Çocuklarda düztabanlık nasıl anlaşılır, tedavisi nasıldır?
Çocuklarda düztabanlık nasıl anlaşılır, tedavisi nasıldır? Çocuklarda düztabanlık nasıl anlaşılır, tedavisi nasıldır? Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ozan Ali Erdal cevaplıyor.
26.11.2020 Sağlık
Çocuklarda düztabanlık uyarısı
Çocuklarda düztabanlık uyarısı Acıbadem Ankara Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Nural Aydın, çocuklarda düztabanlık konusunda uyarılarda bulunarak, “Erken çocukluk döneminde uzun süreli kapalı ayakkabı giyilmesi arkın normal gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir” dedi.
27.02.2015 Ebeveyn
Babetler topuklu ayakkabılar kadar zararlı
Babetler topuklu ayakkabılar kadar zararlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Erhan Özfidan, babet tarzı ayakkabıların insanın doğal yürüyüş ve basış şeklini değiştirdiği için uzun vadede ayağın yapısını bozduğunu söyledi.
Babet giyerken bir kez daha düşünün!
Babet giyerken bir kez daha düşünün! Yaz aylarının gelmesiyle birlikte birçok kadının estetik açıdan sık sık tercih ettiği babetler, topuklarda artan baskıya bağlı bilek ve kalçalarda ağrıya yol açarken; uzun süre giyildiğinde yürüyüşte şekil bozukluğu ayak tabanında yayvanlaşma ve düztabanlık gibi ayak deformasyonlarına neden oluyor.
16.04.2014 El ve Ayak Bakımı