Emeklilik İşlemleri

Emeklilik İşlemleri

Son dakika emeklilik işlemleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan emeklilik işlemleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan emeklilik işlemleri haber sayfamızda...

Emeklilik İşlemleri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 931 emeklilik işlemleri haberi bulunmuştur.
BES İPTALİ 2024: Otomatik ve Zorunlu BES Nasıl İptal Edilir? SMS ve Telefonla Bireysel Emeklilik İptal İşlemleri
BES İPTALİ 2024: Otomatik ve Zorunlu BES Nasıl İptal Edilir? SMS ve Telefonla Bireysel Emeklilik İptal İşlemleri Bireysel Emeklilik, kişilerin iş hayatında birikim yapabilmelerini sağlayan özel emeklilik sistemedir. Emeklilik döneminde harcanabilmesi amaçlanmaktadır. Emeklilik döneminde ek gelir sağlayarak refah bir yaşam sürmesi amaçlanan bu sisteme katılmak zorunlu değildir. 18 yaşını geçen herkes dilerse Bireysel Emeklilik Sistemine katılabilir. Dileyen Bireysel Emeklilik iptali yaparak sistemden çıkabilirler. Otomatik katılım BES iptali için yapılması gereken birkaç işlem bulunur ve şartlar vardır. Zorunlu BES iptali nasıl yapılır? “Bireysel Emeklilik İptali 2024” içeriğimizden detaylı bilgi elde edebilirsiniz.
3.01.2024 Ekonomi
Maaş bağlanamayan EYT'liler dikkat! Nedeni belli oldu
Maaş bağlanamayan EYT'liler dikkat! Nedeni belli oldu Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin yasalaşmasının ardından 3 Mart itibariyle başvuruda bulunan 1 milyon 900 bin vatandaşın emekli aylığı bağlandı. Peki daha emekli aylığı bağlanamayan EYT'liler ne yapacak? İşte detaylar...
8.08.2023 Ekonomi
Maaş bağlanmayan EYT’liler dikkat: 90 gün detayı!
Maaş bağlanmayan EYT’liler dikkat: 90 gün detayı! Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası kapsamında 1 milyon 700 başvurunun büyük bölümüne emekli aylığı bağlandı. Bir kısım başvurunun ise tamamlanması bekleniyor. Hal böyle olunca maaşını şuana kadar alamayan EYT'lilere ise Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş önemli uyarılarda bulundu. İşte detaylar...
13.07.2023 Ekonomi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’ı bekleyen dosyalar
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’ı bekleyen dosyalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan devraldığı görevine çözüme kavuşması beklenen masasındaki dosyalar ile başlarken, milyonlarca kişi asgari ücret, memur zammı, emekli zamları, yeni emeklilik sistemi ve daha pek çok konuda atılacak adımları bekliyor.
8.06.2023 Ekonomi
EYT’liler ikramiye alacak mı? 4 soru 4 cevap
EYT’liler ikramiye alacak mı? 4 soru 4 cevap SGK’da yoğun EYT mesaisi sürerken ilk ödemeler de hesaplara yattı. “Fark” adı altında yapılan bu ödemeler EYT’lilerin şu sorularına yol açtı: Fark alan aylık alamayacak mı? E-devlet’te aylık bilgisi görünmemesi ne demek? EYT’liler ikramiye ve promosyon alacak mı?
8.04.2023 Ekonomi
25 yıldır temizlik işçisi emeklilik hayali kurarken hayatının şokunu yaşadı
25 yıldır temizlik işçisi emeklilik hayali kurarken hayatının şokunu yaşadı Adana Büyükşehir Belediyesi'nde 25 yıldır temizlik işçisi olarak çalışan Mehmet Ak (57), emeklilik kararının ardından dilekçesini Sosyal Güvenlik Kurumu'na verince, resmi kayıtlara göre 2007'den beri yurt dışında göründüğünü öğrendi. Emeklilik işlemi askıya alınan Ak, "Hayatımda ülke dışına hiç çıkmadım. Bu süreçte evlendim, boşandım, tüm seçimlerde oy kullandım" dedi.
28.03.2023 Haberler
25 yıldır temizlik işçisi emeklilik hayali kurarken hayatının şokunu yaşadı!
25 yıldır temizlik işçisi emeklilik hayali kurarken hayatının şokunu yaşadı! Adana Büyükşehir Belediyesi'nde 25 yıldır temizlik işçisi olarak çalışan Mehmet Ak (57), emeklilik kararının ardından dilekçesini Sosyal Güvenlik Kurumu'na verince, resmi kayıtlara göre 2007'den beri yurt dışında göründüğünü öğrendi. Emeklilik işlemi askıya alınan Ak, "Hayatımda ülke dışına hiç çıkmadım. Bu süreçte evlendim, boşandım, tüm seçimlerde oy kullandım" dedi.
28.03.2023 Gündem
EYT'liye 4 saatte maaş!  İşte adım adım yol haritası
EYT'liye 4 saatte maaş! İşte adım adım yol haritası Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin Resmi Gazete’de yayınlandığı gecenin sabahında ilk emekliler, aylık bağlama belgelerini aldı. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’nın işlemleri hızlandırmak için müdürlüklere gönderdiği yazı da etkili oldu.
4.03.2023 Ekonomi
SGK'dan yeni EYT açıklaması! "Emekli olur" yazısına gerek yok! EYT emeklililk işlemleri nasıl başlatılır hangi belgeler gerekli?
SGK'dan yeni EYT açıklaması! "Emekli olur" yazısına gerek yok! EYT emeklililk işlemleri nasıl başlatılır hangi belgeler gerekli? EYT düzenlemesi Salı günü Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildikten sonra Resmi Gazete'de yayımlandı. EYT hakkı kazanan 2 milyon 250 bin kişi başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor. EYT kapsamında halen bir kurumda çalışanlara işten ayrılmadan önce SGK tarafından verilen "emekli olabilir" yazısı EYT'liler için verilmeyecek. Peki e-Devlet üzerinden emeklilik işlemleri başvurusu nasıl yapılır, hangi belgeler gerekli?
3.03.2023 Bilgi Rehberi
Depremin vurduğu Kahramanmaraş'ta EYT yoğunluğu
Depremin vurduğu Kahramanmaraş'ta EYT yoğunluğu Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından depremin vurduğu Kahramanmaraş'ta vatandaşlar emeklilik işlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumu önünde yoğunluk oluşturdu.
3.03.2023 Haberler
Depremin vurduğu Kahramanmaraş'ta EYT yoğunluğu
Depremin vurduğu Kahramanmaraş'ta EYT yoğunluğu Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından depremin vurduğu Kahramanmaraş'ta vatandaşlar emeklilik işlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumu önünde yoğunluk oluşturdu.
3.03.2023 Ekonomi
EYT'de başvuru süreci başladı! İkramiye ve promosyon müjdesi
EYT'de başvuru süreci başladı! İkramiye ve promosyon müjdesi Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle başvuru süreci başladı. Koşulları yerine getirenler, süre sınırı olmaksızın, SGK ve e-Devlet'ten EYT için başvuru yapabilecek. Peki EYT'liler bayram ikramiyesi alacak mı? Promosyon ücretleri ne kadar olacak? İşte detaylar...
3.03.2023 Ekonomi
Ek gösterge için geri sayım başladı
Ek gösterge için geri sayım başladı Memur ve emekli aylıklarına zamların açıklanmasının ardından, milyonlarca kamu çalışanı ve emekliyi ilgilendiren 3600 ek gösterge yasasının uygulanmasında detaylar belli oldu.
6.01.2023 Ekonomi
EYT çıktı mı, son durum nedir 2022? Emeklilikte Yaşa Takılanların gözü EYT yasasında... EYT ne zaman çıkacak, şartlar neler?
EYT çıktı mı, son durum nedir 2022? Emeklilikte Yaşa Takılanların gözü EYT yasasında... EYT ne zaman çıkacak, şartlar neler? EYT'de son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Milyonlarca kişi emekli olmak için yaş sınırına takılıyor. Peki, EYT'de son durum nedir? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT meselesi ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. EYT bu sene çözümlenecek mi?
15.10.2022 Bilgi Rehberi
EMEKLİLİK HABERLERİ | EYT ne olacak, ne zaman çıkacak? EYT'liler kıdem tazminatı alacak mı? İşte EYT son durum
EMEKLİLİK HABERLERİ | EYT ne olacak, ne zaman çıkacak? EYT'liler kıdem tazminatı alacak mı? İşte EYT son durum Emeklilikte Yaşa Takılanlar için son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Emekli olmak için yaşı bekleyen milyonlarca kişinin gözü çıkacak EYT yasasında. EYT meselesi ile ilgili açıklamada bulunan Bakan Bilgin çalışmaların son aşamaya geldiğini duyurdu. Peki, EYT ne zaman çıkacak? EYT'liler kıdem tazminatı alacak mı?
13.10.2022 Bilgi Rehberi
Geri sayım başladı: EYT'de 'kıdem tazminatı' detayı!
Geri sayım başladı: EYT'de 'kıdem tazminatı' detayı! Emeklilikte yaşa takılanların (EYT) iple çektiği düzenleme için geri sayım başladı. Peki emeklilik hakkıyla işten ayrılacak olanlar kıdem tazminatı alacak mı? Vergi uzmanı Muhammet Bayram konuyla ilgili detayları milliyet.com.tr'ye anlattı.
10.10.2022 Ekonomi
Emeklilik işlemlerinde yeni uygulama! 15 Kasım'da başlıyor
Emeklilik işlemlerinde yeni uygulama! 15 Kasım'da başlıyor Kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarının emeklilik işlemleri ile ilgili başvuru onay ve diğer bilgi ile belgeleri 15 Kasım’dan itibaren yalnızca Hizmet Takip Programı üzerinden SGK’ya aktaracak. Peki bu ne anlama geliyor? İşte detaylar...
11.09.2022 Haberler
Emeklilik işlemlerinde yeni uygulama! 15 Kasım'da başlıyor
Emeklilik işlemlerinde yeni uygulama! 15 Kasım'da başlıyor Kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarının emeklilik işlemleri ile ilgili başvuru onay ve diğer bilgi ile belgeleri 15 Kasım’dan itibaren yalnızca Hizmet Takip Programı üzerinden SGK’ya aktaracak. Peki bu ne anlama geliyor? İşte detaylar...
11.09.2022 Ekonomi
Harika Avcı hakkındaki 'öldü' haberlerine isyan etti!
Harika Avcı hakkındaki 'öldü' haberlerine isyan etti! Bir döneme damgasını vuran isimlerden olan ve uzun süredir gözlerden uzak bir yaşam süren Harika Avcı, zaman zaman sosyal medya paylaşımlarıyla adından söz ettiriyor. Türk sineması ve sahnelerin en güzel isimlerinden 62 yaşındaki ünlü isim, son olarak hakkında çıkan “Öldü” haberlerine tepki gösterdi.
18.08.2022 Cadde
3600 ek göstergeyi de kapsayan teklif Meclis'e sunuldu
3600 ek göstergeyi de kapsayan teklif Meclis'e sunuldu AK Parti, 3600 ek gösterge ve öğrenci affını da içeren 57 maddelik yasa teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sundu. Teklifle; emekli aylığı alt sınırı 2 bin 500'den 3 bin TL'ye çıkarılıyor.
28.06.2022 Ekonomi
Harika Avcı'dan aylar sonra ilk paylaşım
Harika Avcı'dan aylar sonra ilk paylaşım Bir döneme damgasını vuran isimlerden Harika Avcı, yaşadığı maddi krizler ve bunalım nedeniyle yıllardır sahnelerden uzak. Türk sineması ve sahnelerin en güzel isimlerinden 62 yaşındaki Avcı, uzun zaman sonra sosyal medya hesabından bir fotoğraf paylaşarak adından söz ettirdi.
21.05.2022 Cadde
Çalışma Hayatım ile ne zaman emekli olurum hesapla: E-Devlet giriş Çalışma Hayatım uygulaması
Çalışma Hayatım ile ne zaman emekli olurum hesapla: E-Devlet giriş Çalışma Hayatım uygulaması Ne zaman emekli olurum? E Devlet 'Çalışma Hayatım' ile kişilere sigorta ve emeklilik bilgilerini kolaylıkla sorgulama imkanı sunuyor. Çalışma Hayatım uygulamasında emeklilik hesaplamak için e Devlet sistemine giriş yapılması gerekiyor.
5.10.2021 Gündem
e-Devlet Çalışma Hayatım nedir? e-Devlet Çalışma Hayatım 'da neler var?
e-Devlet Çalışma Hayatım nedir? e-Devlet Çalışma Hayatım 'da neler var? e-Devlet Çalışma Hayatım hizmeti bireyler tarafından araştırılıyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, "Çalışma Hayatım" hizmetiyle ile ilgili açıklama yaptı. e-Devlet'ten yeni uygulamasının ayrıntılar merak ediliyor. Peki e-Devlet Çalışma Hayatım nedir?
2.10.2021 Gündem
Son dakika: Milyonları ilgilendiriyor! e-Devlet'ten yeni uygulama
Son dakika: Milyonları ilgilendiriyor! e-Devlet'ten yeni uygulama Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, e-Devlet Kapısı'nda hizmete alınan "Çalışma Hayatım" hizmetiyle vatandaşlara iş arama, çalışmaya başlama, sigorta, emeklilik, mesleki yeterlilik gibi çalışma hayatını oluşturan tüm iş ve işlemlerin bütünleşik yapıda sunulduğunu söyledi.
2.10.2021 Ekonomi
444 0 336 Nerenin Numarası? 4440336 Nolu Telefon Numarası Kime Aittir Ve Neden Arar?
444 0 336 Nerenin Numarası? 4440336 Nolu Telefon Numarası Kime Aittir Ve Neden Arar? Bazı zamanlarda bir takım 444 il başlayan numaralar telefonlarımızı arayabilmektedir. Son dönemlerde dolandırıcıların artmasından dolayı bu durum ister istemez tedirginliğe yol açmaktadır. Peki, 444 0 336 ne tür bir numaradır? Hangi hizmeti gerçekleştirmek için aramaktadır? 444 0 336 numaralı telefon numarası kime aittir ve ne amaçla aramaktadır? İşte, merak edilen 444 0 336 numarası hakkında bilgiler.
9.06.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Emeklilik İşlemleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.