Erkek Şiddeti

Erkek Şiddeti

Son dakika erkek şiddeti haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan erkek şiddeti gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan erkek şiddeti haber sayfamızda...

Erkek Şiddeti

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.134 erkek şiddeti haberi bulunmuştur.
Depremzede kadınlar şiddetle de sarsıldı
Depremzede kadınlar şiddetle de sarsıldı Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, 2023 faaliyet raporunu açıkladı.
3.03.2024 Gündem
Dina’nın ölümüyle ilgili davada ‘ırkçılık’ tartışması
Dina’nın ölümüyle ilgili davada ‘ırkçılık’ tartışması Karabük’te, Filyos Çayı'nda cesedi bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın (17) ölümüne ilişkin Dursun Acar’ın tutuklu yargılandığı davanın 2’nci duruşmasında genç kızın aile avukatlarından Gülyeter Aktepe ile mahkeme başkanı arasında ırkçılık tartışması yaşandı.
24.01.2024 Gündem
Bir yılda 315 kadın katledildi
Bir yılda 315 kadın katledildi Türkiye’nin dört bir yanından hemen her gün cinayete kurban giden kadın haberiyle karşılaşıyoruz. Kayıtlar 2023’te 315 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü ortaya koydu. Kadın cinayetleri 2022’ye göre düşüş gösterse de şüpheli ölüm arttı. 2023’te 248 kadının ölümü ‘şüpheli’ diye kayıtlara geçti.
3.01.2024 Gündem
10 ayda 350 kadın daha yaşamdan koparıldı
10 ayda 350 kadın daha yaşamdan koparıldı Türkiye’de kadına yönelik şiddetin bilançosu her geçen gün ağırlaşıyor. Geride bıraktığımız 10 ayda en az 350 kadın, maruz kaldığı erkek şiddeti nedeniyle hayatını kaybetti.
16.11.2023 Gündem
Dina cinayeti davasında 8 tanık dinlendi
Dina cinayeti davasında 8 tanık dinlendi Karabük'te, Filyos Çayı'nda cesedi bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın (17) ölümüne ilişkin tutuklu yargılanan Dursun Acar (55), adliye binasında alınan geniş güvenlik önlemleri eşliğinde hakim karşısına çıktı. Suçlamaları reddeden sanık, "Öleceğini de tahmin etmedim. Nereye gittiğini de görmedim. Polislere haber vermedim çünkü başına böyle bir şey geleceğini düşünmedim. Ben televizyonda yabancı bir kızın öldüğünü gördüm ama o olduğunu tahmin etmedim, tanımadım. Polis gelince o kızın arabama binen kişi olduğunu anladım" dedi.
8.11.2023 Gündem
‘Tabiat anaya hiçbir şey olmaz’
‘Tabiat anaya hiçbir şey olmaz’ Başar Başarır yeni kitabı “Dünyanın Bütün Fıstıkları”nda iki kardeş üzerinden hem insanın özünü hem de günümüzün tüketim alışkanlıklarını sorguluyor. Aynı zamanda tabiat anaya bir şey olmayacağını söyleyerek insanı doğanın intikamına karşı uyarıyor.
5.11.2023 Kültür Sanat
Arabeskin altın yılları
Arabeskin altın yılları Siyasal, sosyal alanda değişimin yaşandığı 12 Eylül darbesi döneminde müzik endüstrisi de evrim geçirdi. Pop ve arabeskin birleşimiyle fantezi müzik doğdu ve arabesk altın yıllarını yaşadı…
26.10.2023 Gündem
‘Katile ağırlaştırılmış müebbet verilsin’
‘Katile ağırlaştırılmış müebbet verilsin’ İş kadınları önlenemeyen kadın cinayetlerine tepki gösterdi, kadınları katledenlere ağırlaştırılmış müebbet ya da 30 yıl hapis cezası verilmesi çağrısı yaptı.
23.09.2023 Gündem
'Akrabalarım beni bulmasın diye soyadımı değiştirdim'
'Akrabalarım beni bulmasın diye soyadımı değiştirdim' Henüz dokuz yaşında Denizli Belediye Konservatuvarı'nda bağlama ve Türk Halk Müziği dersleri almaya başlayan, Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Melek Mosso, eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul'a geldi. Ünlü şarkıcı, ilk çalışmaya başladığı dönemde yaşadığı zorlukları ve 'Davarcı' olan soyadını değiştirme hikayesini anlattı.
21.09.2023 Cadde
7 ayda 227 kadın hayattan koparıldı
7 ayda 227 kadın hayattan koparıldı Kadın cinayetleri bir türlü önlenemiyor. Bu yılın ilk 7 ayında 227 kadın erkekler tarafından katledildi. Sadece geçtiğimiz temmuz ayı içinde 33 kadın öldürüldü.
8.09.2023 Gündem
Melek feryadı! 'Yakalanmazsa beni öldürecek'
Melek feryadı! 'Yakalanmazsa beni öldürecek' Melek Ayva’yı sürekli tehdit eden Zülküf Ayva genç kadını bıçaklayarak ağır yaraladı. Ölümden dönen kadın “Defalarca uzaklaştırma kararı aldırdım ama sonuçsuz kaldı. Birileri artık sesimi duysun” dedi.
3.05.2023 Gündem
Kadın cinayetlerine sıfır tolerans sözü
Kadın cinayetlerine sıfır tolerans sözü Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yakınlarını erkek şiddeti sonucu kaybeden ailelerle bir araya geldi.
6.04.2023 Gündem
Kadın cinayetleri ve şüpheli ölümler arttı
Kadın cinayetleri ve şüpheli ölümler arttı Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun (TKDF) kaydettiği verilere göre 2021 yılında 348 olan kadın cinayeti sayısı 2022 yılında 381 oldu. Bu, Türkiye’de son bir yıl içinde her gün en az bir kadının erkek şiddeti ile öldürülmesi anlamına geliyor.
4.01.2023 Gündem
Kara tablo: 14 yılda 4086 kadın cinayeti
Kara tablo: 14 yılda 4086 kadın cinayeti Kadına yönelik erkek şiddeti bitmiyor. Türkiye’nin utanç istatistiğine göre; 14 yılda 4 bin 86 kadın hayattan koparılırken, bu rakam geçen yıl en az 381 oldu.
3.01.2023 Gündem
Daha da güçleneceğiz!
Daha da güçleneceğiz! Egeli belediyeler ve STK’lar, kadına yönelik şiddete karşı tek ses oldu “Sonuna kadar yanınızdayız” dedi.
27.11.2022 Ege
Hamile Raziye'yi öldüren sanık: Bana bütün bunları yaptıran kaynanamdır
Hamile Raziye'yi öldüren sanık: Bana bütün bunları yaptıran kaynanamdır Isparta'da dini nikahla birlikte yaşadığı 7 aylık hamile Raziye Karabuğa'yı (24) pompalı tüfekle vurarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Şehmuz Gezen (18), ilk kez hakim karşısında çıktı. Ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen Şehmuz Gezen, duruşmada daha önce verdiği tüm ifadeleri reddederek, "Bana bütün bunları yaptıran kaynanamdır" dedi. Kayınvalidesi Elvan Aydın’ın kendisine, hamile olan eşi için "Bu çocuk senden değil, babandan" dediğini öne süren Şehmuz Gezen, bunun üzerine aldığı uyuşturucu ve alkolün etkisiyle cinayeti işlediğini ancak Raziye Karabuğa’yı kanlar içinde görünce pişman olup hastaneye bıraktığını iddia etti.
9.09.2022 Gündem
13 günde 12 kadın katledildi
13 günde 12 kadın katledildi Her gün en az bir kadının erkek şiddeti sonucu yaşamını yitirdiği Türkiye’de 13 günde 12 kadın öldürüldü. Cinayetlerin kanıksandığını belirten kadın hakları savunucuları, yasaların etkin uygulanmadığı ve önleyici politikaların olmadığı görüşünde...
