Evlat Nöbeti

Evlat Nöbeti

Son dakika evlat nöbeti haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan evlat nöbeti gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan evlat nöbeti haber sayfamızda...

Evlat Nöbeti

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 621 evlat nöbeti haberi bulunmuştur.
'Çocuklarımızı dağa götürüp, kurda, kuşa yem ettiler'
'Çocuklarımızı dağa götürüp, kurda, kuşa yem ettiler' "Bizi kadın olduğumuza pişman ettiler. Bizi ana olduğumuza pişman ettiler." diyen Diyarbakır'da evlat nöbetini sürdüren ailelerden Remziye Yenidoğan, "Bizim çocuklarımızı dağa götürüp, kurda, kuşa yem ettiler. Bizim çocuklarımızı kurşunların önüne dizdiler. Anneler acı çekerken; Kadınlar Günü nasıl kutlanıyor? Hele bunu annelere bir sorsunlar" şeklinde konuştu.
8.03.2024 Gündem
Evlat nöbetindeki anneden kızına 'Gel, teslim ol' çağrısı
Evlat nöbetindeki anneden kızına 'Gel, teslim ol' çağrısı Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin eylemi 1639’uncu gün de devam ediyor.
27.02.2024 Gündem
Hülya Koçyiğit’ten Diyarbakır annelerini ziyaret! 'Her zaman yanlarında olacağım'
Hülya Koçyiğit’ten Diyarbakır annelerini ziyaret! 'Her zaman yanlarında olacağım' Diyarbakır’da 1627 gündür evlat nöbeti tutan 375 aileyi ziyaret eden sanatçı Hülya Koçyiğit, Türkiye’nin en önemli sorununun 40 yıldır terör olduğunu söyledi. Koçyiğit, “İnşallah rabbim ülkemizi bu terör belasından bir an evvel kurtarır. Elbette ki anne yüreğim Diyarbakır anneleri için sızlarken, şehit annelerimiz için de yanıyor.” dedi.
15.02.2024 Cadde
Diyarbakır'da evlat nöbetindeki aile sayısı 375 oldu! 'Kızımı istiyorum'
Diyarbakır'da evlat nöbetindeki aile sayısı 375 oldu! 'Kızımı istiyorum' Diyarbakır’da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukları için nöbet tutan aile sayısı 375'e yükseldi.
12.02.2024 Gündem
Evlat nöbetindeki ailelerden 'Gara Şehitleri'ne anma
Evlat nöbetindeki ailelerden 'Gara Şehitleri'ne anma Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan aileler, terör örgütü PKK’nın çeşitli tarihlerde kaçırıp alıkoyduğu 13 kişiyi Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde şehit ettiği olayın yıl dönümünde anma yaptı.
10.02.2024 Gündem
Evlat nöbetinde 49'uncu buluşma! Bir anne daha çocuğuna kavuştu
Evlat nöbetinde 49'uncu buluşma! Bir anne daha çocuğuna kavuştu Diyarbakır’da 2013'te terör örgütü PKK'nın kandırıp, kaçırdığı Z.C., jandarmanın ikna çabaları ile teslim oldu. Böylece Diyarbakır'da çocuklarına kavuşan aile sayısı 49'a ulaştı.
24.01.2024 Gündem
'Romatizma hastası çocuğumu dağa kaçırdılar'
'Romatizma hastası çocuğumu dağa kaçırdılar' Van’da evlat eylemine katılıp, HDP il binası önünden oğulları Recep'e seslenen Hüseyin Kipçak (57), "Henüz 16 yaşındaydı. Lise 2'nci sınıfta okuyordu. Kandırıp, dağa götürdüler. Çocuğumun nasıl götürüldüğünü biz de tam bilemiyoruz zaten hastaydı. En son İstanbul’a götürmüştüm, orada 28 gün tedavi gördü. Romatizma hastasıydı. Biraz toparlandı derken bir anda kayboldu. Bir daha da haber alamadık" dedi.
8.01.2024 Gündem
HDP önündeki ailelere bir yenisi daha eklendi
HDP önündeki ailelere bir yenisi daha eklendi Diyarbakır'da HDP il binası önünde bekleyen ailelere bir yenisi daha eklendi. 2016 yılında henüz 15 yaşındayken kaçırılan Pınar için ailesi Mardin'den gelerek katılım sağladı ve sayı 372'ye çıktı.
30.12.2023 Gündem
Oğlu 11 yaşındayken kaçırıldı! Evlat nöbetindeki anneden yürek yakan sesleniş
Oğlu 11 yaşındayken kaçırıldı! Evlat nöbetindeki anneden yürek yakan sesleniş Diyarbakır'da HDP il binası önünde evlat nöbetini sürdüren Sadiye Tokay, 11 yaşındayken kaçırılan oğluna kavuşacağı günü bekliyor.
10.12.2023 Gündem
Ailelerin evlat nöbeti 1546 günü buldu
Ailelerin evlat nöbeti 1546 günü buldu Çocuklarının PKK mensuplarınca kandırılarak dağa kaçırıldığı iddiasıyla oturma eylemi başlatan ailelerin evlat mücadelesi kararlılıkla 1546 gündür devam ediyor.
26.11.2023 Gündem
Ailenin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadın ve erkek eşittir
Ailenin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadın ve erkek eşittir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Üniversitesi'nde Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programı'nda konuşma yaptı. Ailenin önemine vurgu yapan Erdoğan, 'Bizim gönül ve fikir dünyamızda kadın ve erkek Allah'ın kulu olmakla da, vatandaş olmakla da eşittir, biri diğerinden üstün değildir.' dedi.
25.11.2023 Gündem
6 gün önce oğlu PKK’lılar tarafından kaçırıldı! Baba nöbete başladı
6 gün önce oğlu PKK’lılar tarafından kaçırıldı! Baba nöbete başladı Diyarbakır'da 6 gün önce oğlunun kandırılarak terör örgütü PKK'ya götürüldüğünü ileri süren baba, evlat nöbetine katıldı.
22.11.2023 Gündem
Evlat nöbetindeki anneden HDP'ye İsrail benzetmesi
Evlat nöbetindeki anneden HDP'ye İsrail benzetmesi Terör örgütü PKK tarafından oğlu dağa kaçırılan anne Saliha Mert, HDP’nin İsrail’den bir farkı olmadığını söyledi.
9.11.2023 Gündem
Van'da evlat nöbetine katılan anneden kızına 'teslim ol' çağrısı
Van'da evlat nöbetine katılan anneden kızına 'teslim ol' çağrısı Van'da çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP binası önündeki eylemi devam ederken bir anneden daha evladına 'teslim ol' çağrısı geldi.
26.10.2023 Gündem
Ailelerin evlat nöbeti 1500 günü buldu
Ailelerin evlat nöbeti 1500 günü buldu Çocukları terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırılan ailelerin evlat nöbeti 1500 günü buldu. İlk olarak Hacire Akar tarafından başlatılan evlat nöbetinde 46 aile terör örgütünden kurtulan çocuklarına kavuştu.
11.10.2023 Gündem
Diyarbakır'da annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Diyarbakır'da annelerin evlat nöbeti devam ediyor Çocuklarının PKK mensupları tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor.
26.09.2023 Gündem
Bakan Tunç: Diyarbakır anneleri dünyaya bir mesaj veriyor
Bakan Tunç: Diyarbakır anneleri dünyaya bir mesaj veriyor Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Diyarbakır anneleri dünyaya bir mesaj veriyor. 'Biz diyorlar terörü reddediyoruz' diyorlar. 'Biz insan hakları mücadelesi veriyoruz' diyorlar. 'Terörü ve şiddeti reddediyoruz, biz evlatlarımızı istiyoruz' diyorlar.” açıklamasını yaptı.
22.09.2023 Gündem
Evlat nöbeti tutan aile sayısı 367'ye yükseldi
Evlat nöbeti tutan aile sayısı 367'ye yükseldi Evlat nöbeti tutan ailelerin sayısı, bir ailenin daha katılımıyla 367'ye çıktı.
21.09.2023 Gündem
Bakan Yerlikaya paylaştı! Bir terör örgütü mensubu daha teslim oldu
Bakan Yerlikaya paylaştı! Bir terör örgütü mensubu daha teslim oldu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya PKK'dan kaçarak teslim olan 1 örgüt mensubunun daha annesiyle buluştuğunu duyurdu. Yerlikaya o anların görüntülerini de paylaştı.
14.09.2023 Gündem
Evlat nöbetine katılan anneden 'Gözlerim yolda, oğlumu istiyorum' mesajı
Evlat nöbetine katılan anneden 'Gözlerim yolda, oğlumu istiyorum' mesajı Çocukları dağa kaçırılan aileleri evlat nöbetini devam ederken eyleme katılan Gülser Alkan, "Oğlum, 8 yıl önce kandırılarak dağa götürüldü. Gözlerim yolda, oğlumu istiyorum" ifadelerini kullandı.
7.09.2023 Gündem
Mehmet Akta'dan terörle mücadele açıklaması: Giderek güç kaybedip, yok oluyorlar
Mehmet Akta'dan terörle mücadele açıklaması: Giderek güç kaybedip, yok oluyorlar Diyarbakır’da çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin HDP binası önündeki eylemi 5’nci yılına girdi. Aileleri ziyaret eden İçişleri Bakanı yardımcısı Mehmet Akta, "Sizlerden aldığımız manevi güçle birlikte kahraman güvenlik güçlerimiz, teröristlere nefes aldırmıyor, göz açtırmıyor. Artık kafalarını bile kaldıramıyor, eleman devşirmek için sinsi planlar yapamıyor, mevcut elemanlarını saflarında tutamıyor, giderek güç kaybedip yok oluyorlar." dedi.
3.09.2023 Gündem
Evlat nöbetindeki anneden kahreden sözler: Çocuğumun gençliğini görmedim
Evlat nöbetindeki anneden kahreden sözler: Çocuğumun gençliğini görmedim Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını belirten ailelerin Diyarbakır'daki HDP il binası önünde evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor. Anne Güzide Demir, çocuğunun gençlik halini görmediğini söyleyerek, "Oğlumu bana verene kadar buradan kalkmayacağım" dedi.
28.08.2023 Gündem
Bakan Yerlikaya paylaştı! İki aile daha evladına kavuştu
Bakan Yerlikaya paylaştı! İki aile daha evladına kavuştu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, iki teröristin daha ikna edildiğini ve ailesiyle kavuştuğunu açıkladı.
19.08.2023 Haberler
Bakan Yerlikaya paylaştı! İki aile daha evladına kavuştu
Bakan Yerlikaya paylaştı! İki aile daha evladına kavuştu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son iki günde Diyarbakır annelerinden ikisinin daha evladına kavuştuğunu açıkladı. Bakan Yerlikaya, ailenin kavuşma anının görüntülerini de paylaştı.
19.08.2023 Gündem
Evlat nöbetindeki anne konuştu: Çocuklarımızı almadan ayrılmayacağız
Evlat nöbetindeki anne konuştu: Çocuklarımızı almadan ayrılmayacağız Van’da çocukları dağa kaçırılan aileler, 64'üncü haftada da bir araya gelerek HDP binası önüne yürüyüp, slogan attı. Eyleme kızı Şerima için katılan Nazlı Sancar, "Bu kapıdan çocuklarımızı almadan ayrılmayacağız, tüm aileler kararlıyız" dedi.
17.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Evlat Nöbeti ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.