ABD'de federal mahkemeden ortalığı karıştıran göçmen kararı
ABD'de federal mahkemeden ortalığı karıştıran göçmen kararı ABD federal mahkemesi, Biden yönetiminin, ABD-Meksika sınırında tutuklanan çocuklu göçmen aileleri halk sağlığı gerekçesiyle sınır dışı etmesini engelleme kararı aldı. Federal mahkeme, Kovid-19 salgını nedeniyle Meksika sınırından göçmen ailelerin geri çevrilmesinin engellenmesine hükmetti. Teksas Valisi Greg Abbott, Biden yönetimini ihmalle suçlayarak, Meksika sınırında 6 giriş noktasını kapatma talimatı verdi.
16.09.2021 Dünya
ABD'de federal mahkeme, Trump'ın TikTok yasağını geçici olarak durdurdu
ABD'de federal mahkeme, Trump'ın TikTok yasağını geçici olarak durdurdu ABD'de federal mahkeme, Trump yönetimin Çinli bir şirkete ait sosyal medya uygulaması TikTok yasağını geçici olarak durdurdu.  
28.09.2020 Dünya
Son dakika: Trump'ı şoke eden suçlama! 'İnsanlık dışı muamele...'
Son dakika: Trump'ı şoke eden suçlama! 'İnsanlık dışı muamele...' Amerikan Sivil Özgürlükler Sendikası (ACLU), sığınmacılara yönelik insanlık dışı muamele nedeniyle Federal Mahkeme'de dava açtı. ACLU, açtığı davada Trump yönetiminin sistematik olarak sığınmacı aileleri ve çocukları birbirinden ayırarak, sığınmacıların gözünü korkutup ABD’ye gelmesini engellemekle suçladı.
10.03.2018 Dünya
IKYB’nin yasa dışı referandumuyla ilgili karar açıklandı
IKYB’nin yasa dışı referandumuyla ilgili karar açıklandı Irak Kürt Bölgesel Yönetimin (IKYB) yasa dışı referandumuyla ilgili beklenen karar çıktı. Irak Federal Mahkemesi, referandumun anayasaya aykırı olduğuna hükmetti ve sonuçları iptal etti. Irak Federal Yüksek Mahkemesinin yasa dışı referandumla ilgili kararı açıklandı. Yüksek Mahkeme, IKBY’nin 25 Eylül’de düzenlediği bağımsızlık referandumunu yasa dışı ilan etti. ve sonuçlarını geçersiz saydı. Türkiye ve çevre ülkelerinin tüm uyarılarına rağmen referandumu gerçekleştiren Bölgesel Yönetim, en son geri adım atmış ve referandumu dondurma teklifinde bulunmuştu. Mesud Barzani de gayrimeşru referandumun ardından yaşananlar sebebiyle, 29 Ekim’de başkanlık görevini bırakmak zorunda kalmıştı.
11.09.2019 Haberler
Irak’ta mahkeme referandumu durdurdu
Irak’ta mahkeme referandumu durdurdu Irak’ta Federal Mahkeme, Kürt Bölgesel Yönetiminin 25 Eylül’de düzenlemeyi planladığı referandumu durdurma kararı aldı. Kararda, referandumun anayasaya aykırı olduğu yönündeki davaların sürdüğü hatırlatılarak, bu davalar sonuçlanıncaya kadar söz konusu referandumun yapılmaması gerektiğine hükmedildiği belirtildi. Kararla ilgili Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani’den ise henüz bir açıklama gelmedi.
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri