Ünlü isimler ölüm yıl dönümünde Aysel Gürel'i andı
Ünlü isimler ölüm yıl dönümünde Aysel Gürel'i andı Türk müziğinin unutulmaz söz yazarlarından Aysel Gürel'in, vefatının üzerinden 16 yıl geçti. Ünlü isimler, 17 Şubat 2008'de 79 yaşındayken hayatını kaybeden Gürel'i andı.
19.02.2024 Cadde
Masallar bizi kandırıyor
Masallar bizi kandırıyor Serhat Akavcı, “3. Sayfa Masalları” adlı sergisinde masallar bize anlatıldıkları gibi değil, tüm dünya bizi kandırıyor diye haykırıyor
21.01.2024 Kültür Sanat
A ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: A Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
A ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: A Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Anne baba olmaya hazırlanan çiftler bebeklerinin cinsiyetini öğrendikten sonra derin bir isim araştırmasına girer. Çiftler hayatları boyunca taşıyacakları ismi çocukları için seçerken oldukça seçici davranırlar. Anne ve baba adayları kız bebekleri için nadir bulunan, keşfedilmemiş ve duyulmamış, kula hoş gelen isimleri tercih etmek isterler. Bu konuda uzun soluklu bir araştırma içerisine giren çiftlerin kız bebek isimlerinin anlamlarına da dikkat ederler. A harfi ile başlayan kız bebek isimleri ve anlamları nelerdir? “A ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
M ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: M Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
M ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: M Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Anne ve baba adayları bebeklerinin cinsiyetini öğrendikten sonra isim verme konusu üzerinde derin bir araştırma içerisine giriyor. Bebeklerine hayat boyu taşıyacakları isim verirken anne ve baba adayları seçici oluyor. Karar verme sürecinde zorlanan ebeveynler yakınlarına danışırken internet üzerinden kız isimleri ve anlamları konusunda bilgi alıyor. Popüler olması ve modern çağa uygun olmasını isteyen anne ve baba adayları nadir bulunan, keşfedilmemiş, güzel anlamlar olan isimleri kızlarına vermek istiyor. M harfi ile başlayan kız isimleri ve anlamları nelerdir? “M ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
S ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: S Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
S ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: S Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Anne ve baba olmaya hazırlanan çiftler için en eğlenceli süreçlerden birisi de bebeklerine verecekleri isim oluyor. Bu dönemde derin bir araştırma sürecine giren anne ve baba adayları kız isimleri ve anlamları konusunda bilgi topluyor. Karar vermesi zor olan isimler konusunda ebeveynler keşfedilmemiş, duyulmamış, nadir bulunan, popüler ve modern çağa uygun isimler seçmek istiyor. Ancak aileler isimlerin yanı sıra anlamları hakkında özen gösteriyor. S harfi ile başlayan kız isimleri ve anlamları nelerdir? “S ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
Tekerlemeler... Dünyanın En Zor Tekerlemeleri... Kısa, Komik, Oyun, Çocuk, Diksiyon ve Türkçe Tekerlemeler ile Örnekleri
Tekerlemeler... Dünyanın En Zor Tekerlemeleri... Kısa, Komik, Oyun, Çocuk, Diksiyon ve Türkçe Tekerlemeler ile Örnekleri Çocukların gelişiminde önemli yere sahip olan tekerlemeler "ağızda yuvarlanan söz, saçma sapan söz, eş sesli kelimelerle kurulu konuşma" anlamına gelir. Halk edebiyatına özgü bir türdür. Tekerlemelerin masal, oyun, tören ve bağımsız olarak 4 çeşidi bulunur. Tekerlemeler hem eğlenceli vakit geçirmede hem de çocukların konuşma kabiliyetini geliştirmede önemli rol oynar. Çocukların yanı sıra halk ozanları da şiirlerinde tekerlemelere yer vermiştir. Gerçek yaşamla ilgisi olmayan sözlerden meydana gelen söylemesi en zor, kısa, uzun, kolay, iyi diksiyon, komik, oyun, çocuk tekerlemeleri ve tekerleme örneklerine içeriğimizden detaylıca bakabilirsiniz.
2.01.2024 Eğlence
18 bebek hayata ‘Merhaba’ dedi
18 bebek hayata ‘Merhaba’ dedi Ülke genelinde yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen 18 bebek ailelerine büyük mutluluk yaşattı.
2.01.2024 Gündem
Çocuk Filmleri 2024 - Gelmiş Geçmiş En Güzel Çocuk Filmleri
Çocuk Filmleri 2024 - Gelmiş Geçmiş En Güzel Çocuk Filmleri Sana çok güzel önerilerimiz var! İlkokulu bitirene kadar bu filmleri mutlaka izlemelisin! Çünkü o kadar eğlenceli ve etkileyiciler ki. Her birinin hikayesi farklı ama ortak noktaları yüzünde bir gülümseme bırakacak olmaları.
'Bir Derdim Var'da duygu seli! Nilüfer'in hayatını değiştiren tarih
'Bir Derdim Var'da duygu seli! Nilüfer'in hayatını değiştiren tarih Kanal D’nin, yapımını AyNA Yapım’ın üstlendiği yeni dizisi 'Bir Derdim Var', beşinci bölümüyle ekranlara geldi. Farklı hikayesi ve zengin oyuncu kadrosuyla dikkat çeken dizi, büyük beğeni topladı. İşte Bir Derdim Var'ın duygu yüklü beşinci bölüm özeti...
14.12.2023 Cadde
Deyimler ve Anlamları Sözlüğü: A'dan Z'ye En Bilinen Kalıplaşmış Deyim Örnekleri Nelerdir?
Deyimler ve Anlamları Sözlüğü: A'dan Z'ye En Bilinen Kalıplaşmış Deyim Örnekleri Nelerdir? Türkçede sıklıkla karşılaştığımız konulardan birisi de deyimler ve atasözleridir. Kalıplaşmış söz öbekleri olarak da bilinen deyimler kendilerine özgü anlamlar taşır. Yazıldıkları kelimelerde farklı anlamlar taşıyan deyimler uzun uzun anlatılmak istenen ifadelerin kısaca aktarılmasında büyük yarar sağlar. Birden fazla anlamları bulunan deyimlerin sayısı oldukça fazladır. Bazılarını anlamak kolay olsa da bazı deyimler anlaşılması zordur. Kalıplaşmış kelimelerden oluşan deyimler okullarda da Türkçe derslerinde öğrencilerin karşılarına çıkar. A’dan Z’ye dilimizde onlarca deyim vardır. Deyimler ve anlamları ile ilgili araştırma içerisindeyseniz sizin için en çok bilinen, kalıplaşmış, kıza ve uzun açıklamalı deyim örneklerini derledik…
26.09.2023 Eğitim
10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları: 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı MEB Yayınları Cevap Anahtarı 2022-2023
10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları: 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı MEB Yayınları Cevap Anahtarı 2022-2023 Eğitim öğretim hayatında edebiyat dersleri öğrencilerin aldığı derslerden birisidir. Özellikle lise 9. 10. 11. ve 12. sınıf öğrencileri Türk Dili ve Edebiyatı dersleri alırlar. Üniversite giriş sınavı YKS oturumları TYT-AYT gibi merkezi sınavlarda öğrencilerin karşısına çıkan alanlardan bir tanesidir. Ders kitapları her yıl MEB tarafından açıklanan müfredata göre düzenlenmektedir. 10. sınıf edebiyat ders kitabında öğrencilerin kendini geliştirebileceği çeşitli etkinliklerin yanı sıra cevaplayabilecekleri bilgi verici sorular da bulunmaktadır. 2022-2023 yılında 10. sınıf edebiyat ders kitabı MEB Yayınları cevap anahtarını merak ediyorsanız "10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları" içeriğimize göz atabilirsiniz.
25.08.2023 Eğitim
Yavuz Bingöl ikinci kez torun sevinci yaşadı
Yavuz Bingöl ikinci kez torun sevinci yaşadı Yavuz Bingöl'ün ilk evliliğinden olan kızı Türkü Bingöl Yüncü, Masal adını verdiği kızını kucağına aldı. İkinci kez dede olmanın heyecanını yaşayan ünlü sanatçı, torunuyla ilk fotoğrafını takipçileriyle paylaştı.
25.05.2023 Cadde
“Ataç” oğlanlar “Anaç” kızlar
“Ataç” oğlanlar “Anaç” kızlar Eski Türklerde çocuklar için aile eğitimi temeldi. Aileler taşıdıkları erdemlerin yanı sıra hayvan bakıcılığı, çadır işleri, silah üretimi, yemek gibi birçok bilgi ve beceriyi çocuklarına küçük yaşlarda kazandırırdı.
24.04.2023 Arkeoloji
Nurdağı’nın Mavi Mahallesi
Nurdağı’nın Mavi Mahallesi Gaziantep’in depremden etkilenen ilçelerinden Nurdağı’nda yaşayan Roman vatandaşlar, Çin’den gelen çadırlar ile kurulan çadır kente yerleştirildi.
15.03.2023 Gündem
'Yüzyılın felaketi'nde 3. gün! İşte deprem bölgesinde son durum
'Yüzyılın felaketi'nde 3. gün! İşte deprem bölgesinde son durum AFAD, 6 Şubat'ta 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Aynı gün Elbistan'da da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha meydana geldi. Depremin 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildiği açıklandı. Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya'dan haberler de gelmeye devam ediyor.
9.02.2023 Gündem
Diyarbakır'da nefesler tutuldu! 56 saat sonra gelen mucize
Diyarbakır'da nefesler tutuldu! 56 saat sonra gelen mucize Kahramanmaraş’taki depremlerden etkilenen ve yıkımların olduğu Diyarbakır’da 10 katlı Hisami Apartmanı’nda ses alınması üzerine başlatılan kurtarma çalışmasında Hediye Aslan, depremin 56’ncı saatinde bulunduğu yerden çıkarıldı. Çocuklarını soran Aslan, kepçe ile indirilerek ambulansla hastaneye götürüldü.
8.02.2023 Gündem
Masal bebek babasının kollarında! Annesi emzirerek hayata bağladı
Masal bebek babasının kollarında! Annesi emzirerek hayata bağladı Kahramanmaraş'ta enkaz altında kalan 1.5 yaşındaki Masal bebek ve hamile annesinden sevindiren haber geldi.
8.02.2023 Haberler
53'üncü saatte gelen ses, mucize getirdi! Adım adım mutluluk
53'üncü saatte gelen ses, mucize getirdi! Adım adım mutluluk Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremin ardından kurtarılma anı Kanal D-CNN Türk ortak yayınında görüntülendi. 53. saatte gelen bir sesin ardından arama başlatan ekipler 6 aylık bebeğin ardından annesini de kurtardı.
8.02.2023 Gündem
Masal bebek enkazdan kurtarıldı! Annesi emzirerek hayata bağladı
Masal bebek enkazdan kurtarıldı! Annesi emzirerek hayata bağladı TRT yayınında mucize kurtuluş. Kahramanmaraş'ta 56 saat sonunda 1.5 yaşındaki Masal bebek kurtarıldı. Enkaz altında annesi Masal'ı emzirerek hayatta tuttuğu öğrenildi. Hamile olan 25 yaşındaki annesinin de durumunun iyi olduğu bildirilirken kurtarma çalışmaları devam ediyor.
8.02.2023 Haberler
Masal bebek babasının kollarında! Annesi emzirerek hayata bağladı
Masal bebek babasının kollarında! Annesi emzirerek hayata bağladı Kahramanmaraş'ta enkaz altında kalan 1.5 yaşındaki Masal bebek ve hamile annesinden sevindiren haber geldi.
8.02.2023 Gündem
Samar Dadgar ile aşk yaşayan Özcan Deniz'e 'evlilik' sorusu!
Samar Dadgar ile aşk yaşayan Özcan Deniz'e 'evlilik' sorusu! 2018'de nikâh masasına oturduğu oğlu Kuzey'in annesi Feyza Aktan'dan 2019'da olaylı bir şekilde boşanan Özcan Deniz, aradığı aşkı kendisinden 24 yaş küçük Samar Dadgar'da bulmuştu. Mutlu birliktelikleri devam eden çiftten Deniz, sevgilisine evlilik teklifinde bulunmuş ve 'Evet' cevabını almıştı. Geçtiğimiz gün Nişantaşı'nda görüntülenen şarkıcı, gazetecilerin nikah tarihiyle ilgili sorularına dikkat çeken bir cevap verdi.
14.01.2023 Cadde
Yeni 'tosuncuk kardeşler' vakası: Toplam vurgun 300 milyon TL
Yeni 'tosuncuk kardeşler' vakası: Toplam vurgun 300 milyon TL Samsun ve Konya’da faaliyet gösteren 2 erkek kardeşin oluşturduğu ve aralarında kamu bankası çalışanı akrabalarının da bulunduğu yeni ‘saadet zinciri’ vurgununda mağdurlardan 300 milyon TL toplandığı iddia edildi.
6.12.2022 Gündem
Özge Özder: Ailece domuz gribi olduk
Özge Özder: Ailece domuz gribi olduk Kızları Luna'yı kucağına alarak ilk kez anne olmanın sevincini yaşayan Özge Özder, Sinan Güleryüz ile mutlu bir evlilik sürdürüyor. Yalnız başına alışveriş turuna çıkan Özder, önceki gün Akmerkez'de görüntülendi. Ailece domuz gribine yakalandıklarını söyleyen oyuncu, "40 derecenin üstünde korkutucu bir ateşle bayağı mücadele verdik" açıklamasında bulundu.
23.11.2022 Cadde
Özcan Deniz'in sevgilisi Samar Dadgar tektaşını gösterdi
Özcan Deniz'in sevgilisi Samar Dadgar tektaşını gösterdi 2018'de nikâh masasına oturduğu oğlu Kuzey'in annesi Feyza Aktan'dan 2019'da olaylı bir şekilde boşanan Özcan Deniz, aradığı aşkı kendisinden 24 yaş küçük Samar Dadgar'da bulmuştu. Mutlu birliktelikleri devam eden çiftten Deniz'in sevgilisiyle dünyaevine girmek için ilk adımı attığı ve tektaş yüzük aldığı iddia edilmişti. Dadgar, ünlü şarkıcının kendisine aldığı tektaş yüzükle ilk kez objektifler takıldı.
18.10.2022 Cadde
Bir çağrı, bir ağıt
Bir çağrı, bir ağıt Sohbaharla birlikte sevilen yazarların beklenen kitapları raflardaki yerlerini almaya başladı. Ahmet Ümit, “Bir Aşk Masalı”nda kadına karşı şiddetin sona ermesi için çağrıda bulunurken Defne Suman “Çember Apartmanı”nda İstanbul’un yok edilen hafızasından sızanları Beyoğlu’nun son kalelerinden bir apartmanı mekân seçerek okuyucuyla paylaşıyor.
16.10.2022 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri