Doku Nakli

Doku Nakli

Son dakika doku nakli haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan doku nakli gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan doku nakli haber sayfamızda...

Doku Nakli

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 760 doku nakli haberi bulunmuştur.
Çin aslanı evdeki diğer köpeği kıskandı sahibini hastanelik etti
Çin aslanı evdeki diğer köpeği kıskandı sahibini hastanelik etti Adana’da Tina isimli Chow Chow (Çin Aslanı) cinsi köpek, evde bulunan Linda isimli Pomeranian cinsi köpeği kıskanıp sahibinin bacağını parçaladı. Genç kadının bacağında doku kaybı meydana gelirken doku nakli ile sağlığına kavuşabileceği öğrenildi.
8.04.2024 Haberler
Çin aslanı evdeki diğer köpeği kıskandı sahibini hastanelik etti: Bacağı parçalandı
Çin aslanı evdeki diğer köpeği kıskandı sahibini hastanelik etti: Bacağı parçalandı Adana’da Tina isimli Chow Chow (Çin Aslanı) cinsi köpek, evde bulunan Linda isimli Pomeranian cinsi köpeği kıskanıp sahibinin bacağını parçaladı. Genç kadının bacağında doku kaybı meydana gelirken doku nakli ile sağlığına kavuşabileceği öğrenildi.
8.04.2024 Gündem
Büyüme hormonuyla Alzheimer bulaştı
Büyüme hormonuyla Alzheimer bulaştı Alzheimer’ın bulaşabildiği ortaya çıktı. Çocukken büyüme hormonuyla birlikte Alzheimer’a neden olan proteinlerin enjekte edildiği kişiler, erken yaşlarda bu hastalığa yakalandı.
31.01.2024 Gündem
İlk göz nakli
İlk göz nakli Dünyada ilk kez tam göz nakli, New York Üniversitesi’nde yapıldı. Uzmanlar, naklin körlük tedavisinde umut ışığı olduğunu söyledi.
11.11.2023 Dünya
Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiler
Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiler İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa’da meme kanseri tanısı konan hastaya, Türkiye’de ilk defa tedavi öncesinde alınıp saklanan kendi yumurtalık dokusu nakledildi. Tedavi süreci sonrası gebe kalan hasta 7 yıl sonra canlı doğumla sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi.
22.09.2023 Eğitim
SGK Sağlık Uygulama Tebliği'nde yeni düzenleme
SGK Sağlık Uygulama Tebliği'nde yeni düzenleme Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'nde değişiklik yapıldığını duyurarak, “Yeni düzenlemelerle hizmet kalitemizi sürekli iyileştirmeye ve vatandaşlarımıza kolay ulaşabilecekleri sağlık hizmeti sunmaya devam ediyoruz” dedi.
25.08.2023 Ekonomi
Babaannesi için yaptı! Üzerine bina yıkılınca iki kez kalbi duran Emine: 'Tek kolum bana yeter'
Babaannesi için yaptı! Üzerine bina yıkılınca iki kez kalbi duran Emine: 'Tek kolum bana yeter' İki yıl önce Artvin Çoruh Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Yüksekokulu’nu kazanan Emine Kuş, bir süreliğine Kahramanmaraş’tan ayrıldı. Ancak okulunun tatil olduğu ya da sınavlarının bittiği zamanlarda hemen ailesinin yanına gidiyor, onlarla özlem gideriyordu. Şubat ayında da öyle oldu. Sınavları biten Emine ailesinin yanına döndü. Ancak bu defa onu doğduğu şehirde asrın felaketi bekliyordu.
14.04.2023 Gündem
Bebekken eli, yüzü ve vücudu yandı, 2 yaşından beri 47 kez ameliyat oldu
Bebekken eli, yüzü ve vücudu yandı, 2 yaşından beri 47 kez ameliyat oldu 2 yaşında yaşadığı olay sonrası eli, yüzü ve vücudu yanan ve şuan 21 yaşında olan genç kız bugüne kadar 47 ameliyat oldu. Bebekken başladığı yaşam mücadelesi 19 yıl sonra mutla sonla noktalandı.
17.01.2023 Gündem
19 dakikadır ölüydü, 10 dakikada hayata döndürdü! 4 yıllık eliyle kahraman oldu
19 dakikadır ölüydü, 10 dakikada hayata döndürdü! 4 yıllık eliyle kahraman oldu Uzun süredir gut hastalığı nedeniyle zor günler yaşıyordu. Sağ elini kullanamaz hale gelen adam ülkesinde bu zamana gerçekleştirilmemiş bir yola başvurup el nakli oldu. İşte kader de tam olarak burada ağlarını örmeye başladı. 19 dakika boyunca ölü olarak kabul edilen karısını 10 dakikada hayat döndüren Mark Cahill'in yaşadıkları filmleri aratmıyor.
