Doz

Doz

Son dakika doz haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan doz gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan doz haber sayfamızda...

Doz

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.664 doz haberi bulunmuştur.
AB ülkelerinde kızamık ve boğmaca vakalarında artış sonrası ECDC'den uyarı
AB ülkelerinde kızamık ve boğmaca vakalarında artış sonrası ECDC'den uyarı ECDC'nin ön verileri, boğmaca vakalarında 2022 ve 2021'e kıyasla 2023 ve 2024'te on kat artış olduğunu gösteriyor.
23.04.2024 Dünya
Annesinin sütünden zehirlenen 6 aylık bebek ve ablası ölmüştü! Aileyi yok eden faciada 15 gün detayı
Annesinin sütünden zehirlenen 6 aylık bebek ve ablası ölmüştü! Aileyi yok eden faciada 15 gün detayı Muğla’da, İnci Sandık (36) ile oğlu Sezai Talha'nın hastanede tedavi gördüğü, emzirdiği 6 aylık bebeği Uraz ile kızı Karya'nın (6) yaşamlarını yitirdiği ilaçlama olayının tutuklu sanığı Halil Kahraman'ın (44), cezası belli oldu.
11.04.2024 Gündem
Kanser tedavisi gören hastalara kalp sorunu uyarısı
Kanser tedavisi gören hastalara kalp sorunu uyarısı Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Güngören onkoloji hastalarında kalp sağlığının önemini vurgulayarak, “Araştırmalar, kanser hastalarının yüzde 20’sinin kalple ilgili sorun yaşayabileceğini gösteriyor. Kalple ilgili yan etkiler, kemoterapi alındığı dönemde saatler içerisinde görülebileceği gibi, kemoterapi sonrası haftalar veya aylar içinde de ortaya çıkabilir. Fakat kemoterapi öncesi kardiyoloji uzmanı tarafından değerlendirme yapılarak riskli hastalar belirlenebilir” dedi.
1.04.2024 Vitrin
27 yaşındaki ünlü oyuncu motosiklet kazası sonucu hayatını kaybetti!
27 yaşındaki ünlü oyuncu motosiklet kazası sonucu hayatını kaybetti! Son olarak 'The Boys'un spin-off'u 'Gen v' dizisinde yer alan genç oyuncu Chance Perdomo, yaşama veda etti. Basın temsilcisi, ünlü ismin geçirdiği motosiklet kazası sonrası hayatını kaybettiğini açıkladı.
1.04.2024 Cadde
Prof. Dr. Özlü: Japonya’daki hastalık pandemi oluşturacak tehdit değil
Prof. Dr. Özlü: Japonya’daki hastalık pandemi oluşturacak tehdit değil Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Japonya'da hızla yayılan ölümcül tehlikeli bakteriyel enfeksiyon salgınına ilişkin uyardı. Türkiye açısından konuyu değerlendiren Prof. Dr. Özlü, "Bu hastalık bir pandemi oluşturacak tehdit değil. Çünkü virüs değil. Bu bir bakteri; kolayca teşhis konabilir, bir hafta süreli tedavisi mümkün. Yani panik veya endişeye yol açacak durum gözükmüyor" dedi.
29.03.2024 Haberler
Araştırma yapıldı: 1.000 dolarlık ‘zayıflama’ ilacı 5 dolara üretilir
Araştırma yapıldı: 1.000 dolarlık ‘zayıflama’ ilacı 5 dolara üretilir Mucizevi zayıflama ilacı olduğu iddia edilen, kullananların özellikle TikTok’ta sık sık paylaşarak mucizevi bir şekilde kilo verdirdiğini söylediği diyabet ilacı Ozempic’in 1.000 dolarlık fiyatının çok abartılı olduğu, bu ilacın aylık 5 dolardan daha ucuza mal edilebileceği öne sürüldü.
29.03.2024 Gündem
Arda Güler 9 ay sonra milli formaya kavuştu! 'İtici güç değildi'
Arda Güler 9 ay sonra milli formaya kavuştu! 'İtici güç değildi' Real Madrid forması giyen Arda Güler, 19 Haziran 2023'te oynanan Galler maçından sonra ilk kez A Milli Takım forması giydi. İspanyol basını Arda Güler'in Macaristan karşısındaki performansını değerlendirdi.
23.03.2024 Milli Takım
Hedef kanseri % 90 önlemek
Hedef kanseri % 90 önlemek İngiliz bilim insanları, akciğer kanserini durdurmak için bağışıklık sistemini harekete geçiren, tedavi amaçlı ‘LungVax’ adı verilen aşı üzerinde çalışıyor. Aşı ile kanserin yüzde 90 önlenmesi hedefleniyor.
