Edward Colston

Edward Colston

Son dakika Edward Colston haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Edward Colston gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Edward Colston haber sayfamızda...

Edward Colston

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 17 edward colston haberi bulunmuştur.
Banksy'den 4 kişiye destek tişörtü
Banksy'den 4 kişiye destek tişörtü Duvar resimleriyle ünlü İngiliz sokak sanatçısı Banksy, köle tüccarının heykelini devirdikleri için yargılanacak 4 kişiye destek için tişört yaptı.
12.12.2021 Dünya
Karanlık Lord’un  figürü Bristol’da
Karanlık Lord’un figürü Bristol’da “Star Wars” serisinin ikonik karakterlerinden Darth Vader’ın figürü Bristol’daki boş duran Edward Colston kaidesi üzerine yerleştirildi.
4.12.2020 Kültür Sanat
British Museum, köle tüccarı kurucusunun büstünü kaldırdı
British Museum, köle tüccarı kurucusunun büstünü kaldırdı İngiltere'nin başkentindeki ünlü müze, İrlanda doğumlu Sir Hans Sloane'nin büstünü bir dolaba koydu. 1753'te ölen Sloane, Jamaika'da kölelerin zorla çalıştırıldığı şeker plantasyonlarının varisi Elizabeth Langley Rose ile evli bir İrlandalı köle taciriydi. Sloane'nin, İngiliz İmparatorluğu'nun dört bir yanından topladığı 70 binden fazla eser ve parçadan oluşan koleksiyonla, British Museum, Britanya Kütüphanesi ve Doğal Tarih Müzesi'nin temellerinin atıldığına inanılıyor.
25.08.2020 Dünya
İngiltere Merkez Bankası ve İngiliz Kilisesi'nden "köle ticareti" özrü
İngiltere Merkez Bankası ve İngiliz Kilisesi'nden "köle ticareti" özrü İngiltere Merkez Bankası (BoE) ve İngiliz Kilisesi geçmişte köle ticaretiyle ilişki olup önemli pozisyonlarda bulunmuş kişiler için özür diledi.
19.06.2020 Ekonomi
Son dakika haberler: Mühür bozuldu! Hedefte onlar var
Son dakika haberler: Mühür bozuldu! Hedefte onlar var Son dakika haberlere göre, ABD’de siyahi George Floyd’un polis tarafından öldürülmesine yönelik protestolar, kısa sürede dünyanın birçok ülkesine yayıldı. Protestocular ırkçılık ve sömürgecilikle suçlanan isimlerin heykellerini hedef alıyor
14.06.2020 Dünya
Guardian: Heykel saldırılarıyla ırk ve tarihsel miras konusunda gerginlik de artıyor
Guardian: Heykel saldırılarıyla ırk ve tarihsel miras konusunda gerginlik de artıyor İngiltere'de köle tüccarı ve sömürgecilerin heykellerinin yıkılmasıyla aşırı sağcılarla çatışma ihtimali belirdi, Siyahların Hayatları Değerlidir hareketi Cumartesi günü gerçekleşecek gösteriyi iptal etti.
12.06.2020 Dünya
Kölelikten gizli ırkçılığa
Kölelikten gizli ırkçılığa Kaliforniya Üniversitesi’nde akademisyen Beyzanur Han Tunçez, “Köleliğin hep geçmişte kaldığı söyleniyor ama 400 yıllık bir pratiğin bugünü etkilememesi çok absürt. Eski tarz ırkçılığın yerini üstü kapalı ırkçılık, gizli ırkçılık aldı” diyor.
12.06.2020 Gündem
Churchill'in heykeli korumaya alındı
Churchill'in heykeli korumaya alındı Irkçılık karşıtı göstericilerin kaidesine "bir ırkçıydı" yazdığı İngiltere'nin eski Başbakanı Winston Churchill'in heykeli, yeni protestolar öncesinde korumaya alındı.
