Enerji Sektörü

Enerji Sektörü

Son dakika enerji sektörü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan enerji sektörü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan enerji sektörü haber sayfamızda...

Enerji Sektörü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.561 enerji sektörü haberi bulunmuştur.
Liderlerin 2024 ajandası
Liderlerin 2024 ajandası Türkiye'nin önde gelen firmalarının insan kaynakları, teknoloji, finans ve pazarlama liderlerine Data Expert aracılığıyla 2024'te öne çıkmasını bekledikleri en önemli trendleri sorduk.
8.01.2024 Milliyet Executive
Enerji ve Türkiye
Enerji ve Türkiye Enerji Zirvesi'nde Türkiye'nin enerji için bir köprü olduğu ve bu zor görevi başarıyla yerine getirdiği vurgulanıyor. Bir vurgu da enerji bakımından bağımsızlığa, kendi kendine yeterli olmanın önemine...
9.12.2023 Milliyet Executive
Bakan Kacır açıkladı: Türkiye ile Katar arasında 12 kritik imza!
Bakan Kacır açıkladı: Türkiye ile Katar arasında 12 kritik imza! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN Tük canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Kacır, "Katar ile 12 farklı anlaşmaya imza attık." dedi.
7.12.2023 Haberler
Bakan Kacır açıkladı: Türkiye ile Katar arasında 12 kritik imza!
Bakan Kacır açıkladı: Türkiye ile Katar arasında 12 kritik imza! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani huzurlarında, iki ülke arasında 12 anlaşma imzalandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Katar İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Mohammed bin Ali AL Mannai arasında çip ve bulut teknolojileri alanında iki önemli anlaşmaya imza atıldı. Bakan Kacır, Katar’ın başkenti Doha’da imzalanan anlaşmalara ilişkin CNN TÜRK’e özel açıklamalarda bulundu.
7.12.2023 Ekonomi
Selden etkilenen KOBİ'lere 1 milyon liralık faizsiz kredi!
Selden etkilenen KOBİ'lere 1 milyon liralık faizsiz kredi! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, fırtına, aşırı yağış ve selden etkilenen bazı bölgelerdeki KOBİ'lere 1 milyon liraya kadar faizsiz kredi imkanı sağlayacaklarını duyurdu.
22.11.2023 Ekonomi
ABD, Venezuela'ya petrol yaptırımını kaldırdı
ABD, Venezuela'ya petrol yaptırımını kaldırdı ABD, Venezuela'nın petrol ve gaz sektörüne yönelik yaptırımları 6 ay için kaldırdığını açıkladı.
19.10.2023 Uzmanpara
Türk şirketi Afrika’da 3 milyar dolar hacme ulaştı
Türk şirketi Afrika’da 3 milyar dolar hacme ulaştı Türk şirketi Miller Holding, Afrika kıtasında 3 milyar dolarlık taahhüt hacmine ulaştığını duyurdu. Orta ve Batı Afrika’da yer alan 17 ülkede faaliyet gösteren şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Mildon, “Bize ‘Afrika’da iş yapmak zor’ diyorlar. Yeterince efor gösteren, kararlı şirketler için hiçbir pazar zor değil. Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde büyüdük, şimdi farklı ülkelerde de etkiliyiz. Kıtada Çinlilerden, Avrupalılardan farkımız kazan-kazan prensibimiz. Afrikalılar Türklerle iş yapmayı seviyor” dedi.
17.10.2023 Ekonomi
Savaş piyasalara nasıl yansır? Bakan Şimşek merak edilen soruları cevapladı
Savaş piyasalara nasıl yansır? Bakan Şimşek merak edilen soruları cevapladı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İsrail- Filistin savaşının Türkiye’ye etkisi ne olur? sorusuna cevap verdi. Bakan Şimşek Türkiye ekonomisine yönelik de önemli açıklamalarda bulundu.
