileşemiyorsanız bunu yapın Hastanelerin dolup taştığı bu son dönemde en çok şikayet edilen konu geçmeyen grip. Yıllardır 'grip' denilerek hafife alınan influenza birçok kişide oldukça ağır seyrediyor. Uzmanlara göre de bu yıl görülen vakalar geçmiş yıllardan farklı. Özellikle daha önce Kovid geçirenlerle ilgili ise çarpıcı bir detay var. Prof. Dr. İftihar Köksal ve Dr. Ayça Kaya iyileşemeyenler için önemli tavsiyeler paylaştı.
11.01.2023 Gündem
Bakanlıktan ‘popüler’ diyet uyarısı
Bakanlıktan ‘popüler’ diyet uyarısı Türkiye Beslenme Rehberi güncellendi. “Riskli diyetin” özelliklerini sıralayan bakanlık aralıklı açlık, ketojenik diyet gibi popüler uygulamalar konusunda uyarıda bulundu.
11.12.2022 Gündem
Hazal Kaya: Kızımı görünce aklıma başka bir isim gelir diye pay bırakıyorum!
Hazal Kaya: Kızımı görünce aklıma başka bir isim gelir diye pay bırakıyorum! Ali Atay ile mutlu bir evlilik sürdüren ve Fikret Ali (3) adında bir oğlu bulunan Hazal Kaya, şimdilerde ikinci çocuğunu kucağına almaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz gün eşiyle birlikte Nişantaşı'nda görüntülenen ünlü isim, ayaküstü gazetecilerin sorularını yanıtlayarak doktor kontrolüne geldikleri bilgisini verdi. 'Doğal Olarak' adlı programa da konuk olan Kaya, doğacak olan kızının adıyla ilgili konuşarak; düşündükleri ismin değişebileceği ihtimalinden bahsetti.
25.11.2022 Cadde
'Kızım da erken doğan aceleci kahramanlardan'
'Kızım da erken doğan aceleci kahramanlardan' Dünya Prematüre Farkındalık Ayı’ndayız. Geçtiğimiz günlerde kızı Arya’nın 4’üncü yaş gününü kutlayan oyuncu Aslı Tandoğan ile 32’nci haftada yaptığı prematüre doğumu, yaşadığı zorlukları ve kızını büyütme serüvenini konuştuk.
13.11.2022 Pazar
Ozonterapi ile güçlü bağışıklık
Ozonterapi ile güçlü bağışıklık Ozon gazına Eski Yunan’da ‘Tanrının nefesi’ derlerdi. Aslında bildiğimiz iki atomlu oksijenin yüksek enerji ile üç atomlu hale gelmesidir ozon gazı.
28.10.2022 Cadde

Benzer Haber Etiketleri

Doğru Beslenme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.