Doğu Almanya

Doğu Almanya

Son dakika Doğu Almanya haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Doğu Almanya gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Doğu Almanya haber sayfamızda...

Doğu Almanya

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.695 doğu almanya haberi bulunmuştur.
Almanya'da otobüs devrildi: Ölü ve yaralılar var
Almanya'da otobüs devrildi: Ölü ve yaralılar var Otoyolda 55 kişiyi taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu en az beş kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.
27.03.2024 Dünya
Almanya’da 50 yıl önce Berlin Duvarı’nda bir Polonyalıyı öldürmekle suçlanan eski Stasi subayı yargılanıyor
Almanya’da 50 yıl önce Berlin Duvarı’nda bir Polonyalıyı öldürmekle suçlanan eski Stasi subayı yargılanıyor Doğu Almanya’nın istihbarat örgütü Stasi’nin eski bir subayı, 50 yıl önce Berlin Duvarı’ndan kaçmak isteyen bir kişiyi öldürmekle suçlanıyor. Adı gizli tutulan sanık yargılanıyor.
15.03.2024 Dünya
Mert Aydın yazdı: Dünya Kupası’nın unutulmaz ilkleri!
Mert Aydın yazdı: Dünya Kupası’nın unutulmaz ilkleri! Bu haftaki konumuz futbolun en büyük vitrini olan Dünya Kupası’na katılan ülkelerin attığı ilk goller olacak. Bu onuru yakalayan fautbolcular kimler? Gelin hep birlikte bu tarihi isimlerle bir bakalım.
25.02.2024 Futbol
Türkiye'nin satın almaya yaklaştığı F-16'lar: 50 yaşına giren savaş uçağı neden hala bu kadar ilgi görüyor?
Türkiye'nin satın almaya yaklaştığı F-16'lar: 50 yaşına giren savaş uçağı neden hala bu kadar ilgi görüyor? F-16 savaş uçağı ilk uçuşunu 1974 yılında gerçekleştirdi. Üstünden 50 yıl geçti ama Amerikan yapımı uçak hala ilk günkü kadar önemli.
25.01.2024 Dünya
Almanya'da yeni vatandaşlık yasası meclisten geçti: Çifte vatandaşlık yolu açıldı
Almanya'da yeni vatandaşlık yasası meclisten geçti: Çifte vatandaşlık yolu açıldı Almanya’da yeni vatandaşlık yasasının federal mecliste kabul edilmesiyle Alman vatandaşlığına geçiş kolaylaştırılarak, çifte vatandaşlığın önündeki engel kaldırılmış oldu.
20.01.2024 Dünya
Mert Aydın yazdı: İşte olimpiyatların en çok madalya kazananları!
Mert Aydın yazdı: İşte olimpiyatların en çok madalya kazananları! 1896’dan bu yana yaz olimpiyatlarında bazı ülkelerden daha fazla madalya kazanan sporcular var. Özellikle yüzme ve jimnastik tam bir madalya deposu. Hele bir de istikrarlı ve uzun kariyerli bir isim varsa ortada, o zaman rekorlara hazır olun.
7.01.2024 Diğer
Scholz'un en zor gecesi! 'Erdoğan'ın başarılı oyunu' dünya basınında
Scholz'un en zor gecesi! 'Erdoğan'ın başarılı oyunu' dünya basınında Programı kapsamında Almanya'ya giden ve burada İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili Alman Başbakanı Olaf Scholz ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ABD, İngiltere, Yunanistan ve Orta Doğu basınında gündem oldu.
18.11.2023 Dünya
Düğünde bile ders çalıştı, 44 dil öğrendi! 'Bu yöntemle 2-3 ayımı alıyor'
Düğünde bile ders çalıştı, 44 dil öğrendi! 'Bu yöntemle 2-3 ayımı alıyor' Farklı dillerde dinlediği şarkıların anlamlarını merak ediyor, gittiği turistik bölgelerde konuşulanları anlamaya çalışıyordu. Komşusunun hediye ettiği Almanca masal kitabı bir anda hayatını baştan aşağıya değiştirdi. DHA'nın gündeme taşıdığı 44 dil bilen Enis Tataroğlu, "Bir dili öğrenmem 2-3 ayımı alıyor. Sırada 23 dil daha var. Bu benim bitmek bilmeyen bağımlılığım" diyerek bunu nasıl başardığını SEN ANLAT için anlattı.
1.11.2023 Yaşam
Spor sadece spor değildir
Spor sadece spor değildir Dünya ve Türkiye tarihinin en çalkantılı dönemlerinden biriydi. Dönemin siyasi gerilimleri, uluslararası çatışmaları ve ideolojik kutuplaşmaları spor arenalarına da yansıyordu.
25.10.2023 Gündem
Casusların sırları açığa çıkıyor
Casusların sırları açığa çıkıyor Dünyaca ünlü adli bilimler uzmanı ve kriminolog Prof. Dr. Sevil Atasoy bu kez casusların gizemli dünyasını aralıyor.
15.10.2023 Kültür Sanat
Tüm dünyayı peşinden koşturan Türk! Sadece oto tamircisiydi, adı yüzünden casus oldu
Tüm dünyayı peşinden koşturan Türk! Sadece oto tamircisiydi, adı yüzünden casus oldu Almanya’da oto tamirciliği yaparak geçimini sürdürüyordu. İsim benzerliği yüzünden yaşanan bir karmaşa hayatını tepeden tırnağa değiştirdi. Daha çok para kazanmak ve rahat bir hayat yaşamak için kabul ettiği görev, onu unutulamayacak bir isme dönüştürdü.
24.08.2023 Yaşam
Almanya'da son anket! Neonazi AfD en büyük ikinci siyasi güç
Almanya'da son anket! Neonazi AfD en büyük ikinci siyasi güç Aşırı sağın tırmanışını devam ettirdiği Avrupa'nın en güçlü ekonomisindeki son kamuoyu araştırması, AfD'nin oyunun yüzde 19'u bulduğunu gösterdi.
23.06.2023 Dünya
Almanya'da kuraklık alarmı
Almanya'da kuraklık alarmı Almanya’da bu yaz sıcaklıkların 44 dereceye ulaşmasını bekleyen meteoroloji uzmanları yetkililere kuraklık uyarısında bulundu.
12.06.2023 Dünya
Mert Aydın yazdı: Olimpiyat'ın yaldızsız kahramanları
Mert Aydın yazdı: Olimpiyat'ın yaldızsız kahramanları Olimpiyat Oyunları her zaman kendi kahramanlarını yaratır. Ama bazıları hep daha öndedir. Jesse Owens, Carl Lewis, Nadia Comaneci, Michael Phelps, Usain Bolt, Michael Jordan hep el üstündedir. Ancak en az onlar kadar hatta zaman zaman onlardan daha başarılı bazı isimler ise spot ışıklarından faydalanamamıştır. Bu yazı onların bir kısmını hatırlatmak için yazılmıştır.
14.05.2023 Diğer
'Dünyadaki cehennem' ortaya çıktı! Rus işgalinde kutup detayı
'Dünyadaki cehennem' ortaya çıktı! Rus işgalinde kutup detayı İngiliz basını 15 aydır devam eden Rusya-Ukrayna savaşında elde ettiği raporları paylaştı. Raporlarda esir alınan Ukraynalı asker ve sivillere neler yapıldığı ortaya çıktı, detaylar ise oldukça korkunç.
9.05.2023 Dünya
‘Ötekilerin Başkenti’nden hikayeler
‘Ötekilerin Başkenti’nden hikayeler Yazar Gökhan Duman, “Ötekilerin Başkenti” kitabında gurbet ile başarı arasına sıkışan göç hikayelerinin ötesine Kreuzberg merceğinden bakıyor.
19.03.2023 Pazar
Putin Ukrayna'daki savaşında başarısız mı oldu, Rusya ne istiyor?
Putin Ukrayna'daki savaşında başarısız mı oldu, Rusya ne istiyor? Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 24 Şubat 2022'de Ukrayna'ya 200 bine yakın asker gönderdiğinde, yanlış bir hesaplamayla başkent Kiev'i birkaç gün içinde ele geçirip hükümeti devirebileceğini düşünmüştü.
21.02.2023 Dünya
Ukrayna'dan Bosna'ya 'savaşın iğrenç silahı' tecavüz! Milyonlarca kadın vahşeti yaşadı
Ukrayna'dan Bosna'ya 'savaşın iğrenç silahı' tecavüz! Milyonlarca kadın vahşeti yaşadı "Bana tecavüz eden Rus askeri oğlumla aynı yaştaydı..." Bu sözler yaklaşık 1 yıldır Karadeniz kıyısında Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan savaşın iğrenç yüzünü ortaya koyan en net kanıtlardan yalnızca biri. Savaş silahı olarak kullanılan tecavüz, tarih boyunca milyonlarca kadına son nefeslerinde bile itiraf edemeyecekleri onarılamaz acılar yaşattı. Prof. Dr. Nergiz Özkural Köroğlu bu gerçeğin ardında yatan korkunç sebebi anlattı.