11.06.2020 Dünya
Nehre atılan köle taciri Edward Colston'ın heykeli müzede sergilenecek
Nehre atılan köle taciri Edward Colston'ın heykeli müzede sergilenecek Bristol'da nehre atılan İngiliz köle tacirinin heykeli sudan çıkarıldı. Colston'ın heykeli müzede sergilenecek.
11.06.2020 Dünya
Fırtına dinmiyor! Kristof Kolomb heykelinin kafası koparıldı, bir diğeri yıkıldı
Fırtına dinmiyor! Kristof Kolomb heykelinin kafası koparıldı, bir diğeri yıkıldı George Floyd protestolarının boyut değiştirmesiyle birçok ülkede sömürgeci ve köle tüccarlarının heykelleri yıkılırken, Boston ve St. Paul'da ABD'yi keşfeden Kolomb hedef alındı.
11.06.2020 Dünya
Son dakika... Bir bir devriliyor! Tarihi anlar...
Son dakika... Bir bir devriliyor! Tarihi anlar... Son dakika haberlere göre, ABD'de George Floyd'un polis tarafından güpegündüz vahşice öldürülmesinin ardından başlayan protestolar birçok ülkeye yayılırken, daha önce kimsenin hayal edemeyeceği bir boyut kazandı.
10.06.2020 Dünya
Londra'da köle tacirinin heykeli kaldırıldı
Londra'da köle tacirinin heykeli kaldırıldı İngiltere'de köle taciri Edward Colston'un heykelinin göstericiler tarafından yıkılmasının ardından bir başka köle taciri Robert Milligan'ın Londra'daki heykeli de kaldırıldı.
10.06.2020 Tatil
İngiltere'de köle taciri Edward Colston'ın heykelinin yıkılmasına Lewis Hamilton'dan destek
İngiltere'de köle taciri Edward Colston'ın heykelinin yıkılmasına Lewis Hamilton'dan destek Formula 1 takımlarından Mercedes'in pilotu Lewis Hamilton, İngiltere'de ırkçılık karşıtı gösterilerde bir köle tacirinin heykelinin eylemciler tarafından yıkılmasına destek verdi.
1.07.2020 Diğer
Avrupa tarihiyle yüzleşiyor
Avrupa tarihiyle yüzleşiyor ABD’de siyahi George Floyd’un polis tarafından öldürülmesiyle başlayan protesto dalgası Avrupa’ya sıçradı. Birçok ülkede ırkçılık karşıtları sokaklara inerken, özellikle Yaşlı Kıta’nın kendi tarihiyle yüzleşmesi yönünde yapılan çağrılar dikkat çekiyor.
9.06.2020 Dünya
İngiltere İçişleri Bakanı'ndan Colston'ın heykelinin yıkılmasına tepki!
İngiltere İçişleri Bakanı'ndan Colston'ın heykelinin yıkılmasına tepki! İngiltere İçişleri Bakanı Patel, Bristol'da köle taciri Colston'ın heykelinin yıkılmasına tepki gösterdi ve "Utanç verici bir vandallık" ifadelerini kullandı.
8.06.2020 Dünya
Son dakika... Köle tüccarının heykeli yıkıldı
Son dakika... Köle tüccarının heykeli yıkıldı 80 bin kadar Afrikalı erkek, kadın ve çocuğu ABD'ye köle olarak götüren Edward Colston'ın Bristol'daki heykeli alaşağı edildi. Göstericiler, George Floyd'un ölümüne atfen heykelin boynuna dizleriyle basıp nehre attılar.
8.06.2020 Dünya
Polis şiddetine yasa arayışı...
Polis şiddetine yasa arayışı... ABD’de George Floyd’un hayatını kaybetmesinin ardından tartışılan ve polis şiddetine karşı gündeme getirilen yasa tasarısının netleşmeye başladığı kaydediliyor.
8.06.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Edward Colston ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.