Ehliyet Yenileme

Ehliyet Yenileme

Son dakika ehliyet yenileme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ehliyet yenileme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ehliyet yenileme haber sayfamızda...

Ehliyet Yenileme

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 127 ehliyet yenileme haberi bulunmuştur.
Kimlik Yenileme ve Değiştirme 2024 Yeni Kimlik Çıkarma Ücreti, Randevusu ve Gerekli Evraklar
Kimlik Yenileme ve Değiştirme 2024 Yeni Kimlik Çıkarma Ücreti, Randevusu ve Gerekli Evraklar Kimlik kartı her Türk vatandaşına verilen kişiye özgü resmi kimlik belgesidir. Kanunen herkesin sahip olması gereken kimlik kartları yurt dışında da geçerli olabilmesi ve sorgulama işlemlerinin daha kolay olması için çipli hale geldi. Bu yüzden eski tip nüfus cüzdanını kullananların 2024 yılına kadar kimlikleri yenilemesi gerekir. Yeni kimlik kartı çıkarmak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Eski kimliği değiştirmek için öncelikle randevu almak şart. Ardından gerekleri evrakların tamamlaması ve ücretin yatırılması gerekir. Yeni nüfus cüzdanı için gerekli evraklar ve kimlik değiştirme ücreti için Kimlik Yenileme 2023 içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
5.01.2024 Gündem
Kayıp Kimlik Başvurusu 2024: Kayıp Kimlik Cezası ve Gerekli Belgeler Nelerdir?
Kayıp Kimlik Başvurusu 2024: Kayıp Kimlik Cezası ve Gerekli Belgeler Nelerdir? Kimlik kartı kişiye özel resmi belge niteliği taşır. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının sahip olması gereken bir belgedir. Herhangi bir sebeple kaybedilmesi veya çaldırılması halinde yapılması gereken bazı hususlar bulunur. 2024 yılı içerisinde kimliğini kaybedenlerin ALO 199 çağrı merkezini arayarak öncelikle bildirimde bulunması gerekmektedir. Kimlik kaybetmenin ayrıca cezası bulunur. Belli bir ücret karşılığı ve gerekli belgeler ile birlikte yeniden nüfus cüzdanı çıkartılabilir. Kayıp kimlik cezası ve gerekli belgeler nelerdir? “Kayıp Kimlik Başvurusu 2024” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
5.01.2024 Gündem
Pasaport Yenileme 2024: Pasaport Süresi Uzatma, Randevusu, Ücreti ve Gerekli Evraklar Nelerdir?
Pasaport Yenileme 2024: Pasaport Süresi Uzatma, Randevusu, Ücreti ve Gerekli Evraklar Nelerdir? Yurt dışı seyahatlerinde yetkili kuruşlar tarafından verilen pasaport yabancı ülke yetkililerinin kimlik incelemesinde geçerli olan resmi belge niteliği taşımaktadır. Bordo, gri ve yeşil gibi çeşitleri bulunmaktadır. Pasaport olmadan yurt dışı seyahatleri gerçekleştirilemez. Ancak pasaportların belirli bir süresi vardır. Bu süreden sonra yenileme işlemi yapılmalıdır. Pasaport yenileme işlemi Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Pasaport yenileme işlemi için gerekli evraklar ve ödenmesi gereken bir ücret vardır. Pasaport süresi uzatma, ücreti ve gerekli evraklar nelerdir? “Pasaport Yenileme 2024” içeriğimizden konu ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.
3.01.2024 Gündem
Ehliyet Yenileme 2024 - Eski Sürücü Belgesi Yenileme Randevusu, Harç Ücretleri ve Gerekli Evraklar
Ehliyet Yenileme 2024 - Eski Sürücü Belgesi Yenileme Randevusu, Harç Ücretleri ve Gerekli Evraklar Yeni ehliyet sistemine geçilmesi ile birlikte eski ehliyetlerin son tarih zamanına kadar yenilenmesi gerekiyor. Ehliyet yenilemek için öncelikle randevu alınması gerekiyor. Ehliyet yenileme randevusu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü üzerinden internet sitesi ve ya telefon ile alınıyor. Ancak ehliyet yenileme işlemi için bazı belge ve evrakların önceden hazırlanarak randevu saatinde götürülmesi gerekiyor. Ehliyet yenilme ücreti her yıl değişiklik gösteriyor.
