Dünya Çocuk Hakları Günü

Dünya Çocuk Hakları Günü

Son dakika dünya çocuk hakları günü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan dünya çocuk hakları günü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan dünya çocuk hakları günü haber sayfamızda...

Dünya Çocuk Hakları Günü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 428 dünya çocuk hakları günü haberi bulunmuştur.
Dünya Çocuk Hakları Günü’ne özel sergi
Dünya Çocuk Hakları Günü’ne özel sergi 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ne özel 12 yaşındaki Kartal Bingöl’ün eserlerinden oluşan Mercek adlı resim sergisi açıldı.
25.11.2023 Ege
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 'yüzde 50+1' açıklaması
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 'yüzde 50+1' açıklaması Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Endonezya ziyareti dönüşü gazetecilere açıklamalarda bulundu. Siyasetteki 'Yüzde 50+1' tartışmalarıyla ilgili konuşan Kurtulmuş, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına da değindi.
23.11.2023 Gündem
‘Dört günlük ateşkes olumlu bir gelişme’
‘Dört günlük ateşkes olumlu bir gelişme’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çevrimiçi düzenlenen G20 Liderler Zirvesi’ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden video konferansla katıldı.
23.11.2023 Gündem
Bu utanç çok büyük ve ağır
Bu utanç çok büyük ve ağır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle yayımladığı mesajında Filistin için ateşkes çağrısında bulundu.
21.11.2023 Gündem
DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ 🎈 kutlama mesajları, sözleri! Dünya Çocuk Hakları Günü ilk ne zaman kutlandı?
DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ 🎈 kutlama mesajları, sözleri! Dünya Çocuk Hakları Günü ilk ne zaman kutlandı? Dünya Çocuk Hakları Günü, 20 Kasım'da her yıl kutlanan bir uluslararası gündür. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen "Çocuk Haklarına Dair Sözleşme"nin yürürlüğe girdiği tarihi anmak amacıyla kutlanmaktadır. Peki Dünya Çocuk Haklar Günü ilk ne zaman kutlandı? İşte bugün ne günü diye öğrenmek isteyenler için Dünya Çocuk Hakları Günü önemi, mesajları, sözleri!
20.11.2023 Bilgi Rehberi
Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Emine Erdoğan'dan 'ateşkes' çağrısı
Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Emine Erdoğan'dan 'ateşkes' çağrısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 'Dünya Çocuk Hakları Günü' dolayısıyla sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
20.11.2023 Gündem
Bakan Tunç'tan 50+1 ve Ogün Samast açıklaması
Bakan Tunç'tan 50+1 ve Ogün Samast açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ogün Samast hakkında düzenlenen yeni iddianameyle ilgili açıklamlarda bulundu. 'Yüzde 50+1 şartı değişecek mi?' sorusunu da yanıtlayan Bakan Tunç, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bazı polis müdürlerinin oteli olduğu iddiasıyla ilgili de konuştu.
20.11.2023 Gündem
AK Parti'li Çelik Erdoğan'ın sözlerini hatırlattı: Çocuklar uyurken susulur, öldürülürken değil
AK Parti'li Çelik Erdoğan'ın sözlerini hatırlattı: Çocuklar uyurken susulur, öldürülürken değil AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, '20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü' dolayısıyla sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
20.11.2023 Gündem
Kurtulmuş: BM'nin artık yırtılıp çöp tenekesine atıldığının alenen ilanı
Kurtulmuş: BM'nin artık yırtılıp çöp tenekesine atıldığının alenen ilanı TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, BM Genel Sekreteri Guterres'in, Refah Sınır Kapısı'ndan içeri sokulmamasına tepki gösterdi. Kurtulmuş, "Bu, BM'nin artık yırtılıp çöp tenekesine atıldığının alenen ilanıdır.' dedi.
20.11.2023 Gündem
Kız çocukları için gelecek inşa ediyor
Kız çocukları için gelecek inşa ediyor İş insanı Suna Kıraç'ın eğitim alanındaki çabalarını ve vizyonunu yaşatmak amacıyla Suna ve İnan Kıraç Vakfı çatısı altında 2021 yılında kurulan "Suna'nın Kızları", ikinci yılını geride bıraktı.
20.11.2023 Ekonomi
Çocuk Hakları Festivali başlıyor!
Çocuk Hakları Festivali başlıyor! Çocuklar, 18- 19 Kasım tarihlerinde kendi hakları için buluşuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Çocuk Hakları Festivali” çocuklara eğlenirken haklarını öğrenme fırsatı tanıyor.
17.11.2023 Kültür Sanat
İklim alarmı!
İklim alarmı! Büyükşehir Belediyesi, ani iklim olaylarına karşı üreticiyi günler öncesinden uyaran ‘İzmir Tarımı’ mobil uygulamasını devreye aldı.
27.11.2022 Ege
Bebek ve çocuklar Atta’da buluşuyor
