Doğu Anadolu Bölgesi

Doğu Anadolu Bölgesi

Son dakika Doğu Anadolu Bölgesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Doğu Anadolu Bölgesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Doğu Anadolu Bölgesi haber sayfamızda...

Doğu Anadolu Bölgesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.562 doğu anadolu bölgesi haberi bulunmuştur.
Son dakika: Yeni haftada havalar nasıl olacak? Meteoroloji hava durumu raporu
Son dakika: Yeni haftada havalar nasıl olacak? Meteoroloji hava durumu raporu Yeni haftada sıcaklıklar yurt genelinde mevsim normallerinin üzerine çıkacak. İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava sıcaklığı 26 dereceyi geçecek. Güneşli hava etkisini sürdürecek, perşembe gününe kadar yağış beklenmiyor.
15.04.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu, Hatay Havalimanı'nda çift yönlü uçuşlar için tarih verdi
Bakan Uraloğlu, Hatay Havalimanı'nda çift yönlü uçuşlar için tarih verdi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay Havalimanı’nın depremlere dayanıklı hale getirilmesi amacıyla başlatılan çalışmaların 2026 yılı başında tamamlanacağını belirterek, “Benzer depremler yaşanması halinde dahi altyapı hasar görmeyecek şekilde yapılıyor” dedi.
27.03.2024 Ekonomi
Yusufeli Viyadüğü tamamlandı
Yusufeli Viyadüğü tamamlandı Artvin'de Çoruh Nehri'ne inşa edilen, Türkiye'nin en yüksek barajı olan ve suya gömülen eski yerleşim yerinde yapılan Yusufeli Viyadüğü tamamlandı. 685 metre uzunluğundaki viyadüğün 20 gün içerisinde kullanıma açılmasını planladıklarını dile getiren AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, “Yusufeli, boğaz köprüsüne kavuşuyor desek yeridir. Son dönemlerde burada inşaat faaliyetleri çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Kısa süre içerisinde ciddi bir mesafe alınmış. Yaklaşık 20-25 gün içerisinde burası hizmete sunulacak noktaya gelmiş bulunuyor” dedi.
9.03.2024 Ekonomi
Doç. Dr. Çağlar Özer'den deprem yorumu: Bir gün depremle yüz yüze gelme ihtimalimiz çok yüksek
Doç. Dr. Çağlar Özer'den deprem yorumu: Bir gün depremle yüz yüze gelme ihtimalimiz çok yüksek Erzurum Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Çağlar Özer, "6-7 büyüklüğünde olacaktan ziyade hangi bölgede yaşıyorsak yaşayalım bir gün depremle yüz yüze gelme ihtimalimiz çok yüksek." dedi.
5.03.2024 Gündem
Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Radara yansıdı: Çamur yağmuru
Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Radara yansıdı: Çamur yağmuru Türkiye hafta sonuyla beraber yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Yağışlı hava çarşamba gününe kadar etkisini sürdürecek. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise; "Yağmur çamurlu olabilir" uyarısıyla toz taşınımı beklenen bölgeleri uyardı.
2.03.2024 Gündem
MUŞ SON DEPREMLER: Muş'ta deprem mi oldu? Muş'ta son 24 saatte meydana gelen depremler listesi
MUŞ SON DEPREMLER: Muş'ta deprem mi oldu? Muş'ta son 24 saatte meydana gelen depremler listesi Muş ili, Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunmakta ve yüksek deprem riskine sahip bir bölgede yer almaktadır. Son zamanlarda Muş ili çevresinde küçük ölçekte depremler meydana gelmiştir. 2022 yılında Muş'un Malazgirt ilçesinde 4.8 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştır. Bu depremde de bölgede hafif hasarlar oluşmuş ve vatandaşlar arasında kısa süreli bir korku yaşanmıştır. 2023 yılında ise Muş'un Bulanık ilçesinde 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Muş son depremler listesine Milliyet.com.tr son depremler sayfasından ulaşabilirsiniz. İşte Muş'ta 24 saat için meydana gelmiş depremler.
24.02.2024 Bilgi Rehberi
Şiddet haritası ortaya çıktı! İşte Türkiye'nin en sakin ili
Şiddet haritası ortaya çıktı! İşte Türkiye'nin en sakin ili Türkiye’de 2023 yılında meydana gelen silahlı şiddet olaylarının raporu açıklandı.
12.02.2024 Gündem
Tilkilerin av mesaisi başladı
Tilkilerin av mesaisi başladı Kar kalınlığının bir metreye ulaştığı Ardahan'da aç kalan tilkiler kar altında bulunan fareleri hareketlerine göre izleyerek yakalıyor.
9.02.2024 Yaşam
BUGÜNKÜ SON DEPREMLER SON DAKİKA: 2 Şubat 2024 AFAD/Kandilli son depremler listesi | Az önce deprem mi oldu? Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu?
BUGÜNKÜ SON DEPREMLER SON DAKİKA: 2 Şubat 2024 AFAD/Kandilli son depremler listesi | Az önce deprem mi oldu? Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu? 2024 yılına gelindiğinde, Türkiye genelinde deprem risk haritası ve son depremler incelendiğinde, özellikle Marmara Denizi çevresi, Ege Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin deprem açısından çok daha aktif olduğu görülmektedir. Bulunduğu bölgede deprem olup olmadığını kontrol etmek isteyen vatandaşlar Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından yayınlanan son depremler listesine bakarak en son nerede, kaç şiddetinde deprem meydana geldiğini görüntüleyebiliyor. Peki, bugün deprem oldu mu? 2 Şubat 2024 Son Depremler Listesi.
2.02.2024 Bilgi Rehberi
DAP'tan gençleri tarım ve hayvancılığa geri döndürme hedefi
DAP'tan gençleri tarım ve hayvancılığa geri döndürme hedefi Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı (DAP) Osman Demirdöğen, gençleri tarım ve hayvancılığa döndürmeyi hedeflediklerini söyledi. Tarımla uğraşan nüfusun yaş ortalamasının 50'nin üzerinde olduğunu belirten Demirdöğen, 2024-2028 yılları arasında desteklerini gençler üzerine yoğunlaştıracaklarını bildirdi.
1.02.2024 Ekonomi
Bir kent buz tuttu! Termometre eksi 32'yi gördü, araçlar çalışmadı
Bir kent buz tuttu! Termometre eksi 32'yi gördü, araçlar çalışmadı Hava sıcaklığının sıfırın altında 32 dereceyi gördüğü Ardahan’da hayat durma noktasına geldi. Uzmanlar, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı yetkililerin, vatandaşların ve özellikle sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.
30.01.2024 Gündem
Bahçesaray ilçesinde çığ böyle geldi
Bahçesaray ilçesinde çığ böyle geldi Van’ın Bahçesaray ilçesinde gelen çığ, vatandaşlar tarafında böyle kaydedildi. Görüntü çeken vatandaş ise üzerine gelen çığdan son anda kurtuldu.
27.01.2024 Haberler
Van'da kar esareti! Onlarca yol kapandı, doğum sancısı tutan kadına sağlık ekibi iş makinesiyle taşındı
Van'da kar esareti! Onlarca yol kapandı, doğum sancısı tutan kadına sağlık ekibi iş makinesiyle taşındı Van’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 429 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, yolların açılması için çalışma başlattı. Erciş ilçesinde yolu kar yağışı nedeniyle kapanan Kadirasker Mahallesi'nde doğum sancısı tutan Hazar Yıldız'ı (23) almaya giden sağlıkçıları taşıyan ambulans kara saplandı. Karla mücadele ekiplerinin kurtardığı ambulans, tepedeki eve çıkamayınca sağlık ekipleri iş makinesiyle Yıldız'ın evine ulaştı.
24.01.2024 Gündem
Dünya ‘1.5 derece’ sınırının eşiğinde! ‘Uzun yıllardır böyle bir tahmin görmedim’
Dünya ‘1.5 derece’ sınırının eşiğinde! ‘Uzun yıllardır böyle bir tahmin görmedim’ Meteorolojinin verilerine göre 2023’te son 53 yılın en sıcak aralık ayı yaşandı. Bu yıl yeni sıcaklık rekorlarının kırılacağını vurgulayan uzmanlar, küresel ısınmanın önlenmesi için hedeflenen ‘1.5 derece’ sınırının 2024’te aşılacağını söylüyor...
18.01.2024 Gündem
Yeni Zigana Tüneli'nden 2,5 milyonun üzerinde araç geçiş yaptı
Yeni Zigana Tüneli'nden 2,5 milyonun üzerinde araç geçiş yaptı Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi’ni birbirine bağlayan Zigana Tüneli'ni açıldığı 3 Mayıs 2023 tarihinden bu yana geçen 8,5 aylık sürede 2,5 milyonun üzerinde araç kullandı.
15.01.2024 Ekonomi
Kış turizminde güneş nasıl açar?
Kış turizminde güneş nasıl açar? Küresel ısınma kaynaklı iklim değişikliği nedeniyle dağdaki kar örtüsü, coğrafi konuma ve rakıma bağlı olarak azalıyor. Kış turizminde sürdürülebilirlik bir numaralı gündem olmaya aday. Palandöken’de şimdiden bu konuda çalışmalar yapılıyor.
