Dünya Rekoru

Dünya Rekoru

Son dakika dünya rekoru haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan dünya rekoru gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan dünya rekoru haber sayfamızda...

Dünya Rekoru

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.410 dünya rekoru haberi bulunmuştur.
5 dünya rekoru bulunan “Dünyanın en uzun boylu kadını” oyunu kullandı
5 dünya rekoru bulunan “Dünyanın en uzun boylu kadını” oyunu kullandı Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, "Dünyanın en uzun boylu kadını" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Weaver sendromu hastası 27 yaşındaki Rumeysa Gelgi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu kullandı.
31.03.2024 Haberler
Konya'da eğitim uçağı düştü: 1 şehit
Konya'da eğitim uçağı düştü: 1 şehit Konya’da Türk Yıldızları'na ait eğitim uçağı düştü. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, uçağın düştüğü sırada kopan parçaların çarptığı uzman çavuşun şehit olduğu öğrenildi.
14.03.2024 Haberler
Konya'da Türk Yıldızları uçağı düştü: 1 şehit
Konya'da Türk Yıldızları uçağı düştü: 1 şehit Konya’da Türk Yıldızları'na ait uçak düştü. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, uçağın düştüğü sırada kopan parçaların çarptığı uzman çavuşun şehit olduğu öğrenildi.
14.03.2024 Gündem
Jorge Jesus'un Al Hilal'i dünya rekorunu kırdı! İnanılmaz başarı
Jorge Jesus'un Al Hilal'i dünya rekorunu kırdı! İnanılmaz başarı Asya Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final maçında Jorge Jesus'un takımı Al Hilal ile Marcelo Gallardo'nun takımı Al İttihad karşı karşıya geldi. Sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan Al Hilal dünya rekoru kırdı.
13.03.2024 Dünyadan Futbol
AK Parti İBB Başkan adayı Kurum: Bize çalışkan adam lazım, tatil yapan değil
AK Parti İBB Başkan adayı Kurum: Bize çalışkan adam lazım, tatil yapan değil İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Dünyanın En Uzun Bisiklet Hattı Dünya Rekoru Denemesi’ programında gençlerle bir araya geldi.
9.03.2024 Gündem
Uzun atlamada tarihi reform! Yıldızları ayağa kaldırdı
Uzun atlamada tarihi reform! Yıldızları ayağa kaldırdı Atletizmde tarihin en önemli kural değişikliklerinden biri uzun atlamada yapılacak. Atlama tahtası kaldırılarak sporculara sıçrayacakları nokta konusunda serbestiyet tanınacak. Eli kulağındaki reform, bu branşın yıldızlarını ise ayağa kaldırdı.
6.03.2024 Diğer
Chelsea'nin 5 milyon euroluk transferi rekor kırdı!
Chelsea'nin 5 milyon euroluk transferi rekor kırdı! Chelsea'nin 16 yaşındaki Shumaira Mheuka'nın transferi için Brighton'a 5 milyon euro bonservis bedeli ödemesi tarihe geçti.
Osman Aşkın Bak'tan Özel Milli Atletler için tebrik mesajı!
Osman Aşkın Bak'tan Özel Milli Atletler için tebrik mesajı! Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2024 Virtüs Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda rekor kırarak altın madalyanın sahibi olan Türkiye Kadın Milli Takımı'nı tebrik etti.
24.02.2024 Diğer
Aysel Önder, rekor kırarak dünya şampiyonu oldu!
Aysel Önder, rekor kırarak dünya şampiyonu oldu! Milli sporcumuz Aysel Öner, 400 metreyi 57.54 saniyede koşarak dünya rekoru kırdı ve altın madalyanın sahibi oldu.
23.02.2024 Diğer
Milli sporcu Khalvandi dünya rekoru kırdı
Milli sporcu Khalvandi dünya rekoru kırdı Milli sporcumuz, Para Atletizm Olimpik deneme yarışmalarında cirit atmada 51.60'lık derecesiyle dünya rekoruna imza attı.
20.02.2024 Diğer
Yiğit Caner Aydın: Kendime bir söz verdim ve başardım!
Yiğit Caner Aydın: Kendime bir söz verdim ve başardım! Geçirdiği kazanın ardından spor ile tutunan para okçumuz Yiğit Caner Aydın, rotasını artık olimpiyalara çevirdi. Milli sporcu geri dönüş hikayesini ile şöyle özetliyor: “Bana ‘ya hiçbir şey yapamıyor’ ya da ‘öyle bir mücadele verdi ki neler başarıyor’ diyeceklerdi. O zaman kararımı vermiştim.”
26.11.2023 Diğer
Ukrayna kaynakları rekoru duyurdu! 'En uzun mesafeden biz vurduk'
Ukrayna kaynakları rekoru duyurdu! 'En uzun mesafeden biz vurduk' Ukrayna-Rusya savaşı tüm şiddetiyle devam ederken, savaş sırasında yaşanan bazı gelişmeler ilginç istatistiklerin konusu oluyor. Bunlardan biri de Ukrayna kaynakları tarafından açıklandı. Ukrayna ordusu, son günlerde yaşanan çatışmalarda 'en uzak mesafeden adam öldürme rekoru'nun kırıldığını iddia etti.
22.11.2023 Dünya
Mert Aydın yazdı: Moses’ın gölgesinde kaldı!
Mert Aydın yazdı: Moses’ın gölgesinde kaldı! Avrupa şampiyonluklarını hep domine eden Batı Alman Harald Schmid, 17 kez yarıştığı Amerikalı karşısında sadece bir kez kazanabildi. Ne yapıyor ediyor, en iyi derecelerini koşuyor ama Moses’ı geçemiyordu.
12.11.2023 Diğer
Kocasından sadece 1 santim uzun! Aylarca peşinden koşunca rekor geldi
Kocasından sadece 1 santim uzun! Aylarca peşinden koşunca rekor geldi Sosyal medyada vakit geçirdiği bir gün karşısına hiç tanımadığı bir profil çıktı. Fiziki açıdan kendisine benzettiği bu genç kadınla yazışmaya başladı, bir müddet sonra da buluştular. Ancak hiçbir şey beklediği gibi ilerlemiyordu, yine de pes etmedi. Tam 18 ay süren ikna süreci ise onlara dünya rekorunu getirdi.
4.11.2023 Yaşam
Türk sporunda Cumhuriyet'in 100 yıllık tarihindeki unutulmaz spor başarıları!
Türk sporunda Cumhuriyet'in 100 yıllık tarihindeki unutulmaz spor başarıları! Cumhuriyet'in 100 yıllık tarihinde takım ve bireysel sporlarda unutulmaz başarılar elde ettik. Futbol, basketbol, voleybol, güreş, halter ve birçok spor dalında tarihi başarılar kazandık.
29.10.2023 Skorer
Muhteşem kaybedenler: Frankie Fredericks ve Ato Boldon!
Muhteşem kaybedenler: Frankie Fredericks ve Ato Boldon! İki farklı adam, iki farklı karakter... Frankie Fredericks ve Ato Boldon... 1996 Atlanta Olimpiyatı’nda iki ayrı atlet tarafından kırılan iki dünya rekoruna da katkıda bulundular. Belki başka bir şampiyona olsa altın alacakları derecelerle gümüş ve bronza razı oldular.
29.10.2023 Diğer
Kayseri’de dünya rekoru: 1 ton mantı 1 kazanda pişirildi
Kayseri’de dünya rekoru: 1 ton mantı 1 kazanda pişirildi Kayseri’de 1 ton mantı 1 kazanda pişirilerek dünya rekoru kırıldı.
28.10.2023 Haberler
Olimpiyat oyunları şampiyonlarımız! Cep Herkülü tarih kitabını bırakıp gitti
Olimpiyat oyunları şampiyonlarımız! Cep Herkülü tarih kitabını bırakıp gitti Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanan şampiyonlarımızdan bir seçme yaptık. Tüm altın madalyalı sporcularımız, elbette kürsüye çıkarak tarih yazdılar. Cumhuriyetimiz için gurur kaynağı oldular. Bazıları da hayal kırıklığı yarattı..
28.10.2023 Skorer
İstanbul'da 'Dünya Çocuk Rekoru' kırıldı
İstanbul'da 'Dünya Çocuk Rekoru' kırıldı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinlikleri ülke genelinde coşkuyla kutlanmaya devam ediyor.
27.10.2023 Haberler
Gururumuz Şahika Encümen! Hatay'da dünya rekorunu geliştirdi
Gururumuz Şahika Encümen! Hatay'da dünya rekorunu geliştirdi Milli sporcu Şahika Ercümen, Cumhuriyetin 100'üncü yılı için Hatay'da gerçekleştirdiği denemede paletsiz değişken ağırlık kategorisindeki 105 metrelik dünya rekorunu 106 metre ile kırdı.
17.10.2023 Diğer
Aysu Türkoğlu'nun gözü Guinness Dünya Rekoru'nda
Aysu Türkoğlu'nun gözü Guinness Dünya Rekoru'nda Kuzey İrlanda ile İskoçya arasındaki Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk kadın olan 22 yaşındaki sporcu, "Kalan 5 kanalı da 5 yıl içerisinde tamamlarsam, dünyada bunu gerçekleştiren en genç kadın olarak Guinness Dünya Rekorları'na girmiş oluyorum" dedi.
30.09.2023 Diğer
Bakan Bak: Ada Zehra Anlatıcı'yı yürekten tebrik ediyorum
Bakan Bak: Ada Zehra Anlatıcı'yı yürekten tebrik ediyorum Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası'nda madalyalar kazana Ada Zehra Anlatıcı için Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tebrik mesajı yayınladı.
7.09.2023 Futbol
İkiz gibi büyüdüğü arkadaşı ölünce kararını verdi! 29 yaşında başladı, 5 kez şampiyon oldu
İkiz gibi büyüdüğü arkadaşı ölünce kararını verdi! 29 yaşında başladı, 5 kez şampiyon oldu İkiz gibi büyüdüğü arkadaşını kaybettikten sonra hayata tutunmak adına sevdiği şeylerin listesini yaptı. Bir gün Ankara’daki bir buz pistinin tribünlerinde otururken de hayatını değiştiren kararı verdi. 29 yaşındaydı, yakın çevresindeki hiç kimse yaptığı şeyi desteklemiyordu ama yılmadı. İşte 'Altın Kuğu' lakaplı Naz Arıcı'nın 5'inci kez dünya şampiyonluğuna uzanan hikâyesi.
31.08.2023 Yaşam
7 saat süren av mevsimi! 'Onu yasalara uygun olarak öldürdük'
7 saat süren av mevsimi! 'Onu yasalara uygun olarak öldürdük' Arkadaşlarıyla timsah avlamak için Mississippi Nehri'ne açılan ABD'li avcı Will Thomas, dünya basınında infial yaratan bir görüntüyü kayda aldı.
29.08.2023 Dünya
Mert Aydın yazdı: 100 metrenin kral ve kraliçeleri
Mert Aydın yazdı: 100 metrenin kral ve kraliçeleri Sporseverlerin en çok merak ettikleri yarışların başında 100 metre finalleri gelir. Gelin Macaristan’da start alan Dünya Atletizm Şampiyonası’nda daha önce kürsüye çıkmayı başaran kadın ve erkek sporcuları tanıyalım.
20.08.2023 Diğer

Benzer Haber Etiketleri

Dünya Rekoru ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.