Bebek ve çocuklar Atta’da buluşuyor Çocukların kültür sanata erişim ve aileleri ile birlikte kaliteli zaman geçirme haklarından yola çıkan, Bebekler ve Çocuklar için Uluslararası Sanat Festivali Atta Festival’in beşinci edisyonu 11 Aralık’a kadar İstanbul’da devam ediyor.
25.11.2022 Kültür Sanat
‘Seferihisar dünyaya örnek’
‘Seferihisar dünyaya örnek’ Mandalina Şenliği’nin 70 yıldır ilçenin geçim kaynağı olduğunu belirten Seferihisar Belediye Başkanı Yetişkin, “Bu, gerçek bir başarı, dünyaya örneğiz” dedi. Büyükşehir Başkanı Soyer de mandalinayı turuncu mucize olarak niteledi
22.11.2022 Ege
Minikleri ağırladı
Minikleri ağırladı Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Özel Tiriktrak Kreş ve Anaokulu öğrencilerini konuk etti.
20.11.2022 Ege
Bakan Yanık: İklim değişikliğinden en çok kadınlar ve çocuklar etkileniyor
Bakan Yanık: İklim değişikliğinden en çok kadınlar ve çocuklar etkileniyor Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "İklim değişikliğinin bir çocuk hakkı temelinde değerlendirilmesi gerekiyor. Çünkü iklim değişikliğinden, iklim değişikliğinin sonuçlarından en çok kadınların ve çocukların etkilendiğini, etkileneceğini biliyoruz" dedi.
20.11.2022 Siyaset
'Çocuklar için dost içerikler çalıştayı!' Çocuklar ve uzmanlar bir araya gelerek görüşlerini paylaştılar
'Çocuklar için dost içerikler çalıştayı!' Çocuklar ve uzmanlar bir araya gelerek görüşlerini paylaştılar Çocuk İçin İçerik Derneği (ÇİÇEK), çocukların kendi bilişsel, duygusal ve fiziksel gelişimlerine uygun içerikle karşılaşmaları, medyayı olabildiği kadar bilinçli ve yararlı şekilde kullanabilmeleri konusunda önemli hususlara dikkat çekmek amacıyla 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında her yıl bir çalıştay gerçekleştiriyor.
20.11.2022 Vitrin
Teröristler 'Ecrin ve Yağmur'la vuruldu
Teröristler 'Ecrin ve Yağmur'la vuruldu Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) "Pençe Kılıç Hava Harekatı"nda muharip ve destek uçaklarının yanı sıra İHA/SİHA'larla birlikte 70'e yakın hava aracı görev aldı. TSK’ya ait uçaklar eş zamanlı olarak Irak'ın kuzeyinde, sınır hattının 140 kilometre içindeki Asos ile 90 kilometre içindeki Kandil'deki hedefleri de eş zamanlı olarak imha etti.
20.11.2022 Haberler
Çocuklar için sesini yükselt!
Çocuklar için sesini yükselt! Dünya Çocuk Hakları Günü’nde herkesi çocuklar için seslerini yükseltmeye çağıran UNICEF, “Bu seneki mesajımız her çocuk için dahil edilme hakkı” diyerek herkesi farkındalık için mavi renk giyemeye davet etti.
20.11.2022 Gündem
‘5 çocuktan biri savaş mağduru’
‘5 çocuktan biri savaş mağduru’ TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen Yetim ve Kimsesiz Çocuklar Sempozyumu’nda konuştu.
20.11.2022 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop Yetim ve Kimsesiz Çocuklar Sempozyumunda konuştu
TBMM Başkanı Şentop Yetim ve Kimsesiz Çocuklar Sempozyumunda konuştu Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen Yetim ve Kimsesiz Çocuklar Sempozyumu'nda konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Dünyada her yıl 3 milyona yakın çocuk kaçırılarak uyuşturucu ticaretinde kullanılmakta, fuhuş yapmaya zorlanmakta organ mafyasının elinde çeşitli organları alınarak ölüme terk edilmektedirler. Yetersiz beslenme ve açlık sorunu yaşayan 1 milyar nüfusun 400 milyonunu da çocuklar teşkil etmektedir. Her beş çocuktan biri savaş ve çatışmalar sebebiyle mağdur olmaktadır" dedi.
19.11.2022 Siyaset
'Cahil insanların evlenmesine ve çocuk sahibi olmalarına karşıyım'
'Cahil insanların evlenmesine ve çocuk sahibi olmalarına karşıyım' Engelsiz Yaşam Vakfı kurucu başkanı Atilla Kaplakarslan’nın ev sahipliğinde düzenlenen 'Çocuk İstismarına Hayır!' konulu seminer büyük ilgi gördü. Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen seminerde Yılmaz Morgül ve Hilal Özdemir de konuşmacı olarak yer aldılar.
23.11.2021 Cadde
Toplu ulaşımda öncelik artık çocuklarda olacak!
Toplu ulaşımda öncelik artık çocuklarda olacak! İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Çocuk Belediyesi Şube Müdürlüğü, örnek bir uygulamaya imza attı.
22.11.2021 Ege
10 yılda 30 bin çocuk öldürüldü
10 yılda 30 bin çocuk öldürüldü Suriye’de iç savaşın başladığı Mart 2011’den bu yana 181’i işkence sonucu olmak üzere 29 bin 661 çocuk öldürüldü. Gözaltında ya da kaçırılarak kaybedilen çocuk sayısı ise 5 bin 36 olarak açıklandı..
22.11.2021 Dünya
‘Haklarınızı sonuna kadar savunacağım’
‘Haklarınızı sonuna kadar savunacağım’ Birleşmiş Milletler’in Çocuk Haklarına dair sözleşmesini oldukça önemli gördüklerini belirten Bakan Yanık, “Haklarınızı sonuna kadar savunacağıma ve sizlere güzel bir dünya bırakmak için çalışacağıma söz veriyorum” dedi
21.11.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Dünya Çocuk Hakları Günü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.