14.07.2022 Gündem
‘Erkek şiddeti’ 2 can daha aldı
‘Erkek şiddeti’ 2 can daha aldı Gaziosmanpaşa’da Tugay Turgut kendisinden boşanmak isteyen eşi Zeynep Turgut’u ve kayınvalidesini çocuğunun gözleri önünde öldürdü. Kendisini teslim almaya gelen polislerle çatışan saldırgan, baldızını, bacanağını ve bir polis memurunu da yaraladı...
13.07.2022 Gündem
Son dakika! Şişli'de eski sevgili dehşeti: 3 ölü
Son dakika! Şişli'de eski sevgili dehşeti: 3 ölü İstanbul Şişli'de bir apartman dairesinde biri kadın 3 kişi ölü bulundu. Polis ilk incelemesi sonucu Yavuz Selim Bektaş adlı saldırganın, eski kız arkadaşı Beril Varol ile birlikte yaşadığı Ömer Akın'ı öldürdükten sonra intihar ettiğini belirledi. Yavuz Selim Bektaş'ın cebinde intihar notu olduğu belirlendi. Hayatını kaybeden Ömer Akın'ın ağabeyi de olayla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.
27.05.2022 Gündem
Hasan Can Kaya'nın 'Oscar' tepkisi: Vandallık her yerde vandallıktır!
Hasan Can Kaya'nın 'Oscar' tepkisi: Vandallık her yerde vandallıktır! Avrupa turnesinden dönen Hasan Can Kaya, 'Stand Up Party' gösterisiyle Bostancı Gösteri Merkezi'ndeydi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hasan Can, üç gündür gündemden düşmeyen olaylı 94. Oscar Ödülleri'nin sunucusu Chris Rock'ı ve eşi Jada Pinkett Smith'e yaptığı şaka nedeniyle ünlü komedyene tokat atan ABD'li aktör Will Smith'i eleştirdi.
30.03.2022 Cadde
Zaman zorlasa da biz unutmayacağız!
Zaman zorlasa da biz unutmayacağız! Nadide Acar Karaca, giderek kanıksadığımız şiddete karşı bizleri “Hepimiz Burada Değiliz” sergisiyle kadın cinayetlerinde hayatını kaybeden kadınların portreleriyle yüzleştiriyor.
30.03.2022 Kültür Sanat
Kadına şiddete hayır demek için
Kadına şiddete hayır demek için Avukat Hakları Grubu, Türkiye'de kadına yönelik şiddete ve bu uğurda verilen hukuki mücadeleye odaklanan “Ölümüne Boşanmak” belgeselinin özel gösterimini ve söyleşisini Beyoğlu Sineması’nda gerçekleştiriyor.
15.03.2022 Kültür Sanat
Ocakta 6 kadın yüksekten düştü
Ocakta 6 kadın yüksekten düştü Kadına yönelik artan şiddet ocak ayında da durmadı. 36 kadın erkek şiddeti sonucunda hayatını kaybetti. Yüksekten düşen 6 kadından 5'i şüpheli şekilde öldü, biri ise ağır yaralandı...
3.02.2022 Gündem
Çünkü bir defa yeterli!
Çünkü bir defa yeterli! Museum of First Time, bizi uzak bir coğrafyadan pek yakın olduğumuz bir konu hakkında sert bir deneyime davet ediyor. Kadına yönelik şiddetin anlatıldığı sanal müzede şiddet gören kadın: "Zamanı geri alabilsem ilk şiddet anında terk ederdim"
9.01.2022 Kültür Sanat
365 gün 367 ölüm! Tablo değişmedi
365 gün 367 ölüm! Tablo değişmedi Türkiye'de kadına yönelik şiddet bitmek bilmiyor. Geride bıraktığımız 2021'de en az 367 kadın, maruz kaldığı erkek şiddeti nedeniyle hayatını kaybetti. Cinayetlerin kanıksandığını belirten kadın hakları savunucuları ise, 'Yasaların etkin uygulanmaması erkekleri cesaretlendiriyor' diyor.
3.01.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Erkek Şiddeti ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.