Hanife Baş

Hanife Baş

Son dakika hanife baş haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hanife baş gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hanife baş haber sayfamızda...

Hanife Baş

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 381 hanife baş haberi bulunmuştur.
Her yönüyle dijital oyun sektörü: Cazibesini koruyor unicorn’lara devam
Her yönüyle dijital oyun sektörü: Cazibesini koruyor unicorn’lara devam Dijital oyun sektörü Türkiye’nin yüz akı olmaya devam ediyor. Gerek Türkiye’de geliştirilen oyunlar, gerek aldığı yatırımlar, gerekse de oynanma oranları açısından yüzleri güldüren bir sektör oldu.
9.04.2023 Milliyet Executive
Cepteki ‘gözetim’  yerliye yarayacak
Cepteki ‘gözetim’  yerliye yarayacak Cep telefonlarında 200 dolarlık modellerde birim gümrük vergisi 350 dolara çıkarıldı. Bu durumun yerli üretimi teşvik etmesi bekleniyor.
28.03.2023 Ekonomi
Vergi artışı airfryer’da yerliyi teşvik edecek
Vergi artışı airfryer’da yerliyi teşvik edecek Airfryer ve fritözler için 35 dolar olan gözetim vergisi 100 dolara çıkarıldı. Bu durumun giriş ve orta segmentteki ürünlerin fiyatını artırması bekleniyor. Söz konusu vergi artışının arifryer’da yerli üretimi teşvik edeceği de düşünülüyor.
24.03.2023 Ekonomi
Danimarka’nın IKEA’sı Türkiye’ye geliyor
Danimarka’nın IKEA’sı Türkiye’ye geliyor Türkiye’ye perakende alanında yeni bir marka adım atıyor. Danimarka’nın IKEA’sı denilen JYSK, doğrudan yatırım olarak geliyor. 4 Mayıs’ta Türkiye’de iki mağaza açacak. Türkiye’de büyüme planları yapan marka, eleman arayışına da girdi.
19.03.2023 Ekonomi
Turizm çok yara aldı umutlar eylüle kaldı
Turizm çok yara aldı umutlar eylüle kaldı Deprem bölgesindeki şehirlerde turizm ve turizme dayalı sektörler de yıkım yaşadı. Turizmin normale dönmesinin eylül ayını bulabileceği belirtiliyor. Bölgede depremden daha az hasar alan şehirler de var. Ama hepsi birbirine bağlı turlar yaptığı için tümü etkilendi.
17.03.2023 Ekonomi
Türkiye’ye güveni tam cep üretimini artıracak
Türkiye’ye güveni tam cep üretimini artıracak Çinli telefon devi vivo, Türkiye’yi üretim üssü yapıyor. 2021 yılında 20 milyon dolarlık yatırımla Kocaeli Gebze’de üretim tesisi kuran marka, üretim hattı sayısını artırıyor.
17.03.2023 Ekonomi
‘Bölgede yerel ticaret ayağa kaldırılmalı’
‘Bölgede yerel ticaret ayağa kaldırılmalı’ Depremden etkilenen illerde yerel ticaretin hızlıca ayağa kalkması önemli görülüyor. Bölgedeki 27 AVM’nin 17’si açıldı. Bazı şehirlerde semt pazarları kurulurken, konteyner dükkanlar gündemde
15.03.2023 Ekonomi
‘11 ilde yerel ticaret ayağa kaldırılmalı’
‘11 ilde yerel ticaret ayağa kaldırılmalı’ Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Özpamukçu, “Depremin vurduğu illerde yerel ticaretin hızlıca ayağa kalkması kritik. Geçici barınma alanlarının yaşayan merkezler olması sağlanmalı. Yerel ticaret ayağa kalkmalı” dedi.
10.03.2023 Ekonomi
İşletmeler için kritik önemdeki veri nasıl korunacak? Doğal afette veri kaybının telafisi yok
İşletmeler için kritik önemdeki veri nasıl korunacak? Doğal afette veri kaybının telafisi yok Yaşadığımız büyük deprem veri saklama konusunu da gündeme getirdi. Her şeyin enkaz altında kaldığı bir durumda hayatın yeniden devam edebilmesi için verileri sadece fiziksel ortamda değil bulutta da saklamanın önemi büyük.
9.03.2023 Milliyet Executive
Adana ekonomisi tekrar ayağa kalkıyor
Adana ekonomisi tekrar ayağa kalkıyor Adana, bir yandan deprem travmasını atlatmaya çalışırken diğer yandan da ekonomi, ticaret ve sanayide normalleşme çalışmalarını sürdürüyor. Artçılar moralleri bozsa da şehirde üretim ve ihracata hızlı bir dönüş var.
7.03.2023 Ekonomi
Üretimdeki kayıp hızla toparlanıyor
Üretimdeki kayıp hızla toparlanıyor Depremin vurduğu illerden olan Diyarbakır, üretim ve ihracatta hızla normale dönüyor. Bu ay kayıpların telafi edilmesi hedefleniyor. Evi hasar gören çalışanlara geçici barınma imkanı, kredilere daha çok erişim beklentiler arasında.
6.03.2023 Ekonomi
‘Güçlü ekonomiyiz normale dönüyoruz’
‘Güçlü ekonomiyiz normale dönüyoruz’ Güneydoğu Anadolu’da güçlü ekonomiye sahip olan Gaziantep, deprem yaralarını sararken, üretim ve ihracatta da normale dönmek için çalışıyor. Evi yıkılan çalışanlara geçici barınma, şirketlere finansman ve İskenderun Limanı öncelikleri arasında.
4.03.2023 Ekonomi
İstihdam seferberliği sürüyor
İstihdam seferberliği sürüyor Depremzedelerin iş bulması için başlatılan seferberlik sürüyor. İŞKUR’un çalışmaları yanında dernek, kurum ve firmalar da depremzedelere istihdam imkanı yaratmak için kolları sıvadı. Her ilden ve sektörden destek yağıyor.
28.02.2023 Ekonomi
Deprem çantası için yoğun hazırlık var
Deprem çantası için yoğun hazırlık var Deprem felaketinin ardından yaşanabilecek başka depremlere karşı evlerde hazırlıklar da arttı. Çoğu insan evlerinde deprem çantasını hazır bulundururken, powerbank, çadır ve termal kıyafet talebinde ciddi artış var. E-ticaret de hareketli.
27.02.2023 Ekonomi
AVM’ler depremzedelere açıldı
AVM’ler depremzedelere açıldı Depremin yaşandığı bölgedeki 35 AVM’de de depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor. 35 AVM’nin birkaç tanesinde depremzedeler ağırlanıyor. Ortak alanlarında depremzedeleri konaklatan AVM’ler yanında bahçesinde çadır ve konteyner kent kurulanlar var. Sürekli yemek dağıtanlar da bulunuyor.
18.02.2023 Ekonomi
Kahraman teknolojiler
Kahraman teknolojiler Kahramanmaraş merkezli depremde yeni nesil teknolojiler arama kurtarma ekiplerine yardımcı oldu. Termal kamera, yılan kamera, duvar arkası radar, drone’lar da en az vinç ve delici aletler kadar hayati öneme sahipti.
17.02.2023 Ekonomi
Depremzedeler için istihdam seferberliği
Depremzedeler için istihdam seferberliği Evlerinden ve işlerinden olan depremzedeler için istihdam seferberliği de başlatıldı. Türkiye’nin farklı illerine dağılan insanlar için pek çok kurum istihdam konusunda pozitif ayrımcılık yapmaya başladı. İşe alımda öncelik verilecek.
16.02.2023 Ekonomi
Oyun bilgisayarından ‘canavar’ çıkardı
Oyun bilgisayarından ‘canavar’ çıkardı İlhan Yılmaz... Oyun bilgisayarında yerli bir marka yaratan bir girişimci. Monster Notebook’u sıfırdan yaratıp dünyaya açtı. Firmanın adını izlediği filmden esinlenerek monster (canavar) koydu...
16.02.2023 Milliyet Executive
Siber saldırıya karşı işte yeni trendler
Siber saldırıya karşı işte yeni trendler Siber güvenlik saldırıları son yıllarda sık sık gündeme gelen konulardan...
24.02.2023 Milliyet Executive
Oto şarj kardeşliği
Oto şarj kardeşliği Elektrikli otolara yerli şarj ünitesi yazılımı geliştiren Sarıtaş, şarj noktalarının gelir getirecek biçimde paylaşılmasını sağlayan bir girişim oluşturdu.
15.02.2023 Milliyet Executive
Sosyal medyada bilgi kirliliğine dikkat
Sosyal medyada bilgi kirliliğine dikkat Deprem felaketi sonrası sosyal medya yardım ve koordinasyon faaliyetlerinde çok önemli rol oynarken, uzmanlar kötü niyetli kişilerin bilgi kirliliği yaratabileceğini, bu yüzden çok dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.
13.02.2023 Ekonomi
Deprem bölgesinde telefon ve internet sorunu sürüyor
Deprem bölgesinde telefon ve internet sorunu sürüyor Deprem bölgelerinde iletişim çok önemli. İnsanlar enkaz altından telefon ve internetle yardım isterken, yardım ekipleri birbiriyle de bu şekilde koordine oluyor. Ancak depremde elektrik hatlarının ve baz istasyonlarının zarar görmesi sonrası oluşan iletişim güçlüğü halen sürüyor.
10.02.2023 Ekonomi
Siber dolandırıcılar depremde de sahnede: Yardım yaparken dolandırılmayın
Siber dolandırıcılar depremde de sahnede: Yardım yaparken dolandırılmayın Dolandırıcılar, Kızılay ve AFAD’ın sitelerinin taklitlerini yaptı. IBAN ve kripto para adresleriyle yardımseverler kandırılmaya çalışılıyor. Dikkatli olunmalı.
9.02.2023 Ekonomi
Cep ve internete havadan çözüm gerekiyor
Cep ve internete havadan çözüm gerekiyor Depremde cep telefonları pek çok hayatın kurtarılmasını sağladı. Enkaz altından yardım çağrısı gönderen pek çok insana ulaşıldı.
8.02.2023 Ekonomi
Dijital oyuna sömestir dopingi
Dijital oyuna sömestir dopingi Türkiye’de sömestir tatili dijital oyun sektörüne yaradı. Oyun oynanma oranları yüzde 30’a varan oranlarda artarken, oyun satışları ise kurlardan olumsuz etkilendi. Oyunda mobilin üstünlüğü sürerken, popüler oyun sayısı da giderek artıyor.
3.02.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Hanife Baş ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.