Fransız malları neden boykot ediliyor? Fransız malları listesinde hangi markalar var?
Fransız malları neden boykot ediliyor? Fransız malları listesinde hangi markalar var? Fransız malları neden boykot ediliyor? Fransız malları listesinde hangi markalar var? soruları yoğun ilgiyle araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'ın ırkçı açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Mevlid-i Nebi Haftası açılış konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu. "Müslümanlara ait iş yerleri, evler, okullar hemen her gün faşist grupların saldırısına uğruyor. Buradan milletime sesleniyorum. Sakın Fransız markalara asla iltifat etmeyin, bunları satın almayın." dedi. Milyonlarca vatandaş ise bu çağrıya uymak için Fransız malları, markaları, ürünlerini araştırmaya başladı. Peki fransız malları listesinde hangi markaların, hangi ürünleri var?
27.10.2020 Gündem
Orman bölgesindeki evler tahliye ediliyor
Orman bölgesindeki evler tahliye ediliyor Bursa’da öğle saatlerinde başlayan orman yangınına 5 helikopter havadan müdahale ederken, sivil savunma ve AFAD ekipleri ise her ihtimale karşı evleri tahliye ediyor. Bursa Valisi İzzettin Küçük, “Kozalakların patlamasından dolayı alevler kısım kısım yayılıyor. 1-2 saate kadar inşallah kontrol altına alırız” dedi. Bursa’da öğle saatlerinde çıkan yangın devam ederken, risk altındaki evlerin boşaltılmasına başlandı. Vatandaşların da söndürme çalışmalarına yardım ettiği yangına 5 helikopter havadan müdahale ediyor. Yangın bölgesine gelerek bilgi alan Bursa Valisi İzzettin Küçük, “Yangının sebebi henüz belli değil. Rüzgarlı havada en küçük bir ateş hemen yayılıyor. 5 helikopter şu anda müdahale ediyor. Kozalakların patlaması sonucu alevler farklı farklı yerlere sıçrıyor. Bu yüzden yanan bölgeler kısım kısım. Sivil savunma ve AFAD ekiplerimiz vatandaşların tahliyesine yardımcı oluyor” dedi. Mal ve can kaybının söz konusu olmadığını anlatan Küçük, “Allah’ın izniyle 1-2 saate kadar kontrol altına alacağımızı düşünüyorum. 100 dönümlük bir alanda alevler etkili oldu. 5 helikopterin haricinde 2 tane daha istedik” şeklinde konuştu.
11.09.2019 Yaşam
Restore edilmeye başlanan İstanbul Surları havadan görüntülendi
Restore edilmeye başlanan İstanbul Surları havadan görüntülendi Topkapı Sarayı’ın etrafında bulunan metruk surlar restore ediliyor. 4 kilometre uzunluğundaki surlarda devam eden yenileme çalışmaları, havadan görüntülendi. Görüntülerde bazı kısımlara iskeleler kurulduğu görüldü. Topkapı Sarayı’nın deniz tarafında bulunan metruk surlarda restorasyona başlandı. 650 gün sürecek restorasyon için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 25 milyon lira ayrıldı. Kasım 2019 ‘da tamamlanması beklenen restorasyon kapsamında Tarihi İncili Köşk’te yer alıyor. İstanbul 4 Numaralı Koruma ve Bölge Kurulu'nun projeyi onaylanmasının ardından 4 kilometre uzunluğundaki surlar için çalışmalara başlandı. Madde bağımlılarının ve evsizlerin mekan edindiği surlarda restorasyon sonrası güvenlik sorunları da ortadan kalkmış olacak. Öte yandan Sur-u Sultani olarak nitelendirilen surlarda devam eden çalışmalar havadan görüntülendi.Görüntülerde surlarda bazı yerlere iskeleler kurulduğu görüldü.
11.09.2019 Yaşam
Tren faciasında hayatını kaybedenlerin cenazeleri yakınlarına teslim ediliyor
Tren faciasında hayatını kaybedenlerin cenazeleri yakınlarına teslim ediliyor Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren faciasında hayatını kaybedenlerin cenazeleri ailelerine teslim ediliyor. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi ilçesine bağlı Sarılar Mahallesi yakınlarında meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenlerin cenazeleri Çorlu Devlet Hastanesi morgu başta olmak üzere çevre hastanelerin morglarına da nakledildi. Yaşamını yitirenlerin yoğunlukta bulunduğu Çorlu Devlet Hastanesi morgu önünde bekleyen vatandaşlar, tren faciasında hayatını kaybeden yakınları için yasa boğuldu. Morgda işlemleri tamamlanan cenazeler teker teker yakınlarına teslim ediliyor.