10.10.2023 Ekonomi
Erdoğan'dan İsrail gazı açıklaması: En akılcı rota Türkiye
Erdoğan'dan İsrail gazı açıklaması: En akılcı rota Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan Nahçıvan dönüşü, Berat Albayrak'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olduğu dönemde ilk adımı atılan, İsrail gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya gönderilmesi projesiyle ilgili soruya yanıt verdi.
26.09.2023 Ekonomi
Borsada büyük avantaj! Geri çekilmeler alım fırsatı mı?
Borsada büyük avantaj! Geri çekilmeler alım fırsatı mı?  Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesinde düşüş gösteren Borsa İstanbul kritik gelişme sonrasında hareketlendi. Peki ilerleyen süreçte borsada yön ne olur, geri çekilmeler alım fırsatı mı? En çok hangi sektörlerde getiri yüksek? İşte piyasaya dair merak edilenler.
26.09.2023 Uzmanpara
Miss America nükleer enerjinin yeni yüzü
Miss America nükleer enerjinin yeni yüzü ABD’de nükleer enerji sektörü, gelecekte enerji tedariğinde söz sahibi olabilmek için yeni bir atılım yapmaya çalışıyor.
26.09.2023 Ekonomi
Erdoğan ABD'de iş dünyasına seslendi: Türkiye güvenli liman olmayı sürdürüyor
Erdoğan ABD'de iş dünyasına seslendi: Türkiye güvenli liman olmayı sürdürüyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta Türk–Amerikan İş Konseyi yemeğinde konuştu. Erdoğan, "Türkiye uluslararası yatırımcılar için güvenli liman olma konumunu sürdürüyor. Bu konumumuzu daha da perçinliyoruz." şeklinde konuştu.
21.09.2023 Haberler
Erdoğan ABD'de iş dünyasına seslendi: Türkiye güvenli liman olmayı sürdürüyor
Erdoğan ABD'de iş dünyasına seslendi: Türkiye güvenli liman olmayı sürdürüyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta Türk–Amerikan İş Konseyi yemeğinde konuştu. Erdoğan, "Türkiye uluslararası yatırımcılar için güvenli liman olma konumunu sürdürüyor. Bu konumumuzu daha da perçinliyoruz." şeklinde konuştu.
21.09.2023 Gündem
Türkiye, Karadeniz'de lider olabilir
Türkiye, Karadeniz'de lider olabilir Uluslararası, bağımsız küresel enerji ve denizcilik alanında danışmanlık hizmeti veren ABL Group’tan John MacAskill, Karadeniz’in denizüstü rüzgar enerjisine hazır olduğunu vurgularken, Türkiye’nin bu alanda lider ve Karadeniz’e açılan kapı olabileceğini belirtti.
29.08.2023 Milliyet Enerji
Sektörde denizüstü rüzgar esiyor
Sektörde denizüstü rüzgar esiyor Denizüstü rüzgar enerjisi için dört YEKA aday alanının açıklanması, sektörü heyecanlandırırken, gözler kamunun açıklayacağı detaylarda. Küresel denizüstü rüzgar enerjisinin büyük oranda artması bekleniyor, ancak tedarik zincirindeki bozulmalar başta olmak üzere zorluklara karşı hazırlıklı olmak gerektiği de net.
29.08.2023 Milliyet Enerji
Borsaya hücum! Piyasadaki sert yükselişin nedeni belli oldu
Borsaya hücum! Piyasadaki sert yükselişin nedeni belli oldu Borsada rekor seviyelerin art arda görüldüğü son dönemde hisse alımlarında dikkat çeken artış gözlendi. Yabancılar yönünü Türk hisselerine çevirdi. Peki borsadaki rekoru ne destekliyor, yüksek yabancı ilgisinin sebebi ne? Borsada yeni hedefler neler? İşte detaylar...
7.08.2023 Uzmanpara
Kişi başına en çok elektrik tüketimi nerede?
Kişi başına en çok elektrik tüketimi nerede? Türkiye’deki şirketlerin gelecek planları arasında “enerji verimliliği” öne çıkıyor. Yayınlanan ‘Türkiye Verim Haritası’na göre, kişi başına elektrik tüketiminde ilk sıraları İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerin yerine küçük iller alıyor.
