Ekonomik Savaş

Ekonomik Savaş

Son dakika ekonomik savaş haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ekonomik savaş gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ekonomik savaş haber sayfamızda...

Ekonomik Savaş

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.560 ekonomik savaş haberi bulunmuştur.
İsrail medyası 72 saat süre verdi: ABD, İran'ı nükleer bombayla vurmalı
İsrail medyası 72 saat süre verdi: ABD, İran'ı nükleer bombayla vurmalı İsrail medyası, ateşkesin ortasında İran'ı yok etme planını içeren bir analiz yayınladı. ABD'nin başrolü oynadığı yazıda nükleer ve ekonomik savaş gündeme getirildi.
26.11.2023 Dünya
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 'yüzde 50+1' açıklaması
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 'yüzde 50+1' açıklaması Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Endonezya ziyareti dönüşü gazetecilere açıklamalarda bulundu. Siyasetteki 'Yüzde 50+1' tartışmalarıyla ilgili konuşan Kurtulmuş, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına da değindi.
23.11.2023 Gündem
Savaş küresel emtia ticaretinin akışını değiştirdi
Savaş küresel emtia ticaretinin akışını değiştirdi İsviçre merkezli Burggraben Holding AG’nin kurucu ve yönetim kurulu başkanı Alexander Stahel, yatırımcı ve araştırmacı kimliğiyle, küresel enerji piyasalarında bugün yaşanan krizleri, Milliyet Enerji için değerlendirdi.
29.09.2022 Milliyet Enerji
İzmir’i zafer coşkusu sardı
İzmir’i zafer coşkusu sardı 30 Ağustos’un 100. yılı, İzmir’de farklı bir coşkuya sahne oldu. 9 Eylül’e kadar sürecek etkinliklerin yapıldığı kent, Zafer Bayramı’nda meydanlara akın etti.
30.08.2022 Ege
Son dakika... Putin ve Zelenskiy görüşecek mi? Ukrayna'dan açıklama geldi
Son dakika... Putin ve Zelenskiy görüşecek mi? Ukrayna'dan açıklama geldi Rusya'nın Ukrayna'da kaybettiği askerler kapsamlı şekilde araştırıldı, ortaya yepyeni bir Rusya haritası çıktı. Ukrayna ordusu birçok şehir ve kasabayı Rus işgalcilerden geri aldı.
30.03.2022 Dünya
'Batılı şirketler durumun değiştiğini anlamalı'
'Batılı şirketler durumun değiştiğini anlamalı' Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Batılı şirketlerin Rusya'ya karşı yönetilen ekonomik savaş nedeniyle durumun değiştiğini anlamaları ve gaz alımları için ödemeleri Rus rublesi ile yapmaları gerektiğini söyledi.
29.03.2022 Uzmanpara
Son dakika: Zelenskiy savaşın nasıl sona ereceğini açıkladı
Son dakika: Zelenskiy savaşın nasıl sona ereceğini açıkladı Rus işgali altındaki Ukrayna'ya gönderilecek savaş uçakları Polonya ve ABD arasında anlaşmazlığa yol açtı. Varşova yönetimi, bugün yaptığı resmi açıklamada karara tüm NATO üyelerinin katılmasını şart koştu. Rus ordusu Kırım'dan Herson'a giden zırhlı trenin yabancıları tahliye ettiğini bildirdi ancak trenin işgal birlikleri için silah taşıdığı yönünde haberler var. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Alman basınına konuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme talebini yineleyen Zelenskiy, “Her müzakere amacımda Rusya ile savaşı bitirmek var ve ben bazı adımlar atmaya hazırım. Uzlaşma elbette olmalı ama bu ülkeme ihanet çizgisinde olmamalı. Ayrıca karşı tarafta buna hazır olmalı. Bu durumdan ancak bu şekilde çıkabiliriz" dedi.
10.03.2022 Dünya
Dev şirketlerden kritik Rusya kararı
Dev şirketlerden kritik Rusya kararı Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası yaptırım haberleri art arda gelmeye devam ediyor. Dünya devi şirketler Rusya'ya karşı aldıkları kararları açıkladı.
