Ekonomisi

Ekonomisi

Son dakika ekonomisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ekonomisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ekonomisi haber sayfamızda...

Ekonomisi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 17.174 ekonomisi haberi bulunmuştur.
Hepsiburada Tavsiye Ekonomisini büyütüyor… Tavsiye’nin Lideri, Link Gelir ile hanelere 1 milyar TL kazandıracak
Hepsiburada Tavsiye Ekonomisini büyütüyor… Tavsiye’nin Lideri, Link Gelir ile hanelere 1 milyar TL kazandıracak Hepsiburada müşterilerine kendi çevrelerine ürün tavsiyesinde bulunarak gelir elde etme imkanı sunduğu “Link Gelir” programı ile Türkiye’de tavsiye ekonomisini büyütecek. Hedef 2024 içinde programa katılanlara toplamda 1 milyar TL kazandırmak.
19.04.2024 Advertorial
“21’inci Yüzyıl Afrika ve Türkiye yüzyılı olacaktır”
“21’inci Yüzyıl Afrika ve Türkiye yüzyılı olacaktır” Türkiye-Tanzanya İş Forumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Tanzanya ile 2003 yılında yaklaşık 11 milyon dolar olan ikili ticaret hacmimiz, 2023 yılında 350 milyon dolar seviyesine yaklaşmıştır. Hedefimiz ise 1 milyar dolar olarak belirlendi. 21’inci Yüzyıl Afrika ve Türkiye yüzyılı olacaktır” dedi.
19.04.2024 Ekonomi
İTO Başkanı Avdagiç’ten 4 yapısal reform önerisi
İTO Başkanı Avdagiç’ten 4 yapısal reform önerisi İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “İnanıyorum ki ekonomik programın başarısı ve kalıcı tek haneli düşük enflasyon için yapısal reformları da yakında gerçekleştireceğiz. Özellikle 'vergileme, sanayinin rekabetçi dönüşümü, üretken finansman sistemi ve yatırım ortamının güçlendirilmesi' başta olmak üzere yapılacak yapısal reformlar ekonomimize taze güç verecektir" değerlendirmesinde bulundu.
19.04.2024 Ekonomi
1.7 milyar dolarlık rekor sendikasyon
1.7 milyar dolarlık rekor sendikasyon Ziraat Bankası 742 milyon dolar ve 884 milyon euro olmak üzere toplamda 1.7 milyar dolarlık sendikasyon kredisi temin ederek geçen yıl sağladığı krediyi yüzde 132 oranında yenilediğini duyurdu.
19.04.2024 Ekonomi
'Türk ordusunun etkinliği ve caydırıcılığı daha da artacaktır'
'Türk ordusunun etkinliği ve caydırıcılığı daha da artacaktır' Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 'İnsanlı Hava Platformları İmza Töreni'nde konuşarak, "Türkiye, artık kendi savaş uçağını, eğitim ve jet uçaklarını, helikopterlerini üretebilen dünyanın sayılı ülkelerinden biri oldu. Söz konusu ürünlerin seri üretiminin başlaması ve envantere girmesiyle semaların yılmaz koruyucusu olan Hava Kuvvetlerimiz, Türkiye'nin hak ve menfaatlerini daha güçlü şekilde koruyacak, Türk ordusunun etkinliği ve caydırıcılığı daha da artacaktır" şeklinde konuştu.
18.04.2024 Gündem
Bakan Mehmet Şimşek ABD'de yatırımcılarla görüştü
Bakan Mehmet Şimşek ABD'de yatırımcılarla görüştü Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir dizi toplantıya katılmak için ABD'ye gitti. Bakan Şimşek, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları ile G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılıyor. Bakan Şimşek "Ekonomik program sonuç verdikçe, yatırımcıların inancı da artacaktır" dedi.
17.04.2024 Ekonomi
‘Kınanması gereken Netanyahu’dur’
‘Kınanması gereken Netanyahu’dur’ Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmada İsrail-İran gerilimine değindi. Erdoğan, “İsrail hükümeti ateşi bölgeye yaymak için provokatif adımlar atmaktadır. Gerilimin müsebbibi Netanyahu ve gözünü kan bürümüş yönetimidir” dedi.
17.04.2024 Gündem
Erdoğan'dan İsrail-İran gerilimiyle ilgili flaş açıklama
Erdoğan'dan İsrail-İran gerilimiyle ilgili flaş açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "13 Nisan gecesi yüreklerimizi ağzımıza getiren gerilimin birinci müsebbibi Netanyahu ve gözünü kan bürümüş yönetimidir.” ifadelerini kullandı.
17.04.2024 Gündem
Çin'de büyüme beklentileri aştı
Çin'de büyüme beklentileri aştı Çin ekonomisi 2024 yılının ilk çeyreğinde beklentileri aşan bir büyüme gösterdi. Veriler, ekonominin politikalar ve talepteki artıştan destek aldığını ortaya koydu.
16.04.2024 Uzmanpara
Almanya'ya göre BYD, Çin'den destek aldı
Almanya'ya göre BYD, Çin'den destek aldı Çin'in önde gelen elektrikli araç ve batarya üreticisi BYD'nin en az 3,4 milyar euro doğrudan devlet sübvansiyonu aldığı öne sürüldü.
15.04.2024 Uzmanpara
İngiltere ekonomisi şubatta yavaş büyüdü
İngiltere ekonomisi şubatta yavaş büyüdü İngiltere ekonomisi şubat ayında yavaş büyümeye devam etti. Bu rakamlar muhtemelen İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) faiz oranlarını düşürerek faaliyeti canlandırma çağrılarını artıracak.
12.04.2024 Uzmanpara
'Enflasyonun %2'ye ulaşması beklenmeyecek'
'Enflasyonun %2'ye ulaşması beklenmeyecek' Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde düzenlediği basın toplantısında gerekli kararları almak için enflasyonun %2'ye kadar düşmesini beklemeyeceklerini belirtti.
12.04.2024 Uzmanpara
Jack Ma geldi hisseler coştu
Jack Ma geldi hisseler coştu Alibaba’nın kurucusu Jack Ma uzun bir aradan sonra ortaya çıktı, e-ticaret devinin hisseleri uçuşa geçti.
12.04.2024 Ekonomi
Çin'de enflasyon yavaşladı
Çin'de enflasyon yavaşladı Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin'in tüketici enflasyonu mart ayında gıda ve seyahat fiyatlarındaki gerilemeyle sert bir şekilde düştü.
11.04.2024 Uzmanpara
Fitch, Çin'in kredi notu görünümünü düşürdü
Fitch, Çin'in kredi notu görünümünü düşürdü Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Çin'in kredi notunu teyit ederken, görünümünü aşağı yönlü revize etti.
10.04.2024 Uzmanpara
Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye, İsrail'e ambargo uygulayan ilk ülke oldu
Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye, İsrail'e ambargo uygulayan ilk ülke oldu Ticaret Bakanı Ömer Bolat İsrail'e ihracat kısıtlamasının detaylarını aktardı. Bakan Bolat, " Türkiye, İsrail'e ilk ambargoyu uygulayan ülke oldu." dedi.
9.04.2024 Gündem
Bakan Kacır'dan sanayi üretimi açıklaması
Bakan Kacır'dan sanayi üretimi açıklaması Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sanayi üretim endeksinin şubat ayında yüzde 3,2 yükseldiğini, yıllık bazda yüzde 11,5 artışla son 2 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.
8.04.2024 Ekonomi
Döngüsel ekonomi ve güneş enerjisine bol bol destek
Döngüsel ekonomi ve güneş enerjisine bol bol destek Sanayide Temiz ve Döngüsel Ekonomi kapsamında 4 milyon TL, KOBİ'lerinin Güneş Enerjisi Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında ise 14 milyon TL devlet desteği var. Gelin, 1 yıl geri ödemesiz desteklemeler için gerekli şartlara yakından bakalım...
5.04.2024 Milliyet Executive
İhracat ilk çeyrek rekorunu kırdı
İhracat ilk çeyrek rekorunu kırdı Mart ayında ihracat 22.5 milyar dolar oldu. Mart ihracatı yüzde 4.1 daralsa da 63.7 milyar dolarla ilk çeyrek rekoru kırıldı.
5.04.2024 Ekonomi
Sandıktan ne mesaj çıktı? SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı: Her şey son 10 günde oldu
Sandıktan ne mesaj çıktı? SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı: Her şey son 10 günde oldu SONAR Araştırma'nın Başkanı Hakan Bayrakçı, yerel seçim sonuçlarına ilişkin dikkat çeken değerledirmelerde bulundu.
2.04.2024 Haberler
Sandıktan ne mesaj çıktı? SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı: Her şey son 10 günde oldu
Sandıktan ne mesaj çıktı? SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı: Her şey son 10 günde oldu SONAR Araştırma'nın Başkanı Hakan Bayrakçı, yerel seçim sonuçlarına ilişkin dikkat çeken değerledirmelerde bulundu.
2.04.2024 Gündem
Seçimden sonra gündem: Emekli maaşları, enflasyon, ihracat... Yapısal reformla dönüşüm yolda
Seçimden sonra gündem: Emekli maaşları, enflasyon, ihracat... Yapısal reformla dönüşüm yolda Seçimin ardından ekonomik programın kararlılıkla süreceğini belirten Bakan Mehmet Şimşek, yapısal reformlarla ekonomide dönüşüm vurgusu yaparken TOBB ve TÜSİAD da bu yöndeki beklentilerini duyurdu.
2.04.2024 Ekonomi
İTO'dan 31 Mart seçimleri ile ilgili açıklama
İTO'dan 31 Mart seçimleri ile ilgili açıklama Seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulunan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "İş dünyası olarak Türkiye’nin bu seçimden sonra uygulanmakta olan ekonomik programa odaklanması gerektiğine inanıyoruz" dedi.
1.04.2024 Ekonomi
Japonya'da duyarlılık endeksi geriledi
Japonya'da duyarlılık endeksi geriledi Japonya'da büyük imalatçılar arasındaki duyarlılık Japonya Merkez Bankası (BoJ) anketinde son dört çeyrektir ilk kez kötüleşti.
1.04.2024 Uzmanpara
Karaman'da son dakika seçim sonuçları! Karaman'da kazanan MHP'li  Savaş Kalaycı
Karaman'da son dakika seçim sonuçları! Karaman'da kazanan MHP'li Savaş Kalaycı Karaman'da 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre, MHP'li mevcut Belediye Başkanı Savaş Kalaycı tekrar kazandı. İlçelerin 3'ünde AK Parti, 1'inde MHP, 1'inde ise CHP kazandı.
31.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ekonomisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.