27.12.2022 Dünya
Binali Yıldırım taburcu oldu! Kaza anını anlattı
Binali Yıldırım taburcu oldu! Kaza anını anlattı Azerbaycan’da geçirdiği kaza sonrası ambulans uçakla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne sevk edilerek, tedavisine devam edilen AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım taburcu oldu. Yıldırım "Ciddi bir kazaydı, birkaç takla attık. Kazanın boyutuna göre, hamdolsun rabbim bizi sakladı ve korudu, eşimizin, milletimizin, sevdiklerimizin duası bizim bu kazadan yaralarla, sağ çıkmamıza vesile oldu" dedi.
27.10.2022 Haberler
Binali Yıldırım taburcu oldu! Kaza anını anlattı
Binali Yıldırım taburcu oldu! Kaza anını anlattı Azerbaycan’da geçirdiği kaza sonrası ambulans uçakla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne sevk edilerek, tedavisine devam edilen AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım taburcu oldu. Yıldırım "Ciddi bir kazaydı, birkaç takla attık. Kazanın boyutuna göre, hamdolsun rabbim bizi sakladı ve korudu, eşimizin, milletimizin, sevdiklerimizin duası bizim bu kazadan yaralarla, sağ çıkmamıza vesile oldu" dedi.
27.10.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Binali Yıldırım'a geçmiş olsun ziyareti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Binali Yıldırım'a geçmiş olsun ziyareti! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'da trafik kazası geçiren AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım'ı hastanede ziyaret etti.
21.10.2022 Siyaset
Kasım ayında  açılıyor
Kasım ayında açılıyor 814 milyon liralık yatırımla, Buca’ya depreme dayanıklı ve son teknolojiyle donatılmış bir devlet hastanesi kazandırdıklarını belirten AK Partili Kaya, “Laf değil, iş üretiyoruz” dedi 
20.10.2022 Ege
'Acil bekleyenler var, alamam' dedi! Kardeşinin organları, 5 kişiye umut oldu
'Acil bekleyenler var, alamam' dedi! Kardeşinin organları, 5 kişiye umut oldu Trabzon’da, beyin kanaması sonucu tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Feride Aytaş’ın (52) organları, Erzurum, Adana ve Samsun’da nakledildiği 5 hastaya umut oldu. Diyalize girip, organ listesinde olan ağabey Hakkı Aytaş ise (58) "Başkaları acil organ beklerken ben alamam" diyerek, nakil hakkından vazgeçti.
22.09.2022 Gündem
Lazer epilasyon sonrası 'yanık' suçlaması! Yüzümden sarı iltihap akıyordu
Lazer epilasyon sonrası 'yanık' suçlaması! Yüzümden sarı iltihap akıyordu İstanbul Bağcılar'da bir güzellik merkezinde yanaklarındaki kılları lazer epilasyonla aldırmak isteyen Erdal Yeşilyurt, yapılan işlemden sonra yüzünde üçüncü üçüncü derece yanıklar oluştuğunu iddia etti. Hastanede tedavisi süren Erdal Yeşilyurt, "Isıyı 5 yerine 26 dereceye ayarlamış. Yüzümün yandığını fark ettim, kolunu tuttum, dur yeter dedim. Ufak bir yanma olduğunu söyledi. Öyle bir acıydı ki dışarı çıkmak için ayağa kalktım. Yüzümden sarı renkte iltihap akıyordu" dedi.
1.08.2022 Gündem
'Herkesi organ bağışlamaya davet ediyorum'
'Herkesi organ bağışlamaya davet ediyorum' İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, organ ve doku bağışı konusunda farkındalık oluşturmak, toplumsal bilincin yerleşmesine katkı sağlamak amacıyla İMES Sanayi Sitesi’nde, ‘Her Bağışta Hayat Var’ sloganıyla organ bağışı kampanyası standı kurdu. İstanbul il Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu organ bağışının önemine değinerek, "Herkesi organ bağışlamaya davet ediyorum” dedi.
27.07.2022 Sağlık
Pitbull saldırısında yaralanan minik Asiye taburcu edildi
Pitbull saldırısında yaralanan minik Asiye taburcu edildi Gaziantep'te 2 Pitbul cinsi köpeğin saldırısında ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş, tedavisi tamamlanarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden öğle saatlerinde taburcu edildi.
31.01.2022 Gündem
Pitbull saldırısında yaralanan Asiye'ye bir operasyon daha
Pitbull saldırısında yaralanan Asiye'ye bir operasyon daha Gaziantep'te pitbull cinsi iki köpeğin saldırısında ağır yaralanan ve Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde doku nakli yapılan 4 yaşındaki Asiye Ateş’e kulaktaki hasarına ve yüz felcine yönelik yeni operasyonlar yapıldı.
14.01.2022 Gündem
Rektör Özkan: Asiye'nin yüz felci var, yüz sinirleri için yama planlıyoruz
Rektör Özkan: Asiye'nin yüz felci var, yüz sinirleri için yama planlıyoruz Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Pitbull cinsi köpeklerin saldırısında ağır yaralanan ve sevk edildiği Antalya'da doku nakli yapılan Asiye Ateş'in (4) yüze giden damarlarından bazılarının hasar aldığını belirterek, "Maalesef yüz felcimiz var. Muhtemelen bu hafta içinde Asiye'ye yüz sinirleri için bir yama planlıyoruz" dedi.
11.01.2022 Gündem
Çocuğunuz 'doğmamış ikiziniz' olabilir! 'Bir merkez, iki müdür gibi…' İşte kimerizm gerçeği
Çocuğunuz 'doğmamış ikiziniz' olabilir! 'Bir merkez, iki müdür gibi…' İşte kimerizm gerçeği Tek bedende birden fazla DNA ile yaşamak! Oldukça nadir görülen bu durum tıp dilinde kimerizm olarak adlandırılıyor. Öyle ki dünyaya getirdiğiniz çocuğunuzun bile aslında sizin olmadığı söylenebiliyor. Prof. Dr. Korkut Ulucan kimerizm için, “Bir canlıda farklı kişilere ait hücrelerin varlığı gibi düşünebiliriz; bir merkez, iki müdür gibi” diyor.
10.01.2022 Gündem
Pitbull saldırısında yaralanan Asiye'den yeni haber
Pitbull saldırısında yaralanan Asiye'den yeni haber Gaziantep'te Pitbull köpeklerinin saldırısında ağır yaralanan ve sevk edildiği Antalya'da doku nakli yapılan Asiye Ateş'in (4) sağlık durumunun her geçen gün iyiye gittiğini söyleyen Prof. Dr. Ömer Özkan, ikinci ameliyat için uygun koşulların beklendiğini, 1 hafta, 10 gün içinde ikinci operasyonun yapılacağını açıkladı.
6.01.2022 Haberler
Pitbull saldırısında yaralanan Asiye'den yeni haber
Pitbull saldırısında yaralanan Asiye'den yeni haber Gaziantep'te Pitbull köpeklerinin saldırısında ağır yaralanan ve sevk edildiği Antalya'da doku nakli yapılan Asiye Ateş'in (4) sağlık durumunun her geçen gün iyiye gittiğini söyleyen Prof. Dr. Ömer Özkan, ikinci ameliyat için uygun koşulların beklendiğini, 1 hafta, 10 gün içinde ikinci operasyonun yapılacağını açıkladı.
6.01.2022 Gündem
Pitbull saldırısında yaralanan Asiye, hamburger ve oyuncak istemiş
Pitbull saldırısında yaralanan Asiye, hamburger ve oyuncak istemiş Gaziantep'te pitbull saldırısında ağır yaralanan ve sevk edildiği Antalya'da doku nakli yapılan Asiye Ateş'in (4) babası Hüseyin Ateş, kızının yakın zamanda ameliyat olacağını hatırlatarak "Asiye'nin birkaç isteği vardı. Biraz oyuncak istedi. Hayırseverler tarafından oyuncak geldi. Hamburgeri çok seviyordu, hamburger aldık. Asiye için sadece dua edin" dedi.
4.01.2022 Gündem
Rektör Özkan: Asiye'nin ağza dal veren sinirlerde tahribat var
Rektör Özkan: Asiye'nin ağza dal veren sinirlerde tahribat var Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, pitbull saldırısında ağır yaralanan Asiye Ateş'in (4) başında saçlı doku olmadığını, hem çene kemiğinde hem yüz sinirlerinde tahribat oluştuğunu söyledi. Öncelikli yüz sinirlerinin tamir edilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Özkan "Balonla saçlı derisine yönelik girişim yapacağız ama enfeksiyon için tetikteyiz" dedi.
2.01.2022 Gündem
Asiye'nin son durumuna ilişkin açıklama: Yüz felci riski var, işitme kaybı net değil
Asiye'nin son durumuna ilişkin açıklama: Yüz felci riski var, işitme kaybı net değil Gaziantep'te pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında ağır yaralanan ve Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde doku nakli yapılan ve servise alınan Asiye Ateş’in sağlık durumuyla ilgili AÜ Rektörü Prof.Dr. Özlenen Özkan, “Bundan sonraki süreçte yüz felci olursa ona yönelik ameliyatlarımız olacak, saçsız deriyi saçlı hale getirmek için uğraşacağız. Yüz felci riski var, işitme kaybı net değil, 1 yılın sonunda hedefimiz Asiye’yi normale yakın bir insan olarak topluma kazandırmak” dedi.
29.12.2021 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Doku Nakli ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.