11.09.2019 Yaşam
Ay-yıldızlı formda yapılan cami havadan görüntülendi
Ay-yıldızlı formda yapılan cami havadan görüntülendi Sivas'ta yapımına geçin yıl başlanan ve "ay-yıldız" şeklindeki mimarisiyle dikkati çeken caminin inşaatı büyük bir titizlikle devam ediyor. Yukarı Tekke Mezarlığı yakınlarındaki belediye ve hayırsever vatandaşların yapımını üstlendiği 7 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu "ay-yıldız" şeklindeki caminin inşasına geçen yıl eylül ayında başlanmıştı. Yıldız şeklindeki kapalı alanında 3 bin 500, hilal şeklindeki avlusunda ise 5 bin kişinin namaz kılabileceği caminin yıl sonunda ibadete açılması hedefleniyor. Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte cenaze namazlarının genellikle şehir merkezinde bulunan tarihi Ulu Cami'de kılındığını, öğle ve ikindi vakitlerinde cenaze namazları olduğu için şehir içi trafiğinin ciddi şekilde olumsuz etkilendiğini belirtti. Bu sorunu çözmek için Yukarı Tekke mezarlık alanında yeni bir cami yapma kararı alındığını ifade eden Aydın, inşaatına başlanan camide kapalı alanda aynı anda 3 bin 500 kişinin namaz kılabileceğini, açık alanla beraber bu sayının 8 bin 500 kişiye kadar çıkabileceğini dile getirdi. Aydın, Sivas'ın sert kış koşullarının yaşandığı bir şehir olduğuna dikkati çekerek, insanlar camiden çıkmadan cenaze namazlarına katılabilecekleri şekilde planlama yaptıklarını aktardı. Cami yerleşkesi içinde açık ve kapalı otoparklar, mezarlık ziyaretinde bulunan insanların dinlenebilecekleri alanlar ve 5 taziye salonu bulunduğunu aktaran Aydın, "Dolayısıyla insanlar cenazeye geldiklerinde bütün işlemlerin yapıldığı, tamamlandığını ve en son taziyenin verildiği bir ortam oluşmuş olacak. Projenin içerisinde kütüphaneler var, dolayısıyla isteyenler orada kitap okuma imkanı bulacaklar." diye konuştu.
11.09.2019 Yaşam
Molla Gürani Camisi restore ediliyor
Molla Gürani Camisi restore ediliyor Süleymaniye'nin simge yapılarından biri olan Molla Gürani Camii'nde restorasyon başlıyor. Bizans'ın ana kiliselerinden biri olduğu düşünülen yapı, Fatih Sultan Mehmet'in hocası ve İstanbul'un ilk müftüsü Molla Gürani tarafından 1484'te camiye dönüştürüldü. Kaderine terkedilen cami ve çevresi havadan da görüntülendi.