3.01.2024 Gündem
Ehliyet Fiyatları 2024: Sürücü Kursu Fiyatları ve A, B ve C Sınıfı Ehliyet Kursu, Belgesi Harç, Sınav Giriş Ücretleri Kaç TL Oldu?
Ehliyet Fiyatları 2024: Sürücü Kursu Fiyatları ve A, B ve C Sınıfı Ehliyet Kursu, Belgesi Harç, Sınav Giriş Ücretleri Kaç TL Oldu? Sürücü belgesi veya ehliyet karayolunda motorlu veya motorsuz taşıtların kişiler tarafından kullanabilmesine olanak sağlayan resmi belgedir. Ehliyet fiyatları yıllara göre değişiklik gösterir. Kimlik işlevi görebilen ehliyetler sınıflarına göre ayrılır. Günümüzde kullanılan otomobiller için B sınıfı ehliyet geçerlidir. Ehliyet alınabilmesi sürücü kursuna gidilerek belge alınmalıdır. 2024 yılında ehliyet fiyatları, sürücü kursu fiyatları, sürücü belgesi harç ve sınav ücretleri için içeriğimize göz atabilirsiniz.
3.01.2024 Ekonomi
EHLİYET VE KİMLİK YENİLEME SON GÜN NE ZAMAN? 📍 Kimlik ve Ehliyet yenileme için son gün 31 Aralık mı, cezası var mı?
EHLİYET VE KİMLİK YENİLEME SON GÜN NE ZAMAN? 📍 Kimlik ve Ehliyet yenileme için son gün 31 Aralık mı, cezası var mı? Kimlik ve ehliyet yenileme süresi ile ilgili araştırmalar 2023 yılının bitmesine sayılı günler kala araştırılmaya başlandı. İlk kez 2016 yılında hayatımıza giren çipli kimlik kartları ve ehliyetlerini henüz yenilemeyen vatandaşlar son tarih ne zaman sorusuna yanıt arıyor. Peki Kimlik ve Ehliyet yenilemede son tarih ne zaman?
26.12.2023 Bilgi Rehberi
Ehliyet ve kimlikte ‘son tarih’ karmaşası
Ehliyet ve kimlikte ‘son tarih’ karmaşası “Ehliyet ve kimlik kartlarının yenilenmesi için son tarih 31 Aralık 2023”, “yenilemeyenlere ceza kesilecek” iddiası, nüfus müdürlüklerinde hareketliliğe neden oldu.
24.12.2023 Gündem
Ehliyet Sınıfları: Hangi Ehliyet Sınıfı Hangi Araçları Kullanabilir?
Ehliyet Sınıfları: Hangi Ehliyet Sınıfı Hangi Araçları Kullanabilir? Ehliyet sınıfları, araç kullanmak isteyen kişilerin sahip olması gereken sürücü belgelerinin kategorileridir. Ehliyet sınıfları, araçların tipine, gücüne, ağırlığına ve kapasitesine göre belirlenir. Türkiye'de 17 farklı ehliyet sınıfı bulunmaktadır. Ehliyet sınıfları nelerdir, hangi araçları hangi ehliyet sınıfları kullanabilir? İşte ehliyet sınıfları ile ilgili detaylar...
5.06.2023 Gündem
Araçlara ‘alkol kilidi’ geliyor!
Araçlara ‘alkol kilidi’ geliyor! Karayollarındaki güvenliğin artırılması amacıyla yeni nesil güvenlik sistemlerine ilişkin düzenleme yapıldı.
28.10.2022 Gündem
2022 EHLİYET YENİLEME İçin son tarih ne zaman? İçişleri Bakanlığı'ndan ehliyet yenileme/değiştirme için yeni tarih!
2022 EHLİYET YENİLEME İçin son tarih ne zaman? İçişleri Bakanlığı'ndan ehliyet yenileme/değiştirme için yeni tarih! Ehliyet yenileme için verilen süre uzatıldı. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresinin 2022 yıl sonuna kadar tamamlaması gerektiğini duyurmuştu. Son yapılan açıklamaya göre ehliyet yenileme süresi uzatıldı. Peki, sürücü belgesi yenileme için son tarih ne? İşte ehliyet yenileme ile ilgili ayrıntılar.
23.10.2022 Bilgi Rehberi
EHLİYET YENİLEME/DEĞİŞTİRME süresi uzatıldı mı, yenileme ücreti ne kadar? Eski tip ehliyet yenileme için son tarih...
