İstanbul'da mutlaka görülmesi gereken tarihi kaleler
İstanbul'da mutlaka görülmesi gereken tarihi kaleler İstanbul, yedi bin yıl öncesine kadar ulaşan izleriyle dünyanın en eski yerleşim bölgelerinden biri. Avrupa ve Asya'nın bir birine en çok yaklaştığı konumda bulunan İstanbul, Roma, Doğa Roma ve Osmanlı gibi tarihine damgasına vurmuş imparatorluğa başkentlik yapmış bir şehir. Napoleon'un "dünya tek bir ülke olsa başkenti İstanbul olurdu" sözüyle de önemini vurguladığı İstanbul, askeri bakımdan da çok stratejik bir noktada yer alır. Bu nedenle günümüz İstanbul'unun pek çok farklı noktasında Roma, Doğu Roma ve Osmanlı kaleleri inşa edilmiştir. Bu kaleleri yakından tanıyalım.
29.09.2021 Tatil
Manisa'da ele geçirildi! Doğu Roma dönemine ait
Manisa'da ele geçirildi! Doğu Roma dönemine ait Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda Doğu Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 165 bronz sikke ele geçirilirken, 1 kişi gözaltına alındı.
20.01.2021 Gündem
Zeytinburnu mozaikleri gün yüzüne çıkıyor
Zeytinburnu mozaikleri gün yüzüne çıkıyor Zeytinburnu Kazlıçeşme’de bulunan ve bir kısmı sergilenmekte olan Geç Roma-Erken Bizans dönemine ait olduğu düşünülen mozaikler, Zeytinburnu Kazlıçeşme Kültür Merkezi'nde düzenlenen Zeytinburnu Mozaikleri Sempozyumu, “4 Zaman 4 Hikaye 1 Mekân” teması ile yapıldı.
17.02.2022 Kültür Sanat
Jüstinyen Vebası: İki asır süren salgın
Jüstinyen Vebası: İki asır süren salgın Hastalıklar tarihin her dönemi bizleri etkilemiştir. Kimin gelip geçmiş kimi de ağır hasarlar vermiştir. Özellikle tıbbın gelişmediği dönemlerde yayılan ufak bir salgın tüm dünyada milyonları etkileyebiliyordu. İşte o hastalıklardan biri de Jüstinyen Vebasıydı. Ortaya çıktığı dönemden sonra iki yüz yıl boyunca devam eden Jüstinyen Vebası neden bu kadar çok yayılmıştı? İşte en ölümcül salgınlardan birisi olan Jüstinyen Veba Salgını.
24.03.2020 Tarih