Enerji Santrali

Enerji Santrali

Son dakika enerji santrali haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan enerji santrali gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan enerji santrali haber sayfamızda...

Enerji Santrali

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.516 enerji santrali haberi bulunmuştur.
Toplumsal faydayla ‘dünyaya’ açılıyor
Toplumsal faydayla ‘dünyaya’ açılıyor Tek Dünya Karadeniz Vakfı, toplumların iyileştirilmesi ve kalkınması hedefiyle başladığı yolculuğun lansmanını 22 Nisan Dünya Günü’nde gerçekleştirdi. Coğrafi sınırları aşarak birçok ülkede faaliyet gösteren vakıf; eğitim, ekonomik kalkınma ve yaşam desteği alanlarını odağına alarak toplumsal fayda yaratmayı amaçlıyor.
22.04.2024 Ekonomi
Kulu Bölge Devlet Hastanesi açıldı! Bakan Koca: 3 bölümde öğrenci alınacak
Kulu Bölge Devlet Hastanesi açıldı! Bakan Koca: 3 bölümde öğrenci alınacak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "31 Mart önemli. Her birimizin farklı düşünceleri olabilir. Farklılığımız aslında zenginliğimiz. Beni bir bakan olarak değil, kardeşiniz olarak görün. Bu dönemde renklerimizi koruyalım ama renklerimizi bu dönem için birleştirmenizi özellikle istiyorum. Renk birliği yapalım. Bir ve beraber olalım" dedi.
20.03.2024 Gündem
Ucuz ve temiz elektrik arayışı
Ucuz ve temiz elektrik arayışı İnsanlık on binlerce yıl boyunca elektriksiz yaşadı ama elektriği icat ettiğinden bu yana da onsuz yapamaz oldu. Aslında elektrik için icat demek doğru olmaz, daha çok binlerce yıl süren bir keşiftir. Birçok bilim adamının katkısı vardır. Elektrik enerjisi günlük hayatta ilk defa kullanılmaya başlandığı 1878’den beri vazgeçilmez olmuştur. Modern yaşamın temel unsurlarından biri haline gelmiştir.
19.03.2024 Ekonomi
Ay’da nükleer enerji santrali
Ay’da nükleer enerji santrali Süper güçler arasında Ay’ı kapma yarışı tüm hızıyla sürerken, Rusya’nın Çin ile birlikte Ay’da nükleer enerji santrali kuracağını açıklaması taşları yerinden oynattı.
10.03.2024 Dünya
Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden güneş enerjisi yatırımı! Ayasofya'nın elektriğini karşılayacak
Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden güneş enerjisi yatırımı! Ayasofya'nın elektriğini karşılayacak Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Kilis'te kurulan güneş enerjisi santraliyle Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yıllık tüketimi 320 bin kilowatt/saat olan enerjisi de karşılanacak.
5.03.2024 Ekonomi
Mazıdağı’na 52 MW’lik güneş enerji santrali
Mazıdağı’na 52 MW’lik güneş enerji santrali Özel bir şirket tarafından Mazıdağı’nda tamamlanan 52 MW’lik GES’in, yılın ikinci yarısında üretime başlaması öngörülüyor.
4.03.2024 Milliyet Enerji
3 yeni GES projesi yolda
3 yeni GES projesi yolda Yenilenebilir kaynaklardan üretim yapan 700 MW’lık kurulu güce sahip Akfen Yenilenebilir Enerji, 3 farklı yatırım anlaşması duyurdu.
17.02.2024 Ekonomi
910 milyon dolarlık yatırım hedefliyor
910 milyon dolarlık yatırım hedefliyor Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve CEO’su Selim Akın, 2024 ve 2025’te çeşitli alanlarda 910 milyon dolarlık yatırımı hayata geçireceklerini açıkladı.
31.01.2024 Ekonomi
Deniz ve göllerde enerji dolu yatırım
Deniz ve göllerde enerji dolu yatırım AK Parti, deniz ve göl yüzeylerini enerji üretimine açacak kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Teklife göre, denizler, baraj gölleri, doğal ve yapay göller üzerinde ‘yüzer güneş enerjisi santralleri’ kurulabilecek.
30.01.2024 Ekonomi
Sürdürülebilirlik ve enerji eğitimi
Sürdürülebilirlik ve enerji eğitimi Enerjisa Üretim, ‘Geleceği Hayal Ediyorum’ projesi kapsamında çocuklara hem enerjiyi, hem de sürdürülebilirlik kavramlarını öğrettiğini duyurdu.
16.01.2024 Ekonomi
Kış turizminde güneş nasıl açar?
Kış turizminde güneş nasıl açar? Küresel ısınma kaynaklı iklim değişikliği nedeniyle dağdaki kar örtüsü, coğrafi konuma ve rakıma bağlı olarak azalıyor. Kış turizminde sürdürülebilirlik bir numaralı gündem olmaya aday. Palandöken’de şimdiden bu konuda çalışmalar yapılıyor.
12.01.2024 Pazar
1 milyon kişinin yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak 250 milyon Avro’luk yatırım
1 milyon kişinin yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak 250 milyon Avro’luk yatırım Çanakkale Denizgöründü mevkiinde bulunan ve ilk fazı Mart 2020'de devreye alınan Gülpınar RES Projesi'nin 35 MW’lık proje kapsamında gerçekleştirilen ilave 159 MW ikinci faz yatırımı ile toplamda 194 MW kurulu güce erişilmesi hedefleniyor.
9.01.2024 Milliyet Enerji
Avusturya Hakkında Bilgiler; Avusturya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Avusturya Hakkında Bilgiler; Avusturya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Orta Avrupa'da yer alan Avusturya Cumhuriyetinin denize kıyısı bulunmuyor. II. Dünya savaşı sırasında Almanya tarafından işgal edilen ülke, 1955 yılında bağımsızlığını ilan etmiştir. 1995 yılında Avrupa Birliğine katılan Avusturya'da kış turizmi ve hizmet sektörü gelişmiştir. Avusturya hakkında en güncel bilgileri sizler için derledik.
3.01.2024 Tatil
Kalyon Karapınar GES Merkezi Kontrol Binası
Kalyon Karapınar GES Merkezi Kontrol Binası Türkiye’nin çöl iklimine sahip tek bölgesi olan Karapınar’da konumlanan ve yüksek yansıtma seviyesine sahip cepheleri sayesinde bulunduğu coğrafyayla hemhal olan Kalyon Karapınar GES Merkezi Kontrol Binası, Bilgin Mimari Tasarım tarafından ufuk çizgisine kadar uzanan düz bir topoğrafyada, sürdürülebilir ve yeni enerji teknolojilerini temsil eden bir arayüz olarak ele alınmış.
1.01.2024 Mimarlık
Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç: En büyük önceliğimiz ülkemizin dijital egemenliği
Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç: En büyük önceliğimiz ülkemizin dijital egemenliği Türkiye Yüzyılı’nı ‘Dijitalin Yüzyılı’ yapma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, yıl boyunca yaptıkları faaliyetleri değerlendirdi, gelecek hedeflerini anlattı. Ali Taha Koç, “Geleceğe daha umutla bakıyoruz” dedi.
28.12.2023 Teknoloji
İstanbul Havalimanı 'karbon net sıfır' hedefinde 4. seviyeye ulaştı
İstanbul Havalimanı 'karbon net sıfır' hedefinde 4. seviyeye ulaştı İGA İstanbul Havalimanı, iklim krizi ile mücadelede 2050 Net Sıfır taahhüdü kapsamındaki çalışmalarıyla ACI EUROPE tarafından havalimanlarına verilen 'Havalimanı Karbon Akreditasyonu' sertifikasında 4. seviyeye ulaştı.
12.12.2023 Ekonomi
Bakan Uraloğlu tarih verdi: Her iki araçtan biri elektrikli olacak
Bakan Uraloğlu tarih verdi: Her iki araçtan biri elektrikli olacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, net sıfır emisyon hedefi kapsamında ulaştırma projeleri ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.
5.12.2023 Ekonomi
Dünyanın en büyük güneş santrali açıldı
Dünyanın en büyük güneş santrali açıldı Birleşik Arap Emirliği‘nde kurulan, dünyanın en büyük güneş enerjisi santrali Al Dhafra törenle açıldı. Yaklaşık 200.000 haneye enerji sağlayacak olan santral bir yılda 2.4 milyon ton karbonmonoksit salımına engel olacak.
18.11.2023 Ekonomi
Garanti BBVA’dan hibrit enerji santrali finansmanı
Garanti BBVA’dan hibrit enerji santrali finansmanı Garanti BBVA, Beyçelik Elawan Renewables Yenilenebilir Enerji Üretim ile rüzgâr ve güneş enerjisi santrali yatırımları için ek finansman sözleşmesi imzaladı. Bu sözleşmeyle Yahyalı Rüzgar Enerji Santrali yatırımı ve kapasite artırımları kapsamında Banka’nın sağladığı finansman tutarı 145 milyon dolara ulaşacak.
16.11.2023 Ekonomi
Kayseri stratejik büyüme modeliyle geleceğe hazır
Kayseri stratejik büyüme modeliyle geleceğe hazır Milliyet Gazetesi’nin geçen hafta sonu gerçekleştirdiği “Kayseri Buluşması”nda bir araya geldiği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, şehrin son 30 yılına damga vuran “Kayseri vizyonu” hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Özhaseki’nin belediye başkanlığına başladığı 1994’ten beri planlı ve stratejik hamlelerle bugünlere gelen ‘Kayseri vizyonu’, şehri ticaret, sanayi, turizm, eğitim, sağlık ve altyapıda önemli noktalara taşımış durumda. Bu vizyonu, Bakan Özhaseki şöyle aktardı.
11.11.2023 Ekonomi
Teknoloji üssü hedefiyle yatırıma devam
Teknoloji üssü hedefiyle yatırıma devam "Türkiye'yi dünyanın beyaz eşya üretiminde teknoloji üssü haline getirmeyi hedefliyoruz. Ar-Ge ve dijitalleşmeye yapılacak yatırımlar ve bu kapsamdaki devlet teşvikleri uluslararası rekabette daha da öne çıkmamızı sağlayacak..."
10.11.2023 Milliyet Executive
İnovasyon gücüyle büyümeye devam
İnovasyon gücüyle büyümeye devam Turkcell üçüncü çeyrekte 5,5 milyar TL net kâr açıkladı. Genel Müdür Dr. Koç, “Turkcell gelişmiş teknolojik yeteneklerini ve inovasyon gücünü kullanarak büyümesine süreklilik kazandıracak” dedi.
9.11.2023 Ekonomi
Bakan Kacır: Rüzgar gücümüz dünyada 12, Avrupa'da 5'inci sırada
Bakan Kacır: Rüzgar gücümüz dünyada 12, Avrupa'da 5'inci sırada Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi'ne katıldı.
8.11.2023 Ekonomi
Şirketin 75’inci yaşına özel kutlama
Şirketin 75’inci yaşına özel kutlama 1948 yılında Kütahya’da başlayan faaliyetlerini bugün sanayi, turizm ve yapı sektörlerinde sürdüren Gürok Grup, İstanbul’da Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen bir gala ile 75’inci yaşını kutladı.
19.10.2023 Kariyer
140 MWp’lık GES Hatay’a moral olacak
140 MWp’lık GES Hatay’a moral olacak Limak Enerji, Hatay’ın Ezin ilçesinde kuracağı güneş enerji santrali (GES) için GE Vernova ve İnojen Enerji ile tedarik, kurulum ve devreye alma anlaşması imzaladı.
18.10.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Enerji Santrali ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.