Ezidi

Ezidi

Son dakika Ezidi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Ezidi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Ezidi haber sayfamızda...

Ezidi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 519 ezidi haberi bulunmuştur.
Mardin'de farklı dinlerin temsilcileri iftar sofrasında buluştu! ' Bu iftar kardeşliğimizin iftihar tablosudur'
Mardin'de farklı dinlerin temsilcileri iftar sofrasında buluştu! ' Bu iftar kardeşliğimizin iftihar tablosudur' Mardin'de Müslüman, Ezidi, Ermeni ve Süryanilerin temsilcileri, düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Programda konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, "Farklı etnik kökenden, dinlerden ve dillerden insanların bugün burada kardeşçe aynı sofrayı ve aynı duyguları paylaşması tüm dünyanın örnek alması gereken bir tablo." dedi.
24.03.2024 Gündem
Bakan Kacır: KOSGEB’den yararlanan kobilerin sayısını 6 bin 680’e çıkardık
Bakan Kacır: KOSGEB’den yararlanan kobilerin sayısını 6 bin 680’e çıkardık Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Batman'a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen 'Batman Ekonomik Kalkınma, Kültür ve Turizm Projeleri Açılış ve 2024 Yılı GAP Projeleri İmza Töreni'ne katıldı.
6.03.2024 Ekonomi
Müftü ile papaz dua etti! Mardin'de terör ve İsrail protestosu
Müftü ile papaz dua etti! Mardin'de terör ve İsrail protestosu Mardin'de toplanan binlerce kişi, Türk askeri ve Filistinlilere yönelik saldırıları protesto edip, yürüyüş yaptı. Sık sık İsrail aleyhine sloganların atıldığı eylemde, İl Müftüsü Enver Türkmen ile Kırklar Kilisesi Papazı Gabriel Akyüz de dua edip, yürüyüşe katıldı.
14.01.2024 Gündem
Türkiye'den ABD İnsan Ticareti Raporu’na sert tepki
Türkiye'den ABD İnsan Ticareti Raporu’na sert tepki Dışişleri Bakanlığı ABD İnsan Ticareti Raporu’nun Türkiye’ye ilişkin bölümüne sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Atfedilen iddiaları reddediyoruz." ifadeleri yer aldı.
15.09.2023 Gündem
Bakan Koca: Mardin’e 'yedi dilin, yedi dinin başkenti denmektedir
Bakan Koca: Mardin’e 'yedi dilin, yedi dinin başkenti denmektedir Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Mardin’de Kasımiye Medresesi'nde gençlerle bir araya geldi. Bakan Koca burada yaptığı konuşmasında "Mardin’e 'yedi dilin, yedi dinin başkenti' denmektedir." dedi.
1.09.2023 Gündem
MİT'ten kaçış yok! 'Hayalet Hücreler' tek tek avladı
MİT'ten kaçış yok! 'Hayalet Hücreler' tek tek avladı Milli İstihbarat Teşkilatı 2018 yılının Ağustos ayı itibarıyla terörle mücadele konseptini değiştirdi. Analitik, teknik ve operatif imkanlarla insan istihbaratı yeteneklerini bir araya getirerek terör örgütlerine büyük darbe vurdu.
17.07.2023 Gündem
Eski DAEŞ’li kadına 9 yıl hapis cezası verildi
Eski DAEŞ’li kadına 9 yıl hapis cezası verildi Suriye ve Irak’ta yaşadığı dönemde Irak-Şam İslam Devleti’ne (DAEŞ) katılan ve üç yıl boyunca Ezidi bir genç kızı köle yapan Alman kadın, 9 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
23.06.2023 Dünya
İstanbul Havalimanı’nda yakalanan ‘Numan Amed’ kod adlı teröriste 15 yıla kadar hapis talebi
İstanbul Havalimanı’nda yakalanan ‘Numan Amed’ kod adlı teröriste 15 yıla kadar hapis talebi İstanbul Havalimanı’nda ikna birimlerince yakalanan ‘Numan Amed’ kod adlı terör şüphelisine yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, şüphelinin 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
28.12.2022 Gündem
‘Bu vatan hepimizin ortak çatısıdır’
‘Bu vatan hepimizin ortak çatısıdır’ Mardin’de “Türkiye Yüzyılı” ve “Gençlerle Buluşma” programlarında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir avuç seçkin azınlık dışında kalan milyonların farklı sebeplerle ayrımcılığa uğradığı eski devlet anlayışı tamamen mazide kaldı” dedi.
19.12.2022 Gündem
Erdoğan'dan muhalefete 'helalleşme' tepkisi: Bu millet artık bunları yutmaz ve 2023 bunun cevabı olacak
Erdoğan'dan muhalefete 'helalleşme' tepkisi: Bu millet artık bunları yutmaz ve 2023 bunun cevabı olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tek parti faşizminden başlayarak 27 Mayıs’tan 28 Şubat’a kadar toplum hafızamızda derin yaralar açan acıları iyileştirmenin çabasında olduk. Eski Türkiye’nin inkarcı, dışlayıcı, kısıtlayıcı o nobran yaklaşımını tüm izleriyle ortadan kaldırmak için çalıştık” ifadelerini kullandı.
19.12.2022 Gündem
Midyat'ta Ezidiler, kutsal bayramlarını kutluyor
Midyat'ta Ezidiler, kutsal bayramlarını kutluyor Mardin Midyat ilçesinde yaşayan Ezidiler, kendileri için kutsal olan ‘Cejna Ezi’ bayramını kutluyor.
17.12.2022 Gündem
Masum kim?!
Masum kim?! "Önce ekmekler bozuldu, sonra her şey...
4.12.2022 Ege
Midyat'ta 'bayram' bereketi; 4 günde 40 bin turist ağırlandı
Midyat'ta 'bayram' bereketi; 4 günde 40 bin turist ağırlandı Farklı din, dil ve ırktan insanları buluşan ve hoşgörü iklimi ile dikkati çeken Mardin'in Midyat ilçesi, Kurban Bayramı'nda ziyaretçi akınına uğradı. 4 gün boyunca 40 bin yerli ve yabancı turisti ağırlayan ilçede, özellikle dizi ve filmlerin çekildiği Mor Gabriel Manastırı, Mor Barsavmo Kilisesi, Cevat Paşa Camii, Midyat Devlet Konukevi gibi mekanlar büyük ilgi gördü.
13.07.2022 Ekonomi
Terör örgütünün hedefinde çocuklar var! 'Son derece hassas bir konu'
Terör örgütünün hedefinde çocuklar var! 'Son derece hassas bir konu' Birleşmiş Milletler, "2021 Çocuklar ve Silahlı Çatışmalar" raporuna göre geçen yıl 250'ye yakın çocuğu silah altına aldı. Bu resmi olarak da kayıtlara geçti. Peki terör örgütü çocukları neden kaçırıyor? Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar önemli değerlendirmelerde bulundu.
12.07.2022 Gündem
Ezidiler 40 yıl sonra Avrupa'dan köylerine döndü, yolları taşlarla kapatıldı
Ezidiler 40 yıl sonra Avrupa'dan köylerine döndü, yolları taşlarla kapatıldı Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Kaleli Mahallesi'ni, terör olayları nedeniyle yaklaşık 40 yıl önce terk ederek, çoğunluğu Almanya ve Belçika'ya yerleşen Ezidiler, bölgede sağlanan huzur ve güven ortamı ile birlikte ana vatanlarına dönme kararı aldı. 100 aile yeni villa tarzı evler, ibadethane ve sosyal tesis inşa etmek için çalışmalara başladı
24.05.2022 Gündem
Nuh’un karaya ulaştığı yollarda
Nuh’un karaya ulaştığı yollarda Önde sağda Cudi Dağı, solda kayalıklı dağ sıraları sonrasında kum tepeleri ve batmaya yüz tutan güneş altında Cizre’ye vardık. Şırnak’tan bakınca Cudi Dağı heybetiyle tam karşınızda duruyor
3.10.2021 Pazar
İki tekerle masalsı köyler
İki tekerle masalsı köyler Midyat’a bağlı Elbeğendi köyünde kesin dönüş yapmak isteyen, yurt dışında yaşayan Süryani ailelerin yaptırdığı evleri gördüm. Onların dönüş hikâyeleri, bölgenin geçim kaynakları, Ezidi köyleri kâh hüzünlü, kâh sevinçli sohbetlerle gün geçti
26.09.2021 Pazar
Erbil ve Kerkük'te görüşmelerde bulunan CHP heyetinden açıklama
Erbil ve Kerkük'te görüşmelerde bulunan CHP heyetinden açıklama Erbil ve Kerkük'te görüşmelerini tamamlayan CHP heyetinin başkanlık eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı,  'Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı' (OBİT) kurulması önerisinde bulunduklarını belirterek," Terörün artık son bulmasını istiyoruz. Terörle şiddet demokrasinin, sosyal ve ekonomik gelişmenin, refahın ve toplumsal barışın önündeki en önemli engeldir" dedi.
8.09.2021 Siyaset
Mağara şehri turizme kazandırıldı
Mağara şehri turizme kazandırıldı Birçok medeniyete ev sahipliği yapan, Müslüman, Hristiyan ve Ezidi inançlarına mensup Türk, Kürt, Arap, Ezidi, Süryani ve Kürtlerin birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığı, Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice dillerinin konuşulduğu 'Medeniyetler Beşiği Midyatın önemli tarihi ve kültürel miraslarından birisi olan yer altı yaşam mağaraları turizme kazandırıldı. Midyatlı turizmci 49 yaşındaki Veli Güneş, tarihi mekanların bulunduğu Işıklar Mahallesinde, bir dönem Süryani ailelerin yaşadığı mağara evler ile üzerindeki tarihi yapıları kendi imkanları ile aslına uygun restore ederek, turistik tesis olarak turizme kazandırdı. Kente gelen turistlerin gezip görmesi amacıyla hizmete açılan mağara evlerde ayrıca önceden evlerde ve tarım alanında kullanılan çeşitli eşyalar da sergileniyor. Mağaranın turizme açılmasıyla ilçe ekonomisine de önemli katkı sağlaması bekleniyor.
24.08.2021 Tatil
ABD'de Huzursuzluk romanına büyük ilgi
ABD'de Huzursuzluk romanına büyük ilgi Zülfü Livaneli'nin 2017 yılında Doğan Kitap tarafından yayımlanan Huzursuzluk romanı yeni yayımlandığı Amerika’da da övgülerle karşılanıyor. The New York Times tarafından “büyüleyici bir roman” olarak nitelendirilen Huzursuzluk, Amerika’da Disquiet adıyla okuyucusuyla buluştu.
28.07.2021 Kültür Sanat
Son dakika: AK Parti Sözcüsü Çelik: Cumhurbaşkanımız tüm toplulukların barışı için mücadele etmektedir
Son dakika: AK Parti Sözcüsü Çelik: Cumhurbaşkanımız tüm toplulukların barışı için mücadele etmektedir AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki siyasetin Türkiye'nin tarihsel derinliğini ve stratejik tüm boyutlarını kapsadığını ifade etti.
14.05.2021 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu, ​Irak Türkmen Cephesi Başkanı ile görüştü
Bakan Çavuşoğlu, ​Irak Türkmen Cephesi Başkanı ile görüştü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan'la görüştü. Çavuşoğlu, PKK terör örgütünün başta Irak'taki Kürt vatandaşları olmak üzere Irak'ın huzuru için bir tehdit olduğunu ve bu konuda Irak'la ortak mücadele içinde olma arzularının olduğunu söyledi.
21.04.2021 Siyaset
Erbil Başkonsolosu: Ezidiler terör örgütü PKK nedeniyle evlerine dönemiyor!
Erbil Başkonsolosu: Ezidiler terör örgütü PKK nedeniyle evlerine dönemiyor! Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay, Irak'ın Duhok kentine bağlı Şeyhan ilçesinde, Ezidilerin Miri Hazım Tahsin Beg ve ruhani lideri Baba Şeyhi ziyareti sırasında, terör örgütü PKK'nın varlığı ve zulmünün Ezidilerin evlerine dönmesine engel olduğunu belirtti.
1.04.2021 Dünya
PKK'nın Sincar'da iki Ezidi'ye uyguladığı işkence görüntüleri ortaya çıktı
PKK'nın Sincar'da iki Ezidi'ye uyguladığı işkence görüntüleri ortaya çıktı Terör örgütü PKK Irak’ın Sincar kentinde bölge halkı üzerinde tehdit ve işkenceyle baskı kurmaya devam ederken, örgütün zorla kaçırdığı iki Ezidi’ye yönelik uyguladığı işkence görüntülerine DHA ulaştı. Örgütün sivillere uyguladığı zulme tepki gösteren Ezidiler’in sözcüsü İbrahim Hüdeyda, “Bir kez daha PKK’nın Sincar’dan çıkartılmasını istiyoruz. Eğer Irak ordusu, terörist PKK’ya baş gelemezse Türkiye gelip bizleri kurtarsın” diye konuştu.
30.03.2021 Haberler
PKK'nın Sincar'da iki Ezidi'ye uyguladığı işkence görüntülerine DHA ulaştı
PKK'nın Sincar'da iki Ezidi'ye uyguladığı işkence görüntülerine DHA ulaştı Terör örgütü PKK Irak’ın Sincar kentinde bölge halkı üzerinde tehdit ve işkenceyle baskı kurmaya devam ederken, örgütün zorla kaçırdığı iki Ezidi’ye yönelik uyguladığı işkence görüntülerine DHA ulaştı. Örgütün sivillere uyguladığı zulme tepki gösteren Ezidiler’in sözcüsü İbrahim Hüdeyda, “Bir kez daha PKK’nın Sincar’dan çıkartılmasını istiyoruz. Eğer Irak ordusu, terörist PKK’ya baş gelemezse Türkiye gelip bizleri kurtarsın” diye konuştu.
30.03.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ezidi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.