Festivaller

Festivaller

Son dakika festivaller haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan festivaller gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan festivaller haber sayfamızda...

Festivaller

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.212 festivaller haberi bulunmuştur.
Türkiye turizmde 2024 yılına damga vuracak
Türkiye turizmde 2024 yılına damga vuracak Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizmde 2024 yılına ilişkin beklentileri açıkladı.
28.03.2024 Ekonomi
'Ülkemizin; akademisyenlerini antidemokratik uygulamalar nedeniyle kaybettiği bir dönem yaşıyoruz'
'Ülkemizin; akademisyenlerini antidemokratik uygulamalar nedeniyle kaybettiği bir dönem yaşıyoruz' İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde proje tanıtım toplantısına katıldı. İmamoğlu, "Baskıcı, yasakçı, kendinden olmayanı ötekileştiren, ayrımcılık ve kutuplaşmadan beslenen yönetimlerde şeffaflık olmaz, liyakat olmaz. Kültürel çeşitlilik ve zenginliğe karşı hoşgörü olmaz. Kayırmacılık olur, tek tipcilik olur. Maalesef ülkemizin; çok kıymetli akademisyenlerini, sanatçılarını, gençlerini bu kutuplaştırıcı anlayış ve onun antidemokratik uygulamaları nedeniyle kaybettiği bir dönem yaşıyoruz" dedi.
27.03.2024 Gündem
Bakan Ersoy: 'Türkiye turizm ana planımızı güncelledik'
Bakan Ersoy: 'Türkiye turizm ana planımızı güncelledik' Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Van'da yapılan 'Turizm Master Planı' lansman toplantısına katıldı. Bakan Ersoy, "13 Mart'ta Samsun Büyükşehir Belediyemiz ile ilk master plan lansmanımızı yaptık. Van'ın da Samsun'la birlikte bu alanda öncülük ettiğini görmekten büyük bir memnuniyet duydum. İl Turizm Master Planları yoğun bir sürecin sonunda şekilleniyor. Sonuç vermesi için titizlikle yürütülmesi gereken bir çalışma bu" dedi.
27.03.2024 Ekonomi
“Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde TÜRKSAT 6A’yı uzaya göndereceğiz”
“Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde TÜRKSAT 6A’yı uzaya göndereceğiz” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde TÜRKSAT 6A’yı uzaya gönderecek ve kendi haberleşmesini üretebilen 10 ülkeden biri olacağız” dedi.
19.03.2024 Ekonomi
'Uzay bilimi ve teknolojilerinde de başarı hikayesi yazacağız'
'Uzay bilimi ve teknolojilerinde de başarı hikayesi yazacağız' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Önümüzdeki dönemde havacılıkta, savunma sanayisinde nasıl başarı hikayeleri yazmışsak, uzay bilimi ve teknolojilerinde de benzer bir başarı hikayesi yazacağız. Bugün savunma sanayisinde 80 binden fazla Türk mühendisi, teknisyeni milli projelere omuz veriyor" dedi.
14.03.2024 Ekonomi
Bozcaada'da bulundu! Çok sayıda çocuk mezarı tespit edildi
Bozcaada'da bulundu! Çok sayıda çocuk mezarı tespit edildi Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’nde her yıl 50 bine yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği turizm merkezi Bozcaada ilçesinde antik kentin nekropolis alanında 2023 yılı sonunda yapılan kazı çalışmaları sırasında çok sayıda çocuk mezarı tespit edildi. Kazılar sırasında erken yaşta ölen çocukların hem küp mezar hem amfora mezar hem de taş örme mezarlarda ölü hediyeleriyle birlikte gömüldüğü belirlendi.
2.03.2024 Gündem
6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümü anısına! Antiokheia’dan Antakya’ya depremler
6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümü anısına! Antiokheia’dan Antakya’ya depremler 6 Şubat depremleri, Hatay’ın tarih boyunca yaşadığı onlarca yıkıcı depremden yalnızca biri. Tarihteki bu depremlerin ardından bölgede her defasında yerleşimlerin kurulması ise felaketlerin bu toprakların kaderinde bereket ve güzelliklerle birlikte var olmasından...
19.02.2024 Arkeoloji
Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Kurum'dan gençlere 100 bin TL destek vaadi
Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Kurum'dan gençlere 100 bin TL destek vaadi AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, “İstanbul’da 39 ilçemizde 100 bin paylaşımlı ofisi gençlerimize armağan edeceğiz. Burada işini kurmak isteyen gençlerimiz bu paylaşımla ofislerden istifade edecek. İş kurmak isteyen gençlerimize 100 bin TL sermaye desteği veriyoruz. İstiyoruz ki orada gençlerimiz kendi işlerini kurabilsinler” dedi.
2.02.2024 Gündem
Turizmde 3’lü rekor!
Turizmde 3’lü rekor! Türkiye, 2023 yılında 56.7 milyon ziyaretçi, 99 dolar kişi başı gecelik gelir ve 54.3 milyar dolar toplam gelirle rekor kırdı. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 2024 hedefinin 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar turizm geliri olduğunu açıkladı.
1.02.2024 Ekonomi
Bakan Ersoy açıkladı: 2023’te 56.7 milyon ziyaretçi geldi
Bakan Ersoy açıkladı: 2023’te 56.7 milyon ziyaretçi geldi  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2023 yılı turizm rakamlarını açıkaldı. Bakan Ersoy, "2024 yılında 60 milyon ziyaretçi hedefliyoruz" dedi.
31.01.2024 Ekonomi
Saint Kitts Ve Nevis Hakkında Bilgiler; Bayrağının Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Saint Kitts Ve Nevis Hakkında Bilgiler; Bayrağının Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Saint Kitts ve Nevis, Karayipler’de bulunan küçük bir ada devletidir. Rüzgaraltı Adalarında bulunan iki adadan oluşan federal bir ülkedir. Yüzölçümü ve nüfusu bakımından en küçük bağımsız devletlerden biridir. Saint Kitts ve Nevis hakkında detaylı bilgiyi sizler için derledik.
3.01.2024 Dünya
Anadolu ‘Tarih’inin başladığı yer
Anadolu ‘Tarih’inin başladığı yer 19.yüzyılda Avrupa pazarlarında boy göstermeye başlayan kil tabletler sayesinde bulunan Kültepe-Kaniş, yazının kullanılmaya başlamasıyla birlikte Anadolu’nun yeni bir çağa, tarihi çağlara girdiği yer olarak kabul ediliyor. Yazı Kültepe’ye, şehrin büyük bir ticaret merkezi olması nedeniyle Asurlu tüccarlar tarafından taşınıyor.
18.12.2023 Arkeoloji
Kültür Yolu dünya yolunda
Kültür Yolu dünya yolunda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Kültür Yolu Festivalleri uluslararası platformlarda yerini aldı.
16.12.2023 Kültür Sanat
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, Avrupa'nın en seçkin festivalleri arasında yerini aldı
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, Avrupa'nın en seçkin festivalleri arasında yerini aldı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri Avrupa'nın en seçkin kültür sanat festivallerini bünyesinde barındıran Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi oldu.
15.12.2023 Kültür Sanat
Koku serüveni dünyayı sardı
Koku serüveni dünyayı sardı 128 yıl önce İstanbul'da lavanta kolonyasıyla koku serüvenine başlayan Rebul artık mumdan cilt bakımına bir dünya markası haline gelme yolunda...
8.12.2023 Milliyet Executive
Antalya'da Ata'ya saygı uçuşu! Türk Yıldızları nefes kesti
Antalya'da Ata'ya saygı uçuşu! Türk Yıldızları nefes kesti Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin son durağı olan Antalya, Türk Yıldızları’nın muhteşem gösterisiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü andı. Konyaaltı sahilinde “Ata’ya Saygı” uçuşu yapan Türk Yıldızları, özellikle çocukların büyük ilgisiyle karşılaştı.
11.11.2023 Haberler
Antalya'da Ata'ya saygı uçuşu! Türk Yıldızları nefes kesti
Antalya'da Ata'ya saygı uçuşu! Türk Yıldızları nefes kesti Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin son durağı olan Antalya, Türk Yıldızları’nın muhteşem gösterisiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü andı. Konyaaltı sahilinde “Ata’ya Saygı” uçuşu yapan Türk Yıldızları, özellikle çocukların büyük ilgisiyle karşılaştı.
11.11.2023 Gündem
Festival heyecanı hız kesmiyor! Antalya kültürün ve sanatın odağında olacak
Festival heyecanı hız kesmiyor! Antalya kültürün ve sanatın odağında olacak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilk kez 2021 yılında İstanbul Beyoğlu’nda başlatılan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, Türkiye’nin dört bir yanında sanatseverlerle aralıksız buluşmaya devam ediyor.
5.11.2023 Haberler
Festival heyecanı hız kesmiyor! Antalya kültürün ve sanatın odağında olacak
Festival heyecanı hız kesmiyor! Antalya kültürün ve sanatın odağında olacak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilk kez 2021 yılında İstanbul Beyoğlu’nda başlatılan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, Türkiye’nin dört bir yanında sanatseverlerle aralıksız buluşmaya devam ediyor.
5.11.2023 Gündem
Tüm Türkiye’yi  kültür yolları’ sarıyor
Tüm Türkiye’yi kültür yolları’ sarıyor Dünyanın ‘kültür yolu’ Türkiye’den geçiyor! Türkiye Kültür Yolu Festivalleri büyüyerek devam ediyor. Ülkemizin sanat alanında yıldızını parlatan festivallerde şehirlerimiz yerli yabancı sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.
29.10.2023 Kültür Sanat
‘Kepez Bilimfest diğer şehirlere örnek olmalı’
‘Kepez Bilimfest diğer şehirlere örnek olmalı’ Antalya’nın Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Antalya Bilim Festivali’ni ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “İnşallah Kepez’in BİLİMFEST’i diğer şehirlerimize de örnek olur” dedi.
22.10.2023 Gündem
Cannes'da Türkiye rüzgarı esiyor!
Cannes'da Türkiye rüzgarı esiyor! Televizyon dünyasının en büyük buluşması MIPCOM (International Market of Communications Programmes) 2023, Fransa’nın festivaller kenti Cannes’da başladı. Türk dizileri, 108 ülkenin ilgi odağı oldu. Kanal D International da sevilen dizileriyle fuarın iddialı stantları arasında yerini aldı.
18.10.2023 Cadde
Türk dizileri 110 ülkenin radarında
Türk dizileri 110 ülkenin radarında Televizyon dünyasının en büyük buluşması MIPCOM (International Market of Communications Programmes) 2023, Fransa’nın festivaller kenti Cannes’da başladı. Türk dizileri, 110 ülkenin ilgi odağı oldu. Kanal D International da sevilen dizileriyle fuarın iddialı stantları arasında yerini aldı.
18.10.2023 Ekonomi
Cannes’da Türkiye rüzgarı esiyor! Kanal D standına ziyaretçi akını
Cannes’da Türkiye rüzgarı esiyor! Kanal D standına ziyaretçi akını Televizyon dünyasının en büyük buluşması MIPCOM (International Market of Communications Programmes) 2023, Fransa’nın festivaller kenti Cannes’da başladı. Türk dizileri, 108 ülkenin ilgi odağı oldu. Kanal D International da sevilen dizileriyle fuarın iddialı stantları arasında yerini aldı.
17.10.2023 Haberler
Cannes’da Türkiye rüzgarı esiyor! Kanal D standına ziyaretçi akını
Cannes’da Türkiye rüzgarı esiyor! Kanal D standına ziyaretçi akını Televizyon dünyasının en büyük buluşması MIPCOM (International Market of Communications Programmes) 2023, Fransa’nın festivaller kenti Cannes’da başladı. Türk dizileri, 108 ülkenin ilgi odağı oldu. Kanal D International da sevilen dizileriyle fuarın iddialı stantları arasında yerini aldı.
17.10.2023 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Festivaller ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.