Element

Element

Son dakika element haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan element gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan element haber sayfamızda...

Element

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 747 element haberi bulunmuştur.
Prof. Dr. Yaşar: Çöl tozları ürperilecek şeyler değil
Prof. Dr. Yaşar: Çöl tozları ürperilecek şeyler değil Kuzye Afrika üzerinden gelen toz taşınımı nedeniyle Ege Bölgesi de yoğun çöl tozunun etkisi altına girdi. İzmir'de görüş mesafesi düşerken hava kalitesi de olumsuz etkilendi. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Her yıl mart ayı sonundan ve nisan ayından itibaren çöl tozlarının görülmesi normaldir ama bu kez oldukça yoğun bir şekilde geldi. Hatta salı günü Libya'da uçaklar rötar yaptı. O kadar muhteşem bir çöl tozu oluştu. 'Çöl tozu' deyince herkes ürperiyor. Ama çöl tozları ürperilecek şeyler değil. Tam tersi yaşamın olmazsa olmazıdır" dedi.
25.04.2024 Haberler
İzmir'de gökyüzünü kapladı! Profesör açıklık getirdi: Ürperilecek şeyler değil
İzmir'de gökyüzünü kapladı! Profesör açıklık getirdi: Ürperilecek şeyler değil Kuzey Afrika üzerinden gelen toz taşınımı nedeniyle Ege Bölgesi de yoğun çöl tozunun etkisi altına girdi. İzmir'de görüş mesafesi düşerken hava kalitesi de olumsuz etkilendi. Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Her yıl mart ayı sonundan ve nisan ayından itibaren çöl tozlarının görülmesi normaldir ama bu kez oldukça yoğun bir şekilde geldi. Çöl tozu' deyince herkes ürperiyor. Ama çöl tozları ürperilecek şeyler değil. Tam tersi yaşamın olmazsa olmazıdır" dedi.
25.04.2024 Gündem
Profesör Doğan Yaşar: İzmir'de çöl tozu bulutu var
Profesör Doğan Yaşar: İzmir'de çöl tozu bulutu var Kuzey Afrika üzerinden gelen toz taşınımı nedeniyle İzmir'de de görüş mesafesi düşerken, hava kalitesi olumsuz etkilendi. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, çöl tozunun her yıl mart sonu ve nisan ayında oluştuğunu belirterek, astım ya da bahar alerjisi olanlar için maske önerisinde bulunarak "Pazartesiden itibaren yoğun çöl tozu geldi. Tamamen çöl tozu bulutu var. İzmir'de güneşi göremedik, ancak gördüğünüz ormanlar, yeşilliklerin hepsinin temelinde çöl tozu vardır. Çöl tozları yaşamın olmazsa olmazıdır" dedi.
24.04.2024 Gündem
Ton balığında cıva: Araştırmalar zehirli madde seviyesinin hala yüksek olduğunu gösteriyor
Ton balığında cıva: Araştırmalar zehirli madde seviyesinin hala yüksek olduğunu gösteriyor Bilim insanları, kirliliğe yol açan maddelerin sınırlandırılmasıyla ilgili onlarca yıl önce getirilen kontrollere rağmen ton (orkinos) balığındaki yüksek cıva seviyelerinin devam ettiğini söylüyor.
22.02.2024 Dünya
Bakan Kacır: Nadir toprak elementlerinde ithal bağımlılığımızı azaltacağız
Bakan Kacır: Nadir toprak elementlerinde ithal bağımlılığımızı azaltacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü bünyesinde, nadir toprak elementleri (NTE) e-atık geri dönüşüm altyapısı inşa ediyoruz. Munzur Üniversitesi NTE Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde kurulan cevher zenginleştirme ve Ar-Ge tesisini destekliyoruz. İki tesisin de üretime geçmesi ile NTE'lerde ithal bağımlılığımızı azaltacağız" dedi.
21.02.2024 Ekonomi
Alanyaspor maçı sonrası Fenerbahçe'ye sert tepki! '2 puan ikram etmesi skandal'
Alanyaspor maçı sonrası Fenerbahçe'ye sert tepki! '2 puan ikram etmesi skandal' Fenerbahçe, Süper Lig'in 25'inci haftasında Alanyaspor ile 2-2 berabere kalarak şampiyonluk yarışında kritik bir puan kaybı yaşadı. Mücadelenin ardından Milliyet Gazetesi yazarları, karşılaşmayı ve Fenerbahçe'yi değerlendirdi. İşte detaylar...
12.02.2024 Fenerbahçe
Soğuk Espriler 2024: En Komik, İğrenç, Güldüren, Kötü, Sorulu ve Cevaplı Espriler
Soğuk Espriler 2024: En Komik, İğrenç, Güldüren, Kötü, Sorulu ve Cevaplı Espriler Espriler özellikle günlük hayatta arkadaş veya aile ortamlarında eğlence amaçlı yapılmaktadır. Her yaş grubuna hitap eden espriler bazen sorulu cevaplı olacağı gibi komik, güldüren ve soğuk espri olarak da karşımıza çıkmaktadır. Esprilerin kendi içerisinde çeşitli kategorileri vardır. İnsanların doğaçlama olarak yaptığı espriler bir yana, herkesin bildiği popülermiş soğuk ve tabiri caizse iğrenç espriler de bulunmaktadır. Derlediğimiz bu içerikte okurken sizleri güldüren, arkadaşlarınıza sorduğunuzda kötü, iğrenç diyebileceği, kahkaha atabileceği ve birbirinden farklı tepkiler vermelerini sağlayacak iyi sorulu cevaplı esprileri yer almaktadır. En komik, iğrenç, güldüren, kötü, sorulu ve cevaplı espriler ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için "Soğuk Espriler 2023" içeriğimize göz atabilirsiniz.
7.01.2024 Eğlence
‘Magnezyum için doktora danışın’
‘Magnezyum için doktora danışın’ Herhangi bir sağlık sorunumuz için kafamıza göre hareket edip, eczaneden magnezyum alarak kullanmanın birçok problem yaratabileceği uyarısında bulunuldu.
30.11.2023 Gündem
Bak işte yaklaşıyor yangın
Bak işte yaklaşıyor yangın Berlin Film Festivali’nden Büyük Jüri Ödüllü, Christian Petzold imzalı ‘Afire/Kızıl Gökyüzü’ yazar egosunun kırılganlığı üzerine eğiliyor ve oyuncularının ışıltısıyla etkisini artırıyor.
24.11.2023 Kültür Sanat
Biri her gün kuzu, diğeri sığır eti yedi! 365 gün içinde mahveden son
Biri her gün kuzu, diğeri sığır eti yedi! 365 gün içinde mahveden son İki genç araştırmacı sadece etle beslenmenin insan vücudunda ne gibi etkiler yaratacağını merak ederek yola koyuldu. Denek olarak kendilerini seçen bu ikilinin 365 gün içinde yaşadıkları değişim ise tarihe geçecek cinstendi.
7.11.2023 Genel Sağlık
Enflasyon raporu ne anlatıyor? Tasarrufa ilgi artmalı güçlü iletişim sürmeli
Enflasyon raporu ne anlatıyor? Tasarrufa ilgi artmalı güçlü iletişim sürmeli Enflasyonu kontrol altına almak uzun ve zorlu bir süreç. Yeni ekonomi yönetimi bu konuda harekete geçti. Enflasyonu normal düzeylere çekmek için yapılması gerekenler belli. Peki bu “gerekenler” listesinde neler var?
7.11.2023 Ekonomi
‘Altın potansiyeli çok nadir element fırsat’
‘Altın potansiyeli çok nadir element fırsat’ Türkiye’nin cari açığında en önemli kalemlerden birisini oluşturan ithal altına ve madene büyük ölçekli yerli alternatif ortaya çıktı. Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Ali Emiroğlu, Türkiye’nin tüm yeraltı kaynaklarının piyasa değerinin 3.5 trilyon doların üzerinde olduğunu belirterek, “İsviçre’den Hindistan’a uzanan ve özellikle altın, gümüş, bakır, çinko, kobalt, nikel bakımından zengin olan Tetis Metalojonik Kuşağı’nın tam ortasında bulunuyoruz. Türkiye coğrafyasının birçok bölgesinde altın var” dedi.
7.11.2023 Ekonomi
İstanbul’a 9 ayda 13.1 milyon turist
İstanbul’a 9 ayda 13.1 milyon turist Kültür ve Turizm Bakanlığı, yılın ilk 9 ayında İstanbul’a gelen yabancı ziyaretçi sayısının önceki yıla göre yüzde 11.61 artarak 13 milyon 156 bin 209 olduğunu açıkladı.
7.11.2023 Ekonomi
Kadın girişimcilere desteğe devam
Kadın girişimcilere desteğe devam “Cumhuriyetin 100’üncü Yılı Kadın Girişimci Zirvesi”nde konuşan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, “Son beş yılın rakamlarına baktığımızda kadın girişimcilere sağladığımız finansman desteği 150 milyar TL’yi aştı. Bu rakamı bir başlangıç seviyesi alıyoruz. Bundan sonra da kadın girişimcilere finansman desteğimiz katlanarak artmaya devam edecek” dedi.
23.10.2023 Ekonomi
Sanatsal seramiğin butik fabrikatörü
Sanatsal seramiğin butik fabrikatörü "Seramiğin anavatanı Anadolu. 'Portekizli yapıyorsa biz neden yapamayalım?' diye işe koyuldum. Fabrikamızın bir örneği Türkiye'de yok. Biz hem fabrika görüntüsündeyiz, hem de her şeyimiz el işi..."
9.10.2023 Milliyet Executive
Artık an meselesi: Bilim insanları heyecan yarattı, gizem çözülüyor
Artık an meselesi: Bilim insanları heyecan yarattı, gizem çözülüyor Bilim insanları Jüpiter'in buzlu uydularından biri olan Europa'nın Güneş Sistemi'nde yaşama en elverişli yer olduğunu düşünüyor.
3.10.2023 Dünya
Irak'taki düğünde yangının ilk çıkış anı kamerada! Korkunç görüntüler...
Irak'taki düğünde yangının ilk çıkış anı kamerada! Korkunç görüntüler... Irak'ta 115 kişinin öldüğü düğünde angının ilk çıkış anı kameraya yansıdı. Meşaleler eşliğinde ilk dansını yapmaya giden gelin, damat ve davetliler yere düşen alevler sonrası kaçmaya çalıştı. İşte haberin ayrıntıları...
29.09.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı sinyali verdi! Sırbistan erken seçime gidebilir
Cumhurbaşkanı sinyali verdi! Sırbistan erken seçime gidebilir Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, 17 Aralık tarihinde ülkede erken seçimin yapılabileceğini kaydetti.
28.09.2023 Dünya
Uzaydan gelen Bennu'da gizemli element! Siyah bir toz gibi
Uzaydan gelen Bennu'da gizemli element! Siyah bir toz gibi NASA’nın Dünya’ya 2182 yılında çarpma ihtimali olduğu belirtilen Bennu asteroidini incelemesi için gönderdiği uzay aracı OSIRIS- Rex'in getirdiği parçalarda yapılan araştırmalarda daha önce keşfedilmemiş siyah bir madde bulundu.
28.09.2023 Dünya
Yaşlılığı geciktiren NAD takviyesi
Yaşlılığı geciktiren NAD takviyesi  Yeni nesil lazer teknolojisi ve supplement tedavileri “hücresel sağlık”ta yeni bir dönem başlattı.
24.09.2023 Gündem
3 yaşa kadar pirinç, 3'ten 6'ya kadar bezelye tanesi büyüklüğünde olmalı! 'Çürüğe karşı korumada etkili'
3 yaşa kadar pirinç, 3'ten 6'ya kadar bezelye tanesi büyüklüğünde olmalı! 'Çürüğe karşı korumada etkili' Yıllar içinde yapılmış pek çok bilimsel çalışma da flörürlü diş macunuyla düzenli olarak fırçalanan dişlerin ağız sağlığına sahip olduğunu ortaya koyuyor. Uzmanlar ise özellikle çocuk diş macunlarındaki flor oranına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek olası bir kötü senaryonun çocuklarda diş çürümelerine sebep olabileceğini hatırlatıyor.
18.09.2023 Genel Sağlık
Hindistan'ın Ay'a gönderdiği keşif aracı güney kutbunda sülfür olduğunu doğruladı
Hindistan'ın Ay'a gönderdiği keşif aracı güney kutbunda sülfür olduğunu doğruladı Hindistan'ın Ay'ın fazla bilinmeyen güney kutbundaki saha keşif çalışmalarında başka metal ve kimyasalların varlığı da teyit edildi.
30.08.2023 Dünya
ABD, Çin’e karşı Moğolistan’la iş birliğine gidiyor
ABD, Çin’e karşı Moğolistan’la iş birliğine gidiyor Temiz enerji teknolojilerinin vazgeçilmezi olan nadir toprak elementleri konusunda küresel pazara hakim olan Çin’e karşı, ABD’nin bu alandaki stratejisinde Moğolistan kilit oyuncu olacak.
29.08.2023 Milliyet Enerji
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır?
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır? Kimyasal elementlerin sınıflandırılması ile oluşan periyodik tablo özellikle lise öğrencilerinin karşısına çıkan konulardan bir tanesidir. Özellikle p, k, s elementi en çok merak edilen elementlerdendir. Periyodik cetvel, periyodik çizelge, periyodik sistem, element tablosu gibi pek çok farklı isimle de bilinmektedir. Periyodik tablo grup, periyot ve bloklara göre ayrılmaktadır. Artan atom numaralarına göre sıralanan elementler atom yarıçapı, iyonlaşma enerjisi, elektronegatiflik özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Periyodik cetveldeki elementlerin özellikleri nelerdir? Periyodik tablo ve grup isimleri ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
26.08.2023 Eğitim
Bu esprileri hala yapanlar var! Geçmişten bu yana en kötü espri olarak biliniyorlar
Bu esprileri hala yapanlar var! Geçmişten bu yana en kötü espri olarak biliniyorlar Espriler günlük hayatta arkadaş, aile gibi ortamlarda daha çok eğlence amaçlı yapılır. Her yaş grubuna dair hitap edebilen bu espriler kimi zaman sorulu cevaplı olduğu gibi kimi zamanda diyalog şeklinde karşımıza çıkabiliyor. Ancak bazı espiriler var ki.. Hâlâ yapıldığına şaşıracaksınız! İşte, merak edilen tüm detaylar.
21.08.2023 Oyun

Benzer Haber Etiketleri

Element ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.