4.08.2023 Milliyet Enerji
Türkiye için AB pazarının korunması stratejik önemde
Türkiye için AB pazarının korunması stratejik önemde Türkiye’deki ihracatçılar açısından AB pazarının korunması stratejik öneme sahip. Şirketlerin, vakit kaybetmeden öncelikli sektörlerin ve hemen ardından listeye alınacak olan kimya ve plastik sektörünün karbon ayak izi raporlamalarını hazırlatmaları, buna göre karbon azaltımına yönelik yol haritalarını ve aksiyonlarını belirlemeleri gerekiyor
4.08.2023 Milliyet Enerji
Milliyet Enerji, karbon vergisinin ayrıntılarına değiniyor
Milliyet Enerji, karbon vergisinin ayrıntılarına değiniyor Milliyet Enerji dergisi, okuyucuyla buluşacak yeni sayısında, Avrupa Birliği’nin Yeşil Mutabakat kapsamında yürürlüğe aldığı ve Türkiye ile ticareti doğrudan etkileyecek Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması’na ışık tutuyor. Enerji sektörü başta olmak üzere uzmanlarla yapılan röportajların ve detaylı analizlerin yer aldığı Milliyet Enerji, 31 Temmuz’da Milliyet gazetesiyle birlikte yayınlanacak.
28.07.2023 Milliyet Enerji
İklim değişikliği Kırgızistan’ı olumsuz etkiledi! Acil durum ilan edildi
İklim değişikliği Kırgızistan’ı olumsuz etkiledi! Acil durum ilan edildi Elektrik enerjisinin önemli kısmının hidroelektrik santrallerden (HES) elde eden Kırgızistan’da iklim değişikliği nedeniyle 2026 yılına kadar enerji sektöründe acil durum ilan edildi.
24.07.2023 Dünya
Albayrak, İsrail ile görüşmeleri kitabında anlattı: Enerji köprüsü Türkiye
Albayrak, İsrail ile görüşmeleri kitabında anlattı: Enerji köprüsü Türkiye Berat Albayrak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde İsrail'le gazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya gönderilmesi konusunda yapılan görüşmeleri kitabında tek tek anlattı.
22.07.2023 Ekonomi
Aydem Yenilenebilir Enerji, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde
Aydem Yenilenebilir Enerji, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde Türkiye’nin yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten en büyük şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji, uluslararası sürdürülebilirlik performanslarının değerlendirildiği BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde işlem görmeye başladı.
7.07.2023 Uzmanpara
Petrol piyasalarında zorlu geçiş süreci
Petrol piyasalarında zorlu geçiş süreci Pandemiden bu yana her sene farklı bir türbülans yaşanan petrol piyasaları dengesini bulmaya çalışıyor. Ancak bu arada sektörün en önemli iki kuruluşu OPEC ile Uluslararası Enerji Ajansı arasındaki anlaşmazlık, arz-talebin dışında, farklı unsurların da fiyatlara etki edeceğinin sinyalini veriyor.
28.06.2023 Milliyet Enerji
Bakan Bayraktar'dan Gabar'da rekor duyurusu: Tarihin en büyük üretim rakamı olacak
Bakan Bayraktar'dan Gabar'da rekor duyurusu: Tarihin en büyük üretim rakamı olacak Gabar Dağı Şehit Esma Çevik petrol sahasında incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dan dikkat çeken açıklamalar geldi.
24.06.2023 Haberler
Bakan Bayraktar'dan Gabar'da rekor duyurusu: Tarihin en büyük üretim rakamı olacak
Bakan Bayraktar'dan Gabar'da rekor duyurusu: Tarihin en büyük üretim rakamı olacak Gabar Dağı Şehit Esma Çevik petrol sahasında incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dan dikkat çeken açıklamalar geldi.
24.06.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Enerji Sektörü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.