Evsel Atık

Evsel Atık

Son dakika evsel atık haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan evsel atık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan evsel atık haber sayfamızda...

Evsel Atık

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 715 evsel atık haberi bulunmuştur.
İzinsiz ve kayıt dışı güzellik merkezlerine baskın
İzinsiz ve kayıt dışı güzellik merkezlerine baskın Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde sosyal medya üzerinden reklamlarını yaparak izinsiz ve kayıt dışı tıbbi işlem yapan 2 güzellik merkezi ile bir eve baskın düzenlendi.
3.04.2024 Gündem
Arıtılan sular tarıma akacak
Arıtılan sular tarıma akacak Evsel atık su arıtmada Türkiye’nin en büyük projesi, Afyonkarahisar’da hayata geçirildi. 1300 futbol sahası büyüklüğündeki tarım arazisine can olacak, ekonomiye yıllık 56 milyon TL’lik katkı sağlayacak. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Suyun her damlası değerlendirilecek” dedi.
15.03.2024 Ekonomi
Bakan Yumaklı: Suyun da yüzde 77'sini tarım kullanmakta
Bakan Yumaklı: Suyun da yüzde 77'sini tarım kullanmakta Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "İnanıyorum ki etkin ve verimli politikalar üreterek, sektör paydaşlarının azmiyle, hep birlikte ülkemizi tarımda daha ileri taşıyacağız. Tabii bunun için en önemli argümanımız, tarımsal Ar-Ge'ye yaptığımız yatırımlardır" dedi.
14.03.2024 Gündem
‘Siyah altın’ çöpe gidiyor! Fransa zorunlu hale getirdi
‘Siyah altın’ çöpe gidiyor! Fransa zorunlu hale getirdi Fransa, 1 Ocak’tan bu yana evlerdeki gıda çöplerini komposta dönüştürmeyi zorunlu hale getirdi. Türkiye’de de bu atıklar çöp oluyor. Sadece İstanbul’da her gün 8000 ton evsel organik atık oluşuyor bunun çok az bir bölümü kompost tesislerine gidiyor.
15.01.2024 Gündem
EVSEL ATIK KONTEYNERİ, SIFIR ATIK KUTUSU VE KONTEYNER YEDEK PARÇA ALIM İŞİ
EVSEL ATIK KONTEYNERİ, SIFIR ATIK KUTUSU VE KONTEYNER YEDEK PARÇA ALIM İŞİ EVSEL ATIK KONTEYNERİ, SIFIR ATIK KUTUSU VE KONTEYNER YEDEK PARÇA ALIM İŞİÇEKMEKÖY BELEDİYESİ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE SIFIR ATIK MÜDÜRLÜĞÜ EVSEL ATIK KONTEYNERİ, SIFIR ATIK KUTUSU VE KONTEYNER YEDEK PARÇA ALIM İŞİ mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır...
5.12.2023 Resmi İlanlar
En çok evsel atıklar suyu kirletiyor
En çok evsel atıklar suyu kirletiyor Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız, yerüstü sularını yüzde 86 evsel atık sular, yüzde 55 zirai ilaç-gübre kullanımı, yüzde 41 evsel katı atıkların kirlettiğini söyledi.
19.09.2023 Gündem
Bodrum'a 3,5 günde 75 bin araç girdi, havayolu firmaları ek sefer başlattı
Bodrum'a 3,5 günde 75 bin araç girdi, havayolu firmaları ek sefer başlattı Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'da Kurban Bayramı hareketliliği devam ediyor. Kente son 3,5 gün içerisinde 75 bin araç giriş yaptı. Kentin ana arterlerinde trafik yoğunluğu gözlenirken, turistler plajlara akın etti.
26.06.2023 Gündem
Yer: Trabzon! Karadeniz kıyısında tepki çeken manzara
Yer: Trabzon! Karadeniz kıyısında tepki çeken manzara Yeşille mavinin birleştiği Karadeniz sahilinde oluşturulan dolgu alanına dökülen çöp ve inşaat artıkları tepkilere neden oluyor. Son olarak Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesi sahilindeki dolgu alanına dökülen çöp ve inşaat artıkları kötü bir görüntü oluştururken, bölge havadan görüntülendi.
13.04.2023 Gündem
Çevre Kanunu değişikliği kabul edildi
Çevre Kanunu değişikliği kabul edildi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, çevreye ilişkin düzenlemeler içeren yasa teklifi kabul edildi.
30.03.2023 Gündem
‘Atıklar düzgün yok edilmeli’
‘Atıklar düzgün yok edilmeli’ Kahramanmaraş depremlerinin yıktığı kentlerde enkaz kaldırma çalışmaları sürerken uzmanlar, yıkıntı atıklarının gelişigüzel bertaraf edilmesinin çevre felaketine yol açacağı ve yağışlı havalarda seli tetikleyebileceği uyarısı yapıyor.
28.03.2023 Gündem
Sıfır atığın başkenti
Sıfır atığın başkenti Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında evsel ve tıbbi olmak üzere toplamda 278 bin 564 ton atığı doğaya zarar vermeden bertaraf etti.
2.02.2023 Ege
Dört yılda en temiz ilçelerden biri oldu
Dört yılda en temiz ilçelerden biri oldu Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde sürdürülen temizlik çalışmalarına hız verdi.
17.01.2023 Ege
Elektriği çöpten
Elektriği çöpten Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’nde günde 180 ton evsel atığı ayrıştırarak geri dönüşüme kazandırıyor.
19.12.2022 Ege
Bakan Kurum’dan su kaynaklarının azalmasıyla ilgili uyarı
Bakan Kurum’dan su kaynaklarının azalmasıyla ilgili uyarı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Böyle giderse çok uzak değil, 10 yıl içinde küresel su kıtlığı yaşanabilir. Kaynaklarımızı daha verimli kullanmak zorundayız. Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğimizi bu çerçevede günümüz şartlarına göre düzenledik. Resmi Gazete’de yayımlandı” dedi.
17.12.2022 Ekonomi
3 yılda 378 bin ton atık
3 yılda 378 bin ton atık Bayraklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 3 yılda 378 ton evsel atık, 40 bin ton da moloz topladı. 
22.11.2022 Ege
Daha yaşanabilir bir dünya için…
Daha yaşanabilir bir dünya için… İzmir Büyükşehir, 6 elektrikli yolcu gemisiyle karbon salınımını azaltacak. Bayraklı Belediyesi de 10 ayda 640 ton evsel atık topladı.
16.10.2022 Ege
Misafirin çöpü enerjiye dönüştü
Misafirin çöpü enerjiye dönüştü Bayram tatilinde nüfusu 3 milyona ulaşan Balıkesir’de Büyükşehir Belediyesi, faaliyette olan 12 katı atık aktarma istasyonu vasıtasıyla düzenli depolama oranını yüzde 100’e çıkararak atık yönetimini sistemli bir şekilde gerçekleştirdi.
19.07.2022 Ege
Kuşadası’nda tatil sonrası temizlik
Kuşadası’nda tatil sonrası temizlik Kuşadası Belediyesi ekipleri, kurban bayramı süresince vatandaşlara daha iyi hizmet vermek amacıyla 7/24 mesai yaptı.
18.07.2022 Ege
Turizmde Türkiye için doğal avantaj
Turizmde Türkiye için doğal avantaj Resort oteller su dönüşümü başta olmak üzere, enerjide doğal kaynak kullanımını öne çıkararak çevreyle uyum sağlıyor. Dünyada hizmet kalitesiyle tanınan Türkiye’deki oteller sürdürülebilir sistemler açısından da rekabeti lehine çeviriyor
17.07.2022 Ekonomi
İzmir’de sahil deniz marulu ile yeşile büründü
İzmir’de sahil deniz marulu ile yeşile büründü İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Bostanlı sahilinde deniz yüzeyinde yeşil bir örtü oluştu. Halk arasında 'deniz marulu' olarak adlandırılan yosunların neden olduğu görüntünün sürpriz olmadığını ifade eden Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Temiz körfezde bu olmaz. Avrupa'nın en iyi arıtma sistemlerine sahibiz ama denizimiz hala kirli. Bu kirlilik önlenmediği sürece bu tür durumları çok çok yaşarız" dedi.
3.07.2022 Gündem
Denizi kirleten gemiye 2 milyon 447 bin lira ceza
Denizi kirleten gemiye 2 milyon 447 bin lira ceza İzmit Körfezi'nde demirli geminin güvertesinin yıkandığı sırada atık suların denize deşarj edilmesi üzerine 2 milyon 447 bin 568 lira ceza uygulandı.
11.05.2022 Haberler
Denizi kirleten gemiye 2 milyon 447 bin lira ceza
Denizi kirleten gemiye 2 milyon 447 bin lira ceza İzmit Körfezi'nde demirli geminin güvertesinin yıkandığı sırada atık suların denize deşarj edilmesi üzerine 2 milyon 447 bin 568 lira ceza uygulandı.
11.05.2022 Gündem
Söke’de tarihi geçmiş ilaçlar imha edilecek
Söke’de tarihi geçmiş ilaçlar imha edilecek Söke Belediyesi, kentin çeşitli noktalarına atık ilaç toplama kutuları yerleştirdi.
18.04.2022 Ege
Manisa’da iki can dost yeni yuvalarına kavuştu
Manisa’da iki can dost yeni yuvalarına kavuştu Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ne sahipsiz olarak gelen ve temel itaat eğitimini tamamlayan iki köpek, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından sahiplenildi.
18.04.2022 Ege
İstanbul'da müsilaj endişesi! Dikkat çeken fotoğraflar
İstanbul'da müsilaj endişesi! Dikkat çeken fotoğraflar İstanbul'da Yenikapı ve Zeytinburnu açıklarındaki kirlilik drone ile görüntülendi. İnce uzun bir şerit halinde gözüken kirlilik müsilaj olarak yorumlandı.
8.04.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Evsel Atık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.