EHLİYET YENİLEME/DEĞİŞTİRME süresi uzatıldı mı, yenileme ücreti ne kadar? Eski tip ehliyet yenileme için son tarih... Eski tip ehliyet yenileme süresi ile ilgili Nüfus Müdürlüğü'nden duyuru geldi. 2016 tariihnden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için son tarih de açıklandı. Konuyu yakında takip edenler ise ehliyet yenileme ücreti ne kadar, ehliyet değiştirme için son gün ne zaman? sorularını yöneltiyor.
20.10.2022 Bilgi Rehberi
Ehliyet yenileme ücreti, harcı  ne kadar? 2022 - 2023 Ehliyet yenileme randevusu nasıl alınır, son tarih ne zaman?
Ehliyet yenileme ücreti, harcı ne kadar? 2022 - 2023 Ehliyet yenileme randevusu nasıl alınır, son tarih ne zaman? Eski ehliyete sahip olan sürücülerin, ehliyetini yenilemesi gerekiyor. Peki ehliyet yenileme için ücret alınıyor mu? 2022 - 2023 Ehliyet yenileme ücreti, harcı ne kadar? Ehliyet yenileme işlemi nasıl yapılır, son tarih ne zaman?
20.10.2022 Bilgi Rehberi
Kimlik ve ehliyette yeni dönem! İptal etmeniz şart
Kimlik ve ehliyette yeni dönem! İptal etmeniz şart Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren kimlik ve ehliyet yenileme işlemi sürüyor. Hâlâ çipliye dönüştürülmesi gereken 18.2 milyon kimlik ve 17.6 milyon da ehliyet var.
9.08.2021 Ekonomi
Ehliyet Değiştirmek İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır?
Ehliyet Değiştirmek İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır? Ehliyetini yenilemek isteyen sürücü adayları hazırlaması gereken belgeler ile ilgili olarak bilgi edinmek isteyebilir. Ehliyet yenilemek isteyen kişilerin hazırlaması gereken belgelerden birisi de sağlık raporu olarak bilinmektedir. Ehliyet değiştirmek için sağlık raporu nereden alınır? Ehliyetinizi değiştirmek isterseniz öncesinde sağlık raporunu nereden alacağınıza dair detayları derledik.
13.06.2021 Eğitim
Ehliyet Yenileme İçin Gerekli Evraklar Nelerdir? 2021 Ehliyet Yenileme İşlemleri
Ehliyet Yenileme İçin Gerekli Evraklar Nelerdir? 2021 Ehliyet Yenileme İşlemleri Ehliyet belgeleri farklı sınıflandırma üzerinden 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle çipli sisteme geçti. Bu sistem doğrultusunda ehliyet sahiplerinin yenileme yapması gerekir. Peki ehliyet yenileme için gerekli evraklar nelerdir? 2021 Ehliyet yenileme işlemleri üzerine merak edilenler.
25.05.2021 Yaşam
Ehliyet yenileme tarihi ne zaman son? Ehliyet yenileme gerekli belgeler 2020
Ehliyet yenileme tarihi ne zaman son? Ehliyet yenileme gerekli belgeler 2020 Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, ehliyet yenileme işlemleri ile ilgili duyuru yayımladı. Ehliyet yenileme süresi uzatıldı. Eski ehliyetini henüz yenilememiş olanlar için yeni tarih verildi. Peki ehliyet yenileme tarihi ne zaman son? Ehliyet yenileme için gerekli belgeler 2020...
22.01.2020 Gündem
Ehliyet yenileme son gün ne zaman? Ehliyet yenileme nasıl yapılır? İşte gerekli belgeler
Ehliyet yenileme son gün ne zaman? Ehliyet yenileme nasıl yapılır? İşte gerekli belgeler 2019'un sonu yaklaşırken Eyliyet yenileme konusu ile ilgili arayışlar iyice arttı. Bu sene son diye düşünenler aramalarını sıklaştırmış durumdalar... Peki, Ehliyet yenileme son gün ne zaman? Yeni ehliyet ne kadar?
30.12.2019 Gündem
Son başvuru bu sene mi? Kimlik ve ehliyet yenileme son gün hangi tarihte?
Son başvuru bu sene mi? Kimlik ve ehliyet yenileme son gün hangi tarihte? 2019'un bitimine sadece 5 gün kaldı. Hala eski kimlik kartı ve sürücü belgesine sahip olanları yıl sonu yaklaşırken telaş sardı. Bu sene değişim için son yıl olduğunu düşünenler "Kimlik ve ehliyet yenileme son gün hangi tarihte?" diye soruyor.
26.12.2019 Gündem
Kimlik yenileme ve ehliyet yenileme için son gün ne zaman? Yenileme ücretleri ne kadar?
Kimlik yenileme ve ehliyet yenileme için son gün ne zaman? Yenileme ücretleri ne kadar? Kimlik yenileme ve ehliyet yenileme nasıl yapılır? Yeni yılın gelmesine sayılı günler kala vatandaşlar kimlik ve ehliyet yenileme işlemleri için Nüfus Müdürlüklerine gidiyor. Kimlik yenileme işlemlerinin 1 Ocak'ta biteceğinin konuşulması karışıklığa sebep oldu. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kimlik ve ehliyet yenileme tarihleri ile ilgili açıklama yaptı.
25.12.2019 Gündem
2020 Ehliyet harcı ne kadar oldu? Ehliyet yenileme için hangi belgeler gerekli?
2020 Ehliyet harcı ne kadar oldu? Ehliyet yenileme için hangi belgeler gerekli? Yeniden değerlendirme oranının 22,58 olarak açıklanmasının ardından birçok harç ve cezalara 2020 yılından itibaren zamlı fiyatlar uygulanacak. 2020 yılında ehliyet almayı planlayan vatandaşlar ehliyet harcı ne kadar oldu sorusuna yanıt arıyor. Peki 2020 ehliyet harcı ne kadar oldu?
24.12.2019 Gündem
Ehliyet yenileme için gerekli belgeler! Ehliyet harcı ne kadar?
Ehliyet yenileme için gerekli belgeler! Ehliyet harcı ne kadar? Ehliyet harcı ne kadar? Yeni yılın gelmesi ile birlikte ehliyet harcına gelecek zamlar da merak ediliyor. Ehliyet yenilemek için ne yapmak gerekiyor? Ehliyet yenileme yılbaşında sona erecek mi? Ehliyet yenileme için gerekli belgeler nelerdir? Ehliyet yenileme tarihleri ile ilgili Nüfus Müdürlüğünden açıklama geldi. İşte ehliyet yenileme ile ilgili son dakika gelişmeleri...
23.12.2019 Gündem
Kimlik ve ehliyet yenileme son gün ne zaman? Bu sene son mu?
Kimlik ve ehliyet yenileme son gün ne zaman? Bu sene son mu? 2019 acısıyla tatlısıyla biterken hala eski kimlik ve sürücü belgesine sahip olan vatandaşların kafasını kurcalayan bir konu var: Kimlik ve ehliyet yenileme son gün ne zaman?
21.12.2019 Gündem
Ehliyet yenileme son gün ne zaman? 2020'de ehliyetler yenilecek mi?
Ehliyet yenileme son gün ne zaman? 2020'de ehliyetler yenilecek mi? 2020'ye girilirken eski sürücü belgesine sahip olanları bir telaş sarmış durumda... Binlerce vatandaş eski ehliyetlerin bu sene sonunda yenilenmesi gerektiğini düşünerek "Ehliyet yenileme son gün ne zaman?" sorusuna cevap arıyor.
19.12.2019 Gündem
Ehliyet yenileme nasıl yapılır, hangi evraklar gerekiyor? Ehliyet yenileme ne kadar, son gün ne zaman?
Ehliyet yenileme nasıl yapılır, hangi evraklar gerekiyor? Ehliyet yenileme ne kadar, son gün ne zaman? Ehliyet yenileme ile ilgili araştırmalar sürüyor. Yurt genelindeki binlerce sürücüyü yakından ilgilendiren ehliyet yenileme ile ilgili en çok ehliyet yenileme ne kadar, nasıl yapılır, hangi evraklar gerekir ve son gün ne zaman sorularının cevaplarını derledik. İşte ayrıntılar...
17.12.2019 Gündem
Kimlik ve ehliyet yenileme son gün ne zaman? Başvuru nasıl yapılır? Ne kadar?
Kimlik ve ehliyet yenileme son gün ne zaman? Başvuru nasıl yapılır? Ne kadar? Yıl sonuna 2 hafta kaldı. Ehliyet ve kimliklerini henüz yenilememiş olanlar 2019 geride kalırken son tarihi araştırıyor. Herhangi bir ceza yememek adına vatandaşlar "Kimlik ve ehliyet yenileme son gün ne zaman?" diye soruyor.
15.12.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ehliyet Yenileme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.