DSÖ Avrupa Direktörü Kluge’den Türkiye’ye tebrik
DSÖ Avrupa Direktörü Kluge’den Türkiye’ye tebrik Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge ile video konferans ile görüştü. Türkiye’ye teşekkür eden Avrupa Direktörü Kluge, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faaliyetleri ve liderliği tüm ülkeler tarafından takdir görüyor. Güçlü veri ve bilgi sağlama sisteminiz nedeniyle sizi tebrik etmek istiyorum. Aynı zamanda Türkiye’de yürütülen aşı çalışmaları, hızlı tanı kiti çalışmaları ve virüsün genom dizilimi konusunda yaptığınız çalışmaların kapsamını artırdığınız için de tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
7.01.2021 Haberler
Son dakika... DSÖ, corona virüste ikinci dalga için tarih verdi!
Son dakika... DSÖ, corona virüste ikinci dalga için tarih verdi! Gelen son dakika haberine göre, corona virüs salgınında küresel vaka sayısı 8.5 milyonu geçerken Dünya Sağlık Örgütü, sonbahar aylarında ikinci dalga beklendiğini duyurdu.
19.06.2020 Dünya
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, DSÖ Avrupa Direktörü Kluge ile görüştü
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, DSÖ Avrupa Direktörü Kluge ile görüştü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge ile video konferans yöntemi ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye'nin salgına yönelik yürüttüğü çalışmalar ele alınarak detaylı veri paylaşımı yapıldı.
10.06.2020 Haberler
Sağlık Bakanı Koca, DSÖ Avrupa Direktörü Kluge ile görüştü
Sağlık Bakanı Koca, DSÖ Avrupa Direktörü Kluge ile görüştü Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, "Türkiye test, takip ve tedavide başarılı bir süreç yönettiğini açıkça ortaya koymuştur. Türkiye'deki rakamların seyri bunu açıkça göstermektedir. Özellikle dünyada yaşlı mortalitesinde çok ciddi sorun yaşanırken, ülkem etkin tedavi yöntemleri ve düşük mortalite oranları ile ön plana çıkmaktadır." dedi.
13.05.2020 Haberler