Ernest Hemingway

Ernest Hemingway

Son dakika Ernest Hemingway haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Ernest Hemingway gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Ernest Hemingway haber sayfamızda...

Ernest Hemingway

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 193 ernest hemingway haberi bulunmuştur.
Saraybosna’yı hiç unutmadık
Saraybosna’yı hiç unutmadık “Saraybosna’yı Hatırlıyor musun?” adlı sergi amatör kameralara yansıyan görüntülerle Saraybosna’da yaşananları hatırlatıyor.
12.11.2023 Kültür Sanat
‘Düzelir’ deyip geçiştirmeyin!
‘Düzelir’ deyip geçiştirmeyin! Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) ile disleksi sorunu yaşayan çocuklar, anlaşılamadıkları için okulda engellerle karşılaşabiliyorlar. Uzmanlara göre DEHB’de ilaç kullanımı, dislekside bireysel eğitimlere katılım ileride yaşanabilecek sorunları önemli ölçüde azaltabiliyor.
3.11.2023 Eğitim
Dünya Klasikleri Listesi: Okunması Gereken Dünya Klasikleri
Dünya Klasikleri Listesi: Okunması Gereken Dünya Klasikleri Dünya klasikleri edebiyat tarihine damga vuran eserler arasında yer alıyor. Sanatsal anlamda dünyada en çok ses getiren eserlerdendir. Dünya klasikleri yazıldığı dönemden bu yana hala popülaritesini korumaktadır. Klasik eserler eşsizdir ve kendi türlerinde emsalleri bulunmayan kitaplardır. Özellikle ilkokul çağında okutulmaya başlanan bu kitaplar konusu, tarihi, dönemi ve işleyişleri bakımından her dönem geçerliliklerini korurlar. Dünya klasikleri ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine öğretmenler tarafından okuması tavsiye edilen kitaplar arasında yer almaktadır. Dünya klasiklerinin okuma sırası için “Dünya Klasikleri Listesi” içeriğimize göz atabilirsiniz.
1.06.2023 Kültür Sanat
Yaşlı Adam Ve Deniz - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı
Yaşlı Adam Ve Deniz - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı Yaşlı adam ve deniz roman türünde bir eserdir. Ernest Hemingway tarafından yazılmış olan eser 1952 senesinde yayınlanmıştır. Umutsuzluktan kurtulmakla ilgili olan bu kitap önemli bir eserdir. Yaşlı Adam ve Deniz eserini sizler için ayrıntıları ile derledik.
7.04.2023 Eğitim
Alea İacta Est Ne Demek, Türkçesi Nedir? Alea İacta Est Hangi Dil?
Alea İacta Est Ne Demek, Türkçesi Nedir? Alea İacta Est Hangi Dil? Latince Antik Roma döneminden beri kullanılan en köklü dillerden biridir. Sinemadan edebiyata, müzikten tiyatroya kadar birçok sanat dalında Latince deyişlerden alıntılar yapılmaktadır. Bunlardan biri olan Alea Iacta Est sözü, Roma İmparatorluğu'nun kurucusu Jül Sezar'a aittir. Alea iacta est ne demek ve hangi dil? İşte, tüm detaylar.
6.09.2022 Eğitim
Gülümsemek için zaman ayırın
Gülümsemek için zaman ayırın Montegrappa, grafiti sanatçısı André Saraiva ile işbirliği yaptı ve ilk defa bir gazetede gülen yüz emojisinin kullanılmasıyla kimlik kazanan ikonik figürün 50. yıldönümü için yeni kalemler duyurdu.
20.03.2022 Gündem
Sıra kazanmakta
Sıra kazanmakta Spor Toto 1. Lig’de Nasadoge Menemenspor, Royal Hastanesi Bandırmaspor maçında da dengeyi bozamadı. Sarı lacivertlileri değerlendiren yazarlarımız, “Alandan puansız çıkmaktansa tek puan da kazançtır. Ancak tek puanlar aşağılardan yukarılara taşımıyor” dedi
19.01.2022 Ege
‘Winnie The Pooh’ artık hepimizin
‘Winnie The Pooh’ artık hepimizin 1 Ocak 2022’de pek çok eser telif yaşını doldurarak kamusal kullanıma açıldı. ABD, Rusya gibi pek çok ülkede sanatçının ölümünden 70 yıl sonra ya da eserin yaratılışından 95 yıl sonra biten telif hakları yıllardır pek çok tartışmaya neden oldu.
5.01.2022 Kültür Sanat
125 yılın en iyisi ‘Bülbülü Öldürmek’
125 yılın en iyisi ‘Bülbülü Öldürmek’ New York Times’ın 67 ülkeden ankete katılan okurların oylarıyla belirlediği “125 yılın en iyi kitapları” listesinde ilk sırayı Harper Lee’nin efsane romanı “Bülbülü Öldürmek” aldı.
3.01.2022 Kültür Sanat
Kan, ter ve saygı
Kan, ter ve saygı Okumadığım ya da okuyamadığım gün her şey bitecekmiş gibi geliyor...
20.12.2021 Ege
Karizmatik Bir Kalem: Montblanc Writers Edition Sir Arthur Conan Doyle
Karizmatik Bir Kalem: Montblanc Writers Edition Sir Arthur Conan Doyle Montblanc, zeki ve karizmatik dedektif Sherlock Holmes ile polisiye edebiyatın en ikonik karakterlerinden birine hayat veren Arthur Conan Doyle adına yeni bir kalem serisi üretti
19.12.2021 Gündem
İstanbul Boğazı’nda 50 yıl sonra kılıç balığı
İstanbul Boğazı’nda 50 yıl sonra kılıç balığı İstanbul Boğazı’nda 50 yıldır görülmeyen kılıç balıklarından biri balıkçıların ağına yakalandı.
15.10.2021 Gündem
Küçürek Hikaye Örnekleri Nelerdir? İlk Ne Zaman Ortaya Çıkmıştır?
Küçürek Hikaye Örnekleri Nelerdir? İlk Ne Zaman Ortaya Çıkmıştır? Genellikle bir ya da iki sayfadan oluşan ve yazarın olayları kesitler halinde aktardığı öykülere küçürek hikaye denir. Dünya edebiyatında sadece bir ya da iki cümleden oluşan küçürek öykü örnekleri de mevcuttur. Bu öyküler de giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinden oluşsa da sayfa sayısı durum ve olay öykülerine göre çok daha azdır. Küçürek hikaye örnekleri nelerdir? İlk ne zaman ortaya çıkmıştır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
27.05.2021 Eğitim
Ernest Hemingway Kimdir? Hayatı, Eserleri Ve Edebi Kişiliği
Ernest Hemingway Kimdir? Hayatı, Eserleri Ve Edebi Kişiliği Ernest Hemingway, 1899 yılında doğan ve 1961 yılında kadar yaşamını sürdüren bir Amerikalı romancı olarak bilinir. Gazeteci ve hikaye yazarı olarak hayatını sürdürmüştür. Babası doktor olan bu yazar, Birinci Dünya Savaşı'na gönüllü olarak katılan kişiler arasında yer alır. 1918 yılında İtalyan ordusunda çarpışırken yaralanması sonucunda cepheden ayrılmıştır. Bu ayrılma sonucu Paris'e yerleşmiştir. Pek çok romanı bulunan bu yazar, 20. yüzyılın diğer yazarları kadar emek veren ve çaba gösteren bir yazar olarak bilinir. Ernest Heminway kimdir, eserleri, hayatı ve edebi kişiliği hakkındaki bilgileri derledik.
26.05.2021 Eğitim
Dünya Kediler Günü mesajları 2021 | Dünya Kediler günü ile ilgili sözler
Dünya Kediler Günü mesajları 2021 | Dünya Kediler günü ile ilgili sözler Bugün Dünya Kediler günü kutlanıyor. Tüm hayvanların aynı değeri hak ettiği ve aynı yaşam şartlarına sahip olması gereken dünyada hayvan sevgisi oldukça önem arz ediyor. Bugün hayvanlar arasında sevimliliği ile bilinen kedilerin günü. İlk olarak 2005 yılında kutlanmaya başlanan Dünya Kediler Günü nasıl ortaya çıktı, kim çıkardı? Kedisi, kedileri veya tüm sokak kedilerine kendini adamış kişiler bugünün anlam ve önemini herkese ifade etmek için Dünya Kediler Günü mesajları 2021, Dünya Kediler Günü ile ilgili sözler aramasında bulunuyor. İşte çeşit çeşit kediler ile ilgili sözler, mesajlar...
17.02.2021 Gündem
Hollywood’un altın çağında ümitsiz bir aşk hikâyesi
Hollywood’un altın çağında ümitsiz bir aşk hikâyesi VakıfBank Kültür Yayınları ABD’li yazar F. Scott Fitzgerald’ın “Son Patron” isimli romanını yayımlıyor. Sinema ve diziye de uyarlanan bu eser, Hollywood’un altın çağında yaşanan ümitsiz bir aşk hikâyesini ve sinemanın büyülü dünyasındaki sert çekişmeleri anlatıyor.
6.01.2021 Kültür Sanat
Pulitzer Edebiyat Ödülü'nü almış 10 kitap
Pulitzer Edebiyat Ödülü'nü almış 10 kitap Kitap okumayı seven birçok insan için Pulitzer Ödülleri de bir o kadar önemlidir ve ödül alan öyle kitaplar var ki hala daha aynı heyecanla okunuyor ve okuru içine çekiyor. İşte Pulitzer Edebiyat Ödülü'nü almış 10 kitap...
18.11.2020 Sanat
Pera’dan efsane menüler
Pera’dan efsane menüler Atatürk’ün önemli kararlar aldığı, evi gibi konakladığı 101 numaralı oda ile müze otel olan Pera Palace, gastronomide ortaya koyduğu farkla dikkat çekiyor. Her çarşamba Ata’nın favori yemeklerden oluşan özel bir menü sunan otel, ağırladığı ünlü misafirlerin favori yemeklerden de bir menü hazırladı.
13.09.2020 Gündem
Hemingway uyarlamasına yeşil ışık
Hemingway uyarlamasına yeşil ışık ABD’li yazar Ernest Hemingway’in 1950 tarihli “Irmağı Geçmek / Across the River and Into the Trees” adlı romanı sinemaya uyarlanıyor.
11.09.2020 Kültür Sanat
Ernest Hemingway: Birçok çarpıcı eser ve birçok savaşa şahitlik
Ernest Hemingway: Birçok çarpıcı eser ve birçok savaşa şahitlik Ernest Hemingway, Amerikan edebiyatının en önemli isimlerinden biri olarak kabul ediliyor. Gelin dünyaca ünlü yazar Ernest Hemingway'in hayatına Molatik olalım...
4.05.2021 Portre
San Fermin Festivali corona virüs nedeniyle iptal edildi
San Fermin Festivali corona virüs nedeniyle iptal edildi İspanya'nın boğa koşularıyla ünlü San Fermin Festivali, corona virüs salgını nedeniyle iptal edildi.
21.04.2020 Dünya
Corona virüs gerilimi! Trump DSÖ'ye savaş açtı! Sağladıkları fonları askıya alıyor..
Corona virüs gerilimi! Trump DSÖ'ye savaş açtı! Sağladıkları fonları askıya alıyor.. Gelen son dakika haberine göre; ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip corona virüs (covid-19) salgınında "Çin yanlısı davranmakla" suçladığı Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) verdikleri fonları askıya alacaklarını duyurdu.
7.04.2020 Dünya
“Asıl hikayem şimdi başlıyor”
“Asıl hikayem şimdi başlıyor” Soner Arıca: “Benim 4 yıldır yenilenme, yeni müzik, yeni klip, yeni enerji anlamında bir yolculuğum vardı. ‘Bambaşka’ 2020 ile bunun pik yaptığı nokta oldu ve asıl hikaye zaten şimdi başlıyor. İkinci sayfa, ikinci perde ne dersek diyelim adına.”
19.01.2020 Pazar
Yazarlardan izler taşıyan müzeler
Yazarlardan izler taşıyan müzeler Yazdıkları öykü, roman ve şiirlerle arkalarında ölümsüz eserler bırakan yazarların, günlük yaşamlarından izler taşıyan müzeye dönüştürülmüş evleri, birçok gezginin ilgisini çekiyor. İstanbul’da Orhan Kemal, Tevfik Fikret, Ahmet Hamdi Tanpınar, Diyarbakır’da Cahit Sıtkı Tarancı, İzmir’de Necati Cumalı, Kastamonu’da Rıfat Ilgaz’ın müze evleri görülebiliyor.
4.08.2019 Gündem
Donald Trump'ın tweetlerini atan kişi ortaya çıktı
Donald Trump'ın tweetlerini atan kişi ortaya çıktı Twitter üzerinden gündem belirleyen Donald Trump'ın sosyal medya hesabını kullanan kişi ortaya çıktı.
30.04.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ernest Hemingway ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.