Rize'de eğik 3 katlı bina için önlem talebi
Rize'de eğik 3 katlı bina için önlem talebi Rize’nin Pazar ilçesinde 3 katlı bina, zamanla yana doğru yatmaya başladı. Çevre halkı, 50 yıllık bina için önlem alınmasını istedi. Öte yandan diğer binalara oranla eğimi gözle görülür halde olduğu gözlemlendi.
21.06.2021 Gündem
Rize'nin 'Pisa kuleleri'ne kiralık formülü!
Rize'nin 'Pisa kuleleri'ne kiralık formülü! Rize’de, dolgu zemin üzerine 30 yıl önce inşa edilen ve zeminde meydana gelen kayma nedeniyle yan yatmaya başlayan 4 binadaki daire sahipleri, kiraya taşınarak evlerini terk ediyor. 'Pisa kuleleri' diye anılan binalardaki bazı daire sahipleri ise boşalttıkları dairelerini 500-600 TL arasında piyasanın üçte biri fiyatına kiraya veriyor.
26.02.2020 Haberler
Rize'nin Pisa kuleleri korkutuyor!
Rize'nin Pisa kuleleri korkutuyor! Rize’de, yıllar önce inşa edilen ve dolgu olan zemindeki kayma nedeniyle yan yatmaya başlayan toplam 96 daireli 4 binada gün geçtikçe artan eğim korkutuyor. 'Pisa kuleleri' diye anılan binalardaki daire sahipleri, demir direklerle destekleyip, kendilerince önlem almaya çalıştıkları yapılarda korku içerisinde yaşıyor. İnşaat Mühendisleri Odası uzmanları yüzde 6 dolayında eğim oluşan riskli binaların bir an önce yıkılması gerektiğini açıkladı.�
24.02.2020 Haberler
69 bin hayvan yüklü gemi Çanakkale Boğazı'nda demirledi
69 bin hayvan yüklü gemi Çanakkale Boğazı'nda demirledi 69 bin canlı hayvan yüklü Bahama bayraklı 'BADER III' adlı gemi, Çanakkale Boğazı'nda 10 dereceden fazla eğim tespit edilmesi üzerine, demirledi.
11.09.2019 Haberler
Gizemli yolda deney yaptılar
Gizemli yolda deney yaptılar Erzurum'un Palandöken Dağları'ndaki Abdurrahman Gazi Türbesi'ne çıkan karayolundaki, bölge halkının 'gizemli yol' dediği 200 metrelik bölümde, kontağı kapatılan otomobillerin yokuş yukarı çıkmasına tanık olanlar büyük şaşkınlık yaşıyor. Yurt içi ve yurt dışından buraya gelip denemeler yapıyor. Kocaeli'den Erzurum'a gelen Ziya Gök ile oğlu Yusuf Gök, su ve topla deney yaparak yolun aslında göründüğü gibi yokuş yukarı olmadığını belirledi. Baba Gök, "Topu aşağı attığımızda bir müddet sonra yukarı doğru çıkıyor. Bir kabada su koyunca yolun gözümüzün gördüğü gibi olmadığını rahatlıkla görebiliyoruz" dedi. Bilim adamları yolda yaptıkları deneylerde bunun tamamen bir göz yanılması olduğunu belirterek, yokuş yukarı gibi gözüken yolun aslında rampa aşağı olduğunu açıklamıştı. Vatandaşlar ise buranın kutsal bir yer olduğuna inanıyor.
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri