Faruk Kaymakçı

Faruk Kaymakçı

Son dakika Faruk Kaymakçı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Faruk Kaymakçı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Faruk Kaymakçı haber sayfamızda...

Faruk Kaymakçı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 203 faruk kaymakçı haberi bulunmuştur.
Cerebrum Tech’in yapay zeka uygulamaları Avrupalı teknoloji liderlerine tanıtıldı
Cerebrum Tech’in yapay zeka uygulamaları Avrupalı teknoloji liderlerine tanıtıldı Yerli girişimcilik stüdyosu Cerebrum Tech, Dijital Türkiye Platformu ve DigitalEurope ortaklığında Brüksel’de düzenlenen buluşmada, yapay zeka uygulamaları Cere ve Cere Insight’ı Avrupalı teknoloji liderlerine tanıttı.
15.12.2023 Gündem
İslam İşbirliği Teşkilatı AB'ye seslendi! Türkiye’den 11. madde vurgusu
İslam İşbirliği Teşkilatı AB'ye seslendi! Türkiye’den 11. madde vurgusu Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya gelen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) büyükelçileri, yaptıkları ortak açıklamada, “AB ve üye ülkelerini acilen İsrail’in barbar saldırılarına son vermek ve derhal bir ateşkes sağlanması için harekete geçmeye çağırıyoruz” dedi. Basın açıklamasına katılan büyükelçilerden konuşma yapan Türkiye’nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakçı ise, İİT’nin kararlarından 11. maddeye vurgu yaptı.
13.11.2023 Gündem
Avrupa’da İzmir’i anlattı
Avrupa’da İzmir’i anlattı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Brüksel’de ikili temaslarda bulundu, Avrupa’nın çeşitli bölgelerinden yerel yöneticileri bir araya getiren 21. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası’na katıldı.
14.10.2023 Ege
Avrupa Birliği, Antakya  Künefesi’ni tescil etti
Avrupa Birliği, Antakya Künefesi’ni tescil etti Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Antakya Künefesi’nin AB’de tescil edilen dokuzuncu Türk ürünü olduğunu açıkladı.
14.03.2023 Kültür Sanat
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan atamaya göre; Dışişleri Bakan Yardımcılığına Burak Akçapar ve Mehmet Kemal Bozay atandı.
17.02.2023 Gündem
TBMM Başkanı Şentop’tan Prens Harry’nin kitabında yer alan ifadelere tepki
TBMM Başkanı Şentop’tan Prens Harry’nin kitabında yer alan ifadelere tepki TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İngiliz Kraliyet Ailesi'nden ayrılan Prens Harry'in otobiyografik kitabına ilişkin, "Orada bir yerde, 'Afganistan'da görev yaptım. 25 kişiyi öldürdüm. Onları insan olarak görmüyordum' diyor. Avrupalı beyaz bir insan Afganistan'da yaşayan 25 insanın insan olmadığına karar veriyor, kendisini ikna ediyor, onları öldürebiliyor ve bundan hiç utanç duymadığını ifade ediyor. Hangi ten rengine, hangi inanca, hangi ırka sahip olursak olalım her birinin diğeriyle tam anlamıyla hukuk konusunda eşit olduğunu kabul etmek ve zihnimizi, kültürümüzü de paradigmamızı da bunun üzerine oturtmamız gerekir" dedi.
11.01.2023 Gündem
‘84 ülke ile anlaşma imzaladık’
‘84 ülke ile anlaşma imzaladık’ Türk savunma sanayii “tam bağımsızlık” hedefiyle dünyayı kendisine hayran bırakan atılım gerçekleştirirken, birçok ülke Türkiye ile savunma sanayii iş birliği ve askeri çerçeve anlaşmaları imzalamak için sıraya giriyor. Bugüne kadar 84 ülkeyle savunma iş birliği anlaşması imzalandı.
1.01.2023 Gündem
Bakan Kirişci: Az su tüketen bitkilerin ekilmesine öncelik verilecek
Bakan Kirişci: Az su tüketen bitkilerin ekilmesine öncelik verilecek Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Su Yönetimi Genel Müdürlüğü'müz, 'Kuraklık Yönetim Planları'nı hazırlıyor. 15 havzada tamamlandı, 12 havzada çalışmalar sürüyor. Bu planlar sayesinde havzanın özellikleri dikkate alınarak, az su tüketen bitkilerin ekilmesine öncelik verilecek. Ülkemizin su kaynaklarının tek bir damlasının dahi israfına tahammülümüz yoktur" dedi.
29.12.2022 Ekonomi
Türkiye ‘yatırımda’ dünyaya örnek
Türkiye ‘yatırımda’ dünyaya örnek Türkiye’nin yatırım anlaşmaları dünyaya örnek oluşturuyor. Uluslararası kuruluşlar ve bilimsel yayınlar “Türk Taslağı”nı tescil etti. Hem projeyi üstlenen şirketi hem de yatırım yapılan ülkeyi koruyan bu anlaşmalar, yatırım performansını da artırıyor.
20.12.2022 Ekonomi
Batı’ya ‘pratik vize’ dersleri
Batı’ya ‘pratik vize’ dersleri Türkiye, vize verme uygulamalarında sorun yaşadığı için yığılma ve uzun beklemelere yol açan AB ülkelerine, “pratik vize verme yöntemlerine” ilişkin tecrübelerini aktardı.
19.12.2022 Gündem
2 Türk öğrenciye 'Avrupa Koleji' bursu
2 Türk öğrenciye 'Avrupa Koleji' bursu Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Polonya Dışişleri Bakanlığı, 'AB Başkanlığı İşbirliği ile Avrupa Koleji Burs Programı' kapsamında Natolin Kampüsü'nde 2 Türk öğrenciye 2023- 2024 akademik yılında 'Yüksek Lisans Eğitimi Bursu' verileceğini söyledi. Kaymakcı, "Birçok alanda üniversite mezunu veya son sınıf öğrencileri, ortalaması iyi olan, İngilizce ve Fransızcası olan tüm gençlerimizin başvurmasını bekliyoruz" dedi.
15.12.2022 Eğitim
Türkiye'den stratejik bir hamle daha! Orta Asya'ya yük koridoru
Türkiye'den stratejik bir hamle daha! Orta Asya'ya yük koridoru Türkiye, Orta Asya’da üretilen malları Avrupa’ya ulaştıracak yük taşımacılığında “karayolu koridoru” kurmak için stratejik adım atıyor.
15.12.2022 Gündem
Bakan Kurum: Sıfır emisyon hedefine güçlü politikalarla ilerleyeceğiz
Bakan Kurum: Sıfır emisyon hedefine güçlü politikalarla ilerleyeceğiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “2030 yılı için yaklaşık 500 milyon ton emisyon oluşumunu önleyeceğiz. En geç 2038 yılında emisyonlarımızı tepe noktasına ulaştıracak ve akabinde net sıfır hedefimize güçlü politikalarımızla ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.
6.12.2022 Ekonomi
Diyarbakır'daki evlat nöbetinde aile sayısı 333 oldu! 'Gelene kadar buradayım'
Diyarbakır'daki evlat nöbetinde aile sayısı 333 oldu! 'Gelene kadar buradayım' Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan ailelerin sayısı, 2015’te Bitlis’te 15 yaşındayken kaçırılan kızı Sümeyye için gelen Maşallah Arslan ile 333'e yükseldi.
22.11.2022 Gündem
Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakçı: Mardin, Avrupa ve NATO’nun güneydoğu sınırıdır
Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakçı: Mardin, Avrupa ve NATO’nun güneydoğu sınırıdır Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, "Zaman zaman farkında değiliz ama Mardin’in Avrupa’nın güneydoğu sınırı olduğunu, NATO’nun güneydoğu sınırı olduğunu da vurgulamak istiyorum. Bu coğrafya tarihi akışını değiştiren ve kuşaklara ilham veren bir coğrafya" dedi.
21.11.2022 Siyaset
Bakan Varank: YDD mekanizmasının önemli bir katkı sunacağına inanıyorum
Bakan Varank: YDD mekanizmasının önemli bir katkı sunacağına inanıyorum Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ilk YDD toplantısı için Brüksel’de Yenilik, Araştırma, Kültür, Eğitim ve Gençlikten Sorumlu AB Komiseri Mariya Gabriel ile bir araya geldi. Düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Bakan Varank, “YDD mekanizmasının ülkemiz ve AB ilişkilerinin ortak çıkarlar ve tam üyelik doğrultusunda yeniden canlandırılmasında önemli bir katkı sunacağına inanıyorum” dedi.
15.11.2022 Ekonomi
Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakcı, İsveç'e gidecek
Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakcı, İsveç'e gidecek Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Faruk Kaymakcı, Türkiye- İsveç siyasi istişareleri ve temaslarda bulunak için 16-17 Kasım'da Stokholm'ü ziyaret edecek.
15.11.2022 Siyaset
Bakan Yardımcısı Kaymakcı: Müzakere sürecimiz istediğimiz hızda ilerlemiyor
Bakan Yardımcısı Kaymakcı: Müzakere sürecimiz istediğimiz hızda ilerlemiyor Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, "Türkiye, AB'ye aday bir ülke ve katılım müzakerelerini tamamlayarak AB'ye tam üye olmak istiyor. Şu ana kadar biz 16 müzakere faslını açtık, 1 faslı kapattık. Ancak katılım müzakerelerimizde son dönemde özellikle Kıbrıs, Doğu Akdeniz ve Yunanistan kaynaklı engellemeler var ve katılım müzakere sürecimiz istediğimiz hızda ilerlemiyor" dedi.
9.11.2022 Siyaset
‘F-16’lar konusunda herhangi bir sıkıntı yok’
‘F-16’lar konusunda herhangi bir sıkıntı yok’ Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’den talep edilen yeni F-16 savaş uçakları ve modernizasyon kitleriyle ilgili “F-16 konusunda herhangi bir sıkıntı yok” açıklamasını yaptı.
9.11.2022 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu'ndan vize açıklaması: Tüm büyükelçiler Bakanlığımıza çağırıldı
Bakan Çavuşoğlu'ndan vize açıklaması: Tüm büyükelçiler Bakanlığımıza çağırıldı Bakan Çavuşoğlu yaptığı açıklamada "Vize konusu gerçekten bir sorun, vize hepimizin bir sorunu. Tüm büyükelçiler Bakanlığımıza çağırıldı, gerekli uyarılar yapıldı. ABD dahil bazı ülkeler hızlandırmaya başladı." dedi.
8.11.2022 Siyaset
'Bilge Ana' Mevlüde Genç, memleketinde son yolculuğuna uğurlandı
'Bilge Ana' Mevlüde Genç, memleketinde son yolculuğuna uğurlandı Almanya'nın Solingen kentinde Neo-Nazilerce kundaklanan evinde kızları dahil 5 yakınını kaybedip, her şeye rağmen hoşgörü mesajları veren, bu nedenle 'Bilge Ana' olarak kabul edilen Mevlüde Genç'in (80) cenazesi, memleketi Amasya'nın Taşova ilçesinde toprağa verildi.
2.11.2022 Haberler
'Bilge Ana' Mevlüde Genç, memleketinde son yolculuğuna uğurlandı
'Bilge Ana' Mevlüde Genç, memleketinde son yolculuğuna uğurlandı Almanya'nın Solingen kentinde Neo-Nazilerce kundaklanan evinde kızları dahil 5 yakınını kaybedip, her şeye rağmen hoşgörü mesajları veren, bu nedenle 'Bilge Ana' olarak kabul edilen Mevlüde Genç'in (80) cenazesi, memleketi Amasya'nın Taşova ilçesinde toprağa verildi.
2.11.2022 Gündem
Metin Feyzioğlu neden KKTC elçisi oldu? Bakan Çavuşoğlu açıkladı
Metin Feyzioğlu neden KKTC elçisi oldu? Bakan Çavuşoğlu açıkladı Yeni Büyükelçiler kararnamesinde öne çıkan isimlerden biri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne büyükelçi olarak atanan Barolar Birliği eski Başkanı Metin Feyzioğlu'ydu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu neden Feyzioğlu'nu büyükelçi olarak atadıklarını anlattı.
11.10.2022 Haberler
Metin Feyzioğlu neden KKTC elçisi oldu? Bakan Çavuşoğlu açıkladı
Metin Feyzioğlu neden KKTC elçisi oldu? Bakan Çavuşoğlu açıkladı Yeni Büyükelçiler kararnamesinde öne çıkan isimlerden biri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne büyükelçi olarak atanan Barolar Birliği eski Başkanı Metin Feyzioğlu'ydu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu neden Feyzioğlu'nu büyükelçi olarak atadıklarını anlattı.
11.10.2022 Siyaset
Tel Aviv’e 4 yıl sonra yeni elçi atandı
Tel Aviv’e 4 yıl sonra yeni elçi atandı Dışişleri Bakanlığı’nın 41 merkeze atayacağı büyükelçiler belli oldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayını aldıktan sonra büyükelçilere görevlendirildikleri başkentleri ve daimi temsilcilikleri tebliğ etti. 41 büyükelçinin atamasını içeren kararname, Resmi Gazete’de yayımlandığında resmiyet kazanacak.
7.10.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Faruk Kaymakçı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.