Aslıhan Doğan'dan dudaklara dolgu
Aslıhan Doğan'dan dudaklara dolgu Beş ay önce çocuğunu dünyaya getiren Arda Doğan Turan’ın eşi Aslıhan Turan, doğumdan sonra dudaklarına dolgu yaptırdı.
4.03.2019 Cadde
Marmaris'te sahiller gece de gündüz de dolu
Marmaris'te sahiller gece de gündüz de dolu Marmaris'te yükselen nemle birlikte sıcaklardan bunalanlar, gündüz sahillerde gece ise esintisinden faydalanmak için deniz kenarındaki yürüyüş yollarında serinlemeye çalıştı.Marmaris şehir merkezinde yüksek nem bunaltıcı etkisini sürdürürken, turistler ve vatandaşlar serinlemek için plajlara akın etti. Yollardaki elektronik termometrelerin 40 dereceyi gösterdiği, hissedilen sıcaklığın daha fazla olduğu ilçede, sabahın erken saatlerinde plajları dolduran turistler, gün boyu denizde serinlemeye çalıştı. Kimileri şezlonglarında uzanıp dinlendi. Bazıları ise çocuklarıyla denizin keyfini çıkardı. Atatürk Caddesi'nden İçmeler Mahallesi'ne kadar uzanan mavi bayraklı plajlarda kalabalık görüntüler oluştu. İngiliz ve Rus turistler, sere serpe uzanarak güneş altında bronzlaştı. Akşam ise deniz kenarındaki yürüyüş yolları turistler, tatilci ve Marmarisliler ile doldu. Atatürk ve Kordon Caddesi ile Yat Limanı'nda denizden gelen esintiyle serinlemeye çalışan kalabalıklar oluştu. Yat Limanı'ndaki mekanlarda oturan vatandaşlar, soğuk meşrubatlarını yudumladı. Hastane ve polikliniklerde 2'si yaşlı olmak üzere 3 turist güneş çarpmasından tedavi gördükten sonra taburcu edildi. Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, sıcakların mevsim normallerinde devam ettiğini, yüksek nem ile bunaltıcı etkisi olduğunu bildirdi. Kentte tatil yapan gurbetçi Mehmet Aslan, "Almanya'dan bir haftalığına ilk defa tatile geldim. Marmaris'in her şeyi güzel ama bunaltıcı sıcaklar çarpıyor" dedi. Bir diğer tatilci Melek Dönmez ise "Ankara'dan ilk defa tatile geldim. Buradaki nem çok fazla, serinlemek için sürekli denize girip klimalı ortamlarda bulunuyorum" dedi.
11.09.2019 Yaşam
Antalya'da otellerde Nevruz yoğunluğu
Antalya'da otellerde Nevruz yoğunluğu Ülkelerindeki iki haftalık Nevruz tatilini turizm kenti Antalya’da geçiren İranlı turistler otellerde yoğunluk oluşturdu. Nevruz tatili dolayısıyla her yıl Türkiye'ye gelen İranlı turistlerin bu yıl da tercihlerinden biri Antalya oldu. Doğası, kumu, güneşi, lüks otelleri ve çeşitli alışveriş imkanları nedeniyle turizm kenti Antalya’yı tercih eden İranlı turistler otellerde de doluluk oranını yükseltti. Hem kent merkezinde hem de konakladıkları bölgelerde sokakları hareketlendiren İranlılar, yaklaşan turizm sezonu öncesi esnafın yüzünü güldürdü. Otellerde konaklayan İranlılar ise çeşitli spor ve eğlence aktivitelerine katıldı. Rixos Sungate Genel Müdürü ve Derya Billur, baharın müjdecisi Nevruzla birlikte turizm sezonunu da açtıklarını bildirdi. İran pazarında ciddi bir hareketlilik olduğunu kaydeden Billur, "Biz grup olarak İranlı turist hedefimize ulaştık. Yüzde 70 doluluk oranı yakaladık. Misafirlerimiz çok mutlu, en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Şanslarına hava da güzel gidiyor. Tatillerini yapıyorlar ve önümüzdeki hafta ayrılmaya başlayacaklar. Misafirlerimiz alışveriş yapmayı seviyorlar. Bunun için hem bölgedeki hem de oteller içindeki mağazaları tercih ediyorlar" dedi. "İranlı turist dışarı çıkıyor" Antalya’nın en büyük sıkıntılarından birinin turistlerin dışarı çıkmama sorunu olduğunu dile getiren Billur, "Ama İranlı misafirlerimiz çıkmakla kalmıyor bol bol alışveriş yapıyorlar. Farklı bir tutumları var bu da esnafımızı mutlu ediyor. Otelimizde de onlar için farklı eğlence programları yaptık. Elimizden geldiğince onları en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz" ifadelerine yer verdi. Billur, erken rezervasyonda tüm pazarlarda artış yaşandığını belirterek, Antalya’nın ana pazarının Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerindeki ilginin sevindirici olduğunu belirtti. Kızıyla tatilde Tahran’dan gelen ev hanımı Şagayeg Soltani, Antalya’ya ilk kez geldiklerini ama gelmeden önce kent hakkında birçok iyi bilgi edindiklerini söyledi. Kızıyla birlikte Nevruz
11.09.2019 Haberler
Yuvacık Barajı'nda sus seviyesi yüzde 95'e ulaştı
Yuvacık Barajı'nda sus seviyesi yüzde 95'e ulaştı Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacının büyük bölümünün sağlandığı Yuvacık Barajı, mevsim şartlarına bağlı olarak doldu. Bugün yapılan ölçüme göre barajda 48 milyon 800 bin metreküple su seviyesi yüzde 95'e ulaştı. Kocaeli'nin içme suyunun büyük bir bölümünü karşılayan 51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajı'nda dağlardaki karların erimesi ve son yağışlarla birlikte su kapasitesi maksimum seviyeye yaklaştı. Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Yuvacık Barajı'nda su oranı yüzde 95'e yükselirken, su miktarı 48 milyon 800 bin metreküp olarak bildirildi. 25 milyon metreküp kapasiteli Kandıra ve bağlı köylerin su ihtiyacını karşılayan Namazgah Barajı'nda ise su seviyesi 16 milyon 10 bin metreküp ile yüzde 71 oranına ulaştı.
11.09.2019 Yaşam
Uludağ yoğun kar ve sise rağmen doldu taştı
Uludağ yoğun kar ve sise rağmen doldu taştı Kış turizminin gözde mekanlarından olan Uludağ yoğun kar ve sise rağmen doldu taştı. Pistlerde adım atacak yer kalmazken, sis sebebiyle görüş mesafesi bir metreye kadar düştü. Kış turizminin göz bebeği olarak bilinen Uludağ doldu taştı. Uludağ'da etkili olan yoğun kar ve sise rağmen yoğun görürken bazı vatandaşlar tarafından hoş karşılanmadı. Yoğun sis nedeni ile görüş mesafesi bir metreye kadar düştü. Ayrıca bu sene 157 santimetre ile en yüksek kar kalınlığına ulaşan Uludağ'da hava sıcaklığı en düşük sıfırın altında eksi 12 en yüksek sıfırın altında eksi 2 olarak ölçüldü. Kar yağışı ve sisinde önümüzdeki hafta boyunca devam etmesi bekleniyor. "Oteller yüzde yüz dolu" Uludağ'a tatilci akını ile ilgili açıklamalarda bulunan Alkoçlar Ege Bölge Müdürü Erçin Yalçın," Sezon yeniden başladı bu gün hava sıcaklığı eksi 12 derece yoğun sis var, ama inanılmaz bir talep var. Doluluk oranlarımız ise şuanda yüzde yüzlerde 26 Marta kadar da bu şekilde devam ediyor. Bizler için çok iyi oldu sezon bitti derken sezon tekrar başladı. Ay sonuna kadar da doluluklar yüksek" dedi.
11.09.2019 Yaşam
Kıyafetine su dolan sörfçü gülme krizine soktu
Kıyafetine su dolan sörfçü gülme krizine soktu Kıyafetine su dolan sörfçü gülme krizine soktu
11.09.2019 Nevidyo
Erciyes’teki otellerde yılbaşı rezervasyonları doldu
Erciyes’teki otellerde yılbaşı rezervasyonları doldu Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes’te bulunan otellerde yaklaşan yılbaşı öncesinde rezervasyonlar bitti. Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes’te yılbaşı hazırlıkları tamamlandı. Erciyes Dağı’nda bulunan oteller, yüzde 100 doluluk oranına ulaşırken, Rusya’dan Kayseri’ye yapılacak olan charter uçak seferi ile Rus turistlerde Erciyes’e gelecek. Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Erciyes’te rekor kırıldığını söyleyerek, “Yılbaşı akşamı için çok öncesinden bütün otellerimiz yüzde 100 doluluğa ulaştı. Otellerimizde bunun tarihi bir rekor olduğunu, daha öncelerinde hiç bu kadar erken yılbaşı gününü doldurmadıklarını ifade ediyorlar. Şehir otellerimizde gayet mutlu. Doluluk oranları neredeyse yüzde 100’e yakın devam ediyor. Birçok otelimiz sezon boyu hafta sonlarını kapatmış durumdalar. Dolayısıyla bu Büyükşehir Belediyemizin şehre ekonomik katkı sunmak amacıyla hazırlamış olduğu bu Master Planı da 3-5 sene içerisinde şehrimize gerçekten direk olarak ekonomik bir katkı sağlamaya, şehrimizdeki havayı değiştirmeye, sosyal ve sportif aktivitelerin canlanmasına ve çeşitlenmesine vesile oldu” dedi.
11.09.2019 Yaşam
Bayram tatilinde köpek pansiyonları doldu
Bayram tatilinde köpek pansiyonları doldu Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkmasıyla, tatile gideceklerin köpeklerini gönül rahatlığı emanet edecekleri köpek pansiyonlarına da talep arttı. 17 yıldır köpek eğitmenliğinin yanı sıra köpek pansiyonu hizmeti de veren Ersin Caner, pansiyondaki doluluk oranının yüzde 80'e ulaştığını belirtti. Kurban Bayramı 10 güne çıktı, vatandaşlar günler öncesinden tatil planlarını yaptı. Evlerinde köpek besleyenler ise onları güvenle emanet edebilecekleri yer arayışına girdi. Hal böyle olunca son 5 yıldır revaçta olan köpek pansiyonlarına talep arttı. Köpek pansiyonları, kendilerine emanet edilen köpeklere kendi yaşam alanlarındaymış gibi hizmet vermeye çalışıyor. 17 yıldır köpek eğitmenliğinin yanı sıra köpek pansiyonu hizmeti veren Kuzey Dog Clup sahibi Caner, "Özellikle bayram tatillerinde şehir dışına çıkacak olan kişiler, köpekleriyle ilgilenemeyecekleri için kendilerine güvenilir bir yer arıyorlar. Bu sene de tatil 10 güne bağlandı. Tatil planları yapılınca insanlar köpeklerine doğru şekilde bakılacak bir yer ihtiyacı duyuyor. Biz de onlar adına köpeklerine bakıyoruz. Her köpek bir değildir. Farklı algıları olan, farklı metabolizmaya, genetiğe sahip köpekler geliyor. Biz, köpeklerin kendi yaşam alanlarına ve koşullarına uygun olarak hizmet veriyoruz. Köpek bahçede bakılıyorsa ona bahçe ortamı oluşturuyoruz. Köpek evde bakılıyorsa evdeki sistemi buraya uyarlıyoruz. Bizim çalışma şeklimiz şu; sizin köpeğinize sizin kadar iyi bakmaya çalışıyoruz" diye konuştu. Pansiyona bırakıp geri almayanlar da oluyor Caner, hediye olarak verilen ya da tatil bölgelerinde alınıp sonra sokağa bırakılan çok sayıda hayvan olduğunu da belirterek şunları söyledi: "Köpek bir oyuncak ya da hediyelik eşya değildir. Köpek maalesef bazen bir meta olarak görülüyor. Doğum günü hediyesi, karne hediyesi, evlilik yıl dönümü hediyesi olarak alınıyor ama sonra farkına varılıyor ki bu bir canlı ve sorumluluk gerektiriyor. "
11.09.2019 Haberler
Otellerin çoğu şimdiden doldu
Otellerin çoğu şimdiden doldu Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Duran bayram tatili için otellerin şimdiden yüzde yüz dolduğunu belirterek, "Kurban Bayramı sürecinde iç pazarda 1,5 milyon Türk'ün tatil yapacağını tahmin ediyoruz" dedi.
19.08.2017 Ekonomi
Olayı görenler gözlerine inanamadı!
Olayı görenler gözlerine inanamadı! Bursa'da inşaat çalışması devam eden alışveriş merkezine beton mikser ile dökülmek istenen hazır betonu fışkırtan hortum, yan binadaki evin duvarını kırdı. Odaya dolan tonlarca beton 4 yaşındaki Enes Çeçen'in bacağının kırılmasına, karnını doyuran annesi Mevlüde Çeçen'in çeşitli yerlerinden yaralanmasına neden oldu.
11.09.2019 Yaşam
Süre doldu diye sığınma evinden çıkarıldılar
Süre doldu diye sığınma evinden çıkarıldılar Aydın’da Kadın Sığınma Evi’nden, yasal süre dolduğu ve disiplinsiz davranışları gerekçesiyle çıkarılan dört kadın, şimdi bir hayırsever sayesinde pansiyonda...
22.11.2008 Gündem

Benzer Haber Etiketleri