12.01.2024 Pazar
Bakan Uraloğlu açıkladı! Dörtyol-Hassa demiryolu ve otoyolu projesinde ihaleler yapıldı
Bakan Uraloğlu açıkladı! Dörtyol-Hassa demiryolu ve otoyolu projesinde ihaleler yapıldı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Hatay’ın yanı sıra bölgenin de dört gözle beklediği ‘Hatay-Dörtyol-Hassa Arası Otoyol ve Demir yolu Tüneli’ yapım işi ihalesinin yapıldığını ve ihaleyi en düşük teklif veren firmanın kazandığını ifade etti.
10.01.2024 Ekonomi
Yüksekova'da peş peşe deprem! 'Çok kritik bir bölge'
Yüksekova'da peş peşe deprem! 'Çok kritik bir bölge' Van YYÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Toker, Yüksekova depremlerine ilişkin “Depremler küçük ve etkisiz olmasına rağmen oluştukları ortam çok kritik bir bölgededir” dedi.
1.01.2024 Gündem
Yılın ilk ayında sıcaklık, mevsim normallerinin üzerinde seyredecek
Yılın ilk ayında sıcaklık, mevsim normallerinin üzerinde seyredecek Meteoroloji verilerine göre, son 53 yılın en sıcak kasım ayından sonra yeni yılın ilk ayında da sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Ocak ayında hava sıcaklığının iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 3, diğer yerlerde ise 1 ila 2 derece üzerinde seyretmesi öngörülüyor.
31.12.2023 Gündem
Prof. Dr. Orhan Şen: Önümüzdeki 3 gün gece yola çıkmayın
Prof. Dr. Orhan Şen: Önümüzdeki 3 gün gece yola çıkmayın Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya mevkiinde 10 kişinin öldüğü ve 59 kişinin yaralandığı kazanın ardından bir facia haberi de Kahramanmaraş'tan geldi. 22 aracın karıştığı 2 ayrı zincirleme trafik kazasında 15 kişi yaralandı. Prof. Dr. Orhan Şen sisli havanın pazar gününe kadar devam edeceğini belirterek 'Önümüzdeki 3 gün gece yola çıkmayın' dedi.
28.12.2023 Gündem
Hava sıcaklığı eksi 17 dereceye düştü! Kars’ta baraj gölü dondu
Hava sıcaklığı eksi 17 dereceye düştü! Kars’ta baraj gölü dondu Doğu Anadolu Bölgesi’nde soğuk hava etkili olmaya devam ediyor . Hava sıcaklığının geceleri eksi 17 dereceye kadar düşmesiyle birlikte donan Kars Baraj Gölü havadan görüntülendi.
22.12.2023 Gündem
Prof. Dr. Osman Bektaş iki faya dikkat çekip uyardı: Her an yıkıcı deprem olabilir
Prof. Dr. Osman Bektaş iki faya dikkat çekip uyardı: Her an yıkıcı deprem olabilir Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremin beklenen bir deprem olmadığını belirterek Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş iki faya dikkat çekti.
18.12.2023 Gündem
Son dakika... Meteoroloji tarih verdi! Sıcaklıklar 9 derece düşecek, İstanbul'a kar yağacak mı?
Son dakika... Meteoroloji tarih verdi! Sıcaklıklar 9 derece düşecek, İstanbul'a kar yağacak mı? Meteoroloji hafta içi için uyarıda bulundu. Bazı illerde kar yağışının etkili olması beklenirken sağanak yağışlarda etkisini gösterecek. Yarın Antalya, Mersin, Muğla içisn sarı kodu uyarı yapıldı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise bu gece ve yarın için uyarıda bulunarak önümüzdeki hafta Pazar gününü işaret edip kar uyarısında bulundu. Peki İstanbul'a kar yağacak mı? İşte İstanbul dahil birçok kenti bekleyen hava durumu detayları...
10.12.2023 Gündem
Japon deprem uzmanı Moriwaki tarih verip uyardı: 'İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu’ya dikkat'
Japon deprem uzmanı Moriwaki tarih verip uyardı: 'İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu’ya dikkat' Japon deprem uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, Türkiye'deki fay hatlarının doğudan batıya harekete geçtiğine dikkat çekerek, İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu bölgesi için uyardı.
29.11.2023 Haberler
Son dakika... Japon deprem uzmanı Moriwaki tarih verip uyardı: 'İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu’ya dikkat'
Son dakika... Japon deprem uzmanı Moriwaki tarih verip uyardı: 'İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu’ya dikkat' Japon deprem uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, Türkiye'deki fay hatlarının doğudan batıya harekete geçtiğine dikkat çekerek, İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu bölgesi için uyardı.
29.11.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Doğu Anadolu Bölgesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.