11.09.2019 Yaşam
'Eşim beni öldürmeden önce bir şeyler yapın'
'Eşim beni öldürmeden önce bir şeyler yapın' Denizli'de geçen yıl ekim ayında evlendiği Süleyman K. tarafından kendisine defalarca şiddete uygulandığını belirten ve boşanmak isteyen S.K. (35), ölüm korkusu yaşadığını söyledi. Pamukkale ilçesinde yaşayan elektrik teknisyeni S.K., daha önceden tanıdığı galericilik yapan Süleyman K. ile geçen yıl ekim ayında evlendi. S.K., eşinin kendisine şiddet uygulamaya başlaması üzerine boşanmak istedi. Süleyman K., iddiaya göre, ayrılmak isteyen eşini ve ailesini öldürmekle tehdit etti. Boşanmak isteyen S.K.'nin ablasının otomobiline de geçen yıl temmuz ayında pompalı tüfekle ateş açıldı. Kurşunlama anı, bir güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi. Otomobilin yanına yaklaşan bir kişi, S.K.'nın ablasının park halindeki otomobiline 5 el ateş ederek, olay yerinden kaçtı. Polis kamera görüntüleriyle ilgili araştırma yaptı ancak ateş açan kişi tespit edilemedi. S.K. ile ablası otomobile ateş açılması ve gelen tehditlerle ilgili, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Ardından savcılık S.K. hakkında koruma kararı aldı ancak Süleyman K., iddiaya göre, alınan koruma kararlarını 4 kez ihlal edip, tehditlerini devam ettirdi. EVLENMEK ZORUNDA KALMIŞ Eşi Süleyman K. ile kendisine ve yakınlarına zarar vermesinden koktuğu için evlenmek zorunda kaldığını belirten S.K., şunları söyledi: "Evliliğimizin 20'nci gününde beni evde çeşitli bahaneler üreterek darp etti. Beni, yüzüne kezzap atılan şarkıcı Bergen'in hayatını anlatarak tehdit ediyordu. Onun gibi yapacağını söylüyordu. En son dövdüğünde polisi arayıp yardım istedim. Polis eşliğinde evden çıkıp, kadın sığınma evine yerleştirildim. Babam onun yüzünden atak geçirip, yoğun bakıma alındı ve hayatını kaybetti. Ablamın otomobilini bile kurşunlattı. Bunu da bir arkadaşımı arayıp, itiraf etmiş. Beni ve yakınlarımı öldüreceğini söylemiş, ses kayıtları var. Polis tarafından her şikâyetimde alınıyor ancak hemen bırakılıyor" dedi.
11.09.2019 Yaşam
Sınıra askeri sevkiyat sürüyor
Sınıra askeri sevkiyat sürüyor Zeytin Dalı Harekatının 12. Gününde Mehmetçik ve ÖSO ilerleyişini sürdürürken, sınıra sevkiyatlar da devam ediyor. Afrin’e yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatında havadan ve karadan terör yuvaları bombalanıyor. Bir taraftan terör örgütü mensuplarını temizleme harekatı sürerken diğer taraftan Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgeye sevkiyatı sürüyor. Mehmetçik Darmık Dağı ile Hatay Hassa arasındaki sınıra sevk ediliyor. Sınıra sevk edilen askerleri taşıyan otobüsler konvoylar halinde bölgeye intikal ettiriliyor. Sevk edilen komandolar belirlenen noktalardan harekata katılacak.
11.09.2019 Yaşam
Kızıltepe'de kuş gribi görüldü
Kızıltepe'de kuş gribi görüldü Kuş gribi vakasının görüldüğü Büyük Boğazye köyüne gelen sağlık ekipleri, maskeli ve kuş gribi virüsüne karşı korumalı elbiselerini giyerek bir taraftan kanatlı hayvanları toplarken, diğer taraftan da kümes ve barınakları da ilaçlamaya başladı. Sağlık görevlileri konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmazken köy muhtarı Seyfettin Çiftçi, kuş gribi virüsü vakasının görüldüğünü doğruladı. Köydeki bir kişinin hayvanlarının ölmeye başlaması üzerine bu kişinin aile hekimine durumu bildirdiğini anlatan Çiftçi, Bu hayvanlarla, kanatlı 2 ayaklı hayvanlarla ilgili bir hastalık belirtisi olduğu söylendi bize. Köy halkından olan bir arkadaşımız aile hekimine giderek, hayvanlarının hepsinin ölmeye başladığını söyledi, yani 2 ayaklı olan hayvanları. Tarım ve sağlık ekipleri geldi, bir iki tanesini alıp Elazığ'daki labaratuvara gönderdiler. Labaratuvardan gelen sonucun kuş gribi belirtisi olduğu söylendi. Köy muhtarı olarak beni aradılar, 'geleceğiz köyü karantinaya alacağız' dediler. Sabah geldiler köyün etrafını kapattılar, tavuk, hindi, ördek ne varsa 2 ayaklı tüm hayvanları toplamaya başladılar. Ve 'imha edeceğiz' diye toplamaya başladılar. Bunun zararı var tabi ki, köy halkı ne yapacak Bunun teşhisini istiyoruz aynı zamanda zararımızın da karşılanmasını istiyoruz dedi.Mardin Sağlık İl Müdürlüğü ve Kızıltepe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerinin Büyük Boğazye köyündeki inceleme ve çalışmaları devam ediyor.
11.09.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri