Saff Suresi Oku: Saff Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali
Saff Suresi Oku: Saff Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali Saff Suresi, Hz. Muhammed’in uyumadan önce okuduğu dualar arasında yer almaktadır. Bu sebeple de Müslümanlar tarafından sık sık okunmaktadır. Saff Suresi Medine devrinde indirilmiştir ve Kur’an’ın 61. sırasında yer almaktadır.
4.04.2024 Sureler
FETİH SURESİ OKUNUŞU: Fetih Suresi  Arapça Okunuşu, Türkçe Anlamı ve Diyanet Meali
FETİH SURESİ OKUNUŞU: Fetih Suresi Arapça Okunuşu, Türkçe Anlamı ve Diyanet Meali İslam alemi için büyük öneme sahip olan Fetih Suresi her Müslüman bireyin ezbere bilmesi, okuması ve dinlemesi gereken surelerdendir. Gönül ferahlığı, maddi ve manevi sıkıntılardan kurtulmak, dileklerinin kabul olması için Müslümanlar tarafından okunan duadır. Toplamda 29 ayetten oluşan Fetih Suresi’nin fazileti ve sırları oldukça çoktur. Peygamber Efendimizin okumayı önerdiği surelerden birisidir. Sure adını ilk ayeti 18. ve 28. ayette geçen feth kelimesinden almıştır. Fetih Suresinin kaç ayet olduğu, ilk ayeti, Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, diyanet meali, surenin tamamı araştırılmaktadır.
7.03.2024 Bilgi Rehberi
İnşirah Suresi Okunuşu ve Anlamı: İnşirah Suresi Türkçe Okunuşu, Arapça Yazılışı, Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali
İnşirah Suresi Okunuşu ve Anlamı: İnşirah Suresi Türkçe Okunuşu, Arapça Yazılışı, Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali Kur'an-ı Kerim'im 94. suresi olan İnşirah toplamda 8 ayetten oluşur. Mekke'de indirildiğine inanılan İnşirah Suresini fazileti ile ilgili hadis kaynaklarında yer alan bilgiye göre bu sureyi okumak insanın sıkıntıların giderilmesini ve kalbinin ferahlamasını sağlar. İnşirah'ın Türkçe kelime anlamı açılmak genişlemektir. Surede her çekilen zorluğa karşılık bir mükafatın olduğu mesajı verilmiştir. İnşirah Suresi Türkçe okunuşu, Arapça yazılışı, anlamı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizde yer verdik.
11.01.2024 Sureler
Bakara suresi Türkçe - Arapça meali (oku - dinle) Bakara suresi kaç ayet?
Bakara suresi Türkçe - Arapça meali (oku - dinle) Bakara suresi kaç ayet? Bakara Sûresi, Kur’an’ın ikinci suresidir. Kur'anın en uzun sûresi olan Bakara suresi, 286 ayetten oluşur. Arapça veya Türkçe olarak Bakara suresini araştıranlar için Bakara suresinin mealini ve tüm ayrıntılarını haberimizde derledik. İşte Bakara suresi okumak veya dinlemek isteyenler içinde seçenekler haberimizde...
24.10.2023 Sureler
Nasr Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Nasr Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Nasr Suresi, 620 senesinin Rabiuevvel ayında ve Medine döneminde indirilmiştir. Toplamda 3 ayet-i kerimeden oluşan bu surenin adı ilk ayette geçen “nasr” terimine dayanmaktadır. Bu terimin kelime anlamı ise yardımcı manası taşımaktadır. Nasr Suresi’nde Mekke’nin fethedilmesi için Allah’tan yardım alındığı anlatılmaktadır. Bunun yanı sıra insanların büyük topluluklar halinde İslam dinine girdiği de ele alınmaktadır. Kur’an-ı Kerim’de yer alan 114 sure, mushaf dizilişine göre farklı, indirilme sırasına göre de farklı numaralar almaktadır.
24.10.2023 Sureler
Nisa Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Nisa Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Nisa Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Nisa süresi Mekke döneminde inmiştir. Medine’ de nazil olmuştur. Toplam 176 ayetten oluşmaktadır. Nisa süresi, Al-i İmran süresinden sonra, Maide süresinden önce gelmektedir. Nisa süresinin mushaftaki sırası dördüncü, iniş sırasına göre ise 92.süredir. Nisa, kadınlar demektir. Sürenin genelinden bahsedilen kadın konularından dolayı sürenin adı olmuştur. Nisa süresi bir giriş bölümü ve sonrasında üç bölüm halinde incelenmektedir. Giriş kısmı on ayetten oluşmaktadır. Nisa süresi genel olarak kadın hakları, kadınların hukuku ve sosyal konumlarını açıklamaktadır.
24.10.2023 Sureler
Secde Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Secde Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Secde suresi, Kur’an-ı Kerim’in 32. suresidir. Sure toplam 30 ayetten oluşmaktadır. Mekke döneminin son yıllarında indirildiğine inanılır. Medine’ de indirildiğine inanılan 18. , 19. Ve 20. ayetleridir. Secde suresi mushaftaki sıralamada otuz ikinci, iniş sırasına göre ise yetmiş beşinci sure olmaktadır.
24.10.2023 Sureler
Fecr Suresi Oku: Fecr Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Fecr Suresi Oku: Fecr Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Fecr Suresi Mekke'de inmiştir. Fecr Suresi toplamda 30 ayettir. Fecr kelimesi birinci ayette geçmekte ve tan yerinin ağarması, sabah aydınlığı anlamına gelmektedir. Toplum içerisinde ''Velfecr, Fecir'' suresi olarak da adlandırılır. Mustaf tertibine göre ise 89. suredir. İniş sırasına göre ise 10. sure olmaktadır. Mekke'de inen Fecr Suresi Leyl suresinden sonra inmiştir. Ayrıca Duha suresinden önce inmiştir. Fecr Suresinde bahsedilen konu ise Allah'a ve ahirete imana ve Allah'a kulluk ve teslimiyete çağrıldığı anlatılmaktadır. Kıyametin korkunç manzaralarından kesitler sunarak, mü'minlerin ve kafirlerin akıbetleri haber verilmektedir.
24.10.2023 Sureler
Meryem Suresi Okunuşu ve Anlamı - Meryem Suresi Türkçe Okunuşu, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali
Meryem Suresi Okunuşu ve Anlamı - Meryem Suresi Türkçe Okunuşu, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali Kur'an-ı Kerim'in 19. suresi olan Meryem Suresi 98 ayetten oluşur. Mekke döneminde indiğine inanılan sure Kur'an-ı Kerim'de 16. cüzde ve 304. sayfada yer alıyor. Meryem Suresi Meryem'in İsa'yı dünyaya getirişini anlatmaktadır. Okuması ve dinlemesi oldukça faziletli sureler arasında yer alır. Surenin 58. ve 71. ayetleri ise Medine döneminde indiğine inanılmaktadır. Meryem suresi, içerisinde tilavet secdesi bulunan surelerin de arasındadır. Meryem Suresi Türkçe okunuşu, Arapça yazılışı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Kaf Suresi Oku: Kaf Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali
Kaf Suresi Oku: Kaf Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali Toplamda 45 ayetten oluşan Kaf suresi, Kur’an-ı Kerim’in 50. suresidir. Surenin adı ilk ayetin başındaki Kaf harfinden gelmektedir. Mekke döneminde indiğine inanılan sure tefsirlerde Kafdağı ile bağlantılanır. Surede genel anlamıyla Allah'ın varlığı ve birliği, Peygamberlik, ölümden sonra dirilme gibi konular ele alınmaktadır. Okuması oldukça faziletli olan bu sure Kur’ân-ı Kerîm’in önemine dikkat çeker. Kaf Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, Arapça yazılışı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgiler içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Beled Suresi Okunuşu ve Anlamı - Beled Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali
Beled Suresi Okunuşu ve Anlamı - Beled Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’i okumak ve dinlemek, Müslümanlar tarafından sıkça yapılan ibadetler arasında yer almaktadır. Beled Suresi de bu kapsamda okunan ve ezberlenen sureler arasındadır. Beled Suresi, Kur’an-ı Kerim’deki sıralamayla 90. sırada bulunmaktadır. Bu surenin içerisinde insanların zor şartlarda dünyaya getirildiği vurgulanmaktadır. Yüce gayelere erişebilmek için de dünyada başa gelen sıkıntılara göğüs gerilmesi gerektiği öğütlenmektedir. Dünyadaki servetine güvenerek Allah’a karşı gelenlerin de büyük bir aldanma içerisinde olduğu anlatılmaktadır. Beled Suresi’nin adı 2. ayette yer alan “şehir, yer ve belde” terimlerinden gelmektedir. Beled Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, fazileti, Arapça yazılışı ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Enfal Suresi Oku - Enfal Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali
Enfal Suresi Oku - Enfal Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’de yer alan surelerin her biri kendi içerisinde mana ve faziletler saklamaktadır. Bu bağlamda sureleri okuyan kişiler niyetleri doğrultusunda bazı manevi armağanlara erişebilmektedir. Enfal Suresi de faziletleri bakımından sık sık okunan bir suredir. 75 ayeti barındıran Enfal Suresi, Kur’an’da 8. sırada yer almaktadır. Surenin adı, 1. ayette geçen “el-Enfal” kavramından gelmekte ve savaş ganimeti manası taşımaktadır. Sure içerisinde Bedir Savaşı ile birlikte elde edilen savaş ganimetlerinin nasıl paylaşılacağı hakkında yol gösterilmektedir. Bunun yanında Müslümanların diğer din kardeşleri ile iyi geçinmesi öğütlenmektedir. Enfal Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, fazileti, Arapça yazılışı ve diyanet meali ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Maide Suresi Okunuşu ve Anlamı: Maide Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Maide Suresi Okunuşu ve Anlamı: Maide Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Maide süresi Medine’de indirildi. Sürenin 3.ayeti ise Mekke’ de nazil olmuştur. Toplam ayet sayısı 120 olan Maide Suresi Mushaftaki sıralamada beşinci, iniş süresine göre 112.süre olmaktadır. 6. cüzde yer alan surenin ismi 112. Ve 114. Ayetlerde bulunan maide “sofra” anlamını taşımaktadır. Maide Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, konusu, Arapça yazılışı, fazileti, diyanet meali ile ilgili detaylı bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Şems Suresi Okunuşu ve Anlamı: Şems Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Konusu, Fazileti, Diyanet Meali
Şems Suresi Okunuşu ve Anlamı: Şems Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Konusu, Fazileti, Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’in 91. suresi olan Şems toplam 15 ayetten oluşmaktadır Mekke döneminde indiğine inanılan sure Adiyat suresi mushaftaki sıralamada doksan birinci, iniş sırasına göre sıralamada yirmi altıncı suredir. İlk Mekki sureler arasından yer almaktadır. Surenin ilk ayetinde yer alan “eş-şems” kelimesi sureye adını vermiştir. Güneş anlamına gelen şems üzerine ilk ayette yemin edilmektedir. İlk ayetin devamında güneş, ay, yer, gök, gece ve gündüze yemin edilmektedir. Şems suresi, Beled suresinden sonra, Leyl suresinden önce gelmektedir. Şems Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, konusu, Arapça yazılışı, fazileti, diyanet meali ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Hucurat Suresi Oku - Hucurat Suresi Türkçe Anlamı, Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Meali
Hucurat Suresi Oku - Hucurat Suresi Türkçe Anlamı, Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Meali Kur’an-ı Kerim’in 49. suresi olan Hucurat Suresi toplam 18 ayetten oluşmaktadır. Medine’de indiğine inanılan sure adını 4.ayette geçen bir terimden almaktadır. Hucurat Türkçe odalar anlamına gelmektedir. Surede kast edilen odalar Mescid’i Nebevi yanında peygamber eşleri için ayrılmış olan yerlerdir. Kuran'da 516. sayfada ve 26. cüzde yer almaktadır. Hucurat Suresinin pek çok fazileti vardır. Hucurat Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, tefsiri, Arapça yazılışı, fazileti ve meali ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
TEBBET SURESİ OKU: Tebbet Suresi Türkçe Anlamı, Okunuşu, Fazileti ve Diyanet Meali
TEBBET SURESİ OKU: Tebbet Suresi Türkçe Anlamı, Okunuşu, Fazileti ve Diyanet Meali Tebbet Suresi aynı zamanda Mesed Suresi olarak da bilinmektedir. Kur’an-ı Kerim’in 111. Suresi olan Tebbet, adını ilk ayetinden almaktadır. Bu bağlamda “tebbet” terimi Türkçe kurusun ve kahrolsun anlamına gelmektedir. Tebbet, Mekki olarak geçen yani Mekke döneminde indirildiğine inanılan bir suredir. Okuması ve ezberlemesi oldukça faziletli sureler arasında yer alır. Leheb suresi olarak da bilinir. Tebbet Suresi okunuşu, anlamı, fazileti, diyanet meali için "Tebbet Suresi Oku ve Dinle" içeriğimize göz atabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
ASR SURESİ OKU -  Asr Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali
ASR SURESİ OKU - Asr Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali Asr Suresi toplamda 3 ayetten oluşmaktadır. Mekke döneminde inen Asr Suresi Asr, çağ, ikindi vakti ve uzun zaman manasına gelmektedir. Ayrıca Mushafta sıralaması 103., iniş sırasına bakıldığında 13. suredir. Asr Suresinden önce inşirah suresi inmiştir.
24.10.2023 Sureler
FİL SURESİ OKU - Fil Suresi Okunuşu, Arapça Yazılışı, Fazileti, Önemi ve Diyanet Meali
FİL SURESİ OKU - Fil Suresi Okunuşu, Arapça Yazılışı, Fazileti, Önemi ve Diyanet Meali Kur'an-ı Kerim'in 105. suresi olan Fil Suresi toplam 5 ayetten oluşur. Namaz sureleri arasında yer alır. Okuması oldukça faziletli olan Fil Suresi Kabe'yi yıkmak isteyen Ebrehe'nin fillerle hücumunu konu edindiği için bu adı almıştır. Halk arasında elemtera suresi olarak da bilinir. Sıkıntıdan kurtulmak isteyen kişilerin genellikle okuduğu ve ezberlediği dualardandır. Fil Suresi Okunuşu ve Türkçe Anlamı içeriğimizden elemtera suresi Arapça yazılışı, tefsiri, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Muhammed Suresi Oku: Muhammed Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali
Muhammed Suresi Oku: Muhammed Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’in 47. suresi olan Muhammed Suresi toplam 38 ayetten oluşur. Surenin Medine’de indirildiğine inanılır, yalnız 13. ayetin hicret sırasında nazil olduğuna inanılır. Muhammed Suresi adını ikinci ayetinde geçen Muhammed kelimesinde almaktadır. Okuması oldukça faziletli olan surede kafirlerin ve müminlerin durumun, hicretten, münafıkların durumu ele alınmıştır. Muhammed Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, Arapça yazılışı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Mülk Suresi Oku: Mülk Tebareke Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Tefsiri, Fazileti ve Diyanet Meali
Mülk Suresi Oku: Mülk Tebareke Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Tefsiri, Fazileti ve Diyanet Meali Tebareke Suresi adıyla da bilinen Mülk Suresi toplam 30 ayetten oluşmaktadır. Tebareke Suresi olarak adlandırılmasının nedeni ise surenin 'Tebarekellezi' ile başlamasıdır. İslam alemi için önemi büyük olan Mülk Suresi Peygamber Efendimizin okumayı tavsiye ettiği sureler arasında yer alır. Kur'an-ı Kerim'in 67. suresidir. Adını birinci ayette geçen El-Mülk kelimesinden almıştır. Mülk kelimesi sözlükte sahip olmak, hakim olmak anlamlarına gelmektedir. Hadis kaynaklarında Mülk Suresi'nin faziletine dair pek çok bilgi yer alır. Allah'ın varlığını ve birliğinin konu edildiği Mülk Suresi Mekke döneminde inmiştir. Mülk Tebareke Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, tefsiri, fazileti ve Diyanet meali nedir? Mülk Suresi okunuşu hakkında bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
28.10.2022 Gündem
FETİH SURESİ OKU: Fetih Suresi Tamamı Okunuşu Türkçe Anlamı, Yazılışı ve Diyanet Meali
FETİH SURESİ OKU: Fetih Suresi Tamamı Okunuşu Türkçe Anlamı, Yazılışı ve Diyanet Meali Kur'an-ı Kerim'in 48. suresi olan Fetih Suresi toplamda 29 ayettir. Medine döneminde inen Fetih Suresi adını ilk ayetinde "Biz sana apaçık bir fetih müjdeledik" geçen “fetih” kelimesinden almıştır. İslam alemi açısında önemi büyük olan bu sureyi ezberlemek ve sürekli okumak gerekir. Zor durumlarda, refaha ermek ve dileklerin kabul olması için okunmaktadır. Fetih Suresi faziletleri ise saymakla bitmez. Allah yolunda savaşanların elde edeceği mükafatlar ve savaştan kaçanların ise alacakları cezayı konu edinmektedir. Fetih Suresi oku içeriğimizde Fetih Suresinin Türkçe okunuşu, anlamı, tefsiri, Arapça yazılışı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylar yer almaktadır.
26.10.2022 Bilgi Rehberi