Ertuğrul Kürkcü

Ertuğrul Kürkcü

Halkların Demokratik Partisi İzmir-1 1 .sıra Adayı.Ortadoğu Teknik Üniversitesinde öğrenci iken 1970 yılında Türkiye Devrimci Gençlik Dernekleri Federasyonu (DEV-GENÇ) Genel Başkanlığına seçildi. Demokrat Dergisi, Özgür Gündem ve Evrensel gazetelerinde yazılar yazdı. IPS İletişim Vakfı'nın yürüttüğü Bianet'te Proje Koordinatörlüğü yaptı. 2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokundan Mersin Milletvekili olarak seçildi. HDP’nin 1. Olağanüstü Kongresinde Sebahat Tuncel ile birlikte Eş Başkanlığa seçildi. 2. Olağanüstü Kongresi'nde ise HDP Tüzüğü'ne eklenen bir madde ile HDP'nin Onursal Genel Başkanlığı’na getirildi.

Ertuğrul Kürkcü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 696 ertuğrul kürkcü haberi bulunmuştur.
Alman medyası: ABD ona terörist diyor, Almanya'da PKK elebaşıyla Erdoğan karşıtı kampanya!
Alman medyası: ABD ona terörist diyor, Almanya'da PKK elebaşıyla Erdoğan karşıtı kampanya! Terör örgütü PKK elebaşı Cemil Bayık'ın Almanya'da seçim propagandası yaptığını yazan Frankfurter Rundschau gazetesi, Düsseldorf'ta geçen hafta sonu gerçekleşen yürüyüşe dikkat çekti.
19.04.2023 Dünya
HDP'li Semra Güzel adresinde bulunamadı
HDP'li Semra Güzel adresinde bulunamadı Terör örgütü kampında PKK’lı terörist ile fotoğrafları ortaya çıktıktan sonra dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dosyası Adalet Bakanlığı tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.
8.03.2022 Gündem
HDP il binasında silahlı saldırı
HDP il binasında silahlı saldırı HDP İzmir İl Başkanlığı’na silahlı saldırıda bulunan Onur Gencer, içeride bulunan Deniz Poyraz’ı öldürdü. Gencer gözaltına alınırken, Poyraz’ın partide çay servisi yapan annesinin yerine bir günlüğüne geldiği öğrenildi...
18.06.2021 Gündem
‘Odak ilişki ortaya konulamadı’
‘Odak ilişki ortaya konulamadı’ Anayasa Mahkemesi (AYM), Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP’ye açtığı kapatma davasının iddianamesini dün gerekçeleriyle birlikte Yargıtay Başsavcılığı’na iade etti. Yüksek Mahkeme’nin kararında dosyada listelenen eylemler ile HDP’nin “bu eylemlerin odağı haline gelmesi” arasındaki ilişkinin ortaya konulamadığına işaret edildi.
16.04.2021 Siyaset
Son dakika... AYM'den HDP kararı! İddianamesi iade edildi
Son dakika... AYM'den HDP kararı! İddianamesi iade edildi Gelen son dakika haberine göre; Anayasa Mahkemesi HDP'nin kapatılmasına ilişkin iddianameyi Yargıtay Başsavcılığına iade etti.
15.04.2021 Siyaset
Son dakika... Kobani iddianamesi kabul edildi! İşte istenen ceza...
Son dakika... Kobani iddianamesi kabul edildi! İşte istenen ceza... Gelen son dakika haberine göre; Kamuoyunda 'Kobani olayları' olarak bilinen, 6-8 Ekim 2014’de ülke genelinde yaşanan olaylara ilişkin, aralarından eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 27’si tutuklu 108 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Sanıkların tamamı 29 ayrı suçtan 38'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 19 bin 680'er yıl hapis istemiyle yargılanacak.
7.01.2021 Gündem
‘Tanrım bu son çılgınlık olsun’
‘Tanrım bu son çılgınlık olsun’ Denizlerin idamını durdurmak için Hava Radar Mevzii Komutanlığı’nda görevli üç yabancıyı kaçıran Mahir Çayan ve arkadaşları 30 Mart 1972’de Kızıldere’de öldürüldü. Türkiye’yi sarsan bu olayın ardından Milliyet’in başyazarı Abdi İpekçi köşesinde sadece başlıktaki 5 kelimeyi yazdı...
30.03.2020 Gündem
HDP’li Kürkçü’ye 20 yıl istendi
HDP’li Kürkçü’ye 20 yıl istendi Eski HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü hakkında terör soruşturması kapsamında 9 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
5.01.2019 Gündem
Ertuğrul Kürkçü hakkında 'zorla getirme' kararı
Ertuğrul Kürkçü hakkında 'zorla getirme' kararı Eski HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü hakkında, terör soruşturması kapsamında 3 ayrı suçtan 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada "zorla getirme" kararı çıkartıldı.
29.08.2018 Gündem
CHP’ye 14, AK Parti’ye 8 sandalye
CHP’ye 14, AK Parti’ye 8 sandalye Kentte, 9 bin 362 sandıkta oy kullanıldı. CHP 14, AK Parti 8; HDP, MHP ve İYİ Parti de İzmir’den 2’şer milletvekilliği kazandı.
25.06.2018 Ege
HDP'de milletvekillerinden 25'i liste dışı kaldı
HDP'de milletvekillerinden 25'i liste dışı kaldı HDP'de 24 Haziran'daki seçim için mevcut 48  milletvekilinden 25'i aday gösterilmezken, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah  Öcalan'ın iki avukatı ile yeğeni Ömer Öcalan'a aday listesinde yer verildi.
22.05.2018 Siyaset
Meclis'e yeni dokunulmazlık dosyaları sevk edildi
Meclis'e yeni dokunulmazlık dosyaları sevk edildi HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün ile HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 23 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyaları TBMM Başkanlığına sunuldu
14.05.2018 Siyaset
Türkiye'den AKPM'ye Salih Müslim tepkisi
Türkiye'den AKPM'ye Salih Müslim tepkisi AKPM Türk Heyeti Başkanı Kılıç, eski PYD eş başkanı Salih Müslim'i konuşmacı olarak davet eden AKPM'ye tepki göstererek, genel kuruldaki çalışmalarını yarıda kesip Türkiye'ye dönme kararı aldığını duyurdu
23.04.2018 Siyaset
Alp Gürkan’a tutuklama istemi
Alp Gürkan’a tutuklama istemi Soma davasında mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Soma A.Ş. patronu Alp Gürkan’ın faciadan sorumlu olduğunu belirtip tutuklanmasını talep etti...
26.03.2018 Gündem
Meclis az önce kabul etti! 697 sayılı KHK kanunlaştı
Meclis az önce kabul etti! 697 sayılı KHK kanunlaştı TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 697 sayılı KHK kabul edildi ve kanunlaştı. 697 sayılı KHK kamu personeline ilişkin, iade hükümler, rütbesi geri alınan askerler ve kamu kurumları ile ilgili tedbirleri içeriyor.
13.02.2018 Siyaset
HDP’li 19 vekile terör fezlekesi
HDP’li 19 vekile terör fezlekesi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 Mayıs 2016’daki Anayasa Komisyonu toplantısını terk ederken TBMM koridorlarında, “terör örgütü propagandası yaptıkları” iddiasıyla 19 HDP milletvekili hakkında fezleke hazırladı.
4.12.2017 Siyaset
HDP'li 19 vekil hakkında fezleke
HDP'li 19 vekil hakkında fezleke Anayasa Komisyonu’nu topluca terk eden ve ‘Biji Serok Apo’ (Yaşasın Apo Başkan), ‘Direne direne kazanacağız’ şeklinde slogan atan ve sözde gerilla marşı olarak bilinen marşı söyleyerek ana binada bulunan grup toplantı salonuna geçen HDP’li vekiller hakkında hazırlanan fezleke TBMM'ye sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.
4.12.2017 Siyaset
60 milletvekiline ait 121 dokunulmazlık dosyası Meclis'e gönderildi
60 milletvekiline ait 121 dokunulmazlık dosyası Meclis'e gönderildi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ve TBMM Başkanvekili Buldan'ın da aralarında bulunduğu 60 milletvekiline ait 121 dokunulmazlık dosyası TBMM Başkanlığına sunuldu. Meclise gelen dosya sayısı 409'a ulaştı.
29.11.2017 Siyaset
Tahir Elçi vurulduğu yerde anıldı
Tahir Elçi vurulduğu yerde anıldı Diyarbakır merkez Sur ilçesindeki tarihi Dört Ayaklı Minare'de 28 Kasım 2015 günü güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışma sırasında başından vurularak yaşamını yitiren Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi ölümünün 2'nci yıl dönümünde vurulduğu yerde anıldı.
28.11.2017 Gündem
Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yüksek bina tartışması
Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yüksek bina tartışması Çevre ve Şehircilik  Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün bütçelerinin görüşüldüğü Bütçe Komisyonu'nda yüksek bina tartışması yaşandı.
7.11.2017 Siyaset
Uluer marşlarla uğurlandı
Uluer marşlarla uğurlandı Eski Dev-Genç Genel Sekreteri ve 78 kuşağının öğrenci liderlerinden Bülent Uluer, dün Karacaahmet Şehitler Camii’nden son yolculuğuna uğurlandı.
24.08.2017 Siyaset
Kürkçü'ye bir şok daha!
Kürkçü'ye bir şok daha! Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü hakkında üç ayrı suçlamayla iddianame hazırladı.
29.07.2017 Siyaset
HDP Milletvekili Kürkcü hakkında 23 yıla kadar hapis istemi
HDP Milletvekili Kürkcü hakkında 23 yıla kadar hapis istemi HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkcü  hakkında, terör soruşturması kapsamında 3 ayrı suçtan 9,5 yıldan 23 yıla kadar  hapis cezası istemiyle dava açıldı.
28.07.2017 Siyaset
31 vekilin dokunulmazlık dosyaları Meclis'te
31 vekilin dokunulmazlık dosyaları Meclis'te CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ve TBMM Başkanvekili Buldan'ın da aralarında bulunduğu 31 milletvekiline ait 43 dokunulmazlık dosyası TBMM Başkanlığına sunuldu. Meclise gelen dosya sayısı 246'ya ulaştı
16.07.2017 Siyaset
43 dokunulmazlık  tezkeresi Meclis’te
43 dokunulmazlık tezkeresi Meclis’te HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan ve CHP’li Tuncay Özkan’ın da aralarında bulunduğu 31 milletvekilinin dokunulmazlıklarına ilişkin yeni tezkereler Meclis Başkanlığı’na gönderildi
15.07.2017 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ertuğrul Kürkcü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.