8.01.2023 Dünya
3 bin 300 sayfanın peşine düştü! Savaşta kaybolan babasını yazdığı aşk mektuplarından buldu
3 bin 300 sayfanın peşine düştü! Savaşta kaybolan babasını yazdığı aşk mektuplarından buldu II. Dünya Savaşı'nda Almanya'da Nazilerin peşindeydi. İzin kullanmadan önceki son uçuşuydu. Yeni doğacak kızı için heyecanlıydı ve uğur getirmesi için uçağına bebek patiği asmıştı. Eve dönmeden önce yaptığı son uçuşundan sonra ondan asla haber alınamadı. Yıllar sonra pilotu tekrar ailesine 'kavuşturacak' adımı ise kızı attı.
9.12.2022 Dünya
Mert Aydın'ın kaleminden Dünya Kupası serüveni! Tanrı'nın eli
Mert Aydın'ın kaleminden Dünya Kupası serüveni! Tanrı'nın eli 1986 Meksika, tarihe Maradona’nın İngiltere’ye attığı golle geçti. Ardından Belçika’yı devirerek finale uzanan Arjantin, finalde Almanlar ile karşılaştı. 2-2 devam eden maçta Maradona’nın harika asisti, Burruchaga’nın golüyle Arjantin kupaya uzandı.
23.10.2022 Dünya Kupası
Aşk, Mark ve Ölüm: Her son bir başlangıçtır!
Aşk, Mark ve Ölüm: Her son bir başlangıçtır! Yönetmen Cem Kaya'nın bu yıl Berlinale'de 'Panorama' seçkisinde yer alan 'Aşk, Mark ve Ölüm' (Love, Deutschmarks And Death) belgeseli, müziği odak noktasına seçerek multikültürel yaşamda ciddi bir sınav veren gurbetçi ailelerin yaşadıklarına ve dönüşümüne odaklanıyor. Yönetmen Cem Kaya, adeta 'deli işi' bir arşivcilik çalışması ve muazzam bir akıcılıkla belgeseli neredeyse kusursuz bir hale getiriyor...
21.10.2022 Sanat
Alman filmleri İzmir’de
Alman filmleri İzmir’de Goethe-Institut’un German Films iş birliğiyle düzenlendiği, Alman sinemasının güncel ve ödüllü örneklerini Türkiye’de izleyiciye sunan Kino 2022’nin sonbahar gösterimleri İzmir’de başladı.
21.10.2022 Kültür Sanat
Mert Aydın'ın kaleminden Dünya Kupası serüveni! Babacan tarihe geçti
Mert Aydın'ın kaleminden Dünya Kupası serüveni! Babacan tarihe geçti 1974’te ev sahibi Batı Almanya, açılış maçını Şili ile yaptı. Maçın hakemi Doğan Babacan’dı. Babacan, Şili’den Caszely’nin sert hareketini affetmedi ve ihraç etti. Böylece Dünya Kupası tarihindeki ilk kırmızı kart, bir Türk hakem tarafından çıkarıldı.
16.10.2022 Dünya Kupası
70 yaşına giren Putin'in dönüm noktaları! İşte hayatına yön veren 7 kilit olay
70 yaşına giren Putin'in dönüm noktaları! İşte hayatına yön veren 7 kilit olay 'We Need To Talk About Putin-Putin Hakkında Konuşmalıyız' kitabının yazarı, KGB'ye girişinden Almanya'da etrafının sarılmasına ve Batı'ya duyduğu sonu gelmez öfkeye Rus liderin hayatında derin izler bırakan olayları belirledi. Bugün 70 yaşına giren Vladimir Putin'in yaşamında, 14 sene önce zorla imzalattığı küçük düşürücü barış anlaşması bir dönüm noktası.
7.10.2022 Dünya
Dünya bunu konuşuyor: Gaz savaşı!
Dünya bunu konuşuyor: Gaz savaşı! Rusya, bakım ve onarım çalışmalarını gerekçe göstererek Kuzey Akım 1 boru hattından Avrupa'ya doğalgaz akışını son aylarda ikinci kez kesti.
7.09.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Doğu Almanya ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.