Son dakika! Son depremlerden sonra Gündoğdu'dan korkutan açıklama: Silivri depremi ve İstanbul...
Son dakika! Son depremlerden sonra Gündoğdu'dan korkutan açıklama: Silivri depremi ve İstanbul... Gelen bir son dakika haberine göre; Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, İstanbul’da 28 Eylül’de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin geçen süre içerisinde henüz çözümlenemediğini söyledi. Dr. Gündoğdu, bu depremin 7’nin üzerinde beklediği olası Marmara Depremi’ne neden olacak fayın çok yakınında meydana geldiğini hatırlatırken, “Bu depremin ‘Doğru atımlı’ yerine neden ters atımlı olduğu açıklanamadı” dedi.
26.06.2020 Gündem
Dr. Gündoğdu açıkladı! Kanal İstanbul depremleri tetiklemez
Dr. Gündoğdu açıkladı! Kanal İstanbul depremleri tetiklemez İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu," ‘Kanal İstanbul Projesi'nin, depremleri tetikleme konusunda bir etkisi olmaz" dedi.
24.12.2019 Gündem
Bu açıklamayı kimse beklemiyordu
Bu açıklamayı kimse beklemiyordu Deprem uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu Marmara'da yaşanan son depremlerle ilgili "Depremlerin büyüklük ve yerlerine bakınca ben endişeden uzaklaştım. Bunlar, Marmara’daki 1-2 yıldır olan aktivitelerinin devamı niteliğinde. Çok küçük mikro depremlerin aktivitelerine bakıp da 'Deprem oluyor' diye ayağa fırlanacak bir şey değil" açıklamasında bulundu. Olası afete hazırlık amacıyla düzenlenen programa katılan İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara ve Akdeniz Bölgesi'ndeki son depremleri değerlendirdi.
11.09.2019 Yaşam