23.03.2024 Dünya
C, B, D fark etmiyor: Multivitaminler bildiğimiz gibi değilmiş! Kanseri saklayabilir
C, B, D fark etmiyor: Multivitaminler bildiğimiz gibi değilmiş! Kanseri saklayabilir Vitaminlerin sağlıklı bir beden için takviye olarak alındığı düşünülür. Ancak yaygın olarak kabul gören bu düşüncenin aksine vitaminler sağlıklı bir bedenin ana maddesidir. Bu nedenle eksikliğinin de fazlalığının da dikkate alınması gerektiğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ece Yiğit Gençer, göz ardı edilen büyük tehlikeyi anlattı.
16.03.2024 Genel Sağlık
Uraz bebek ve ablası Karya’nın ölümünde ilaçlama şirketi sahibine indirimli hapis!
Uraz bebek ve ablası Karya’nın ölümünde ilaçlama şirketi sahibine indirimli hapis! İnci Sandık ile oğlu Sezai Talha'nın hastanede tedavi gördüğü, emzirdiği 6 aylık bebeği Uraz ile kızı Karya'nın yaşamını yitirdiği ilaçlama olayının tutuklu sanığı Halil Kahraman'a, iyi hal indirimiyle 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası verildi.
15.03.2024 Gündem
Oruç tutarken bunlara dikkat! Gün boyu enerji için masanızdan eksik etmeyin
Oruç tutarken bunlara dikkat! Gün boyu enerji için masanızdan eksik etmeyin Diyabet hastaları ramazan ayında oruç tutarken birçok zorlukla karşılaşabiliyor. Uzmanlar, erken diyabet hastası olan ve küçük doz ilaçlarla iyi bir şekilde kontrol altına alınanların güvenli bir şekilde oruç tutabileceğini söylüyor. Ancak ilerlemiş hastalığı olan, insülin gibi, düşük şeker ataklarına neden olabilen diğer ilaçlar da dahil olmak üzere birden fazla ilaç kullanan kişilerin, oruç tutmalarının güvenli olmayabileceğine dikkat çekiyor.
13.03.2024 Sağlık
Türkiye, Avrupa'ya 'akrep serumu' ihraç edecek
Türkiye, Avrupa'ya 'akrep serumu' ihraç edecek Akrep sokması vakalarının tedavisinde kullanılan akrep serumunu (panzehir) 1950 yılından bu yana üreten Türkiye, şimdi ihracata hazırlanıyor. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nce üretilen panzehir için bazı Avrupa ülkelerinden talep geldi. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Biyolojik Ürünler Laboratuvarı Sorumlusu Veteriner Mehmet Ali Kanat, "Önümüzdeki dönemde Avrupa’nın bazı ülkelerine serumu göndermiş olacağız" dedi.
9.03.2024 Haberler
20 yıldır görülmeyen hastalık şoförü öldürdü! Gerçeği kardeşi açıkladı: 'Tek çaresi var'
20 yıldır görülmeyen hastalık şoförü öldürdü! Gerçeği kardeşi açıkladı: 'Tek çaresi var' Herkesin sevdiği, etrafına neşe saçan biriydi. Otobüs şoförlüğü yapıyordu. Kendini çok halsiz hissettiği için doktora gidince ne yaşadığını öğrendi. Doktorlar kurtarmaya çalışsa da çocukluğunda es geçilen bir detay yüzünden 48 yaşında yaşama veda etti. Uzmanlar ise önlem alınmadığı takdirde milyonlarca kişinin aynı tehdit altında olduğunu söylüyor.
9.03.2024 Genel Sağlık
'İlk defa genç ve kadın üreticilerimize yüzde 70 ilave destek veriyoruz'
'İlk defa genç ve kadın üreticilerimize yüzde 70 ilave destek veriyoruz' Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Yeni desteklemelerimizde, üreten herkese ürettiği kadar destek veriyoruz. Aile işletmelerine tüm hayvancılık desteklemelerinde ilk defa ilave destek veriyoruz. Bu sayede aile işletmeleri temel destekle aynı oranda ilave destek alarak en az 2 kat destek almış olacak. İlk defa genç ve kadın üreticilerimize yüzde 70 ilave destek veriyoruz" dedi.
26.02.2024 Ekonomi
Gazze'deki savaşta son dakika... Orta Doğu'da 'yeni devlet' ayarlarını bozdu! ABD, Fransa ve İngiltere'ye bile öfke kustu
Gazze'deki savaşta son dakika... Orta Doğu'da 'yeni devlet' ayarlarını bozdu! ABD, Fransa ve İngiltere'ye bile öfke kustu ABD ordusunun sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraf, tüm bölge için yaklaşan bir tehlikeyi gösterdi. İsrail gazetesi Jerusalem Post'taki skandal yazı ise, "Kaçıkların bir doz gerçeklik hapı almalarının zamanı geldi" gibi ifadelerle dolu.
25.02.2024 Dünya
Ozan Orhon'dan 'depresyon' açıklaması: Eşim beni hayata bağladı
Ozan Orhon'dan 'depresyon' açıklaması: Eşim beni hayata bağladı Ozan Orhon, yeni şarkısı 'Depresyon'u tanıttı. 3 yıl depresyon yaşayan ve eşi Selcan Demirci’nin kendisini hayata bağladığını anlatan Ozan Orhon yaşadığı zor zamanları anlattı.
22.02.2024 Cadde
Kovid-19 aşıları ritmimizi bozdu
Kovid-19 aşıları ritmimizi bozdu 8 ülkede 99 milyon kişi üzerinde yapılan inceleme, Kovid-19 aşılarının kan, kalp ve nöroloji hastalıklarında beklenenden fazla risk yarattığını gösterdi.
21.02.2024 Dünya
Kapının anahtarı kulaktaki çipte!
Kapının anahtarı kulaktaki çipte! Tarım ve Orman Bakanlığı, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kulaklarında yer alan çipli küpelerin daha etkin kullanımını planlıyor. Türkiye’nin hayvancılık yol haritasını açıklayacak olan bakanlık, hayvan refahını, gıda güvenliğini ve insan sağlığını korumaya yönelik yeni tedbirler almaya hazırlanıyor.
20.02.2024 Ekonomi
SMA'lı Elanur yardım bekliyor! Gerekli paranın sadece yüzde 11'i tamamlandı
SMA'lı Elanur yardım bekliyor! Gerekli paranın sadece yüzde 11'i tamamlandı Mardin'in Derik ilçesinde Halime (27) ve Mehmet Reşit Dem (31) çiftinin, 1 yıl önce dünyaya gelen ve doğumundan 20 gün sonra Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konulan kızları Elanur, 3 aydır Diyarbakır’da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası’nda yoğun bakımda tedavi görüyor. Elanur’un annesi Halime Dem, valilik onaylı kampanyalarının yüzde 11’e ulaştığını ve bunun da yaklaşık 6 milyon lira olduğunu belirterek, 52 milyon liraya daha ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.
18.02.2024 Haberler
SMA'lı Elanur yardım bekliyor! Gerekli paranın sadece yüzde 11'i tamamlandı
SMA'lı Elanur yardım bekliyor! Gerekli paranın sadece yüzde 11'i tamamlandı Mardin'in Derik ilçesinde Halime (27) ve Mehmet Reşit Dem (31) çiftinin, 1 yıl önce dünyaya gelen ve doğumundan 20 gün sonra Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konulan kızları Elanur, 3 aydır Diyarbakır’da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası’nda yoğun bakımda tedavi görüyor. Elanur’un annesi Halime Dem, valilik onaylı kampanyalarının yüzde 11’e ulaştığını ve bunun da yaklaşık 6 milyon lira olduğunu belirterek, 52 milyon liraya daha ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.
18.02.2024 Gündem
‘Yazmak elimizdeki en etkili silah’
‘Yazmak elimizdeki en etkili silah’ İdil Gürsel Himmetoğlu öykülerinde örselenen, unutulan, haksızlığa uğramış, ‘öteki’  denenleri anlatıyor. Sesini duyuramayanlara aracılık ediyor.
18.02.2024 Kültür Sanat
Fazla vitamin hasta edebilir
Fazla vitamin hasta edebilir Yüksek dozda C vitamini böbrek taşına, sık alınan E vitamini de inmeye neden oluyor. Çok kullanılan A vitamini ise karaciğere hasar veriyor. Tabağınızda protein, tahıl, sebze-meyve ve süt ürünleri varsa bu vitaminlerin takviye olarak alınması önerilmiyor.
12.02.2024 Gündem
Yağmur ormanlarında yaşayanlarda görülen hastalık! Koronavirüs geçirdikten 1 sene sonra yüzü tanınmaz hale geldi
Yağmur ormanlarında yaşayanlarda görülen hastalık! Koronavirüs geçirdikten 1 sene sonra yüzü tanınmaz hale geldi Erzurum'da Covid-19 geçirdikten sonra milyonda 2 ya da 3 görülen 'pemfigus' olarak bilinen deri hastalığına yakalanan İbrahim Akan'ın yüzü 1 sene içerisinde tanınmaz hale geldi.
9.02.2024 Haberler
Yağmur ormanlarında yaşayanlarda görülen hastalık! Koronavirüs geçirdikten 1 sene sonra yüzü tanınmaz hale geldi
Yağmur ormanlarında yaşayanlarda görülen hastalık! Koronavirüs geçirdikten 1 sene sonra yüzü tanınmaz hale geldi Erzurum'da Covid-19 geçirdikten sonra milyonda 2 ya da 3 görülen 'pemfigus' olarak bilinen deri hastalığına yakalanan İbrahim Akan'ın yüzü 1 sene içerisinde tanınmaz hale geldi.
9.02.2024 Gündem
Bakan Yumaklı açıkladı: 14 milyar lira tarımsal destekleme ödemesi yapıldı
Bakan Yumaklı açıkladı: 14 milyar lira tarımsal destekleme ödemesi yapıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde çalışmalarının felaketin ilk anından itibaren aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
5.02.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Doz ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.