2.03.2022 Uzmanpara
Ticaret akışı kesildi ödemeler durdu
Ticaret akışı kesildi ödemeler durdu Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlar, Ukrayna’daki savaş ortamı, Türkiye’nin iki ülkeye ticaretini durdurdu. Alacaklar konusunda da sıkıntılar yaşanacak
2.03.2022 Ekonomi
Son dakika: Rusya belirlediği hedefleri vurmaya başladı! 'Evlerinizi terk edin'
Son dakika: Rusya belirlediği hedefleri vurmaya başladı! 'Evlerinizi terk edin' Son dakika haberlere göre uydudan görüntülenen Kiev çevresindeki Rus konvoyunun uzunluğu 64 kilometre. Kiev yakınlarındaki bir kasabada Rus birlikleri yok edildi, Ukranyna başkentine su sağlayan barajın üstünde ise Rus helikopterleri hedef alındı. AP'ye seslenen Ukrayna lideri Zelenskiy "Biz bugün kendi haklarımız için, sizinle aynı insan olabilmemiz için büyük bir bedel ödüyoruz. Kağıtların gücü bitti, insanlar ölüyor" dedi, ayakta alkışlandı. Rusya'nın 'Kiev halkı iletişim kulelerinden uzak dursun' açıklamasından hemen sonra Kiev’deki televizyon kulesini hedef aldı.
2.03.2022 Dünya
Medvedev'den savaş tehdidi
Medvedev'den savaş tehdidi Rusya'nın Ukrayna işgalinin başlamasıyla birlikte sivri çıkışlarda bulunan Rusya'nın eski başbakanı ve Vladimir Putin'in yakın dostu Dmitry Medvedev, bugün Batılı ülkelere savaş tehdidi savurdu.
1.03.2022 Dünya
Son dakika... NATO'dan Rusya'ya Ukrayna çağrısı: Savaşı durdurun
Son dakika... NATO'dan Rusya'ya Ukrayna çağrısı: Savaşı durdurun NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 6. gününde son dakika açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, "NATO, Rusya ile yüzleşmek istemiyor. Rusya'yı derhal savaşı durdurmaya çağrıyoruz. Dünya Ukrayna'nın yanındadır ve barışı istemektedir." dedi.
1.03.2022 Dünya
Son dakika! Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan nükleer silah açıklaması
Son dakika! Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan nükleer silah açıklaması Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ateş hattı için yeni açıklamalarda bulundu. Lavrov, "Ukrayna hala Sovyet nükleer teknolojisine sahip, böyle bir tehlikeye karşı koymama hatasına düşemeyiz. ABD için Avrupa'daki nükleer silahlarına geri çekme zamanı" dedi. Ukrayna'yı işgal etmediklerini ileri süren Rusya Savunma Bakanı Şoygu ise, "Rusya Silahlı Kuvvetleri, hedeflerine ulaşana kadar özel askeri operasyona devam edecek." ifadelerini kullandı. Öte yandan Lavrov'un konuşması sırasında AB, İngiltere ve ABD diplomatlarının salonu terk etmesi dikkat çekti.
1.03.2022 Dünya
Kuşatma kaçınılmaz! Uzmanlardan korkutan 'yeni saldırı' uyarısı
Kuşatma kaçınılmaz! Uzmanlardan korkutan 'yeni saldırı' uyarısı ABD merkezli düşünce kuruluşu Institute for the Study of War, Rusya’nın Ukrayna harekatını inceledi. İşgalin ilk altı gününü değerlendiren analistler, Ukrayna’nın sert direnişiyle karşılaşan Rusya’nın birliklerini tahkim etme ihtiyacı duyduğunu, bunun da Rus ilerleyişini yavaşlattığını yazdı.
1.03.2022 Dünya
'Rusya ile ekonomik savaş başlattık'
'Rusya ile ekonomik savaş başlattık' Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, "Rusya ile bir ekonomik savaş başlattık" ifadelerini kullandı.
1.03.2022 Uzmanpara
Bitcoin’de son 1 yılın en güçlü artışı
Bitcoin’de son 1 yılın en güçlü artışı Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş ve ABD ile Avrupa ülkelerinin Rusya’ya karşı yaptırımları kripto para piyasasındaki fiyatlamaları etkiliyor. Şubat ayının son gününde Bitcoin yüzde 14’ten fazla primlenerek 44 bin doların üzerine çıktı. Bu gelişmeyle birlikte Bitcoin son 1 yılın en güçlü günlük artışını kaydetti. Öte yandan ABD'nin Rusya'ya yönelik kripto paralarla ilgili bir yaptırım hazırlığında olduğu belirtildi.
1.03.2022 Uzmanpara
Ruhani hakkında Meclis'e sunulan şikayet mektubuna '500 binden fazla' imza
Ruhani hakkında Meclis'e sunulan şikayet mektubuna '500 binden fazla' imza İran'da 500 binden fazla kişinin önceki hükümet döneminde ajanların istihdam edilmesi, nükleer sanayi ve yerli üretime zarar verilmesi gibi suçlamalarla eski Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani hakkında Meclis'e şikayette bulunduğu bildirildi.
31.08.2021 Dünya
Son dakika... İran: Akdeniz'de gemimize 'terörist' saldırı düzenlendi
Son dakika... İran: Akdeniz'de gemimize 'terörist' saldırı düzenlendi Wall Street Journal'ın İsrail'in 2019 sonundan bu yana Suriye'ye petrol taşıyan İran gemilerini hedef aldığını yazmasından saatler sonra, İran bir gemisinin Akdeniz'de terör saldırısına uğradığını duyurdu. Wall Street Journal, saldırıların Kızıldeniz ve diğer sularda deniz mayınları dahil çeşitli silahlarla gerçekleştiğini bildirmişti.
12.03.2021 Dünya
Soğuk Zıt Anlamlısı Nedir? Soğuğun Zıt Anlamı Olan Kelimeler
Soğuk Zıt Anlamlısı Nedir? Soğuğun Zıt Anlamı Olan Kelimeler Soğuk hem gerçek hem de mecazi anlamda kullanılan bir sıfattır. Soğuk hava ya da soğuk bir gün. (Gerçek Anlam). Soğuk Bir Kadın ve Bana Soğuk Davranıyor. (Mecazi Anlam) İnsanı güldürmekten çok korkutan ve endişelendiren şakalar ise ''Soğuk Şaka'' olarak nitelendirilir. Soğuk zıt anlamlısı nedir? Örnek cümleler ile birlikte listeledik. İşte, tüm detaylar.
İran Meclisi Ruhani hükümetinin sunduğu bütçe taslağını reddetti
İran Meclisi Ruhani hükümetinin sunduğu bütçe taslağını reddetti İran'da Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani hükümetinin sunduğu bütçe taslağı, muhafazakarların çoğunlukta olduğu Meclis tarafından reddedildi.
2.02.2021 Dünya
Ruhani: İran'a karşı ekonomik savaş başarısız oldu
Ruhani: İran'a karşı ekonomik savaş başarısız oldu İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "Ekonomik gelişme açısından bir iki ay öncesine göre daha iyi durumdayız. Bizim Avrupalılardan talepte bulunma hakkımız var, onlar talepte bulunmamalıdır." dedi.
27.01.2021 Dünya
Ruhani, Trump'ı Saddam'a benzetti: Tarihte onursuz bir kişi olarak anılacak!
Ruhani, Trump'ı Saddam'a benzetti: Tarihte onursuz bir kişi olarak anılacak! İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD Başkanı Trump'ı Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'e benzeterek, "Tarihte onursuz bir kişi olarak anılacak." dedi.
31.12.2020 Dünya
Ruhani: Deli adam Trump'ın sonu Saddam Hüseyin gibi olacak
Ruhani: Deli adam Trump'ın sonu Saddam Hüseyin gibi olacak İran Cumhurbaşkanı çarşamba günü Donald Trump'ı 'deli' olarak nitelendirdi, onu eski Irak diktatörü Saddam Hüseyin'e benzetti ve Amerikan başkanının, 14 yıl önce Bağdat'taki bir hapishanede asılan merhum Baas liderine benzer bir kaderi olacağını öngördü.
24.12.2020 Dünya
'Ekonomik savaş daha fazla süremez'
'Ekonomik savaş daha fazla süremez' İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin ülkesine karşı yürüttüğü "ekonomik savaş"ın daha fazla süremeyeceğini söyledi.
5.10.2020 Ekonomi
İran'da döviz tarihi rekor kırdı
İran'da döviz tarihi rekor kırdı İran'da son aylarda yükselişi dizginlenemeyen dolar ve avro ülke tarihinin en yüksek seviyesine çıktı.
23.09.2020 Uzmanpara

Benzer Haber Etiketleri

Ekonomik Savaş ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.